Jose Mourinho

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo: "Neću voditi Portugal"

[h=1]Murinjo: "Neću voditi Portugal"
[/h] Izvor: B92, Tanjug

Žoze Murinjo demantovao je da je sa predstavnicima Fudbalskog saveza Portugala razgovarao o mogućnosti da vodi reprezentaciju protiv BiH u baražu za EP.

9258150324e7ba0ad6ca56456801172_orig.jpg
"To je jedna velika laž i nema nikakvog smisla. Jasno je da od toga nema ništa. Nisam vodio nikakve razgovore i želim da stavim tačku na to", rekao je trener Reala.
Slične spekulacije o poznatom treneru pojavile su se i pre dve godine, pošto je i tada Portugal igrao protiv BiH, ali u baražu za Svetsko prvenstvo. Selekciju Portugala trenutno vodi Paolo Bento.
Prve utakmice baraža za EP igraju se 11. i 12. novembra, a revanši su 15. novembra.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjovih hiljadu golova

Rekord Portugalca


Murinjovih hiljadu golova


Blic



Sa ćetiri gola u mreži Betisa Žoze Mourinjo, trener Real Madrida, dostigao je impresivnu cifru od 1000 golova svih timova koje je trenirao.

136577_mu_f.jpg


Portugalcu se može prigovoriti mnogo što-šta, ali mu se isto tako ne mogu osporiti rezultati.

Real Madrid ove sezone igra veoma efikasno, dao je 24 gola na 7 mečeva, mada je Barselona sa 26 još efikasnija. U 70 utakmica na klupi Reala njegov sadašnji tim samo 11 puta nije dao ni jedan gol, prosek datih golova je 2,5 po meču, dosta iznad proseka karijeje od 1,91.

Njegovi timovi primili su 392 gola (0,75 po meču) što daje razliku od 608 golova.


Mourinjova statitika u pogledu utakmica i golova izgleda ovako (mečevi/golovi):

2000/01 - Benfika 11/17
2001/02 - U.Leiria 20/34
2002/04 - Porto 127/254
2004/07 - Čelsi 185/330
2007/10 - Inter 108/185
2010/ - Real Madrid 70/180

Ukupno: 521/1.000
 
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Murinjo: Ja sam Interista i patim zbog njihovih poraza

[h=1]Murinjo: Ja sam Interista i patim zbog njihovih poraza
[/h]Trener Reala iz Madrida Žoze Murinjo istakao je da je emotivno vezan za svoj bivši klub Inter i nimalo nije srećan zbog lošeg početka sezone plavo-crnih.

167997_murinjo-ap_f.jpg


Tim sa Đuzepe Meace startovao je sa četiri poraza u šest utakmica a taj bilans ga stavlja ispod crvene crte za ispadanje.



“Ne sviđa mi se trenutno stanje, saosećam se sa bivšim timom i bivšim igračima. Ipak sam optimista, oni mogu izgubiti koliko hoće utakmica za redom ali ću se nadati da mogu da se vrate na stari put”, rekao je Murinjo.

Već duži period kruže glasine da sportski direktor Intera Marko Branka napušta svoje mesto i prelazi u redove Real Madrida.

“Ja i Marko smo prijatelji, imali smo odličnu saradnju u Interu. On je veliki profesionalac i sviđa mi se kako obavlja svoj posao ali od tih glasina nema nista”, prokomentarisao je trener Reala.

Inter će imati šansu da popravi utisak gostovanjem u ligi šampiona ekipi Lila, dok će u isto vreme Murinjov tim na Bernabeu dočekati ekipu Liona.

Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo: Morao sam na internetu da tražim neke od ekipa iz Lige šampiona

Portugalac u svom stilu


Murinjo: Morao sam na internetu da tražim neke od ekipa iz Lige šampiona


B. O. |



Grupna faza Lige šampiona ove godine neće počastiti publiku velikim brojem derbija, jer su mesta u eliti izborili neki "mali" evropski timovi. Situaciju je u svom stilu prokomentarisao trener Reala Žoze Murinjo.

151492_murinjo-beleske-reuters_f.jpg


"U našoj grupi igraju velika franucska ekipa, veliki holandski tim i šampion Hrvatske. U ostalim grupama su velikani imali više sreće, jer sasm morao na internetu da gledam odakle dolaze njihovi protivnici", rekao je Portugalac.

Real je posle pobede nad Lionom rezultatom 4:0 potvrdio mesto na čelu tabele grupe D u kojoj se nalaze još Ajaks i Dinamo.
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
[h=1]Deki u dokumentarcu o Murinju[/h]Srpski fudbaler govorio o svom nekadašnjem treneru u dokumentarcu "Murinjo - najbolji trener na svetu".
zpggyrgu-600.jpg

Film govori u usponu Portugalca koji nikada nije igrao profesionalni fudbal, a uspeo je da postane jedinstvena figura u istoriji igre.

Neki od fudbalera koje je trenirao otkrivaju zbog čega je Murinjo poseban".

