Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pokusavam da ti pokazem da ono sto uce jehovini svedoci u vezi sa postojanjem dve grupe hriscana sa ''zemaljskom'' i ''nebeskom nadom'' nije u skladu sa biblijom. Vi ste zapeli samo sa trojstvom. Sta je sa osalom naukom j.s. ako ostavimo po strani trojstvo, ajde da vidmo da li su ostale nauke u skladu sa biblijom. Moras krenuti odatle. Veruj mi i ja sam razmisljao kao i ti. i zapeo sam, trojstvo, pa trojstvo... Cak i da ste u pravu u vezi te stvari to ne dokazuje da imate kompletnu istinu. A ja sam se uverio da nemate, naprotiv...

Dobro Mire, hajde mi odgovori na sledeće pitanje: koja je jedinstvena tema Biblije?

Nemoj da se ljutis sto ti kazem za C.T.Russel-a da je bio mason, prava istorija i razvoj jehovinih svedoka se krije od njihovih clanova. Ali to je druga tema...

Nemam razloga da se ljutim jer ja odlično znam ko je Rasel, mnogo bolje od bilo koga ko nije Jehovin svedok! ;)
Ostavimo Rasela on je na mnogo boljem mestu nego ti, ja i mnogi drugi!

:bafghjd:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobro Mire, hajde mi odgovori na sledece pitanje: koja je jedinstvena tema Biblije?

Nemam razloga da se ljutim jer ja odlicno znam ko je Rasel, mnogo bolje od bilo koga ko nije Jehovin svedok! ;)
Ostavimo Rasela on je na mnogo boljem mestu nego ti, ja i mnogi drugi!

:bafghjd:

Mislim da ne znas ko je on bio, tj. znas samo ono sto jehovini svedoci o njemu kazu. Ali ok :dtyste:. Dobra vest o Bozjem kraljevstvu je jedinstvena tema Biblije, ''i ova dobra vest o kraljevstvu propovedace se po svemu svetu za svedocanstvo svim narodima'' ,jel na to ciljas? Ali dobra vest koju propovedaju jehovini svedoci je lazna dobra vest imam dokaze za to... A ne vidim zasto skreces temu, upravo ucenje o zemaljskoj ili nebeskoj nadi spada u dobru vest...

Ali ajde idemo redom:

* Malo stado- Druge ovce-

Jehovini svedoci uce da postoje dve grupe hriscana. Jedni ce ziveti na nebu to su 144 000 koji ce vladati sa hristom. Drugi ce ziveti u raju na zemlji.

1.) ''Malo stado'' - koga je isus smatrao malim stadom?
(mt 10:5,6;mt 15:22,26,24) (vidi i mt 26:31): ''Ne idite k neznaboscima... nego idite k IZGUBLJENIM OVCAMA DOMA IZRAELOVOG'' ; ''nisam poslan nikome do IZGUBLJENIM OVCAMA DOMA IZRAELOVOG'' -> Zato kada Isus kaze u luci 12:32: ''ne boj se malo stado'' misli na izraelce.

2. ''Druge ovce'' - koga biblija smatra drugim ovcama?

(dela 2:36-39): ''Neka zna sam DOM IZRAELOV... jer je za vas obecanje i za decu vasu i za sve DALJNJE koje ce god dozvati gospod Bog nas'' Iz 36. stiha vidimo da se Petar obraca ''Domu Izraelovom'' sto je izraz za ''malo stado''. u 39. stihu apostol petar je pokazao da postoje i ''daljnji(drugi) koje ce jos dozvati gospod.

Ko su oni?

