Ja sam relativno kratko na ovoj temi, uglavnom sam na drugim temama na forumu. Relativno kratko sam istrazivao ovu temu mozda par nedelja, ali ako je ovaj Sota onaj isti lik koji vec godinama deli liste, a siguran sam da jeste, niko mu ne bi trebao zameriti i da je ugasio neku listu, nakon svega godinama snabdeva ljude listama. Iako sam kratko u ovoj prici, moram izneti par zakljucaka:
Dosta ljudi nije se spremno nimalo pomuciti da dodje do liste i ocekuje sve na gotovo. Cak se mnogi ljute kada im neki linkovi odavde ne rade kako bi trebalo.
Mnogo ljudi odavde ima svoje blogove, forume, kvazi internet televizije gde pokusava ljudima izvuci pare tako da im ova tema mnogo smeta, jer im kvari posao, besplatnom konkurencijom i otkrivanjem listi koje doticni koriste tamo.
Neki ljudi se trude da skupe postove da bi videli kvalitenije liste, mnogi zude za nekim statusom na forumu jer misle da ce time dobiti sve informacije i liste, sto mi se nikako ne svidja jer se ne uklapa u ceo ovaj forum, jer ga ja drugacije shvatam, Smatram da je ovo mesto gde mozete resiti neki problem ili pomoci nekome ako zelite i da to treba biti glavni smisao ovog foruma... Pogledajte samo one silne tutorijale, ne samo vezane za racunare, pa evo danas se neko vratio da potrazi neka uputstva za popravke po kuci, koja je ranije ovde nasao...
Pojedinci trguju listama, ne razmisljajuci da ce tako naskoditi nekome drugom, a i samom sebi. Treba shvatiti da ova tema bode svima oci i da uvek ima pojedinaca spremnih da urade bilo sta samo da bi naskodili ovom forumu, mozda ste sa takvim razmenili listu...
Sbog raznih mutnih radnji, (registrovanja sa vise accounta, objavljivanje listi gde god se stigne, namerno gasenje listi, prodaja listi, itd...), normalno je da snabdevaci listama izgube poverenje u clanove, i ne treba im zameriti. Ja za ovo kratko vreme koliko sam ovde, iako mi generalno ovi linkovi ne trebaju, sam sposoban sebi uvek naci nesto da gledam, zahvaljujuci informacijama koje sam dobio ovde na forumu, doduse to mozda nece biti nesto dugotrajno, ali bar sam naucio da nadjem kada mi zatreba. Tako da, posto ne smatram sebe nesto preterano pametnim, mislim da bi svako od vas koji ste ovde vec mesecima ili godinama, bi trebalo da je u istoj mogucnosti. Tako da ako ste proveli vreme uceci, umesto da ste proveli u trazenju i copy/paste sa raznih foruma da bi skupili zahvalnice i postove ne treba vam vise niko da vam deli liste ovde.
Ova tema vise nema smisla, jer oni kojima je potrebno da gledaju, a nisu sposobni ili u mogucnosti da nadju neke kanale, se vise ne pomaze ovde uopste, cak sta vise ova tema im i odmaze. Jer u najboljem slucaju dobiju nesto sto ce im trajati par dana.
Moj predlog je da se ova tema pretvori u temu na zahtev. Gde ce ljudi traziti odredjeni kanal i ako neko zeli, ili je u mogucnosti moze da im da. Bespotrebno se u pojedinim danima objavi i na stotinak listi koje verovatno vecina ne gleda, pa se te liste prosire svuda i stanu, pa se nanese steta onima koji gledaju te liste, a nikome se ne pomogne. Drugo resenje je da se podeli tema po drzavama i da u svakom trenutku stoji tamo po jedna lista sto radi, dok radi. Tako ce se trositi lista po lista a ne 100 u jednom danu.
Mnogo puta se radi jedne utakmice postavi link nekog kanala i tako unisti cela lista. Mislim da bi se trebali sportski linkovi postavljati u recimo Goranovoj temi da bi izbegli to. Net je prepun linkova za utakmice koji traju dok traje mec. Ko zeli neki nas kanal moze se odrzavati nesto u Bindovoj temi(ili bar on najvise postuje tamo) gde oni, sto bas hoce na nasim kanalima gledati utakmice, mogu to iz browsera. Onima koji hoce u playeru posluzice za to i kreatori lista.
Toliko od mene, nisam hteo nikoga da uvredim, niti ikome da podilazim, ovo je samo moje misljenje.