KK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Navijači Partizana izabrali tim decenije: Vujanić, Berić, Kecman, V

Navijači Partizana izabrali tim decenije: Vujanić, Berić, Kecman, Veličković i Krstić!


Blic

Navijači Partizana izabrali su putem glasanja na sajtu partizan.net najbolji košarkaški tim decenije.

7731_skecman03-foto-aleksandar-dimitrijevic_f.jpg


Dvanaest igrača koji su nastupali u periodu od sezone 2000/01 do 2009/10 izabrani su od navijača, članova foruma, poznatih lica iz sveta košarke, novinara, bivših košarkaša i legendi KK Partizan.


Najuži krug je činio 33 igrača iz prethodno navedenog perioda, a po glasovima posetilaca sajta izdvojili su se sledeći igrači:

Prva petorka: Miloš Vujanić, Miroslav Berić, Dušan Kecman, Novica Veličković i Nenad Krstić.

Drugu petorku prema glasovima čine: Bo Mekejleb, Vlado Šćepanović, Jan Veseli, Dejan Milojević i Nikola Peković.

U idealan tim, na osnovu glasova ušli su i Uroš Tripković i sadašnji kapiten crno-belih Petar Božić.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
FIBA presudila: Džejms igrač Partizana

FIBA presudila: Džejms igrač Partizana


I. V. |



Amerikanac Dominik Džejms (25 godina, 180 cm) juče je i zvanično postao novo pojačanje Partizana.

208212_dominic-james_hs.jpg


Posle svih natezanja sa Arisom i kombinacija koje su Grci koristili u FIBA, crno-beli su se uključili u čitav proces i odneli pobedu.

Srpski šampion je na kraju za simbolično obeštećenje solunskom klubu dobio nekadašnjeg plejmejkera univerziteta Market, turskog Mersina i bugarskog Lukoila.

Džejms će imati veća primanja u Partizanu nego u Arisu. Tamnoputi plejmejker neće igrati večeras protiv Zlatoroga u Jadranskoj ligi, ali će biti u timu, sa kojim trenira već dve nedelje, za utakmicu sa Širokim.

Naravno, Džejms će biti adut Partizana i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, zbog čega je ubrzan čitav proces.

Crno-beli 16. februara u četvrtfinalu, u borbi za “Žućkovu levicu” igraju protiv Mega Vizure.

 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan dobio i Hapoel Aškalon

[h=1]Partizan dobio i Hapoel Aškalon
[/h] Izvor. B92

Fudbaleri Partizana savladali su u poslednjoj test utakmici na pripremama u Izraelu ekipu Hapoel Aškelona rezultatom 2:0. Golove su postigli Kamara i Babović.


10042869314f312c56e1d51459882652_orig.jpg

www.partizan.rs
Klub iz Aškelona je izraelski drugoligaš, ekipa za koju nastupa nekadašnji fudbaler Voždovca, Bežanije i Vojvodine Darko Lovrić.
'Crno-beli' se u sredu 8. februara vraćaju u Beograd.
Partizan: Petrović (od 46. Radiša Ilić) - Aksentijević, Ostojić (od 46. Rnić), Ivanov (od 59. Stanković), Lazevski (od 78. Anderson) - Kamara (od 75. Saša Ilić), Saša Marković (od 46. Smiljanić), Babić (od 59. Jojić), Ninković (od 46. Babović) - Manga (od 46. Lazar Marković), Eduardo (od 46. Dijara).

Igra se na stadionu Sala u Aškelonu a gol za vođstvo Partizana postigao je Kamara u 59. minutu. Konačan rezultat meča postavio je Stefan Babović u 68. minutu igre.

Ekipa Partizana odigrala je u Izraelu još dve utakmice, u prvoj je pobeđena ruska ekipa SKA Energija (4:2), u drugoj prvak Izraela, Makabi Haifa (3:0).
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
61
Sta ce vest od fudbala u kosarci ?
thumb495-4d01dcca68e9d036c2f31e15b18b83a7.jpg


Kad neko voli klub, to se ovako odražava!Karte za predstojeću utakmicu Partizana su planule i prodate za samo 25 minuta!Košarkaši Partizana igraju meč u četvrtak u 18 časova a protivnik je Mega Vizura.Ovo se odavno nije desilo na našim prostorima,pa je toliko ovoliko interesovanje čudnije.Partizan ne igra na nivou kao prethodnih godina, ali je veliki favorit na ovom meču.Trener crno-belih istakao je da prepušta ulogu glavnog favorita u Kupu Radivoja Koraća, ali to ne smanjuje kvalitet ekipe Partizana.
izvor
SPORTPULS - Karte odmah otišle!

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jovanović: "Derbi je uvek derbi"

Jovanović: "Derbi je uvek derbi"

Izvor. B92, zvanični sajt | MJ


Trener košarkaša Partizana Vladimir Jovanović rekao je da su utakmice protiv Crvene zvezde uvek nešto posebno i da se raduje večitom derbiju u Jadranskoj ligi.

