Nba 2011/2012

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Atlanta saterala Kelte u ćošak, uzaludan Kobijev rafal, Orlando eli

Atlanta saterala Kelte u ćošak, uzaludan Kobijev rafal, Orlando eliminisan Video


Blic




U četiri meča NBA plej-ofa koji su odigrani u noći između utorka i srede samo jedan tim, Indijana, uspela je da vođstvo od 3:1 u prvoj rundi doigravanja iskoristi za pobedu i plasman u konferencijsko polufinale, a za razliku od Orlanda ranu eliminaciju, za sada, izbegli su Atlanta, Čikago i Denver.

241872_horford01-reuter-tami-chappell_f.jpg


Možda i najveću pobedu izvojevali su Atlanta Houksi koji su pred svojim navijačima uspeli da savladaju Boston sa 87:86 i tako smanje vođstvo “Kelta” na 3:2 u seriji. Povratnik u domaću ekipu Al Horford, koji mesecima nije bio starter zbog problema sa grudnim mišićima, izrastao je za tili čas u heroja Houksa. Ne samo zato što je meč završio sa 19 poena, 11 skokova i po tri asistencije, “krađe” i blokade, već zbog načina na koji je odigrao poslednje minute ove utakmice.


Horford je postigao poslednja dva koša za Atlantu, a kada se činilo da Boston kreće po pobedu, odlično je odigrao u odbrani. Plejmejker Seltiksa Rejdžon Rondo ukrao je loptu rivalu deset sekundi pre kraja, poveo ekipu po trijumf, a onda je, izašavši iz bloka, natrčao na Horforda. Ustuknuvši pred dobrim kretanjem defanzivca domaćih, najbolji asistent lige je probao da pronađe drugo rešenje osim driblinga, lopta mu je pobegla i sekund kasnije Houksi su proslavili trijumf. Urade li to i u Bostonu, majstoricu će igrati pred svojom publikom.

“Svaka čast Alu, ali na kraju - bila je to moja greška. Previše sam otišao ka ćošku terena”, rekao je Rondo koji je uz 12 asistencija imao i 13 poena, tri manje od Garneta i Pirsa.


I dok ni Pavlović ni Radmanović ovoga puta nisu ulazili u igru, na ostalim parketima bilo je više nego zanimljivo. Indijana je uz 25 poena Grejndžera eliminisala Orlando pobedom od 105:87 za konačnih 4:1. Uzaludno je bilo 27 poena Džamira Nelsona, koji je u poslednjoj deonici potpuno podbacio u ekipi Medžika, možda i zbog toga što ga je u potpunosti nadigrao Daren Kolison koji je baš u četvrtoj četvrtini ubacio 15 od svojih 19 poena.

241871_dzavejl-megi01-reuter-lucy-nicholson_f.jpg


Lejkerse
je u novom, petom po redu susretu sa Denverom predvodio Kobi Brajant, no njegova 43 poena, od toga 12 u poslednjih pet minuta, nisu bili dovoljni da se izbegne poraz - 102:99, kojim su Nagetsi ostali u igri. Gosti su vodili sa 15 poena sredinom poslednje četvrtine, Brajant je stupio na scenu sa četiri trojke, ali je Andre Miler, strelac 24 poena za Denver u ovom meču, sa dva slobodna bacanja 13 sekundi pre kraja zapečatio sudbinu ekipe iz Los Anđelesa, smanjivši njeno vođstvo u pobedama na 3:2.


Nagetse je, po datim poenima, predvodio Džavejl Megi sa 21 košem i 14 skokova, a da Brajant nije promašio poslednja tri šuta, pitanje je da li bi Lejkersi moraju na nove radne zadatke umesto da se odmaraju za drugu rundu plej-ofa.

Već otpisani Čikago, koji nije ličio na sebe od teške povrede prošlogodišnjeg MVP-a Derika Rouza, uspeo je da sa 77:69 savlada Filadelfiju i tako joj se približi na trijumf zaostatka. Sa Luolom Dengom koji je ubacio 24 poena, te Karlosom Buzerom koji je uz 19 koševa imao i 13 skokova, Bulsi su i bez Rouza, koji je pokidao ligamente levog kolena, i Joakima Noe, koji je iščašio skočni zglob, uspeli da nadigraju Seventisikserse. Najviše u odbrani, dozvolivši gostima da šutiraju sa svega 32,1% uspešnosti.