Pa apostol petar je kasnije dobio viziju, koja mu je pomogla da razume da Bog sada prihvata i pagane koji se obracaju k Bogu. Tako je jos u prvom veku pocelo sakupljanje drugih ovaca.(dela 10 poglavlje) Isus Hrist je rekao(mt. 21:43): ''Od vas [prirodnih izraelaca] ce se uzeti carstvo bozje i dace se narodu koji njegove rodove donosi''(tj. paganima).
Tako da kada je Isus u jovanu 10:16 rekao: ''ne boj se MALO STADO jer bi volja vaseg oca da vam da carstvo'' , one je pokazao da ce vrlo MALO PRIRODNIH IZRAELACA prihvatiti njega kao mesiju. Zato ih je nazvao ''malo stado''

Druge ovce su pagani koji su u prvom veku prihvatili hriscanstvo. Oni su veliko mnostvo iz (otkrivenja 7:9-14) , nasuprot ''malom stadu'' iz (otkrivenj. 7:1-4).
Malo stado je zaista malo(jer je malo izraelaca prihvatilo hriscanstvo) i oni su predstavljeni ogranicenim brojem od 144 000.
(dela 15:14-17)''simeon je detaljno izlozio kako je bog prvi put pogledao druge narode da iz njih izabere narod za svoje ime''(to su druge ovce)
(efecima 2:17-19)''i dosao je i objavio dobru vest mira vama koji ste bili DALEKO od Boga i onima koji su BLIZU Boga...dakle vise niste stranci ni dosljaci nego ste sugradjani svetih i bozji ukucani'' , naglasak je na 17. i 18. stihu koji pokazuje da je Bog objavio dobru vest prvo onima koji su ''blizu''(malo stado), a zatim onima koji su ''daleko''(druge ovce). Prethodni stih 11. pokazuje da se to odnosi na pagane ''zato imajte na umu da ste ranije po telu bili neznabosci''.
Dalje u (efecima 2:16), se kaze ''i da bi OBE GRUPE u jednom telu pomirio'' sto je ocigledna aluzija na hristove reci ''i bice JEDNO STADO i jedan pastir''(jovan 10:16).
Rimljanima(12:5):''tako smo i mi, iako nas je mnogo, JEDNO TELO'' , opet aluzija na hristove reci iz (jovana.10:16).

Dalje (dela 2:39) kazu: ''jer to je obecanje dato vama i vasoj deci i svima onima koji su daleko, koliko ih god jos Gospod nas pozove k sebi''
(opet se spominje prva i druga grupa).

(Zaharija 8:23): ''U to ce vreme deset ljudi uhvatiti jednog judejca za skut govoreci: idemo s vama jer smo culi da je Bog s vama''(ovde je jasno pokazano ko su ''druge ovce'' a ko ''malo stado''. Izraz 10 ljudi naspram 1 judejca, pokazuje da ce mnogobozaca biti vise (veliko mnostvo iz otkrivenja) od prirodnih jevreja).
Broj 10 takodje oznacava puninu sto je u skladu sa (rimljanima 11:25) gde kaze:''nekima od izraela otvrdnulo je srce dok ne udje puni broj ljudi iz drugih naroda''
Dalje (Efecima 2:12-14) kaze da pagani koji su nekada bili daleko ''sada su postali blizu'' krvlju isusa hrista ''jer je on nas mir, on koji je OD DVE GRUPE NAPRAVIO JEDNU i srusio pregradni zid koji ih je razdvajao''

*Dokaz da druge ovce imaju nebesku nadu:

(Efescima 3:6; 2:11,6):''ljudi iz drugih naroda s nama treba da budu sunaslednici'' ,''i uskrsnuo nas [je] s njim i postavio nas s njim na nebesima''.
(Efescima 4:4): ''jedno je telo, jedan duh, kao sto ste i POZVANI U JEDNOM NADU ZVANJA SVOJEGA''(ovo je pisao paganima i kaze da postoji samo jedna nebeska nada).

-Ovo ti je samo ukratko imas mnostvo tekstova koji o tome govore...

