Jesi ti mire000 pročito post
http://serbianforum.org/threads/jovan-1-1-objasnjenje.234165/page-17#post-1370494
Komentariši te stihove i pojasni koji stih podržava tvoje pogrešno svatanje po Jovana 1,1 da ima dva Jahvea.
Cekaj malo, jesam ja tebi vec prokomentarisao te stihove i to vrlo detaljno objasnio. I to sto sam napisao te obara ko nista, i sad ti hoces da ti ja opet ponavljam isto?
Citiracu sta sam napisao:
''Pa vi ste kontradiktorni sami sebi,
AKO NEMA DRUGOG BOGA SEM JEHOVE. ZASTO SE ONDA ISUS NAZIVA BOGOM?
Tekst lepo kaze da se niko osim Jehove ne moze ''nazvati Bogom'' , a mi vidimo da se Isus na vise mesta u NZ tako naziva!
Pa vi onda imate DVA BOGA.
Za vas ''arijance'' ''Isus je MALI BOG , pored BOGA OCA.
To su dva Boga a ne jedan!
Jel vama jasno sta pisete?
Ajde malo razmislite..
Ovde nas optuzujete da imamo 3 Boga.
Dok vi kazete da je
ISUS MALI BOG, PORED BOGA OCA!
PA VI IMATE DVA BOGA!
Tekst biblije ti lepo kaze: ''
Ja sam Gospod, to je ime moje, i slavu svoju neću dati drugom''(isaija 42:8)
Dok ti prva zapovest kaze: ''
Nemoj imati drugih Bogova osim mene..
Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran''
Ako ''
ne smemo imati drugih Bogova osim njega''.
Ako ''
slavu svoju nece dati drugom'',i ako je ''
ljubomoran'' na bilo koga ko se ''naziva Bogom'',
kako se onda Isus naziva ''Bogom''?
To sto vi pricate je suprotno celokupnom kontekstu bilblije, koja kaze, da moze biti samo jedan Bog.
Trojstvo nije neispravno jer mi ne ucimo da su to tri Boga, nego jedan.
Dok vasa nauka uci da ih ima DVA!''
A sta si ti meni odgovorio na stih koji sam postavio? Nista!
Tu se vidi tvoja neozbiljnost. Niti si prokomentarisao ono sto sam ti odgovorio na taj post gore sto si postavio kao link, niti na ovo da se Isus naziva Jehovom u Zahariji 3:2.
Kako moze da se razgovora sa tobom normalno kada ti ignorises odgovore???
Ponovicu sta sam rekao:
''To nije tema nego ''Jovan 1:1'', sve jedno, ja sam tebi odgovorio na to pitanje(pa si ignorisao) stihom iz Zaharije 3:2: ''
A Jehova reče Sotoni: Jehova da te ukori, Sotono, Jehova da te ukori, koji izabra Jerusalim''
Kada uporedis ovaj stih sa (judom 9), Apostol tamo kaze da je Isus taj koji govori: ''
A MIhailo Aranđel, kad se prepiraše s đavolom i
govoraše za Mojsijevo tijelo, ne smijaše prokleta suda da izgovori, nego reče: Gospod neka te ukori''.
Ko ovde Govori? Ovaj stih eksplicitno kaze da je Isus taj Jehova koji govori. Znaci da je Isus=Jehova.
Sta vise u ovom stihu iz Zaharije 3:2 imas ''
dva Jahvea'':''
A Jehova reče Sotoni: Jehova da te ukori'' , to je dva a ne jedan!
Kada neko kaze: ''
Miroslav rece
Draganu:
Miroslav da te ukori'' , koliko tu osoba imas? Ocigledno je da postoje dva Miroslava, ovaj prvi porucuje Draganu, da ga drugi Miroslav ukorava.
Da je receno: ''
Miroslav rece
Draganu:
Jovan da te ukori'' onda je stvar sasvim jasna, da Miroslav, Jovan i Dragan su razlicite licnosti.
Ali ovde to nije tako!
Dalje naveo sam ti stih iz (jevrejima 1:8-10): ''
A sinu:....ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su djela ruku tvojijeh. Ovde direktno govori o sinu citirajuci stih iz (psalma 102:25) , koji se eksplicitno odnosi na ''Jehovu'' a u tekstu septuaginte se na tom mestu koristi njegovo licno ime: YHWH.
Opet: ''Isus=Jehova''.''
Odgovori konkretno na ovo, ZASTO SE ISUS NAZIVA JEHOVOM???
Moje pitaje za tebe glasi: Jedan Jehova ti je svemogući večni Bog Isus a koji svemogući večni Bog ti je drugi Jehova ako nemaš više Bogova do jednoga?
Biblijskim stihovima da mi to dokažeš a ne tvojom teologijom jer vidimo da tu nema ništa Biblijsko još manje logike.
A ti meni pokazi biblijskim stihovima koliko ti imas Bogova prvo. Jer vidimo da Isusa nazivas ''
bogom''(malim slovom), a Oca
Bogom velikim slovom.
Koliko to Bogova ti imas, jednog ili dva?
Ajde sad lepo, daj nam odgovor i pokazi biblijom.
Da li se Isus naziva Bogom u Jovanu 1:1 ili ne?
Da li se na drugim mestima naziva Bogom?
Ako da, zasto se naziva Bogom, ako sme biti samo jedan Bog.
Zasto ako je biblija monoteisticka knjiga.
Zasto ako biblija ne uci politeizmu vi ucite da ima dva Boga? Jedan veci a jedan manji???
Zašto na mesto Gospode u starom zavetu stoji napisano YHWH a u novom zavetu Isus odnosno "Gospod"?
Zar po tvojoj teologiji stari zavet se ne ponavlja u novi, odnosno zašto novi zavet ne podržava stari zavet?
Sta hoces da kazes sa tim? Da je biblija kontradiktorna sama sebi i da je neko falsifikovao bibliju i izbacio Bozje licno ime iz NZ? Kako to moze biti istina? Kako covecjom silom neko moze da iskrivi pismo koje je Bog poslao svakom coveku da bi se spasao kroz njega?
Ako je Isus izgovarao Bozje ime, kako to nigde nije zapisano?
A pored toga rekao je da ce cuvati svoje izgovorene reci u neiskvarenom obliku: ''
Nebo i zemlja ce proci ali moje reci nece proci''? To znaci da ako je izgovarao Bozje ime ono je moralo ostati sacuvano i u Novom Zavetu, ali vidimo da nije.
To znaci samo jedno, da se nikad tamo nije ni nalazilo!
Jel da je suprotno ti ces onda optuziti Boga da nije u stanju da sacuva svoju rec, sta vise pravis ga lazovom, da je obecao da ce cuvati svoju rec od kvarenja a nije je sacuvao? Od 5000 manuskripata Novog Zaveta ni jedan ne sadrzi Bozje ime ''Jehova''!
Koliko puta ovo da ponavljam?
@Takticar odgovoricu ti drugom prilikom, posto sam na poslu i imam problem sa internet konekcijom...