Rezultati:
Indijana - Orlando 105:87 (4-1 u seriji)
Atlanta - Boston 87:86 (2-3 u seriji)
Čikago - Filadelfija 77:69 (2-3 u seriji)
LA Lejkers - Denver 99:102 (3-2 u seriji)


 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Majami okončao burnu sezonu Niksa, Memfis grabi ka majstorici sa Kl

Majami okončao burnu sezonu Niksa, Memfis grabi ka majstorici sa Klipersima


Blic


Košarkaši Majamija došli su do četvrte pobede u plej-of seriji sa Njujorkom, izborivši tako plasman u drugu rundu u kojoj će igrati sa Indijanom, dok San Antonio i dalje čeka pobednika duela Klipers - Memfis jer je ekipa iz Los Anđelesa propustila priliku da u gostima dođe do ukupnog trijumfa od 4:1.

242271_lebron-karmelo01-reuter-joe-skipper_f.jpg


Majami je do tog rezultata stigao pobedom od 106:94 u petom meču doigravanja sa Niksima, za koje je tako okončana burna sezona prepuna uspona i bolnih padova. Smena trenera D'Anotnija, povrede glavnih igrača, pa čak i onih koji su izrasli u neočekivane heroje poput Džeremija Lina, kulminaciju su doživeli u seriji sa moćnom ekipom sa Floride koja nije imala previše razumevanja za probleme rivala.


Sudar čuvene "klase 2003", sa tadašnjeg NBA drafta na kome je drugi pik bio Darko Miličić, pripao je Majamiju. Sa jedne strane Lebron Džejms (1. pik), Kris Boš (4.) i Dvejn Vejd (5.), sa druge usamljeni Karmelo Entoni (3.). Već to je bila dovoljna naznaka kome će pripasti ukupni trijumf, tim pre što se nendovoljno oporavljeni Amari Stodemajer previše sporo vraćao u takmičarski ritam. Previše sporo za Njujorčane kojima je trebao novi bljesak poput Linovog tokom proleća.

Od toga, međutim, nije bilo ništa. Karmelovih 35 poena bilo je premalo za raspoložene kolege iz "klase 2003". Lebron je meč završio sa 29 koševa, osam skokova i sedam asistencija, a Boš i Vejd su ubacili po 19 poena i poveli Majami na duel sa Indijanom u konferencijskom polufinalu "Istoka".

242272_majk-konli01-reuter-lance-murphey_f.jpg


Na "Zapadu", Sparsi i dalje čekaju svog rivala, jer je Memfis savladao pred svojom publikom Kliperse sa 92:80 i smanjio njihovo vođstvo na 3:2 u seriji. Uspeju li "grizliji" da pregrme i gostovanje u Los Anđelesu, majstoricu će igrati na svom terenu.


Ovoga puta su Mark Gasol sa 23 i Zek Rendolf sa 19 poena predvodili Memfis, koji je već u prvoj četvrtini došao do "+14" i potom čuvao stečenu prednost. Ozbiljno su pripretili Klipersi u završnici, ali 19 poena Krisa Pola i 15 koje je ubacio Blejk Grifin nisu bili dovoljni za preokret, tim pre što su obojica u poslednjoj četvrtini morali na neplaniranu pauzu zbog povreda. Pol je osetio bol u mišiću prepona i uz to je još i nezgododno udario prst, dok je Grifin morao na klupu nakon bola u kolenu.

Rezultati:
Majami - Njujork 106:94 (4-1 u seriji)
Memfis - LA Klipers 92:80 (2-3 u seriji)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
NBA: Harden najbolji "šesti" igrač

[h=1]NBA: Harden najbolji "šesti" igrač
[/h] Izvor. B92 |



Bek Oklahoma Siti Tandera Džejms Harden očekivano je proglašen za najboljeg "šestog" igrača u protekloj sezoni NBA lige.

12662637384fac281844161764952236_orig.jpg

Beta
Harden je bio najbolji strelac među "rezervistima" tokom regularne sezone sa 16.8 poena (4.1as, 3.7sk) po meču, a od 62 meča čak 60 je počeo sa klupe, iako je treći najbolji igrač Tandera.
Bek Tandera je dobio čak 584 od 595 mogućih poena od strane 119 sportskih novinara iz SAD-a i Kanade. Iza njega su ostali Luis Vilijams (Filadelfija 76ers), te veteran Dalas Meveriksa Džejson Teri.
Harden iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, a treći pik sa drafta 2009. godine ostvario je i rekord karijere sa 40 postignutih poena protiv Finiks Sansa. Harden je prvi igrač u istoriji Tandera koji je osvojio neku individualnu nagradu (Kevin Durent je ruki godine izabran dok se tim zvao Sijetl Supersoniks).

