FK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizanu blokirano 11 računa

[h=1]Partizanu blokirano 11 računa
[/h] Izvor. B92, novosti.rs, nbs.rs | AK



Fudbalskom klubu Partizan blokirani su računi u deset banaka, zbog duga koji prema podacima Narodne banke Srbije iznosi 18.051.423,02 dinara.

20233758024faa1a1d31425464816675_orig.jpg
U blokadi je 11 računa u sledećim bankama: Razvojna banka Vojvodine, Dunav, Banka Inteza, Hipo-Alpe Adrija, Agrobanka, Privredna, Univerzal, NLB (2 računa), Komercijalna i Kredi.
Računi su blokirani od 23. aprila 2012. godine, dok su prethodne godine u blokadi bili ukupno tri dana. Na sajtu NBS-a nisu dostupni konkretniji podaci o dugovanjima Partizana.
Prema podacima sajta Transfermarkt.co.uk, Partizan je prethodne sezone prodao igrače u vrednosti od 18.568.000 evra, a kupio za 2.893.320 evra. Sezonu ranije "crno-beli" su bili u 'plusu' od 6.500.000 evra, a nakon sezone 2009/2010, celih 9 miliona evra.

Partizan je petostruki uzastopni šampion Srbije, od 2003. godine dva puta je učestvovao u Ligi šampiona i jedini je srpski tim kojem je to uspelo.

Osim toga, "crno-beli" su među najvećim 'izvoznicima' fudbalera u ovom regionu, a transferi pojedinih igrača iznosili su više od sedam miliona evra.

Međutim, Partizanov problem sa "bankama" je ništa u poređenju sa komšijama iz Ljutice Bogdana. Prema NBS-u, račun Crvene zvezde je u blokadi zbog 132.465.598,66 dinara neizmirenih dugovanja.

Zvezdi je račun blokiran od 23. marta 2012, a ukupno je bio "zamrznut" 236 dana od maja 2011. godine.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vermezović: Niko me nije zvao

[h=1]Vermezović: Niko me nije zvao
[/h] Izvor. B92, Sport



Bivši trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je za ’Sport’ da ga niko iz Humske nije kontaktirao.

5193793094facc21f02095197372229_orig.jpg
Prethodnih dana u medijima se pojavila informacija da bi upravo Vermezović mogao da zameni Avrama Granta na klupi crno-belih.
„U vezi sa tim što se potencira u medijima već nekoliko dana, nema ništa konkretno. Niko me još nije zvao iz Partizana pa ne mogu mnogo toga ni da vam kažem“, rekao je Vermezović za ’Sport’.
Bivši trener Kajzer Čifsa rekao je da je otvoren za razgovore i da je voljan da radi.

„Pričamo u smislu ’šta bi bilo kad bi bilo’. Ne znam kako da vam odgovorim. Tek sam se vratio iz Afrike, sabiram utiske, ali sam raspoložen da radim. Dakle, ako budu zvali razgovaraćemo. Poslednjih nekoliko godina se moje ime vezivalo za Partizan kad god bi dolazilo do smena trenera. I, ne samo za Partizan, nego i za reprezentativne selekcije. Uvek me se neko seti kada su treneri ’na vrtešci’. Čak i kada sm imao ugovor sa Kajzer Čifsima, potpisan an tri godine, zvali su me iz Srbije i ’obaveštavali da sam trener crno-belih ili neke selekcije nacionalnog tima’. Zato ne prejudiciram događaje.“
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan traži pojačanja, hoće Medojevića na pozajmicu

Partizan traži pojačanja, hoće Medojevića na pozajmicu


Blic



Za vreme letnjeg prelaznog roka biće očigledno veoma burno u redovima srpskog šampiona, što potvrđuje i interesovanje Partizana da dovede fudbalera nemačkog Volfsburga na pozajmicu.

