Najveća prevara u istoriji čovečanstva???

Član
Učlanjen(a)
09.01.2010
Poruka
39
Ne znam zashto, ali eto tek onako,s'vremana navreme naidje neko ko 100% potvrdi da smo narod zajedljiv, fanatican i po nekom ne pisanom pravilu uveek idemo iz krajnosti u krajnost. :(
Shta te je to isprovociralo te napisa ovakav post ? :vorred:
Bolesno velichanje uloge Srpskih umova zasluznih za svetsku kulturu i nauku ? :dntknw: Iskren da budem, nervira me i jedno i drugo. Dacu glas protiv i za nerealno busanje u grudi a naravno i za omalovazavanje svih tih ljudi koji su samo svojim radom i zalaganjem obezbedili svoje mesto na zlatni piadestal nauke u sluzbi choveka.
Sama Nobelova nagrada mi je bzvz! Takva je bila, takva ce i ostati. Pogledajte samo ko je sve dobio - a ko nije. :roll:
Mada sam rekao da više neću napisati ni reci, ipak moram.
Ne znam zašto ti je ovo "zajedljiviost", a veličanje svog naroda (nisam protiv toga, za razliku od mnogih vas ovde, dva puta sam bio na ratištu, ukupno 4.5 meseca, naravno ne svojom voljom ali sam smatrao da mi je to obaveza bez obzira sto se nisam slagao ni sa režimom ni politikom) je OK ali na realnim osnovama. Te podatke koje Vi navodite možete da okačite "mačku o rep", jer su to podatci koje govore samo srpski "naučnici" i šarlatani. Zar misliš da sve funkcioniše samo na "sve Srpskoj" zaveri?
Tvoj stav o N nagradi je OK, on je lični, ali to je tvoj stav a većina sveta misli drugačije. Da li je to zato što nijedan Srbin nije dobio? Ivo Andrić je po sopstvenom opredeljenju bio Srbin rimokatoličke veroispovesti pa eto ipak ima i nas. I naravno da smo velik narod po doprinosu u svetskoj nauci i tim treba da se ponosimo, malo koji narod se može pohvaliti takvim veličinama.
Šta me je isprovociralo? Kao prvo hteo sam da napisem neki dopadljiv tekst. Kao drugo, i to je razlog mog pisanja, na vrh glave (da budem fin) su mi ove "sveznalice" koje uz računar sve znaju jer ne moraju nikom da obrazlože šta su napisali. Svi znaju sve, toliko su potkovani da pobijaju Ajnštajna, osporavaju najveća svetska dostignuća, sve je zavera itd. a ne znaju napisati ni jedan pošten tekst bez gomile grešaka!
Ja sam ponosan, kao i Vi ostali, što sam Srbin, ali se trudim da budem realan i da gledam na stvari svojim očima, a svoja uverenja gradim na, za mene, realnim, naučnim, osnovama. Verujem nauci i dok mi neko ne objasni, na neospornim, NAUČNIM, osnovama da je let na Mesec nemoguć, ja ću u to verovati.
Još nešto. Da je stvarno Kjubrik režirao let Apola 11 i spuštanje na Mesec verovatno niko ne bi sumnjao u taj snimak!

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Rollmilane, ne rekoh kako su kinezi prvi u svemiru, nego kako će još tako ispasti. A oni jesu pre neku godinu šibnuli nekog svog u orbitu, jeo čovek iz papirnih kesica i reko to što je rekao.
Samo da znaš: prvi je bio na mesecu bugarin Jan Bibijan.
I šta, bre, ima loše u SF? Ja ga pišem i nisam još postao normalan, kažu doktori.
Hvala ti što si me podsetio na ovu divnu knjigu (Elin Pelin "Jan Bibijan na Mesecu"!!!smile3
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Eto kako odosmo sa meseca na interno nacionalno seciranje. U tom smislu preporučujem J. Marića "Kakvi smo mi Srbi?". Čika psihijatar nas lepo isecirao.