Harden je bio jedan od najefikasnijih igrača lige kada je u pitanju procenat šuta jer je postizaop 1.66 poena po šutu. Bolji od njega bio je samo centar Njujork Niksa Tajson Čendler (1.97). On je imao bolji učinak od, na primer, legendi kao što su Majkl Džordan, Stiv Neš ili Rej Alen (ni jedan nije prebacio prosek od 1.5 poena po šutu).

Bek Tandera je nastavio sa sjajnim igrama i u plej-ofu, a u četiri meča sa Dalas Meveriksima prosečno je postizao 18.3 poena uz 5.5 skokova i 4.3 asistencije. U četvrtom meču i eliminaciji aktuelnog šampiona Harden je postigao 29 poena (15 u poslednjoj četvrtini) uz po 5 skokova i asistencija, za pobedu od 103:97.

Harden ipak neće samo po letom pamtiti proteklu regularnu sezonu pošto je u samom finišu morao dobio potres mozga nakon nesportskog udarca laktom Meta Vorld Pisa (Ron Artest). Igrač Los Anđeles Lejkersa je zbog toga suspendovan na sedam mečeva.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kraj za Čikago, Filadelfija ide na Boston, poslednja šansa za Lejke

Kraj za Čikago, Filadelfija ide na Boston, poslednja šansa za Lejkerse


Blic



U noći između četvrtka i petka bilo je veoma burno u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Čikago je platio ceh povredama ključnih igrača, pa je Filadelfija došla do presudne četvrte pobede nad Bulsima rezultatom 79:78 i slavila u seriji sa 4:2. Na megdan Seventi-siksersima u polufinalu Istoka će Boston, pošto je savladao Atlantu sa 83:80 i okončao seriju isto kao i naredni rival. Denver je uspeo da se izbori za majstoricu protiv Lejkersa, tako što ih je deklasirao sa 113:96 u šestom meču.

242634_mdf53285_f.jpg


Iako su pretendovali na osvajanje šampionske titule, košarkaši Čikaga moraće da odlože svoje snove za narednu sezonu. Najbolja ekipa ligaškog dela završila je učešće u plej-ofu na prvom koraku, pa će u polufinalu istočne konferencije igrati Filadelfija, koja je bila zauzela osmo mesto.


To je prvi put za Seventi-sikserse da se nađu u drugoj fazi plej-ofa još od sezone 2002/2003. Na putu ka tom uspehu, pored dobrih partija, vodile su ih i povrede ključnih igrača Bulsa, prevashodno Derika Rouza koji je pokidao ligamente u prvom meču serije, a potom se povredio i Joakim Noa. Da je prošlogodišnji MVP ligaškog dela bio u pogonu, pitanje je da li bi Čikago već završio sezonu.

Ovako, u šestom duelu, prepunom drame, Filadelfija je bila za poen bolja na svom parketu (79:78), poen vredan plasmana u polufinale Istoka. U samom finišu, sedam sekundi pre kraja, ruka je zadrhtala centru Bulsa Omeru Ašiku, koji je promašio oba slobodna bacanja pri vođstvu svog tima od 78:77, da bi potom faulirao Andrea Igudalu u kontri.

242633_mdf53282_f.jpg


Junak Fildalfije bio je precizan oba puta sa penala 2,2 sekunde pre kraja i tako odveo svoj tim na megdan Bostonu. Ukupno je ubacio 20 poena, a pratili su ga Džru Holidej i Lo Vilijams sa po 14. U redovima Bulsa, bolji od ostalih bili su Luol Deng i Ričard Hamilton sa po 19 poena.


"Uopšte ne znam kako smo pobedili u ovom meču", rekao je vidno ushićeni trener Filadelfije Dag Kolins, pred čijim je igračima duel sa Seltiksima.

242642_mdf53233_f.jpg


U njihovom šestom meču sa Atlantom nije bilo ništa manje drame, a Boston je pobedom od 83:80 rešio seriju sa Houksima rezultatom 4:2, iako je malo nedostajalo da se igra i sedmi meč.