242662_1798087474medojevicff_f.jpg


Bivši kapiten Vojvodine se zimus preselio u revode "vukova", ali se tokom prolećnog dela nije naigrao u Bundesligi.


Kako javlja "Sportski žurnal", Partizan bi rado pojačao vezni red Medojevićem, što je potvrdio i koordinator za sportska pitanja crno-belih Albert Nađ.

"Tačno je da želimo Medojevića, ali kao i u svim poslovima, od interesovanja do realizacije dug je put. Eventualni Slobodanov angažman podrazumevao bi pozajmicu", naveo je Nađ.

Kako je izvesno da će Humsku napustiti Medo Kamara i Milan Smiljanić, jasno je da je prvaku Srbije potreban igrač za poziciji zadnjeg veznog.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Agent: Grant napušta Partizan!

Agent: Grant napušta Partizan!


B.O. |




Pini Zahavi, agent Avrama Granta, saopštio je "Sportskom žurnalu" da će izraelski stručnjak napustiti Partizan nakon samo šest meseci na kormilu srpskog šampiona.

225267_grant-pfc_f.jpg


"Avram će iskoristiti klauzulu iz zimus sastavljenog ugovora, na osnovu koje do 15. maja može da se izjasni hoće li i naredne sezone voditi Partizan. Moj klijent želi da ode, izvesno je da ćemo, zajedno, pre tog datuma, obavestiti čelnike srpskog kluba o namerama da Grant odlazi", tvrdi Zahavi.

Zahavijeva izjava ne bi ništa čudila da Grant dan ranije nije demantovao odlazak.

"Razlog leži u činjenici da smo dobili nekoliko ponuda, posle čega je Avram, na moju preporuku, odlučio da napusti Beograd. Istovremeno, želi da bude pošten do kraja prema Partizanu, insistirao je da ne počinjemo pregovore sa drugim klubovima dok ne raščistimo trenutnu situaciju", otkriva poznati agent i dodaje da čelnici Partizana još nisu upoznati sa novim stanjem.

Zahavi nije želeo da otkrije Grantova primanja u Partizanu, kao ni novu destinaciju bivšeg trenera Čelsija i Vest hema.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vermezović menja Granta?

Vermezović menja Granta?

Izvor. B92 | AK


Partizan je petostruki uzastopni šampion Srbije, međutim, sve je izvesnije da će "crno-beli" dobiti šestog trenera od 2007. godine.

7891703044fb0a119860b6157671622_orig.jpg

Avram Grant će navodno napustiti klupu srpskog šampiona usled velikog pritiska posle poraza od Crvene zvezde u derbijima, a zameniće ga Valdimir Vermezović, piše "Sport".

Takođe, "crno-beli" će konačno dobiti i sportskog direktora, a to će biti jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji Partizana Ljubiša Tumbaković. Direktor omladinske škole trebalo bi da bude Momčilo "Moca" Vukotić.

Grant će Partizan zvanično napustiti 15. maja kada po klauzuli iz ugovora da može da napusti mesto trenera "crno-belih", samo pet meseci po dolasku u Humsku 1.

Izraelac je otputovao u London gde će u ponedeljak prisustvovati 20. godišnjem izboru za najbolje menadžere u Engleskoj u protekloj sezonu, u izboru Zajednice ligaških menadžera (League Managers Association).

Po povratku u Beograd sastaće se sa predsednikom Draganom Đurićem i čelnicima kluba kada će i zvanično biti rešen njegov status.

Ipak, očekuje se da se Grant od tima oprosti u poslednjem kolu Jenel Superlige protiv Metalca u nedelju kada će "crno-beli" zvanično proslaviti 24. titulu šampiona.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Sport: Nađ odlazi, Kežman dolazi?

Sport: Nađ odlazi, Kežman dolazi?

Izvor. B92, Sport | JT


Poslednjih dana iz fudbalskog kluba Partizan stižu zanimljive informacije, a poslednja u nizu je da će Mateja Kežman uskoro dobiti neku funkciji u upravi.

