Potrebna pomoc oko umrezavanja dve Win 7-ce

Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
22
Postovani Clanovi,

znam da je ovo pitanje bezbroj puta postavljeno! Ali ipak ja pored dugog, dugog traganja za resenjem nisam uspeo da odradim posao. U pitanju su desktop racunar i laptop racunar. Oba poseduju Win7. Povezao sam ih crossover kablom. U trenutku je sve bilo super ali je odmah zatim pocelo da trokira. Nestajali su sa veze kao da nisu povezani. Pa je jedan video drugog a drugi njegana ne i tako u krug. Sada vec pokazuje kao da nisu povezani. Probao sam i sa WORKGROUP i sa HOMEGROUP, pa sam menjao i IP adrese ali nisam uspeo. Sada sam to sve vratio na staro System Restor-om i kada bi mogao neko da mi ponudi jasno i razumljivo uputstvo kako da odradim povezivanje (podesavanja). Zamalo da zaboravim ,na desktop racunaru imam wireless internet (kartica i antena). Tako da mi u networku pored Lan pokazuje i ovu mrezu...mislim da zbog toga imam problema.A voleo bih da i jedan i drugi imaju potpunu kontrolu izmedju sebe i da net sa desktop racunara prebacim malo i na laptop.HELP :???::dntknw:
 
LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
Možda ti pomogne !

Windows 7 dolazi s vrlo zanimljivom opcijom koja bi trebala pojednostaviti postupak umrežavanja računala koja se nalaze u kućnoj mreži i omogućiti korisnicima da što brze i lakše ostvare dijeljenje datoteka bilo koje vrste. Radi se o opciji Homegroup koja je dostupna svim korisnicima Windowsa, ali uz ograničenje koje vrijedi za korisnike sedmica, Starter i Home Basic, koji se mogu priključiti na grupu, ali je ne mogu kreirati. Za uspješno umrežavanje potrebno je na svakom računalu koje koristi ovu opciju postaviti tip mreže na Home network, računalo na kojemu je postavljen takav tip mreže može biti pokrenuto, ali ako korisnik nije logiran sa svojim korisničkim računom u sustav Homegroup, mreža neće biti aktivna. Jednako tako, računala ne smiju biti u stanju hibernacije jer će i u tom slučaju Homegoup biti nedostupan. Ako ništa od navedenog nije upitno, ali i dalje imate problem, postoji mogućnost da ste se pokušali priključiti na više Homegroup opcija,što nažalost nije moguće jer svako računalo može biti član isključivo jedne grupe. Do postavki koje će vam dopustiti kreiranje ili korištenje opcije Homegroup možete doći prateći putanju Control Panel - Network and Sharing Center - Choose homegroup and sharing options. Postavke u ovom prozoru jasno pokazuju koje ćete tipove datoteka dijeliti s ostalim korisnicima svoje mreže i koja se zaporka koristi za pristup toj mreži. Zaporku možete i resetirati, a također možete i napustiti grupu. Odaberete li opciju View or print homegroup password, moći ćete pogledati korištenu zaporku. Spajanje na Homegroup je jednostavno i izvodi se na sljedeći način - na računalu s kojim se želite pridružiti grupi potrebno je u prozoru Network and Internet pronaći i odabrati Choose homegroup and sharing options. Odaberite još samo opciju Join now i uz pomoć čarobnjaka upišite zaporku kada se to od vas zatraži. Po dovršetku ovog postupka bit ćete spojeni u mrežu i istog trenutka možete započeti s dijeljenjem datoteka.
Izvor: PC Chip
 
Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
22



Sve sam ja to prelistao...hvala u svakom slucaju...

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Možda ti pomogne !


Izvor: PC Chip

Probao sam i preko home ali ne vergla.Pravi mi problem desk racunar jer mi je i wireless konekcija namestena na Home network (ne mogu drugacije ), grupa trazi da takodje budem na home. Nije mi bas jasno!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
405
Da dobijes internet na lapu odi na svojstva wlan konekcije na kompu i odi na share.
net.jpg.
Stavi da mrežni kompovi idu na net i stavis kao na slici.
W7 automatski ce napravit stalnu ip na lan postavkama a na drugom ostavi da sam traži adresu.
Ovo sa hoomegrupom je dosta zajebano jer nekad nece primit u grupu.
Zato napravi ovako izađi iz mreže i na kompu i na lapu diskonektaj se sa neta. Onda na lapu napravi grupu i na kompu uđi u nju kad uđeš u grupu onda se spoji na net i to je to
 
Natrag
Top