FK Partizan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan odbio ucenu Nemaca za Tejga

Teško da će se saradnja nastaviti


Partizan odbio ucenu Nemaca za Tejga



Partizan je doveo Vladimira Volkova, na putu da potpiše ugovor je i Dejan Babić iz BSK iz Borče, a glavna preokupacija rukovodstva lidera Jelen Superlige u narednom periodu biće da dovede defanzivca kao zamenu za Mladena Krstajića i dva napadača - bočnog i centralnog. Po rečima Alberta Nađa, člana Upravnog odbora, te teme će ipak sačekati narednu nedelju.


125803_sderbi-10-foto-a-dimitrijevic_f.jpg




"U ovom trenutku izvesno je jedino da smo doveli Volkova i da će ugovor potpisati mladi Babić iz BSK iz Borče, koji je još zimus bio interesantan. Tačno je i da kapiten Krstajić završava karijeru, tako da ćemo se sigurno pozabaviti dovođenjem defanzivca", rekao je Albert Nađ.

Veliki broj fudbalera spominje se u javnosti kao potencijalna pojačanja, ali član Upravnog odbora neće o imenima.



"Priča o statusu igrača zaista nam je u ovom trenutku u drugom planu. Razmišljamo samo kako da savladamo Čukarički i Metalac, a kada overimo titulu, razgovaraćemo i o pojačanjima i o onima koji će otići", kaže Nađ.

Koliko je Partizan spreman da izdvoji novca u letnjem prelaznom roku za pojačanja koja bi garantovala ravnopravnu trku za Ligu šampiona, u Humskoj niko nije spreman da kaže. Ono što je poznato, ukoliko rukovodstvo crno-belih želi da zadrži Princa Tejga, moraće da izdvoji između tri i tri i po miliona evra u zavisnosti od ponuđene dužine ugovora. Partizan ima pravo preče kupovine ovog leta, ali bi za slobodu reprezentativca Gane morao da izdvoji milion i po evra na ime obeštećenja Hofenhajmu, kao i sedamsto hiljada evra za godišnju platu. Nije teško sabrati koliki je iznos u pitanju za dvogodišnji, a koliki za trogodišnji ugovor.


Mladen Krstajić, kapiten Partizana, ovog leta ide u igračku penziju, nije novost da je funkcija sportskog direktora od odlaska Ivana Tomića zamrznuta, ali predstojeći letnji prelazni rok u Humskoj ima veze upravo sa ovom temom. Iskusnog defanzivca, kako trenutno stvari stoje, po završetku prvenstva čeka promocija na ovu poziciju, a njegov prvi zadatak mogao bi da bude potraga za defanzivcem koji bi činio par sa Stefanom Savićem.


Crnogorski reprezentativac se pokazao kao odlično rešenje kada je iskusni defanzivac nosio glavni teret u odbrani, ali je potpuna nepoznanica kako bi se snašao u ulozi vođe komandanta odbrane. U Humskoj bi s posebnom pažnjom trebalo da priđu ovom delikatnom zadatku jer je svima i dalje u sećanju poraz iz prošle sezone od kiparskog APOEL-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


Najveći problem tada bili su upravo neiskustvo i nesnalaženje u odbrani zbog izostanka Krstajića u prvom meču, a poraz od 0:2 usmerio je dalji put Partizana u Evropi te sezone.

Želja da se ponovi rezultat s početka tekuće - plasman u Ligu šampiona, diktiraće sledeće korake. Pored Volkova i Babića, rukovodstvo je pokrenulo inicijativu za povratak Antonija Rukavine iz Minhena 1860, a naredni dani pokazaće i koliko je realno. Rukavina je po ukusu Aleksandra Stanojevića, a sa njim je sarađivao dok je pomagao Miroslavu Đukiću u Partizanu i A reprezentaciji Srbije.


Za poziciju zadnjeg veznog konkurisaće Ljubomir Fejsa, Medo Kamara i Milan Smiljanić ukoliko dođe do dogovora sa Espanjolom. Saša Ilić i Zvonimir Vukić bi trebalo i sledeće sezone da budu kreatori igre, dok se kao rešenje na desnom boku spominje Miroslav Radović, takođe nekadašnji igrač crno-belih, koji je već nekoliko sezona u Poljskoj.


Rešenje u špicu mogao bi da bude Nikola Sarić, 20-godišnji napadač Liverpula, koji je do sada igrao uglavnom za rezervni tim, a alternativa je Đorđe Rakić, koji bi mogao da dođe u paketu sa Rukavinom iz Minhena 1860 a pominje se i napadač Rada Vladimir Jovančić.



Blic
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Iliev:''Odlazim u Vislu, postigao sam sve sa Partizanom''


Napadač crno-belih menja destinaciju. Već u petak ide u Poljsku, kaže da je ispunio sve ambicije sa Partizanom. Odigrao poslednju utakmicu u Čačku.


iliev34795020110424041724.jpg


Najbolji strelac Partizana i JSL, Ivica Iliev, promeniće naredne nedelje klupske boje. On kaže da se načelno dogovorio sa novim šampionom Poljske, Vislom iz Krakova.

''Ništa još nisam potpisao, više će se znati za dan, dva. Neću igrati u Lučanima, dosta je od mene. Postigao sam sve što sam mogao. Sigurno da ne mogu da ponovim ovakvu sezonu. Bolje je da me navijači pamte po uspehu, nego da pokvarim utisak sledeće sezone'', rekao je Iliev.