Atlanta je sjajnom serijom uspela da stigne do vođstva u završnici, ali je pola minuta pre kraja Kevin Garnet pogodio za preokret (80:79), da bi Džoš Smit promašio šut, a zatim Rej Alen pogodio jedno od dva slobodna bacanja devet sekundi pre sirene, dok je Pol Pirs prvo sjajno izblokirao Vilijamsa i potom postavio konačar ishod.

Do polufinala konferencije i duela sa Filadelfijom, Seltikse je predvodio Kevin Garnet sa rekordom sezone od 28 poena, uz 14 skokova, Pirs je nanizao 18, a Rondo 14, uz osam asistencija.

Kod Houksa su se istakli Smit sa 18 i Džonson sa poenom manje. Vladimir Radmanović nije igrao, kao ni na drugoj strani Saša Pavlović.

242644_mdf53477_f.jpg


Denver
je još jednom "pokazao zube" Lejkersima i izborio se hrabrom igrom za majstoricu, koja će se igrati u Los Anđelesu. Ubedljivim trijumfom od 113:96 Nagetsi su izjednačili na 3:3 u seriji i nalaze se na pragu velikog iznenađenja.


Taj Loson je odigrao svoj najbolji plej-of meč i pocepao mrežicu "jezeraša" sa 32 poena, pa Lejkersima nije pomogao ni 31 poen Kobija Brajanta.

"To je ono što nam treba, samo malo samopouzdanja. Pogodio sam prvi šut, potom i drugi i onda sam gađao sve dok ne promašim", rekao je junak pobednika Taj Loson.

Lejkersima se u majstorici vraća Meta Vorld Pis posle odrađene suspenzije, pa se njegovi saigrači, među njima i Kobi, nadaju da će im baš on pomoći da se domognu polufinala Zapada.



[TABLE="class: antre_c back_c_1"]
[TR]
[TD]NBA plej-of, rezultati:

Istok:
Filafelfija - Čikago 79:78 (4-2 u seriji)
Boston - Atlanta 83:80 (4-2)

Zapad:
Denver - LA Lejkers 113:96 (3-3)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Gasol raspršio snove Denvera, Boston "ukrao" pobedu Filadelfiji u p

Gasol raspršio snove Denvera, Boston "ukrao" pobedu Filadelfiji u polufinalu Istoka


Blic


Košarkaši Denver Nagetsa su se pošteno potrudili da zagorčaju život Los Anđeles Lejkersima, ali ni to što su nadoknadili zaostatak od 16 poena razlike u sedmoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije, nije bilo dovoljno da se slomi otpor favorizovanih "jezerdžija" - 96:87.

243109_610x2_f.jpg


Lejkersi su došli u situaciju da postanu deveti tim u istoriji NBA koji je proćerdao prednost od 3:1 u plejofu, ali na sreću svih navijača u Stejpls centru, to se nije dogodilo.

Košarkaši Denvera predvođeni Tajom Losonom i Alom Haringtonom (obojica 24 poena) uložili su i više od svojih mogućnosti kako bi načinili veliko iznenađenje, ali čak 19 izgubljenih lopti i šut iz igre 7-27 u poslednjoj četvrtini, bili su nenadoknadivi.

U domaćem taboru briljirao je fenomenalni Pau Gasol koji se za bledu partiju u prošloj utakmici iskupio sa 23 poena, 17 skokova i šest asistencija. Endrju Bajnam je postigao 16 poena, uz impresivnih 18 skokova, a Kobi Brajant je u maniru plejmejkera doprineo sa 17 poena i osam asistencija.

Veliki uticaj u "majstorici" imao je povratnik Meta Vorld Pis koji je odradio suspenziju zarađenu zbog udaranja Džejmsa Hardena. Bivši Ron Artest postigao je 15 poena (četiri trojke) i tokom meča je potpuno zaustavio Danila Galinarija.

Lejkersi u polufinalu Zapadne konferencije igraju protiv Oklahome.

Podjednako uzbudljivo kao u Los Anđelesu, bilo je na startu polufinalne serije između Bostona i Filadelfije - 92:91.

Seltiksi su gubili sa 16 poena razlike, a onda i napravili seriju od 23:7 posle koje su imali vođstvo od 90:84. Ipak, Seventisiksersi nisu odustali od pobede, vratili su se u igru, i preko Džrua Holideja stigli na 92:91.

Ipak, beg Rejdžona Ronda, koji je meč završio sa 17 asistencija, 13 poena i 12 skokova, bio je dovoljan za konačnu pobedu. Plejmejker Bostona je potpuno prevario igrače Filadelfije i iskoristio brzinu da pobegne čuvaru, izbegne faul koji su gosti hteli da načine, i time zaključi pobedu.