11337382704f08bc69c5f39366921629_orig.jpg

Biće ovo treći susret Zvezde i Partizana. Prethodna dva puta slavio je klub iz Humske, jednom u ABA ligi, a drugi put u finalu Kupa “Radivoja Koraća”.

"Iako je u pitanju poslednje kolo regionalne lige i sve se zna kada je u pitanju tabela, radujem se susretu sa Zvezdom, jer je derbi uvek bio van rezultatskih okvira", rekao je Jovanović.

Trener Partizana smatra da nikada nije bilo bitno da li je nekom ta pobeda potrebna za nešto ili ne, i da se derbiMuvek igra radi derbija.

"To je utakmica za sebe i svi, a posebno navijači je tako doživljavaju", kaže Jovanović.

On je dodao da njegovim igračima neće nedostajati motiva, posebno što će se utakmica igrati, uglavnom pred Zvezdinim navijačima.

"Publika će svakako biti njihova prednost, ali to će morati da opravdaju i na terenu. Znamo da će pokušati pobedom protiv nas da vrate veru navijača, da će izaći agresivno, ali i mi smo spremni da na adekvatan način odgovorimo", konstatovao je Jovanović.

Crno-beli su trenutno treći na tabeli sa skorom 18-7 i već su obezbedili plasman na fajnal-for u Tel Avivu, dok je Zvezda na 10. poziciji sa skorom 11-14.

Zvezda je poslednju utakmicu, odigranu u četvrtak u Tel Avivu , izgubila odMakabija rezultatom 101:66.

Večiti derbi igra se u nedelju uveče od 20.15 časova.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Trofej Partizanu, Jaramaz najbolji

Trofej Partizanu, Jaramaz najbolji

Izvor. B92, Beta | UŽ


Košarkaši Partizana pobednici su trodnevnog juniorskog turnira "Memorijala Luka Stančić" u košarci, koji je završen u Valjevu.

3924395824f663ddb0ec6a533064046_orig.com

U finalnoj utakmici, Partizan je pobedio Split iz Hrvatske sa 81:67, dok je u utakmici za treće mesto Vojvodina savladala ljubljansku Olimpiju sa 72:65.

Peti je bio domaćin Metalac posle pobede nad zagrebačkom Cedevitom 74:62, a sarajevska Bosna sedma pošto je pobedila španski Alikante sa 84:59.

U najboljoj petorki turnira su Marineli (Split), Jaramaz (Partizan), Jelenek (Cedevita), Sulejmanović (Olimpija) i Marić (Split).

MVP turnira je Ognjen Jaramaz, najbolji strelac Jelenek sa 70 poena, dok je najmlađi učesnik Emir Čučović (15) iz Olimpije.

Nagrade najboljima uručili su Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, valjevski gradonačelnik Zoran Jakovljević i Stančićeva ćerka Nataša Ćuk.

Prihod sa turnira, koji je organizovao Grad Valjevo na inicjativu grupe sportskih novinara namenjen je Fondu RTV B-92 "Bitka za bebe". Pokrovitelj je bio KSS.

Luka Stančić (1939-1990) bio je igrač i trener valjevskog Metalca, kojeg je u Prvu saveznu ligu SFRJ uveo 1972/73, a potom je radio i u Bosni, Vojvodini i Kuvajtu.

Sa kadetima i juniorima Jugoslavije osvojio je četirti medalje na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima za taj uzrast.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jovanović: Pokazali smo zrelost, pametna igra nam je donela trijumf

Jovanović: Pokazali smo zrelost, pametna igra nam je donela trijumf


Agencije |



Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su njegovi košarkaši odigrali pametno u pobedi nad Crvenom zvezdom od 84:69.

219311_jovanovic901-blic-marko-metlas_f.jpg


"Ovo je bila posebna utakmica, kao što je i svaki 'Večiti' derbi, iako je bila bez značaja. Drago mi je što su igrači imali dobar odnos prema meču. Pametno smo odigrali", rekao je Jovanović novinarima posle meča u hali Pionir.


Trener Partizana je istakao da su njegovi igrači pokazali zrelost.

"Protivnik je podigao ritam u drugom poluvremenu, posebno u odbrani, ali smo mi pokazali zrelost i odigrali duge i strpljive napade. Iskontrolisali smo skok, ali smo izgubili mnogo lopti", smatra Jovanović.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman poručio je da su crno-beli zabeležili "veoma važnu pobedu".

"Kontrolisali smo njihovu brzu igru dobro smo skakali u napadu i igrali smo strpljivo. Sada nam ostaje da se dobro spremimo za Superligu Srbije", istakao je Kecman.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jovanović: "Držimo se zacrtanog"

[h=1]Jovanović: "Držimo se zacrtanog"
[/h] Izvor. B92, Tanjug, zvanični sajt | MJ



Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izjavio je da trenutna loša forma Radničkog neće zavarati njegov tim uoči gostovanja u Kragujevcu.



