Kako je sve kod tebe komplikovano.
Verujem da sam ne razumes o cemu pises, jer sve si umrsio kao nekakve konce.
Ono sto sam ti ja izneo - sasvim je jasan redosled dogadjaja opsanih u otkrivenju.
Dakle, evo ponovo - podrzano biblijskim citatima.
Posebno obrati paznju na tekstove koji govore jasnoda se nakon Hristovog dolaska verni nalaze na nebu, i da tamo sude gresnima koji su u grobovima.
------------------------------------------
1. Isus dolazi na zemlju, u tom casu vaskrsavaju verni koji su u grobovima i zajedno sa zivima odlaze sa Hristom na nebo. ( SVI VERNI )
Biblijski dokaz:
"Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti" ( 1 Solunjanima 4. 16 - 17 )
"Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte.
Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja" ( Jovan 14. 1 - 3 )
2. Zivi gresnici umiru u casu Hristovog dolaska. ( UMIRU OD SKAVE HRISTOVOG DOLASKA )
Biblijski dokaz
"I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?" ( otkrivenje 5. 16 - 17 )
3. Sotona biva svezan na pustoj zemlji ( ZEMLJA JE U BIBLIJI OKARAKTERISANA KAO BEZDAN GLEDAJUCI IZ BOZJE PERSPEKTIVE, I TAKO JE NAZVANA NA POCETKU STVARANJA. SOTONA JE VEZAN ZA ZEMLJI LANCIMA OKOLNOSTI JER NE MOZE DA NAPUSTA NJENO TLO, I ONA JE PUSTA I RAZROVANA ZA HILJADU GODINA ).
Biblijski dokaz:
"I videh anđela gde silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje narode, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
4. Isus i verni provode na nebu hiljadu godina. ( ISPITUJU NEBESKE KNJIGE I SUDE GRESNICIMA, JER BOG KAZE DA CE SPASENI NA NEBU SUDITI SVETU ).:
Biblijski dokaz
I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.
Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina." ( otkrivenje 20. 1 - 5 )
"Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti" ( 1 Solunjanima 4. 16 - 17 )
"Da se ne plaši srce vaše, verujte Boga, i mene verujte.
Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja" ( Jovan 14. 1 - 3 )
5. More ostaje na pustoj zemlji. ( ZA VREME HILJADUGODISNJICE )
6. Posle hiljdu godina Isus se sa spasenima vraca na pustu zemlju.
7. Nebeski Jerusalim se spusta na odredzeno mesto na povrsini zemlje.
8. U tom casu gresnici vaskrsavaju iz grobova i iz mora.
9. Sotona ih kusa da napadnu grad sa Hristom i vernima.
Oni opkoljavaju grad i u tom casu silazi oganj od Boga i ubija ih.
Biblijski dokaz
"I kad se svrši hiljadu godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski.
I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno" ( otkrivenje 20. 7 - 15 )
10. Nakon toga - Bog sklanja more sa zemlje, a zemlju obnavlja kao dom spasenih.
Biblijski dokaz
"I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema........ " ( otkrivenje21 poglavlje )
--------------------------------------------
Ovo su jasni dokazi da su verni nakon Hristovog dolaska na nebu za hiljadu godina.