Zakljucak:
Rec Evandjelje u bibliji oznacava ''dobru vest'' koju su propovedali hristos i njegovi apostoli u prvom veku. Kakva je to dobra vest? To je dobra vest o carstvu(mt. 24:14).
Da li je to nebesko ili zemaljsko carstvo? Hristovi ucenici su propovedali nebesko carstvo a ne zemaljsko. Dobra vest ljudima daje nadu to je nada u vaskrsenje(dela 24:15). Oni ce svi ici na nebo kako su to ucili apostoli.
kakva je to onda dobra vest koja ljudima danas daje drugaciju nadu od one koju su joj davali Isus Hrist i prvi apostoli?
To svakako nije ona ista dobra vest jer ljudima daje nadu u vecni zivot na zemlji a ne na nebu kako to uci biblija.
To je drugacije evandjelje od onog koje su objavljivali Hristovi ucenici.
Apostol pavle je napisao: ''ali ako i mi, ili andjeo sa neba, javi vam evandjelje drugacije nego sto vam mi javismo, proklet da bude!''(galatima 1:8).
Jehovini svedoci na zalost dolaze pod direktnu osudu ovih reci...

*Malecki, jehovini svedoci jesu dobri ljudi, ali je njihova teologija jako pogresna. Moras biti otvorenog uma, i sam istraziti njihova druga ucenja a ne samo biti zaslepljen ucenjima koja se naizgled cine da su superiornija od drugih.
Na brzinu sam ovo napisao, molim te da pogledas sve citate u svojoj bibliji, i dobices kompletnu sliku. Nemoj odbacivati nista sto sam napisao.
Pozivam te takodje da istrazis vasu istoriju i verovanja(molim te, nemoj da slepo prihvatas istoriju koju oni sami prezentuju o sebi, jer je falsifikovana), uverices se u to i sam ako istrazis...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Mislim da ne znas ko je on bio, tj. znas samo ono sto jehovini svedoci o njemu kazu. Ali ok :dtyste:. Dobra vest o Bozjem kraljevstvu je jedinstvena tema Biblije, ''i ova dobra vest o kraljevstvu propovedace se po svemu svetu za svedocanstvo svim narodima'' ,jel na to ciljas? Ali dobra vest koju propovedaju jehovini svedoci je lazna dobra vest imam dokaze za to... A ne vidim zasto skreces temu, upravo ucenje o zemaljskoj ili nebeskoj nadi spada u dobru vest...

Mire prijatelju malo si naučio dok si "proučavao" Jehovine svedoke. Ne pije vodu tvoja lična ili uvezena teorija o malom i velikom stadu. Ostavi se tolikog pisanja i citiranja stavaka. No hajde idemo dalje, dakle Božje Kraljevstvo je jedinstvena tema Biblije, tu se slažemo obojica. Šta je Božje Kraljevstvo, ko ga sačinjava i nad čime vlada Božje Kraljevstvo?

Iskren da budem još uvek mi nije jasno šta pokušavaš da dokažeš sa malim i velikim stadom!? Ako je teologija Jehovinih svedoka pogrešna imaš li religiju čija je teologija ispravna? Ako je imaš i znaš koja je, reci, objavi je da znamo!

P.S. Da li si naišao u Bibliji na izraz "Izrael Božji"?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Malecki nisi ni proucio pazljivo ono sto sam ti napisao, samo si preleteo. Sta pokusavam vec sam ti rekao u zakljucku pa ne slusas, tema o bozjem kraljevstvu govori i o tome gde ce ljudi u tom kraljevstvu ziveti, na nebu ili na zemlji, to je vazna stvar. Moj cilj je da ti pokazem da jehovini svedoci to ne razumeju ispravno.Nema zemaljske nade. Ovo nije moja teorija vec cinjenica, jer biblija samu sebe tumaci tako. Ti nemas dokaze koji potkrepljuju tvoje tvrdnje da ce samo odabranih 144 000 ici na nebo. J.S. koriste neke istrgnute citate izvadjene iz konteksta i otkrivenje kao dokaz. Ni na jedno pitanje mi nisi odgovorio, cini mi se da izbegavas. Nemoj biti zaslepljen. Naravno da sam naisao na izraz ''izrael bozji''.I to je termin koji se u novom zavetu odnosi na hriscane u globalu, a ne na neku grupu. Ne mora da postoji danas religija koju Bog odobrava. Uostalom gde su jehovini svedoci bili 1900 godina , svo to vreme nije bilo prave religije pa se navodno pojavila u poslednje vreme? Isus je i sam rekao, ''a sin coveciji kada dodje hoce li naci veru na zemlji'' sto moze znaciti da i nece biti prave organizacije u poslednjim danima koja ce biti cista od svih neistina. Mogu ti navesti koja je to religija koja je najbliza istini, ali to tebe nece ubediti ni u sta. Ajde kazi mi tvoje glediste, pobij ove moje citate, navedi svoje, pa da vidim gde gresim?

