Podsetite ih da su vam privlačni

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Podsetite ih da su vam privlačni







U vreme kada se udvarate nekoj osobi na razne načine ćete joj stavljati do znanja da vam je privlačna. Kasnije, kad veza "odmakne", na to se neretko zaboravi, a ne bi trebalo, jer je voljenoj osobi i dalje potrebno da joj povremeno stavite do znanja da vas i dalje privlači, da niste postali nezainteresovani niti da je uzimate zdravo za gotovo.
Pomenuto se ne odnosi samo na to da muškarci treba da nastave da svojoj dragoj daju komplimente i pokazuju joj da ih i dalje privlači, već da isto i žene treba da čine kad je njihov dragi u pitanju. Smatra se pravilom lepog ponašanja (koje, nažalost, mnogi ne poštuju) dami uputiti kompliment, ali se ređe pominje da bi komplimente trebalo davati i gospodi s kojom ste u vezi, jer je i njima to potrebno.
Ima dama koje neće propuštati da svom partneru kažu da ga vole, i to je divno, lepo je čuti da si voljen. Ali, to nije jedina potreba u ljubavnoj vezi; on će želeti i da čuje da vam je privlačan, da dobro izgleda, pa je poželjno povremeno mu i to reći.
U vezi je, naročito nakon što neko vreme prođe, veoma lako pomisliti da se podrazumeva da vam je voljena osoba privlačna, pa ne biste ni bili s njom da vas ne privlači, zar ne? Takođe je lako zaboraviti na davanje komplimenata voljenoj osobi, i to bude nešto što se valjda podrazumeva, ili nešto na šta prestane da se misli. Rezultat bude taj da voljenoj osobi nedostaju takve lepe reči, da se oseća nezadovoljno, zanemareno - nekad će takve reči, pa i više, potražiti sa strane, ukoliko ih ne dobije u vezi.
A nije teško, zaista. Nije teško povremeno reći voljenoj osobi da dobro izgleda, staviti joj do znanja da vas i dalje privlači. Nije teško, a može puno da znači - nekada upravo to znači razliku između toga hoće li veza opstati.


Izvor: Krstarica
 
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
167
Tekst je na mestu. Trebaju partneri da izgovaraju iskrene komplimente (reći partneru nešto lepo, romantično, ali iz srca) jedno drugom.
Prva grešim i ne dajem komplimente često. Ponekad dragom kažem da ga volim, znam da on to oseća i vidi, ali mogla bih mu to govoriti češće, zvučno je za uši;) Retko mu kažem svoje mišljenje o njegovom izgledu i da mu neki odevni predmet (pantalone, košulja, majca, duks, farmerke...) ne stoji lepo. sorry Dok on meni pored češće izgovorenih reči da me voli, prokomentariše moju odevnu kombinaciju (iskreno kaže kako mi "čuči" to što sam obukla-što mi je drago,nema laskanja). Međutim, o privlačnosti ne pričamo. Valjda naša "namagnetisanost" i "hemija", prisutne više od tri godine, dovoljno govore da smo još uvek privlačni jedno drugom.smile3
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Volim da dajem komplimente ...iskrene i od srca...volim da mu pricam da mi se dopada..sta mi se na njemu bas svidja ,koliko ga volim..Nikada mi nije bio problem da kazem sta osecam u datom trenutku..Iako su muskarci veoma skrti na recima i svoja osecanja kriju duboko u sebi....donekle su mi uzvraceni komplimenti,privlacnost se oseti sama po sebi jer jos uvek ima struje i hemije izmedju nas..Lepih reci ima.. mada bih volela da ih je malko vise...;)
 
Natrag
Top