Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Biblija ovdje jasno i nedvosmisleno govori o položaju Isusa Krista
vidimo da je Sin Božji
dakle svaki onaj koji drugačije tvrdi kako je Isus Krist bilo što drugo osim Sin Božji je antikrist

U tom slucaju sam Bog Otac je antihrist, jer naziva Sina Isusa Bogom pripisujuci mu atribute Boga:

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Takodje, u tom slucaju su i apostoli Toma i Pavle antihristi jer nazivaju Isusa Bogom:

"И послије осам дана опет бијаху ученици његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад бијаху врата затворена, и стаде међу њима и рече: мир вам.
Потом рече Томи: пружи прст свој амо и виђи руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран.
И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој" ( Jovan 20. 26 - 29 )

"Чекајући блажена нада и јављања славе великога Бога и спаса нашега Исуса Христа,
Који је дао себе за нас да нас избави од свакога безакоња, и да очисти себи народ избрани који чезне за добријем дјелима" ( Titu poslanica 2. 13 - 14 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U tom slucaju sam Bog Otac je antihrist, jer naziva Sina Isusa Bogom pripisujuci mu atribute Boga:

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Takodje, u tom slucaju su i apostoli Toma i Pavle antihristi jer nazivaju Isusa Bogom:

"И послије осам дана опет бијаху ученици његови унутра, и Тома с њима. Дође Исус кад бијаху врата затворена, и стаде међу њима и рече: мир вам.
Потом рече Томи: пружи прст свој амо и виђи руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран.
И одговори Тома и рече му: Господ мој и Бог мој" ( Jovan 20. 26 - 29 )

"Чекајући блажена нада и јављања славе великога Бога и спаса нашега Исуса Христа,
Који је дао себе за нас да нас избави од свакога безакоња, и да очисти себи народ избрани који чезне за добријем дјелима" ( Titu poslanica 2. 13 - 14 )

Gde ti vidiš da je Isus Gospod koji je osnovao zemlju i nebesa? koliko ja vidim to se ne odnosi na Isusa, zato pitam što izmišljaš?

Hebrews 1

1:8 But unto the Son he saith, Thy throne, O Elohim, is for ever and ever: a sceptre of righteousness is the sceptre of thy kingdom.

1:9 Thou hast loved righteousness, and hated iniquity; therefore Elohim, even thy Elohim, hath anointed thee with the oil of gladness above thy fellows.

1:10 And, Thou, YHWH, in the beginning hast laid the foundation of the earth; and the heavens are the works of thine hands:

1:11 They shall perish; but thou remainest; and they all shall wax old as doth a garment;

1:12 And as a vesture shalt thou fold them up, and they shall be changed: but thou art the same, and thy years shall not fail.

1:13 But to which of the angels said he at any time, Sit on my right hand, until I make thine enemies thy footstool?

1:14 Are they not all ministering spirits, sent forth to minister for them who shall be heirs of salvation?

Koliko ja vidim po Jovana 20 piše da je Isus mesaja, JEHOVIN (Božiji) sin. Zašto bogohuliš da JEHOVA pomazanika svoga pravi Bogom koji je u svemu njemu jednak. Koliko puta sam ti ovde priložio Bibliju gde piše da nema drugoga Boga osim YHWH, nema!
John 20

20:26 And after eight days again his disciples were within, and Thomas with them: then came Yahushua, the doors being shut, and stood in the midst, and said, Peace be unto you.

20:27 Then saith he to Thomas, reach hither thy finger, and behold my hands; and reach hither thy hand, and thrust it into my side: and be not faithless, but believing.

20:28 And Thomas answered and said unto him, My Master and my Mighty One.

20:29 Yahushua saith unto him, Thomas, because thou hast seen me, thou hast believed: blessed are they that have not seen, and yet have believed.

20:30 And many other signs truly did Yahushua in the presence of his disciples, which are not written in this book:

20:31 But these are written, that ye might believe that Yahushua is the Messiah, the Son of YHWH; and that believing ye might have life through his name.

Eto toliko o tvojoj Teologiji Adventista kad je reč o množini Bogova ali u jednini!
Nezaslužena dobrota koja donosi spaseje svim ljudima je u jedinome Bogu i Ocu našemu JEHOVI, tu lepo piše samo trebaš ćitat.
Bog i spasitelj naš je JEHOVA a ne Isus KRIST (pomazanik). Obijsnio sam ti to a i reference priložio da Bog JEHOVA je čoveku spasitelj i da spasenje dolazi preko, kroz ili posrestvom Pomazanika Isusa Krista.

Zato nemoj da izmišljaš i bogohuliš, nego odazivaj se pameti i ako sebe smatraš Hristovim onda sledi Hrista, Božiju reč i Jehovin sveti duh.