15979495174fb216c53accd767595503_orig.jpg

Takođe, kako „Sport“ saznaje, u redovima ’crno-belih’ spremaju inaguraciju novog sportskog sektora, a u njemu najverovatnije neće biti Alberta Nađa, koji bi trebalo da dobije neku novu ulogu.

Kežman je od povlačenja iz profesionalnog fudbala više puta isticao želju da se nađe u upravi kluzba iz Humske, a zimus se čak pominjao i kao naslednik Mladena Krstajića na mestu sportskog direktora. Kako prenosi „Sport“, Kežmanu je nedavno obećana funkcija u klubu, a on se u poslednjih mesec dana intenzivno pojavljivao u Humskoj, nudeći pomoć pri realizaciji potencijalnih transfera. Prema nezvaničnim informacijama, upravo Kežman je odigrao presudnu ulogu prilikom realizacije prelaska Branka Pauljevića iz kulskog Hajduka Branka Pauljevića, za kojeg je zainteresovana bila i Crvena zvezda.

Što se tiče Nađa, povodom vesti da za Nađa neče biti mesta u novom sportskom sektoru, u ponedeljak je u prostorijama kluba bio potpredsednik kluba Ratomir Babić. On je pokušao da kod predsednika Dragana Đurića izdejstvuje ostanak Nađa u tom sektoru, a čak je pretio da će napustiti klub ukoliko koordinator za sportska bitanja bude razrešen dužnosti.

Pre nekoliko dana, menadžer Avrama Granta Pini Zahavi najavio je da će izraelski stručnjak napustiti klub na kraju sezone, dok su se u ponedeljak pojavile informacije da će ga najverovatnije zameniti Vladimir Vermezović. Prema istim izvorima, na mesto sportskog direktora mogao bi da bude postavljen Ljubiša Tumbaković, dok bi Momčilo Moca Vukotić bio direktor omladinske škole.
 
Član
Učlanjen(a)
12.06.2010
Poruka
28
[h=2]Shamrock i Petrzalka, ili Newcastle i Anderlecht?[/h]Izvor: Balkan-sport.net

Poznat je “evropski put” Partizana ovog leta u kvalifikacijama za ligu šampiona.
Kao sto je poznato, petostruki šampion Srbije ce kvalifikacije za ligu šampiona krenuti od drugog kruga kvalifikacija. Drugi krug kvalifikacija je na programu 17/18 i 24/25 jula i Partizan će u njemu biti nosilac.
Među mogućim protivnicima Partizana su Molde (Norveška), Željezničar (BiH), Rejkjavik (Island), Nju sejnts (Vels), Linfeld (Severna Irska), Dudelanž (Luksemburg), Valeta (Malta), Flora (Estonija), Nefči (Azerbejdžan), Šahtjor (Kazahstan), Vardar (Skoplje), Ulises (Jermenija), a još tri tima nisu poznata.
Sigurno je da bi crno-beli zeleli da izbegnu put u Norvesku, Azerbejdzan i Kazahstan, dok bi po volji sampionu Srbije sigurno bilo putovanje u Luksemburg, Maltu, Island. No, bilo ko da bude protivnik, Partizan će važiti za apsolutnog favorita, osim možda protiv Nefcija.
Ako prebrode ovu rundu crno-beli će i u trećem kolu (31. jul / 1. avgust –7/8. avgust) biti na strani nosilaca. Za protivnika mogu da očekuju Maribor (Slovenija), Ventspils (Letonija), Slovan (Češka), Slask (Poljska), Helsinki (Finska), AEL (Kipar), Ekranas (Litvanija) ili nekog od nepovlašćenih timova koji su prebrodili drugo kolo kvalifikacija.
Ovde će našem šampionu pri žrebu i sreca biti potrebna. Prvaci Češke, Poljske i Kipra sigurno nisu protivnici koje bi Beograđani želeli. Protiv ostlih timova crno-beli bi važili za favorita.
U četvrtom kolu (21/22 – 28/29. avgust ) Partizan će biti u „slabijem šeširu“, a kao mogući protivnici „projektovani“ su Bazel (Švajcarska), Anderleht (Belgija), Seltik (Škotska), BATE (Belorusija) i Salzburg (Austrija).
U play of-u Partizan bi mogao da parira prvaku Belorusije, možda i prvaku Belgije dok bi Švajcarci, Belgijanci i Austrijanci važili za apsolutne favorite.
Protivnika za drugo kolo kvalifikacija Partizan će dobiti na žrebu zakazanom za 25. juni.
Eliminacija u drugom kolu znači i kraj boravka na evro-sceni. Poraz u trećem vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Poraz u četvrtom kolu kvalifikacija za LŠ vodi Valjak u Ligu Evrope!

