Član
- Učlanjen(a)
- 24.01.2010
- Poruka
- 667
Zeleo sam da bude malo saljivo,ali kad ne mozes malko da glumis JS,onda nista,pisacemo ovako i nadalje.
Citanje Harfe Bozje i drugih publikacija JS iz tog ranog perioda,ima istorijski znacaj razvoja grupe ,ljudi koja se odvajala od verski zatucanih fundamentolaca.
Sigurno da ima mnogo dobrih stvar i novina zbog kojih su poceli da ih mrze i nazivaju sektasima.,ali
Ali ima i uskrsnjih,bozicnih,novogodisnjih cestitki.
Te godine su bile njihovi pocetci,tako da su u nekim stavrima bili u zabludi i to nije tajna.
Poenta je da se od njih nisu pravili idoli,kao sto rade ovi vasi od Konstantina,Atanasije i mnogih drugih.
Naprimer ,danasnji JS su odbacili mnoge gluposti koje su u to vreme zagovarali Carls Rasel i ostali,za razliku od tebe i tvojih koji i dalje srljate u bogohulnom trojstvu i ostalim Atanasijevim glupostima.
Kad kazem "mnoge gluposti",hocu da kazem pre svega da je imao pogresna ocekivanja u vezi 1914,da je na njegovom piramidalnom grobu urezan krst,da su slavili praznike koje tvoji i danas slave.
Ali njegova vrednost je ogromna,jer je organizovao grupu koja je povela ozbilno pretrazivanje Biblije,i otkrila za kratko vreme mnogobrojne istine,kao naprimer duzinu trajanja 7 vremena iz danilovog prorocanstva.
Tako da ,drago mi je da citas Harfu Bozju,pa ces reci koja su ucenja iz te knjige ostala do danasnjeg dana ,a koja su se promenila.
Potom mozes uporediti ucenje SPC,kao i katolicke od Konstantina pa naovamo.
Sta se tu izmenilo???
Kolko znam ,samo su priznali da je zemlja okrugla i to tek od skoro....
:rofl2:
Bilo bi jako lepo da pričamo o filateliji i da su ozbiljni skupljači markica pogrešili pa nema veze-ljudi smo.Ko radi taj i greši jel da?
Problem je što se konstrukcija Kule stražare stalno nadovezivala na prethodno.
Iako ti želiš da prikažeš da su neki Jehovini svedoci malo pogrešili to ne može da prođe.
Kao što ti je poznato,a često se spominje u knjigama.Isus je u periodu od 1914 do 1919 proverio sve religiozne zajednice i ustanovio da jedino Jehovini svedoci(ajd nisu se tada tako još zavali al se odnosi na njih)bili ti koji su ispunjavali uslove .
Možda si neki put osim šarenih knjižica pogledao u Bibliju.Piše vrlo jasno o lažnim prorocima.
Sad razmisli malo,zar bi Isus koji je najavio dolazak lažljivaca koji će se predstavljati da u njegovo ime dolaze nakon što je pregledao sve religije izabrao baš onu grupu ljudi koji su par godina pre toga najavljivali njegov dolazak ali 1848?
Evo dve stranice,ali da znaš cela knjiga je puna istih priča kao i sve ostalo što je pisano do dana današnjeg.
"Verni i mudri sluga" kome je Jehova lično stavio reči u usta a ovaj ih deli dalje
Potom mozes uporediti ucenje SPC,kao i katolicke od Konstantina pa naovamo.
Sta se tu izmenilo???
Kolko znam ,samo su priznali da je zemlja okrugla i to tek od skoro....
Lepo si ovo primetio,da si malo proučavao istoriju hrišćanstva* video bi da od samog početka NIŠTA nije promenjeno!
Zato se i zove PRAVO(pravo znači nešto što nije krivo ili iskrivljeno) slavljenje Boga.
Koliko krivina je napravila Kula stražara ćemo da iznosimo polako na kašičicu da ljudi sami dobro upoznaju tu organizaciju pa neka onda sami na osnovu Biblije zaključe ko upravlja tom organizacijom.
*
I sa istorijom Kula ima problema,na primer sama je izjavila da istorijski nalazi podržavaju 587 godinu pre Hrista a ne 607godinu kako stoji u računici Kule stražare.A ne zaboravi da svi datumi Kule stražare počivaju na 607 godini
Tako da sve godine koje su kasnije nakalemljene otpadaju.
Ne bi tu bilo problema da su u pitanju filatelisti ali organizacija koja za sebe tvrdi da je vođena Jehovinim svetim duhom...
Tek tu ćemo imati lepih primera i zamisli sve to je iz knjiga Kule stražare.Samo polako, imamo vremena.
Ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zverka pokaže svoj trag!
PS
Često me u postovima s visine pitaš :"Jel ti sada malo jasnije?"
Da me nisi toliko puta pitao možda ne bih nabavio sve ove knjige.Drago mi je da je takvako imamo puno skeniranih knjiga Jehovinih svedoka pa ako laže koza ne laže rog.Ja ću da postavljam skenirane stranice Kulinih izdanja ,neka narod upozna sve to .A ti gledaj kako ćeš BIBLIJOM da odbraniš.
Ako misliš da ovaj primer možeš da odbraniš Biblijom budi ljubazan i učini to.Lepo je da vide ljudi koji još ne poznaju vašu organizaciju s kim imaju posla i da vide kako funkcioniše vaš svet.