Nego, da se mi vratimo na put na Mesec. Tako se zove film sa pogodkom u oko Meseca. Sad, ko ga beše snimio, nešto se ne sećam, ali znam da je to prvi film u boji, i da su ga žene ručno bojile, kadar po kadar.
E, sad kontejner. Šta bi sa njim? On je po slici veći iznutra nego onaj modul sa Oldričom. Ja već pripremam komandi centar, nabaždario sam sifon boce, odnosno, kompjuter i belo vino, ovaj, štampače... Nešto me Hjuston zbunio, uglavnom... Kakve veze Anštajn ima sa Mesecom? Mileva? Osim ako nije pevao serenade pod mesečinom. Držmo se teme.
A SF pokazuje žilavost, što se vidi i po ovim postovima ( ne mojim ). Mi smo maštoviti ljudi, samo malo preozbiljno shvatamo sve, pa i ovo. Kada bih hteo da budem ozbiljan i da se vređam ako me neko hvata za reč, potpisivao bi se pravim imenom (a ono je Životije Pantović zvani Prda iz Zabrnjice kod Kuteljeva, bb.).
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Žorž Melijes se zvao, a taj film je stariji od ove knjige o Jan Bibijanu . Međutim ipak ste u pravu. Mujo je bio prvi čovek na mesecu a prva životinja konj, sem ako nije divlji konj sa meseca. Ulovio Mujo konja na mesecu pa ga kuje.
A kontajnijer je skoro pa gotov, sad samo treba da ga opremimo. Nego nema nam drugog člana posade , šta je sa šumadincem ? Zadnji put kad smo se čuli rekao je da je na težinskim pripremama. Plašim se da ga nisu zavrbovali Kinezi :blum3:
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Zar nismo postigli dogovor da budu žene u kontejneru, ovaj,modulu? Prve žene na mesecu! E to je već nešto. Mi smo kod Šicka u komandnom centru. Malo pratimo fuzbal, malo preko mobilnog da vidimo kako guraju kontejner kroz pesak Delibratske pešč...ovaj, ateriraju na mesečevu površinu koja ima neodređenu boju po nekima (jal je siva jal purpurna?). Šumadinac je verovatno otišao da radi sa kompjuterima i previše se uneo u programiranje pa je još mamuran.
Nego, ko će da nam prenosi sletanje i da snima? Kjubrik umro, sa Juginom ne znam kako stoje stvari.
Mogao bi komentator da bude Žika Obretković (taman mu damo pljeskavicu i bog da nas vidi) a za snimanje je problem... Ono, jest da će same da se snimaju (ako može bez skafandera u toplesu, molio bih, mada je uv zrčenje na Mesecu jako), ali pitanje montaže i postprodukcije?
Dajte predloge.
Reditelji, montažeri, javljajte se.
pa ne mogu i ja sve sam.Budite malo i vi profesionalci ( u SF-u ) :(
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Komentatora je zaista teško naći . Jugina treba potplatiti, Od Amerikanaca je 1969 dobio tri pečene svinje, a mi smo siromašni pa može dobiti samo prženu kokošku, a on to odbija. Kaže ili pečeno prase ili ništa. Žika bi bio dobar, a možda još bolji Kale gospodar vremena, on je primereniji našoj misiji ako ništa drugo ono bar mu je nadimak SF.
[YOUTUBE]djUMElqFAqY[/YOUTUBE]
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Vidim ga al ga nešto ne čujem, valjda je do kompa. Samo, što on treba da se čuje a ne mora da se vidi (nisam toliki perevrzanjak matori). Ma, Žika je jeftiniji. Mogao bi i onaj iz šarenice. Ako su ženski kosmonauti, on će lično da dođe da vodi i prenos i režiju i namešta scenografiju i odgra kolce, uz put dovede tri sponzora vlasnike restorana koji će reći dobar dan i ništa više, uzgred, ako je neka od kosmonautkinja kao ona francuskinja koju j stalno emitovao u jutarnjem programu tamo negde 1995/96, pa se ubio dok je nije doveo, te tek onda utvrdio da je ona negde oko 2,05 (idemo na 2,10) metara a Žikica metar i žilet kad skoči...
