iGO Primo, NextGen - dodaci, skin, branding, lang, voice, ux, poi, speedcam...

Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
21
Pozdrav svima.
Načita se svega ovdje. Da ne dužim uspio sam nekako instalirati da mi barem osnovno radi. Ne pada mi napamet da se igram sa tim nekakvim change-rima, skinovima i ostalim zajebanc.ijama da ne bi sjeb.ao i ovo što imam. Svaka vam čast šta sve radite ovdje.
Međutim, jedna stvar mi nije jasna. Davno na starom mobu sam imao neki IGO i radili su mi speedcam-ovi. Sad u ovoj novoj verziji (IGO Primo 9.6.29.3.379219) mi ne rade mada sam ih uredno ubacio kao txt file u speedcam.
Čitam u ranijim postovima kao da je to neki bug u ovom nekom global_cfg.zip file-u i vidim da ljudi postavljaju ovdje nove verzije tog file-a za download. Ako ja dobro kontam verzija tog file-a kod mene bi trebala biti 379219. Ima li gdje novija koja rješava taj bug.
Karte su mi Navteq-ove zadnje koje imaju za BiH, a to je valjda 2013 Q4 (to bi valjda značilo kao četvrti kvartal iz 2013).

Unaprijed hvala
 
Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
21
Hvala na odgovoru, ali prekomplikovano je ovo za mene.
Nije ovo ovako ranije bilo. Znam samo da sam ubacio neki file u speedcam i to je radilo.
U pravu si za mape ipak je Q3 mapa, ne kontam što nema novije jer po nekoj logici već bi trebala da bude 2014 Q1

U sys.txt file-u kod mene u sekciji warning samo piše:

[warning]
speedcam_enabled=1
speedcam_warning=1
is_spoken=1

E sad, strah me da nešto ubacujem zaje.bat ću nešto pa onda neću imati ništa jer imam osječaj da su ove navigacije osjetljive pravo i jedva čekaju da ne rade. Jer vidim da se raja većinom pate, ovom ne radi ono, nekom drugom nešto drugo. Onome se navigacija skupila na frtalj ekrana itd.
Također, već ovako na prvi pogled imam dosta nejasnoća. Npr. tamo u tekstu stoji nešto tipa [speedcam_category:0], a ja u svom speedcam.txt file-u imam nekoliko raznih tipova, recimo tip 5 koji u legendi tipova uopšte ne postoji, pa ima i tip 1 i tip 2, a nema ni jedan tip 0 koji ja kao nešto konfigurišem.

Pošto mi ne rade speedcam-ovi pa ne mogu ni probati, a nisam siguran (mada mi se čini da je to moglo) da li kod simulacije rute treba da se vide speedcam-ovi. Nema logike da moram otići do speedcam-a da bi mi ga navigacija prikazala. Ovo pitam da ako se odlučim na neku zaje.banciju s ovim da mogu probati kako bih znao da sam uspio.

Možda sam dosadan, ali vjerujte mi ja sam na starom HTC-u prije par godina kad sam išao u Njemačku instalirao IGO navigaciju i super mi je radila. Nikad ništa nisam prčkao po ovim file-ovima. Samo je bilo ubaci i piči. Ne mogu da vjerujem da sad ove novije verzije izgledaju kao korak nazad u smislu jednostavnosti konfiguracije.

Hvala još jednom, stvarno ste majstori.
 
Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
21
I još nešto da pokušam biti koristan.
Nađph jutros na jednom našem bosanskom formu kao najnovija verzija IGO-a: iGO 9.6.29.390522 - 28.04.2014
Evo link ako već nije negdje bio:

http://fileparadox.in/anvr1f5qq13z/igo28042014.zip

Ja ga trenutno skidam, nisam probao, a nisam siguran ni da ću jer trebao bi staru verziju deinstalirati pa opet ispočetka. Ne rizikuje mi se.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.003
@chamac
U sys.txt slobodno ubaci ono sto sam ti gore preporucio.
To je testirano i radi - i vizuelno i glasovno upozorenje.
Prije svih promjena sebi iskopiraj taj sys.txt koji ti radi i save folder tako da mozes vratiti to stanje koje sada imas.
Kod simulacije rute speedcam se ne "oglasavaju" ali ih imas vizuelno.
 
Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
21
Hvala, probat ću pa kud puklo da puklo.
E zajeb.em li nešto ima da mi 'vamo dođeš.
 
Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
21
kod mene u folderu ui_android ima neki common folder. Ako sam dobro skontao pored njega napravim audio folder i gurnem sve ove audio file-ove.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
3.003
kod mene u folderu ui_android ima neki common folder. Ako sam dobro skontao pored njega napravim audio folder i gurnem sve ove audio file-ove.
Da.
Da li si kopirao u sys.txt iz #2 onaj dio
Warning tekst ubaciti u sys.txt ?
I jos jednom - kopiraj negdje svoj sys.txt i folder save! za svaki slucaj.
 
Učlanjen(a)
23.12.2011
Poruka
21
Izgleda da fercera.
Nabavio sam i novi malo detaljniji speedcam file. Tačno sam se prepao koliko ima kamera, nisam ni znao da ih ima ovoliko.
Ostalo je još da probam audio, ali to moram uživo. Nadam se da će i to fercerati.
Zna li iko šta je tip 5 jer kod nas toga ima najviše?
Hvala svima, posebno Nenadu.
 
Natrag
Top