Titus 2
2:11 For the Favour of YHWH that bringeth salvation hath appeared to all men,

2:12 Teaching us that, denying wickedness and worldly lusts, we should live soberly, righteously, and reverently, in the present age;

2:13 Looking for that blessed hope, and the glorious appearing of the great Elohim and our Saviour Yahushua the Messiah;

2:14 Who gave himself for us, that he might redeem us from all iniquity, and purify unto himself a peculiar people, zealous of good works.

2:15 These things speak, and exhort, and rebuke with all authority. Let no man despise thee.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Pavao, sluga Božji i apostol Isusa Krista, za vjeru izabranika Božjih i za poznanje istine, koja je po pobožnosti,
Poslanica Titu 1:1
interesantno da i ovdje na početku Pavao govori da je Bog Jedan
hoču reči ne navodi da je sluga bogova nego Božji - jednina

vjerujem da je Toma rekao Isusu Gospodin moj i Bog moj
jer je Isus bio jedno sa Ocem i rekao je to radi Isusova karaktera koji je bio božanski a ne radi toga da je Isus Bog titulom i prijestoljem

tko je vido mene vidio je Oca
Evanđelje Ivan 14:9
ovdje se ne misli u slavi i moći
nego djelima ljubavi prema palom ljudskom rodu

"Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Izlazak 20:3
Čuj, Izraele! Jehova je Bog naš, Jehova je jedan!
Zato ljubi Jehovu, Boga svoga, svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom!
Ponovljeni zakon 6:3-4

Isus kaže u Evanđelju Marko 12:29
Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.

nitko nikada nije govorio o bogu u množini
pa čak ni Onaj koji je jedno sa Njime od vječnih vremena

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
A ja sam ubeđen da je Toma tačno znao i ko mu je Jedini Bog i ko mu je Gospod Isus Hristos. Problem nastaje kada se mudruje i filozofira da u novi zavet na ona mesta gde piše Gospod to se odnosi samo na Isusa.

Jasno je da je Toma tačno znao da je naš Bog i Otac YHWH, Biblijski Bog ili kako to Biblija naučava isto i da je Gospod Isus Hrist, Božiji sin ili pomazanik jedinoga Boga YHWH.

Nema šanse da Toma nije znao sledeći stih:
12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dobro si zakljucio Apocketz, Bog Otac se obraca Sinu Isusu sa Boze, koji je Bog Elohim ili Jhwh zajedno sa Ocem, i pripisuje mu Bozanskeatribute.

Amin za tvoj zakljucak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izraz BOG ili JHWH podrazumeva sve tri licnosti koje cinejednog Boga,

Dakle, kada tekst kaze u psalmu Davidovom 110. 1 - 2 '''Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!
Žezlo tvoje moći protegnut će Jahve sa Siona: vladaj posred svojih neprijatelja!''' ovde se Bog Jhwh koji podrazumeva i Svetog Duha - obraca Ainu.

Jhwh ili Elohim je skup tri lica, i oni medjusobno diskutuju i obracaju se jedni drugima.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Dakle, kada tekst kaze u psalmu Davidovom 110. 1 - 2 '''Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!
Žezlo tvoje moći protegnut će Jahve sa Siona: vladaj posred svojih neprijatelja!''' ovde se Bog Jhwh koji podrazumeva i Svetog Duha - obraca Ainu.

Jhwh ili Elohim je skup tri lica, i oni medjusobno diskutuju i obracaju se jedni drugima.
U ogromnoj si zabludi.
Za Jehovu se koristi jedna jevrejska rec,a za Boga druga jevrejska rec.
Ako ne verujes pogledaj taj stih na jevrejskom jeziku!
Nadalje ,postoji samo jedno mesto pored Svemoguceg Jehove Boga.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dobro si zakljucio Apocketz, Bog Otac se obraca Sinu Isusu sa Boze, koji je Bog Elohim ili Jhwh zajedno sa Ocem, i pripisuje mu Bozanskeatribute.

Amin za tvoj zakljucak.

Da li to znači da po Adventističkoj Teologiji ima dva Boga?

Odakle ti informacija da je Isus Bog Elohim Ili Jhwh zajedno sa Ocem. To je bogohula!

Jedan je Jhwh jedan je Bog i Otac naš, zar Adventistima Biblija ništa ne znači?
Marko 12,29 koliko puta treba to da ti se kaže?

12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:
Poričeš i odričeš se Isusa, praviš ga varalicom i prevarantom a ovde se gradiš hrišćaninom i sledbenikom Isusa kao i da ti se Bog javlja i da imaš istinu, ja bi se sramotio kad bi takve bogohule ovde izneo.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Nije istina, izmišljaš i širiš dezinformacije da bi varao neupučene.
Nigde nema te informacije osim ako je vi Adventisti imate! A ako je imaš, red je da to podeliš sa nama ostalima. Dakle da vidimo gde piše da izraz Bog ili JHWH podrazumeva tri ličnosti jednog Boga množine u jednini? gde!

Druga je stvar što ti podrazumevaš, svataš ili filozofiraš, Biblija to ne naučava a to je za hrišćanina važno a ne što ti podrazumevaš.

Natrag