Pored Ronda blistao je Kevin Garnet sa 29 poena i 11 skokova, dok je u poraženom sastavu najbolji bio Andre Igudala sa 19 poena, šest asistencija i isto toliko uhvaćenih lopti pod košem.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
NBA: Klipersi prošli do Sparsa

[h=1]NBA: Klipersi prošli do Sparsa
[/h] Izvor. B92 | AK



Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Memfis Grizlise 82:72 u sedmom meču i dobili ovu seriju plej-ofa NBA lige.

1680402544fb0105fd4fc1954200573_orig.jpg

Beta
Meč sa za NBA ligu izuzetno malo poena, Klipersi su prelomili početkom poslednje četvrtine kada su serijom 13:2 poveli 66:58.
Klipersi će u polufinalu Zapada igrati protiv najboljeg tima iz regularnog dela sezone San Antonio Sparsima koju su davno dobili Jutu sa 4-0 u seriji.
Najbolji u dresu Klipersa bio je Kris Pol sa 19 poena (7/17 iz igre) uz 9 skokova i 4 asistencije, dok je 13 postigao Nik Jang. Blejk Grifin nije bio raspoložen sa samo osam poena (3/11) i 4 skoka, ali ga je sjajno odmenio Kenjon Martin sa "dabl-dablom" od 11 poena i 10 skokova.

Martin je takođe sjajno čuvao Zeka Rendolfa koji je uz 12 skokova imao samo 9 poena (3/12). U dresu Memfisa najefikasniji su bili Mark Gasol i Rudi Gej (8sk) sa po 19 poena.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lebron i Vejd režirali prvi trijumf Majamija nad Indijanom

Lebron i Vejd režirali prvi trijumf Majamija nad Indijanom


Blic


Košarkaši Majami Hita pobedili su Indijanu Pejsers sa 95:86 (20:23, 22:25, 28:22, 25:16) u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige.

243286_pic027_f.jpg


Domaći igrači mučili su se u prvom poluvremenu u kojem nisu imali nikakva rešenja za Dejvida Vesta i Roja Hiberta, da bi tek u drugom delu igre, naročito u poslednjoj četvrtini uspeli da zagospodare terenom i obezbede svom timu prednost.


Meč je prelomljen na startu poslednje četvrtine kada je Hit sa dve serije poena i dobrom odbranom pobegao protivniku na devet poena razlike i prednost nije ispuštao do kraja.

Od ukupno 25 poena u poslednjoj deonici, Lebron Džejms i Dvejn Vejd postigli su 22. Lebron je ukupno imao 32 poena uz čak 15 skokova i pet asistencija, dok je Vejd imao očajan šut iz igre (8/23) ali je ipak postigao čak 29 poena

243287_x610_f.jpg


Džejmsu je inače pred početak meča uručen pehar za najboljeg igrača u regularnom delu sezone.

Vest i Hibert su sa po 17 poena bili najefikasniji u timu Indijane. Sledeći meč ova dva tima na programu je u utorak.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Debakl Lejkersa, brejk Filadelfije

Debakl Lejkersa, brejk Filadelfije

Izvor. B92 | JT



Protekle noći u NBA ligi su odigrane dve utakmice, a Filadelfija i Oklahoma zabeležili su trijumfe u polufinalnim serijama konferencija.


9301029614fb1fc6051036461687664_orig.jpg


Filadelfija je došla do brejka u Bostonu trijumfom sa 82:81 i tako došla do izjednačenja na 1-1 u polufinalu ’Istoka’.

Tanderi su na svom terenu slavili sa 119:90 protiv Los Anđeles Lejkersa za vođstvo od 1-0 u polufinalu ’Zapada’, a tako su ujedno i timu iz ’grada anđela’ naneli najteži poraz ove sezone.

U Bostonu, Džu Holidej je predvodio 76erse sa 18 poena, dok je Andre Iguodala dodao 13 za pobednički tim. Kod Seltiksa, još nedovoljno oporavljeni Rej Alen je postigao 17 poena, dva više od Kevina Garneta, koji je imao i 12 skokova. Saša Pavlović nije ulazio u igru za domaći tim, odlukom trenera. Serija se sada seli u Filadelfiju, a treća utakmica na programu je u noći između srede i četvrtka.