No, prvo treba sačekati i videti sa kakvom ekipom će Partizan ući u kvalifikacije.
Pred izlaznim vratima su Stojković, Miljković, Lazevski, Rnić, Anderson, Kamara, Lola Smiljanić, Tomić, Babović, Vukić, Diarra i Eduardo, sto je više od jedne kompletne ekipe. Ako spisku dodamo i činjenicu da je Šćepović povređen i da se njegov povratak na teren očekuje tek krajem godine, kao i činjenicu da će Manga najverovatnije biti pozajmljen nekom superligaškom klubu, dolazimo do zbira od 14 igrača iz tekuće sezone koji neće nositi crno-beli dres i u idućoj sezoni.
Sa druge strane, petostruki šampion će sigurno “baciti u vatru” mlade snage, Ninkovića, Ostojića i Sašu Markovića, ali za zapaženiju ulogu u Evropi, Partizan će morati da dovede i proverene snage.
Po pisanju domaćih medija, rešenje na desnom beku je nađeno. Jedan od najboljih bekova lige, Pauljević iz Kulskog Hajduka će prvog dana prelaznog roka potpisati vernost beogradskim crno-belima.
Ostaju upražnjena mesta štopera, levog beka, zadnjeg veznog, krila i 3 igrača u napadu.
Imena koja se spominju kao moguća pojačanja su Krstić iz Jagodine, Kneževiž iz Borca iz Cačka, Tejgo iz Burse, bivši igrač Vojvodine Marebsvili kao i dvojac iz Vojvodine, Mojsov i Katai.
Ipak, veliko je pitanje na kakav proračun će moci da računaju Tumbaković i Vermezović, novi sportski direktor i šef struke Partizana. Proračun će zavisiti i od prodaje. Crno-beli imaju igrače koji su zanimnjivi bogatijim klubovima, posebno Kamara, Tomić i Babović, ali večina klubova će krenuti u ozbiljniju kupovinu tek krajem jula/početkom avgusta dok crno beli moraju da oformiraju tim dosta ranije kako bi koliko-toliko uigrani dočekali drugo kolo kvalifikacija.

Sigurno je jedno – leto u Humskoj 1 će biti veoma prometno.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Grant: Odlazim iz privatnih razloga

[h=1]Grant: Odlazim iz privatnih razloga
[/h] Izvor. B92, Tanjug | JT



Trener Partizana Avram Grant potvrdio je da će na kraju sezone napustiti klub, ali nije hteo da otkriva privatne razloge zbog kojih je doneo takvu odluku.

15369673774f9d8fe0308a4463685768_orig.jpg


„Tužan sam, ali takav je život. Svi treba da gledamo napred, u budućnost, i klub, i navijači, i ja. Prošle nedelje sam doneo odluku da iskoristim klauzulu iz ugovora i odem“, rekao je Grant.
Izraelski stručnjak je pojasnio i da je ranije imao slične klauzule, uz objašnjenje da je ona postojala, jer nije dobro poznavao zemlju i ligu u koju dolazi.