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ok ja se slažem , samo još treba da utvrdimo ko će biti kosmonautkinja. I još nešto, glupo je da ona ide sama, ipak joj je potrebna pomoć. Evo ja ću se žrtvovati za slovensku tj. srBsku rasu , kosmonautkinji je potreban vodič da se ne bi izgubila u tolikom prostranstvu Deliblat. .. up kosmičkog prostora.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Pa zato jeste Žika Obretković prvi izbor. Čovek iz naroda, zasvira frulu (kao Pan iz Arkadije) i kosmonautkinje krenu u pravcu zvuka, dohvate se za rukice i kolce samo štrika! E, onda upada Žika Šarenica i u stilu Baneta Vukašinovića napravi kratki intervju, dovati se u kolo, organizuje svadbu, na brzaka venča Obretkovića i kosmonautkinju, uleti ova iz 48 sati svadba i kud ćeš bolji provod.
A mi u komandom centru u blagoj opijenosti, uključujemo se u direktan prenos i saopšatavamo naciji, svetu univerzumu bre, o uspehu!
Prosto sam se naježio.
Moram da nadjem negde žuto prsluče da obučem, kao Ed Harison u "Apolo 13".
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
I ja sam se naježio, kosmonautkinje, Žika 1 i Žika 2 svi zajedno opleli kolo . Kakvo kolo? Svemirsko kolo. Pa to će biti veličanstveno. Možda se dogodi susret treće vrste , možda će se neko biće iz nepoznate galaksije čuvši primljive zvuke frule Žike 1, možda će se uhvatiti u svemirsko kolo . To bi bio epohalni događaj. Sitni koraci za Žike 1 i 2, ali ogromni za univerzum.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Pošto je moguće da bude i bliski susret treće vrste ( to je kontakt sa ET) a ne četvrte ( to je genetsko ukrštanje), obzirom na lokaciju, možda se umesto ET pojavi Alien ili Predator, kao što je Nenad Čanak i putem zvuka, kao u Spilbergovom filmu, se oglasi. Samo što bi to bilo onda ono "Maj vej" ala Pink. Morale bi kosmonauktinknje da prodju i neku obuku u tom smislu, kako da komuniciraju putem zvuka. Predlažem da im amasador vanzemaljaca prerušen u liku Boki 13 (jel se tako zove) i klon J.K. održe kratak kurs pevanja-komunikalogije. Rizikujemo, u stvari, sa izvesnošću postižemo efekat da nas više niko neće dirati od tih vanzemaljskih sila! time smo i spasli planetu od moguće invazije vanzemaljaca.
Dakle, uloga srpskih kosmonautkinja (srpskih u smislu gradjanki Srbije) povećava i dobija veći planetarni značaj.
Mogli bi i po Novobeogradskim blokovima, u kineskom tržnom centru da potražimo kineskinje rodom, koje imaju naše državljanstvo. Dva su razloga: sitnije su taman da stanu u modul, a imaju onako visoke, piskave glasove. Plus bi od njihove zemlje porekla dobili i neku donaciju (plastične skafandere i letnje papuče radi davanja otisaka u pesku).

Dodato posle 6 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

@Zcevo, za nobelovu nagradu: evo ja se javljam da je dobijem, zbog razrade ove ideje oko osvajanja Delibratske, ovaj, mesečeve površine, pa da nema svadje. Samo me nominujte. Ako treba da se bude jevrejin i pripada tom lobiju kako bi se spakovale pare u džep, nije problem, ima da se prekrstim u Jehuda Ben Isak Micvah David, secnem se dole kako bi rešio fimozu i gotova priča i polemika.
Što ti je čovek iz Zabrnjice, tj. ja. Na svaku sam žrtvu spreman za svoju domovinu i milion dolara.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top