Oklahoma je u prvom duelu sa Lejkersima opravdala ulogu favorita, ali niko nije očekivao da će se utakmica završiti najubedljivijim porazom tima iz ’grada anđela’. Rasel Vestbruk je sa 27 poena i devet asistencija bio najbolji kod Tandera, dok se istakao i Kevin Durent sa 25 poena i osam skokova. U timu Lejkersa, po 20 poena su postigli Kobi Brajant i Endru Bajnam, koji je imao i 14 skokova. Naredna utakmica te serije igra se u sredu uveče, takođe u Oklahoma Sitiju.

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
NBA: Kajri Irving najbolji ruki

NBA: Kajri Irving najbolji ruki

Izvor. B92


Plejmejker Klivlend Kavalirsa Kajri Irving proglašen je za najboljeg debitanta (rukija) sezone u NBA ligi.

19155682134fb275a389ecb590112926_orig.jpg

Prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta prosečno je postizao 18.5 poena uz 5.4 asistencije i 3.7 skokova po utakmici za Kavse koji su sezonu završili sa skorom 21-45 (četvrti najgori u ligi).

Irving je u Klivlend stigao da prestižnog košarkaškog univerziteta Djuk kao igač od koga se očekuje da zameni LeBrona Džejmsa. ON je od američkih i kanadskih novinara dobio 592 boda (117 od mogućih 120 za prvo mesto).

Iza njega su ostali plejmejker Minesota Timbervolvsa Riki Rubio (170 bodova) i krilo Denver Nagetsa Keneta Feried (129).


Feried, Kavi Leonard iz San Antonio Sparsa i Iman Šampert iz Njujork Niksa su dobili po jedan glas za prvo mesto, pa je tako Irvingu za "dlaku" izmaklo da postane tek četvrti igrač koji je jednoglasno dobio nagradu za rukija sezone.

Iako je imao malo vremena da se spremi za NBA zbog skraćene predsezone (zbog 'lokauta'), Irving je odmah postao starter Kavsa i ubrzo lider tima.

"Kajrijev napredak od 1 do 50 utakmice je nadmašio očekivanja svih. Mislim da niko nije verovao da će biti tako dobar ove sezone", pohvalio je svog igrača trener Klivlenda Bajron Skot.

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
12.06.2010
Poruka
28
Pacersi do pobjede nad Heatom

Izvor.Balkan-sport.net

l5912844-300x199.jpg

Iako su odigrali loše prvo poluvrijeme, košarkaši Indiane su došli do velike pobjede na Floridi rezultatom 78-75
Oslabljeni neigranjem Bosha košarkaši Heata nisu uspjeli dobiti i drugu utakmicu protiv Indiane, te tako povesti u seriji sa 2-0. Međutim, u prvom poluvremenu nije sve tako izgledalo. Poslije vođstva Pacersa od 16-11, James i Wade su se razigrali i došli do 33-24. Poslije toga Pacersi prave seriju od 9-0, koju sa krila tricom zaključuje Geroge Hill.
U slijedećem napadu Battier pogađa tricu sa osam metara, a James poslije dodaje još dva bacanja i Heat odlazi na odmor sa prednošću od pet razlike.
Drugo poluvrijeme počinje rezultatskom klackalicom, ali tada Pacersi prave seriju od 12-0 i odlaze na 7 razlike. U tom periodu su odlično igrali i pogađali George, Granger i West. Treća četvrtina završava rezultatom 61-52 za Pacerse. U četvrtoj četvrtini Heat se lagano približava zahvaljujući Jamesu i Wade – u, koji su se praktično sami borili večeras.
Mora se priznati da su imali i dosta sreće, jer su najveći broj poena postizali iz ofanzivnih skokova. West polaže za 76-73, nakon čega Wade skok šutem vraća na samo poen razlike za Pacerse. Iako je postigao 28 poena i imao 9 skokova James je postao tragičar ove utakmice. Prvo je promašio dva bacanja, onda je izblokiran, a u posljednja dva napada nije smio da šutira. Kod prvog je Wade loše reagovao a kod drugog je Chalmers promašio šut za produžetak.
Najbolji u redovima pobjednika su bili West sa 16 poena i 10 skokova, Hill sa 15, Granger sa 11, odnosno George sa 1o poena. Kod Heata su najbolji bili gore spominjani James sa 28 poena, 9 skokova i 5 asistencija i Wade sa 24 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Interesantno zvuči podatak da je ostatak tima uspio da pogodi samo 9 od preostala 34 šuta, ili 26%.
Serija se sada seli u Indianu.
 
Natrag
Top