„Iz privatnih razloga odlučio sam se za ovu opciju. Moj plan bio je da ostanem duže, ali, uvek se u životu desi nešto neplanirano. Detalje bih zadržao za sebe“, dodao je Grant.

Grant je rekao da ne zna ko će da bude njegov naslednik, ali pretpostavlja se da će to biti Vladimir Vermezović. Grant je demantovao pisanje srpskih medija da u petak putuje u Minhen na pregovore sa novim poslodovcima, već, kako je naveo, ide da vidi prijatelje iz Čelsija.

„U petak imam slobodan dan i biću sa prijateljima iz Čelsija. Međutim, neću ostati na finalu Lige šampiona, jer u nedelju imamo poslednju utakmicu u sezoni“, naglasio je Grant.

Grant je istakao da će poneti lepe uspomene iz Beograda, uprkos činjenici da mu navijači nisu priredili topao doček.

„Vaspitan sam tako da uvek gledam samo pozitivne stvari. Odavde nosim sjajne uspomene, normalno je da su navijači bili razočarani posle poraza u derbijima, ali su i tada ostali uz nas. Uvek ću biti tu da pomognem Partizanu, gde god se nalazio. To je tako u fudbalu, igrači i treneri odlaze, a klub koji je iznad svih ostaje da živi“, zaključio je Grant.

Partizan u poslednjem kolu Jelen Superlige Srbije igra protiv Metalca, kada će i proslaviti petu uzastopnu šampionsku titulu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vermezović trener, Tumbaković SD

Vermezović trener, Tumbaković SD

Izvor. B92


Vladimir Vermezović u petak će na sednici UO FK Partizan biti promovisan u novog trenera prvog tima.

2181863654fb556d59584e144255987_orig.jpg

Pored toga, mesto sportskog direktora preuzeće najuspešniji trener u istoriji kluba Ljubiša Tumbaković, a direktor omladinske škole biće Momčilo Vukotić.

Vermezović će na klupi crno-belih zameniti Izraelca Avrama Granta koji je u četvrtak napustio tim zbog ličnih razloga i tako postati praktično šesti trener koji je vodio crno-bele u poslednjih pet šampionskih godina.

Osim Granta na klupi Partizana sedeli su Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Goran Stevanović i Aleksandar Stanojević.

Vermezović, inače bivši igrač crno-belih, na klupi Partizana sedeo je od januara 2004. do oktobra 2005. godine. Sa nim na čelu klub iz Humske je poslednji put prezimeo u Evropi, ali su mu navijači crno-belih zamerili poraz od Makabija iz Petah Tikve i ispadanje u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od slovačke Artmedije.

Nakon Partizana radio je u Spartaku iz Trnave i južnoafričkom klubu Kajzer Čifsima. Pre toga bio je pomoćnik upravo Tumbakoviću od 2000. do 2002. godine. Tumbaković je najuspešniji trener u istoriji kluba sa osvojenih šest titula prvaka i tri Kupa.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan slavi titulu bez navijača

[h=1]Partizan slavi titulu bez navijača
[/h] Izvor. B92, Tanjug | NĐ


Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je stadion Partizana.

18654241954fb6239d3993d333120125_orig.jpg


Partizan će tako u nedelju protiv Metalca bez navijača proslaviti petu uzastopnu titulu šampiona.
Crno-beli su kažnjeni zbog incidenata u poslednjem večitom derbiju i propusta u organizaciji tog meča. Utakmici će, pored delegacija oba kluba i predstavnika medija, uz specijalnu dozvolu prisustvovati i osnovci sa Kosova i Metohije koji su u poseti Beogradu.
Ovo je treći put u prolećnoj sezoni da će Partizan zbog ponašanja navijača igrati bez publike, prethodno je takva situacija bila na mečevima sa Jagodinom i Javorom.

Meč poslednjeg kola Superlige Partizan - Metalac igra se u nedelju od 15 sati na stadionu u Humskoj.
 
Natrag
Top