Kako pokrenuti racunar ako neznamo password?

Član
Učlanjen(a)
18.03.2010
Poruka
46
Offline NT Password & Registry Editor
Reč je o bootabilnom CD-u u obliku ISO image datoteke imoraćete je snimiti na CD. U BIOS-u treba da podesite računar da se podiže saCD-a. Najbolja praksa je uklanjanje lozinke, a ne njeno menjanje. Offline NT Password & Registry Editor potrebnoje pokrenuti sa zadanim opcijama. Nakon pokretanja, izaberite particiju nakojoj se nalaze windowsi ( obično je to ona pod brojem 1) te zatim potvrditelokaciju registarske baze. Odlučite se za opciju Password reset (ukucajte 1 ipotvrdite s Enterom), a u sledećem meniju samo stisnite Enter. Nakon toga jepotrebno ili potvrditi ili upisati korisničko ime za koje će se uklonitilozinka, a onda u idućem meniju izabrati opciju Clear (blank) user password.Zatim stisnite "!", te zatim "q" nakon čega je ostalopotvrditi promjenu pa ukucati "y". Ako je sve prošlo OK, potrebno jeponovo pokrenuti računar i kada windowsiupitaju za lozinku dovoljno je pritisnuti Enter.
 
Član
Učlanjen(a)
18.03.2010
Poruka
46
Program ti sam nudi tj. pronalazi korisničko ime ( ako ih ima više).
 
Učlanjen(a)
06.01.2012
Poruka
94
ORTAK OVO TI JE DEO FORUMA STO SE TICE ISKLJUCIVO SerbianForuma, A NE RAZNIH TUTORIJALA!!!!!
 
Član
Učlanjen(a)
18.01.2010
Poruka
4
Probaj lakše ako ti uspe ovako. Kad dođeš do dela da ti traži pass kucaj na tastaturi ctrl+alt+2x del (držiš ctrl i alt i udariš 2 puta del). Ako ti se pojave polja za unos kucaj za user administrator i pass isto administrator. Tako bi ušao u Win kao Administrator gde možeš da odeš u Control panel i User pa da izbrišeš pass za tvog user-a.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
272
Meni je odmah,uspjelo,svaka čast autoru!,ali moze se i ovako:
*Ako ne zmamo koji je "password",korisnickog naloga nakon podizanja Windows-a?
-onda fino stavimo ga u "BIOS-u",da se boot-a,na advance boot ili naglo ugasimo racunar(nije preporucljivo),i pokrenemo ga u "Safe Mode",te onda imamo jos jedan korisnicki nalog (nakon podizanja windows-a),to je uvjek "Administrator",i u njemu uklonimo password tog korisnickog naloga ili kreiramo novi "Administator Computer",korisnicki nalog........
Restartujemo racunar,i ako bude i dalje pitao za safe mode..itd..pokrenimo ga na "Start Windows Normal",i to je to..novi Neograniceni nalog nas ceka...
[ATTENTION][/ATTENTION]!Napomene![ATTENTION][/ATTENTION]:Sigirno ce vam se desiti da kad pokrenete windows u "Safe Mode",da se pokrece bez driver-a,i sa manje postavki,ali nemojte da vam to brine,cim opet restartujete PC,i pokrene vam se normalno sve ce biti u redu!
Nadam se da sam bio od koristi,pozdrav;)
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
meni je dosta puta pomoglo to kada su mi djeca zeznula nalog, iscupao sam bateriju i resetovao cmos, nakon toga upalio komp bez naloga ali naravno napravio novi :evil:
 
Natrag
Top