Među sagovoricima su Materaci, Milito i Dejan Stanković.

"Celog života ću pamtiti veče u Kijevu. Gubili smo na poluvremenu i bili na putu da ispadnemo u grupnoj fazi", seća se "Il Prinćipe" Milito koji je najbolju sezonu karijere odigrao pod Murinjom.

"Ušao je u svlačionicu, bio je vrlo miran. Rekao nam je da smo gubitnici, da smo loš tim, da nikada nećemo osvojiti ništa iako smo skup odličnih individualaca. Uspeo je da u nama probudi ponos", okrenuli smo rezultat priseća se Argentinac.

Deki je otkrio jednu zanimljivu epizodu.

"Prišao mi je jedan dan na treningu i pohvalio me. Rekao mi je da odlično treniram i da za nagradu i odmor mogu da odem u Dubai, da budem sa porodicom. Najluđe od svega je što smo bili na tri nedelje od završetka sezone", smeje se Deki.

On ne krije da je Murinjo "Poseban".

"Nikada nisam imao boljeg trenera, on je jedinstven, to je nešto neverovatno, ni sa čim se ne može porediti", u nekoliko prilika je izjavio doskorašnji kapiten Srbije, koji je bio Žozeov čovek od poverenja, iako se spekulisalo da će otići iz kluba kada je Portugalac došao.

"Neka se Baloteli malo ugleda na Stankovića. Neka se zapita kako neko ko je osvojio toliko trofeja i ima takvu karijeru uvek daje maksimum i na treningu i na utakmici", uobičavao je da kaže Portugalac.
sportske.net
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ronaldo: Murinjo je mlađa verzija Fergusona

Portugalac uzuzetni ceni dva stručnjaka


Ronaldo: Murinjo je mlađa verzija Fergusona


Blic

Fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo, koji je postigao het-trik u podnevnom demoliranju Osasune od 7:1, poručio je da je njegov trener Žoze Murinjo za Real isto što i Aleks Ferguson za Mančester junajted.

142468_murinjo-fergi-ap_f.jpg


Dobitnik „Zlatne kopačke“ imao je priliku da radi sa oba trenera i smatra da je Murinjo mlađa verzija škotskog stručnjaka.

„Oni su neuporedivi. Oni imaju različite ideje i mišljenja i za mene su najbolji treneri na svetu“ istakao je Ronaldo i potom naveo prednosti jednog i drugog.

Nekoliko godina sam radio sa Aleksom i zaista je zaslužio sve što je ostvario u karijeri. Naporno radi ceo život, pametan je i pun iskustva. Murinjo je sličan ali mlađi. Obojica su posebni, a ne samo Murinjo koji je 'Specijalan' i to je razlog zašto volim ovojicu“, poručio je Ronaldo.


Portugalac igra ove sezone kao u transu, a poslednja meta mu je bio gol Osasune koji je pogodio čak tri puta.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo izbegao novinare pred Barsu

[h=1]Murinjo izbegao novinare pred Barsu
[/h] Izvor. B92 | ČŽ

Trener Real Madrida Žoze Murinjo odlučio je da se ne pojavi na konferenciji za novinare pred subotnji "El Klasiko".

7202931064ee215dfe0c3d488987239_orig.jpg

Beta, AP
Portugalac je poslao asistenta Aitora Karanku da se obrati novinarima na konferenciju u petak, pre meča na stadionu Santjago Bernabe.
Karanka je na insitiranje novinara odgovorio da je Murinjo do sada bio na 30 konferencija i nije više hteo da objašnjava postupak svog šefa, za kojeg važi da se često ne pojavljuje pred medijim nekoliko dana pred velike mečeve.
Karanka je rekao da se Madriđani za veliki španski derbi pripremaju kao i za bilo koji drugi meč.

Jedini problem koji "kraljevski klub" ima je povreda Rikarda Karvalja, dok Alvaro Arlbeloa ima problema sa formom.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Toti bi želeo da radi sa Murinjom

[h=1]Toti bi želeo da radi sa Murinjom
[/h] Izvor. B92, Sky sport | JT

Kapiten Rome Frančesko Toti izjavio je da bi voleo da mu jednog dana u karijeri trener bude Žoze Murinjo.

20842504824ef5d858ad3ec622930099_orig.jpg

Beta
Toti je istakao da je dobro upoznat sa radom portugalskog stručnjaka, kao i da veruje da bi treniranje sa njim bilo veliko iskustvo.
“Voleo bih da radim sa Murinjo. Znam neke igrače koji su trenirali sa njim i rekli su mi da je veoma profesionalan. On je trener od kojeg se zaista mnogo toga može naučiti”, rekao je Toti.
Pre nekoliko nedelja pojavile su se spekulacije da bi Toti mogao da napusti Romu, ali je Italijan nešto kasnije istakao da planira da u ostane u redovima ‘vučice’ do kraja karijere.
 
Natrag
Top