Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Čudotvorne mošti Svetog Vasilija sklanjane su u nekoliko navrata iz Ostroga na bezbednija mesta, u situacijama kada je pokušano rušenje manastira. Poslednji put njegove mošti iznošene su iz manastira 10. i 11. maja 1996. godine.Posle služenja Svete arhijerejske liturgije koju je predvodio Njegova Svetost Patrijarh srpski Pavle krenula je svečana litija sa kivotom Svetog Vasilija na posećivanje rodne Hercegovine Svetiteljeve preko do Trebinja i Popova Polja pa natrag. Tako je Sveti Vasilije u veličanstvenom dočeku ponovo pohodio svoj zavičaj. Preko 100.000 građana je na kolenima dočekalo Svetitelja Božijeg od ulaza u grad do Sabornog hrama.
------------------------------------------------------------------------------------------------------A pazite sada ovu situaciju u Bibliji.
Djela apostolska 10,25
A kad Petar šćaše da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
Djela apostolska 10,26 I Petar ga podiže govoreći: ustani, i ja sam čovjek.
------------------------------------------------------------------------------------------------------A pazite sada ovu situaciju u Bibliji.
Djela apostolska 10,25
A kad Petar šćaše da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se.
Djela apostolska 10,26 I Petar ga podiže govoreći: ustani, i ja sam čovjek.