Jahve - Adonaj - Elohim - Isus

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Само треба додати у наслов: "тумачење по Јеховиним сведоцима, Аријева јерес у 21. веку".

--------------------------
TO ti je maximum o temi?
----------------------------------

Koja je razlika između
Jahve - Adonaj - Elohim - Isus ?

Neki tvrde da su TO sve ISTE riječi
koje se upotrebljavaju i za Boga i za Božjeg Sina.

Da li je TO istina - ili - ne-istina?
-------------------------------------

Dokaži Biblijskim stihovima svoje tvrdnje.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Исписали смо милион пута скоро на свим темама. Ово што сте ви исписали је ваша интерпретација. Ако ти НЕ ВЕРУЈЕШ да је Господ Исус отеловљени ЈХВХ (Реч Божија), онда нема никакве потребе да даље неко покушава да ти објасни. Ионако те не интересује.

Као што је бесмислено објашњавање атеистима било чега ако не прихватају саму прву реченицу из Библије:

1. У почетку створи Бог небо и земљу.

Ако негирају ауторитет Творца, Живога Бога, онда нема потребе да се даље улази у полемику.

Тако и ви оспоравате основне ствари као фарисеји који су Исуса звали богохулником јер се изједначава са Богом, тврдећи да је Син Божији. Једино што ви тврдите да се тај појам односи на анђела Михаила који је постао људско тело, па је онда "унапређен" у Бога. Ужасна наука, али ваш избор.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Само треба додати у наслов: "тумачење по Јеховиним сведоцима, Аријева јерес у 21. веку".

Zašto provociraš i klevećeš?

Šta ti ruši veru od onoga što je piramida4 citirao iz tvoje Biblije? Šta to ima veze sa JEHOVINIM SVEDOCIMA, osim fakta što ih mrziš?

Šta vam se odavde ne sviđa pa bi da prepravite?
H430 אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem'
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supremeGod; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - angels, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.
…………………………………………….
Množina od H433, bogovi u uobičajenom smislu, ali posebno se koristi (u množini tako, pogotovo s člankom) vrhovnog Boga, povremeno primjenjivati na način poštovanja prema sucima, a ponekad i kao superlativ: - anđeli, X prekoračenja, Bog (bogovi) (-ginje,-ji), X (vrlo) velik, suci, X moćni.

Pošto se ne slažete ni sa čim osim te vaše ljudske dogme, bio bi red da i vi pojasnite i interpretirate značenja, naravno i da dostavite neki validni dokaz, primer kako to ova šačica ovde radi.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мрзим? Не буди смешан и не прави се наиван. Нешто нетачно сам исписао?

Ако неко напада све редом и клевеће, онда је то ваша групација. Све нас паганизујете и сатанизујете, а тимски радите на ширењу Аријеве јереси. А ваша "шачица" је у ствари пуна горчине, љутине и немира. То се најбоље види по вашим реакцијама.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Мрзим? Не буди смешан и не прави се наиван. Нешто нетачно сам исписао?

Ако неко напада све редом и клевеће, онда је то ваша групација. Све нас паганизујете и сатанизујете, а тимски радите на ширењу Аријеве јереси. А ваша "шачица" је у ствари пуна горчине, љутине и немира. То се најбоље види по вашим реакцијама.

Niko od šačiće ni ne obraća pažnju na vas kao korisnike foruma, vi milioni miliona to samo radite!
Mi samo vam osporavamo Otačku Teologiju baziranu ni na što iz Biblije, valjda si to primetio. Pitamo vas i tražimo da nam priložite neke dokaze za ono što ovde pišete a ni to nećete. I onda vas navodno kao neko satanizira, kako to?

Pitaju vas a i ja isto pitam: Koga sledite i na šta vam se bazira vera, kada nije po Biblijskom učenju?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Што се мојих постова тиче, дефинитивно их не остављам због вас. Остављам их због људи који ће као ја раније доћи на форум у потрази за неким одговорима. Ваше старешине веома добро знају да је ово тренутак када се треба фокусирати на интернет, за разлику од оног обијања прагова.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Што се мојих постова тиче, дефинитивно их не остављам због вас. Остављам их због људи који ће као ја раније доћи на форум у потрази за неким одговорима. Ваше старешине веома добро знају да је ово тренутак када се треба фокусирати на интернет, за разлику од оног обијања прагова.

Ti ne prezaš ni da provociraš a ni da klevećeš? očigledno na tebe se pravila foruma ne odnose.

Jahve - Adonaj - Elohim - Isus

Ali ja i tebe sa respektom pitam i tražim od tebe odgovor:

Kaži mi ko je Jahve šta je Adonaj i Elohima i ko je Isus a i šta je Isus?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја сам сигуран да ти знаш, што да те ја учим? Има ко је тебе лепо научио свему и ко те је упослио да делујеш на интернету. Стварно мислиш да ми не знамо како ви функционишете? Данас свако има неког у секти, лако се сазнаје. Има и оних који сведоче како је то бити део добро утрениране и упошљене секте.

Ја стварно не презам од таквих јеретичких сектурина. Нисам за то да се прогоне секте, али на мени је барем да упозорим људе какве су то организације и како поробљавају наивне душе.
Понашате се као да су сви теолози глупи, а верници слепи, па треба неко да им објасни по Раселовом "пророковању" шта је шта. Расел је једна замлата у низу лажних пророка, којих је било и превише за протеклих 2000 година. Сви ти преваранти имају за собом заведене душе. Ја тај проблем схватам веома озбиљно. Ја нити губим, нити добијам. Тачније, могу да добијем само ако некога одвратим од преваре.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
[QUOTE="Adrian BG, post: 1381267, member: 187453" Понашате се као да су сви теолози глупи, а верници слепи, па треба неко да им објасни по Раселовом "пророковању" шта је шта. Расел је једна замлата у низу лажних пророка, којих је било и превише за протеклих 2000 година. Сви ти преваранти имају за собом заведене душе. Ја тај проблем схватам веома озбиљно. Ја нити губим, нити добијам. Тачније, могу да добијем само ако некога одвратим од преваре.
[/QUOTE]

Mt 23:27
Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer sličite okrečenim grobovima, koji izvana izgledaju lijepo, a unutra su puni mrtvačkih kostiju i svakakve nečistoće! 28 Tako i vi izvana ljudima izgledate pravedni, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.

23 Teško vama, pismoznanci i farizeji, licemjeri, jer dajete desetinu od metvice, kopra i kumina, a zanemarili ste ono što je važnije u Zakonu: pravdu, milosrđe i vjernost! Ono prvo je trebalo činiti, a ovo se drugo nije smjelo zanemariti. 24 Slijepi vođe, koji cijedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate devu!

Mat7:13.
Uđite na uska vrata! Jer širok je i prostran put koji vodi u propast i mnogo je onih koji njime idu. 14 A uska su vrata i tijesan put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Rim. 1,25.Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego tvorca, koji je blagosloven vavijek. Amin.

Ja sebe smatram za Hristovog sledbenika zato poštujem i služim tvorca a ne tvar, isto kako je Isus govorio i radio. Stoga isto smatram da imam Hristov duh, jer govorim i radim ono što je govorio i radio Isus.

A ti Laodkijac i ti mire000 koga vi to sledite i čiji duh vi imate?

Natrag