12492495494f71bb7f201d2356264241_orig.jpg


Ovo je četvrti susret Partizana i Radničkog ove sezone, na ukupno 13 susreta 'crno-beli' su deset puta bili uspešniji.
Crno-beli su u prvom delu Jadranske lige na svom terenu teško savladali Radnički, zatim su izgubili na gostovanju u Kragujevcu, pa lako dobili duel u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

"Ovo je četvrta utakmica sa njima ove sezone i nijedna od prethodne tri nije bila ista. Svaka je imala svoju specifičnost i verujem da ni ona poslednja koju smo odigrali neće biti parametar za pripremu sledeće", kaže Jovanović.

On je podsetio da je Radnički i ranije imao uspone i padove u igri, ali da je protiv Partizana uvek bio posebno motivisan, pogotovo u Kragujevcu.

"Od nas se očekuje da nastavimo zacrtanim putem prema ciljevima koje smo odredili na početku sezone. Za te ciljeve potrebno je da u kontinuitetu pružamo dobre igre i trudićemo se to i da uradimo", poručio je Jovanović.

U dosadašnjem delu takmičenja u Agroživ Superligi Srbije Partizan je zabeležio sve tri pobede i nalazi se na vrhu tabele, dok je Radnički na petom mestu sa dve pobede i jednom izgubljenom utakmicom.

Utakmica 4. kola Superlige Srbije izmedju Radničkog i Partizana igra se sutra od 20 časova u hali Jezero u Kragujevcu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan akademijom i filmom obeležava 20 godina od evro-titule

Partizan akademijom i filmom obeležava 20 godina od evro-titule


Blic




Povodom dvadeset godina od najvećeg uspeha naše klupske košarke, Partizan će u ponedeljak 16. aprila svečanom akademijom i filmom obeležiti trijumf u finalu Kupa šampiona do kog se protiv Huventuda došlo odličnom timskom igrom i čuvenom trojkom Saše Đorđevića.

234509_djordjevic01-blic-vesna-lalic_f.jpg


“Pored akademije, koja će se održati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a meni će posebno biti drago i velika mi je čast što će nam gosti biti i ljudi iz Fuenlabrade koji su nas te 1992. ugostili tokom takmičenja, radili smo i na filmu ‘Ima jedan tim’. To je u stvari jedan almanah koji treba da ostane za vek vekova u ovom našem, klubu velike prošlosti. Film je priča o svemu što ima veze sa Partizanom, od prve titule do istanbulskog uspeha”, rekao je predsednik KK Partizan Mts Predrag Danilović.


Poslovni direktor crno-belih Mlađan Šilobad je istakao da je Partizan pozvao mnoge na proslavu, ali da sala JDP-a može da primi samo određen broj ljudi.

“Za desetu godišnjicu od osvajanja titule evropskog šampiona bila je organizovana revijalna utakmica, pa se razmišljalo šta za 20. godišnjicu. Rešili smo da se napravi serijal, koji će se emitovati na jesen, a film je skraćena verzija te priče. U ponedeljak uveče, u 20 časova, okupićemo se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u koje smo pozvali mnoge, ali ne mogu svi prijatelji kluba da stanu tamo, no oni koji ne budu bili sa nama moći će da na Prvom programu RTS-a prate direktan prenos. Na Drugom programu će potom biti pušten ceo film, od 55 minuta”, rekao je Šilobad.

Reditelj serije i filma Gordan Matić je otkrio neke od detalja u vezi sa ovim delom:

“Ovaj film je zapravo uvod u serijal od šest epizoda. Nije to samo priča o istoriji Partizana, već i o istoriji košarke. On pruža širu istorijsku i geografsku sliku o ovdašnjoj košarci. Pričao sam sa 50 sagovornika, sa 32 je snimljen razgovor, sa nekima tek treba da bude obavljen jer su bili sprečeni. Serijal ima tri celine, i on nije samo za navijače Partizana već i za one koji vole sport, košarku pre svega. Prva celina je kako je tekao prvi trening Partizana u istoriji, kakvi su bili uslovi a kakva oprema, druga je o ljudima koji su radili u Partizanu a treća o osvajanju titule u Istanbulu”, otkrio je Matić.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jovanović: "Nismo u zavidnoj formi"

[h=1]Jovanović: "Nismo u zavidnoj formi"
[/h] Izvor. B92, zvanični sajt


Trener Partizana Vlada Jovanović rekao je posle pobede nad Hemofarmom da forma njegove ekipe nije na zavidnom nivou.

205363734f89ca05e9606872259274_orig.jpg


"Moramo svaku utakmicu i trening, bez obzira na kvalitet protivnika, da koristimo za podizanje forme, s obzirom da nam ona nije na zavidnom nivou. Probali smo da budemo nešto agresivniji jer nam predstoje važni mečevi i moramo biti spremni za njih".
"Hemofarm je ekipa koja je pretrpela najviše promena, a to je klub koji je prošle godine igrao finale plej-ofa. Ja im želim da ovu sezonu izvuku na najbolji mogući način. Ne znam koje su im ambicije, ali želim im da u tome uspeju", dodao je Jovanović.

Partizan je pobedio Hemofarm sa 83:48 u prvom meču devetog kola Superlige Srbije, koji je odigran unapred zbog obaveza crno-belih na završnom turniru Jadranske lige.




 
Natrag
Top