Koja je crkva, crkva Hristova?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
VREČ BOŽJA - BIBLIJA NAPISANA I NADAHNUTA SVETIM DUHOM BOŽJIM DUHOM:

"I imamo najpouzdaniju proročku riječ, i dobro činite što pazite na nju, ako na vidjelo koje svijetli u tamnome mjestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašima.
I ovo znajte najprije da nijedno proroštvo književno ne biva po svome kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego
naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi" ( 2 poslanica Petrova 1. 19 - 21 )

DATA ZA ČOVEKOVO DUHOVNO USAVRŠAVANJE:

"Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.

Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16 - 17 )
Opet me nisi razumeo, ali ok hajmo od pocetka.
Ti kazes da je Biblija jedini izvor reci Bozije koji je dat ljudima?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje pitanje je glasilo: "Koja je to rec Bozija i koji je izvor reci Bozije?"

Ja sam dao odgovor iz pisma, da je Izvor reci Bozje je Bog koji je nadahnuo pisce da je napisu, i da je ta rec Bozja ona koju su napisali proroci u starom zavetu, i Hristovi apostoli u novom.

Nikakvi spisi nastali nakon smrti apostola Jovana se ne mogu uvrstiti u rec Bozju, jer biblija to jasno osudjuje.

Dokaze iz pisma sam dao u predhodnom komentaru:

http://serbianforum.org/threads/koja-je-crkva-crkva-hristova.640996/page-19#post-1748671

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Tvoje pitanje je glasilo: "Koja je to rec Bozija i koji je izvor reci Bozije?"

Ja sam dao odgovor iz pisma, da je Izvor reci Bozje je Bog koji je nadahnuo pisce da je napisu, i da je ta rec Bozja ona koju su napisali proroci u starom zavetu, i Hristovi apostoli u novom.

Nikakvi spisi nastali nakon smrti apostola Jovana se ne mogu uvrstiti u rec Bozju, jer biblija to jasno osudjuje.
Ok naravno jer je Jovan poslednji apostol koji je ziveo.
Moje pitanje je bukvalno sta je Biblija?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Проблем није у томе што смо ми збуњени, адвентисти су збуњенији по питању Хелен Вајт. Постоје само два избора:

1. Хелен Вајт је непогрешиви интерпретатор Светог Писма и
  2. Хелен Вајт није непогрешиви интерпретатор Светог Писма.

Ако кажу да је непогрешиви инт., онда себе доводе у проблем јер је тврдила велике глупости и нелогичности. Сваки разуман адвентиста је видео те велике грешке и почео да размишља и поставља питања у вези тога. Такви су отишли сами или су избачени (већином) из секте.

Ако кажу да није непогрешиви инт., онда не треба уопште држати све ово што им је набацила као јарам на врат. Доказано је грешила и доказано је крала текстове и приписивала себи. То се крије, али срећом постоје документа у америчким библиотекама и у правној служби, тако да данас не могу сакривати од својих чланова истину као пре 100 година. Неко и не жели да погледа иако му је доступно. Има свакаквих људи, мање им је битно да себе преиспитују и да све проверавају како нам апостоли наложише, него да се осећају комфорно и прихваћено у некој групацији, макар то био и неки култ.
-----------------

Тако да није велики проблем што верују да су Црква (део Христове Цркве), то би било и добро, већ што верују да су они једина права ("обновљена", поново подигнута) црква, а да су сви остали "отпад". Потпуно исти модел је код осталих култова (који имају готово идентичне пророке), и сви они верују да су "изаврани", а сви остали "отпад". Да ће они бити прогањани, а не виде кога убијају свакодневно због вере у Христа.

Докле год будемо говорили: ја сам бољи од тебе, ту нема бољитка. Јер не прогањају по свету само православце, католике или протестанте, већ прогањају: ХРИШЋАНЕ.

Кога атеисти исмејавају: поједину групу, или нас све исто сматрају за будале? Кога муслимани исмејавају (и обезглављују)? Још када виде колика је подела, то тек даје аргумената да нас треба истребити. Е, онда ће ваљда хришћани схватити да нема поделе у Цркви. Онда неће потезати глупе догматске расправе које трају годинама без резултата. Лако је наћи разлику међу људима, али када се утврди везивно ткиво, онда нико не може уништити Цркву. То су доказали хришћани у првим вековима, а чека и нас. Јер Господ рече:

36. Стражите дакле једнако и молите се Богу да бисте се удостојили утећи од свега овог што ће се збити, и стати пред Сином човечијим.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Crkva Hristova ima učenje Biblije, a ne radi suprotno od Biblija kao PC, RKC i većina protestantskih.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoje gluposti i nelogicnosti kod Ellen White, vec to samo tako zele da predstave protivnici njenog dela i zivota.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Crkva Hristova ima učenje Biblije, a ne radi suprotno od Biblija kao PC, RKC i većina protestantskih.

Немаш ти везе са тим ко је Црква. Црква су ови што гину свакодневно због своје вере у Христа. Ти седиш за компјутером као и ја, и млатиш нешто као и ја. Ми тек треба да докажемо своју веру као ови страдалници Господњи.

Снимак је узнемирујући.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Mi samo drugacije tumacimo ne radimo suprotno sa Biblijom, ja nikada nisam rekao da vi cinite suprotno sa Biblijom jer po vasem tumacenju vi radite kako treba, mi tumacimo ovako, a vi tumacite na drugi naci tako da Sveto Pismo ne moze da se tumaci i da se pomocu njega odredi koje od ova dva tumacenja je pravo, da bi se prvo dokazalo ko ima pravo da tumaci mora da se koristi oraksa i istorija gde vi gubite.
Немаш ти везе са тим ко је Црква. Црква су ови што гину свакодневно због своје вере у Христа. Ти седиш за компјутером као и ја, и млатиш нешто као и ја. Ми тек треба да докажемо своју веру као ови страдалници Господњи.
Ne oni se nece spasiti jer ne postuju subotu i deo su crkve koja je otpala polovinom 2. veka, ali cemo se zato mi adventisti koji smo se i svojih stavova odrekli 1965. i kad god je donet zakon o obaveznom radu subote radili spasiti.Ja jednostavno brate Laodikeja u takvog Boga ne verujem.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
6. А Исус рече им: Чувајте се квасца фарисејског и садукејског.
...
11. Како не разумете да вам не рекох за хлебове да се чувате квасца фарисејског и садукејског?
12. Тада разумеше да не рече квасца хлебног да се чувају, него науке фарисејске и садукејске.

А имамо забележено колико су они били задрти. Срећом им нисмо у власти, иначе би нас каменовали због суботе. Морали би, јер држе тај закон суботарски.

Natrag