Pitas me: sta je Bozje Kraljevstvo, ko ga sacinjava i nad cime vlada Bozje Kraljevstvo? , pa znas odgovor isto kao i ja pa ga iznesi, znam sta ces odgovoriti :dtyste:

P.S. tema je ''nebeska i zemaljska nada'' , a ne nesto drugo(o tome sam zeleo da pricamo)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Malecki nisi ni proucio pazljivo ono sto sam ti napisao, samo si preleteo. Sta pokusavam vec sam ti rekao u zakljucku pa ne slusas, tema o bozjem kraljevstvu govori i o tome gde ce ljudi u tom kraljevstvu ziveti, na nebu ili na zemlji, to je vazna stvar. Moj cilj je da ti pokazem da jehovini svedoci to ne razumeju ispravno.Nema zemaljske nade. Ovo nije moja teorija vec cinjenica, jer biblija samu sebe tumaci tako. Ti nemas dokaze koji potkrepljuju tvoje tvrdnje da ce samo odabranih 144 000 ici na nebo. J.S. koriste neke istrgnute citate izvadjene iz konteksta i otkrivenje kao dokaz. Ni na jedno pitanje mi nisi odgovorio, cini mi se da izbegavas. Nemoj biti zaslepljen. Naravno da sam naisao na izraz ''izrael bozji''.I to je termin koji se u novom zavetu odnosi na hriscane u globalu, a ne na neku grupu. Ne mora da postoji danas religija koju Bog odobrava. Uostalom gde su jehovini svedoci bili 1900 godina , svo to vreme nije bilo prave religije pa se navodno pojavila u poslednje vreme? Isus je i sam rekao, ''a sin coveciji kada dodje hoce li naci veru na zemlji'' sto moze znaciti da i nece biti prave organizacije u poslednjim danima koja ce biti cista od svih neistina. Mogu ti navesti koja je to religija koja je najbliza istini, ali to tebe nece ubediti ni u sta. Ajde kazi mi tvoje glediste, pobij ove moje citate, navedi svoje, pa da vidim gde gresim?

Pitas me: sta je Bozje Kraljevstvo, ko ga sacinjava i nad cime vlada Bozje Kraljevstvo? , pa znas odgovor isto kao i ja pa ga iznesi, znam sta ces odgovoriti :dtyste:

P.S. tema je ''nebeska i zemaljska nada'' , a ne nesto drugo(o tome sam zeleo da pricamo)
Pazi se ili ces da zavrsis na ignore!taki ti je nas malecki,kad nema izlaz ili argumente on te odma rokne na listu ignore!

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

Mire koja je to religija koja je najbliža istini?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pazi se ili ces da zavrsis na ignore!taki ti je nas malecki,kad nema izlaz ili argumente on te odma rokne na listu ignore!

Pozdrav.
Pa vidim i sam da neprestano skrece sa teme.

Mire koja je to religija koja je najbliza istini?

Pa ako ti mislis da su jehovini svedoci jedina prava religija, i da jedino oni propovedaju Bozje kraljevstvo onda si ti zaslepljen i ne vredi da pricamo. Sta vredi da ti ja kazem koja je to religija, kada ti to neces ni uzeti u obzir, niti razmotriti(sumnjam da si pogledao slike i videe koji su neki ovde postavljali)? Ti sve druge religije uporedjujes sa svojom i odatle polazis. Ako se nesto ne slaze sa verovanjem tvoje organizacije ti to odmah odbacujes, bez istrazivanja. Slepo verujes nauci jehovinih svedoka. Zato sam zeleo prvo da ti pokazem da ono sto tvoja organizacija veruje nije u skladu sa biblijom i da odatle krenemo. Ali ti to ne zelis, radije ces ostati jehovin svedok jer tamo imas prijatelje i ako izadjes napolje oni nece hteti da se druze s tobom a kamoli da te pozdrave, ostaces sam. Zato ti to ne zelis da cujes.. Ovde si samo zato da propovedas ''Dobru Vest'' , i ako to neko ne prihvati, neces vise s njim da pricas. Tako nastupaju svi j.s. Ono sto se ja trudim da ti objasnim nije iz mrznje ili neceg takvog, vec iz ljubavi...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Pa vidim i sam da neprestano skrece sa teme.

Pa ako ti mislis da su jehovini svedoci jedina prava religija, i da jedino oni propovedaju Bozje kraljevstvo onda si ti zaslepljen i ne vredi da pricamo. Sta vredi da ti ja kazem koja je to religija, kada ti to neces ni uzeti u obzir, niti razmotriti(sumnjam da si pogledao slike i videe koji su neki ovde postavljali)? Ti sve druge religije uporedjujes sa svojom i odatle polazis. Ako se nesto ne slaze sa verovanjem tvoje organizacije ti to odmah odbacujes, bez istrazivanja. Slepo verujes nauci jehovinih svedoka. Zato sam zeleo prvo da ti pokazem da ono sto tvoja organizacija veruje nije u skladu sa biblijom i da odatle krenemo. Ali ti to ne zelis, radije ces ostati jehovin svedok jer tamo imas prijatelje i ako izadjes napolje oni nece hteti da se druze s tobom a kamoli da te pozdrave, ostaces sam. Zato ti to ne zelis da cujes.. Ovde si samo zato da propovedas ''Dobru Vest'' , i ako to neko ne prihvati, neces vise s njim da pricas. Tako nastupaju svi j.s. Ono sto se ja trudim da ti objasnim nije iz mrznje ili neceg takvog, vec iz ljubavi...

Mire možeš li jasno i glasno da napišeš jednu, jedinu reč, religiju koja je najbliža istini? Zašto se stidiš svojih uverenja i svoje religije? Ja sam ponosan jer sam Jehovin svedok, saradnik u Jehovinom delu, nema veće časti i privilegije nego biti Hristov učenik i Jehovin ambasador!

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Mire možeš li jasno i glasno da napišeš jednu, jedinu reč, religiju koja je najbliža istini? Zašto se stidiš svojih uverenja i svoje religije? Ja sam ponosan jer sam Jehovin svedok, saradnik u Jehovinom delu, nema veće časti i privilegije nego biti Hristov učenik i Jehovin ambasador!

;)

E ambasadore ambasadore,
i ratu si sa svima koji se usude da provere učenje Kule lažare.
Sa svima prekineš komunikaciju jer ti odgovara samo jednosmerna kao na časovima u sali kraljevstva.
Velika ti je čast i privilegija,još kada bi smeo svojoj braći u skupštini da se pohvališ svojim diplomatskim uspesima na svim ovim forumima na kojima pišeš gde bi ti bio kraj.
Samo što bi ti leteo naglavačke kada bi tvoje starešine saznale kako uspešno braniš Jehovinu organizaciju.
Ako želiš da te pohvalim u tvojoj skupštini?
Znaš da nije problem :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire mozes li jasno i glasno da napises i jednu, jedinu rec, religiju koja je najbliza istini? Zasto se stidis svojih uverenja i svoje religije? Ja sam ponosan jer sam Jehovin svedok, saradnik u Jehovinom delu, nema vece casti i privilegije nego biti Hristov ucenik i Jehovin ambasador!
Ja nisam pripadnik ni jedne crkve, ali mislim da su adventisti najblizi istini. I ne stidim se nikog. Sad ces ti poceti da vices trojstvo, trojstvo. hehe.. :dtyste: I tu se razgovor naravno zavrsava... E moj malecki nisi ni svestan koliko si u zabludi...

Poslednja izmena:
Natrag