On se prošlog leta vratio u Partizan, plasirao se u Ligu šampiona, osvojio je duplu krunu i dao je 15 golova ove sezone u svim takmičenjima.



Izvor: Sportske.net, NOVOST.RS
 
Učlanjen(a)
10.08.2009
Poruka
2.588

Tandem Mladen Krstajić i Aleksandar Stanojević


NEKOLIKO dana teških turbulencija, koje su pretile da “slome” šampionski brod, ali na kraju je ipak zavladala bonaca! Na sastanku večeras u Humskoj 1, posle dugih pregovora, najzad je sklopljen mozaik za naredni period: Mladen Krstajić postaje sportski direktor Partizana, a Aleksandar Stanojević će ostati šef stručnog štaba!
Sve ono kako su navijači priželjkivali prethodnih meseci, kako se uostalom najavljivalo tokom prolećne polusezone, sada je dobilo potvrdu. Čeka se još samo ozvaničenje dogovora.
Sve smo se dogovorili, postaću sportski direktor Partizana, a Aleksandar Stanojević će da ostane trener. To je bio moj glavni uslov – rekao je Mladen Krstajić, koji je vodio dugu borbu sa pojedinim čelnicima kluba, koji su očigledno imali druge zamisli. – Imamo velike ambicije, sa predsednikom smo se našli na istim talasnim dužinama.
Na prvi pogled, neko će pomisliti da se u stvari ništa novo nije dogodilo. Ali, u senci šampionskog slavlja bližila se ozbiljna oluja ka Humskoj 1. Naime, trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio pripremio ostavku za sredu popodne, u slučaju da se do tog dana ne imenuje novi sportski direktor! Razlog je što crno-beli već godinu i po dana nisu imali čoveka na toj funkciji i bliži se novi prelazni rok u kojem se ne zna ni ko je odgovoran za dovođenje fudbalera, iako u tome svi učestvuju, niti sa kim da o tome razgovora, koliki budžet ima na raspolaganju... O dugoročnoj strategiji, koja je još zimus pala u vodu, da ne pričamo.
Na nekoliko sastanaka poslednjih dana Stanojević je otvoreno rekao članovima Upravnog odbora da je spreman na odlazak ukoliko se nešto po tom pitanju ne promeni, jer sa neambicioznim i haotičnim Partizanom ne želi da ima posla.


Najveća tačka sporenja je bilo upravo imenovanje Mladena Krstajića za sportskog direktora. Iako cela Srbija i mnogo članova kluba bruji o tome mesecima, u poslednje vreme su u Humskoj utihnule te priče. Svi su izbegavali odgovor na to pitanje, a predsednik Partizana Dragan Đurić je juče pre podne planuo:
- Neće nama ulica i štampa da postavljaju sportskog direktora! To je naša unutrašnja stvar i mi ćemo o tome odlučiti! Ne znam odakle ta priča da će Krstajić da preuzme tu funkciju, kada se sa njim o tome nismo ništa dogovorili - grmeo je Dragan Đurić.
Stekao se utisak kao da pojedini rukovodioci kluba ne žele Krstajića u upravi i da im je namera da „zavlačenjem“ hoće da ga isprovociraju da se sam pokupi i ode. U prilog tome je išla i ranije data izjava lidera crno-belih kako bi dojučerašnji kapiten mogao još godinu dana da igra, iako su mu oči u oči i Krstajić i trener Stanojević rekli da oni to ne žele!
Možda će ovim celim ishodom najtužnija biti opozicija Aleksandra Stanojevića. Isti oni koji su nedavno išli da razgovaraju sa nekim kandidatima za novog trenera. Ipak, mladi stručnjak im je sve adute za smenu izbio iz ruku - dupla kruna je u trofejnoj sali u Humskoj 1.
Međutim, njegov tvrd stav da je spreman na odlazak ukoliko se u nekoliko narednih dana ne imenuje sportski direktor raspalila je strasti pojedine gospode iz Upravnog odbora, koji su se pravo niotkuda pojavili prethodnih dana, pričali na stadionu kako su nezadovoljni rezultatima!? Verovatno je za njihovu punu radost trebalo da crno-beli osvoje i Ligu šampiona sa onih gigantskih 30.000 evra za dovođenje pojačanja koliko im je taj isti Upravni odbor “obezbedio” prošlog leta...
Aleksandar Stanojević je danima izbegavao da sa novinarima razgovara o protekloj sezoni, trofejima, planovima za budućnost, prelaznom roku. A, onda je odjednom zakazao konferenciju za sredu, na kojoj je bio spreman da saopšti razloge za odlazak iz kluba.
Bura je prošla, razum je preovladao, stvari polako dolaze na svoje mesto. Partizan čeka novog sportskog direktora, Mladena Krstajića, da sklopi tim za nove uspehe.


NEMANjA RNIĆ SVE BLIŽI POVRATKU
NA pomolu je još jedan povratak u Humsku 1. Iako su prve informacije bile da Nemanja Rnić gleda da nastavi karijeru u inostranstvu, a da crno-beli traže drugačija rešenja na desnom beku, po poslednjim informacijama dve strane su se ipak srele i počele razgovore. Rnić je završio saradnju sa Anderlehtom, slobodan je igrač, a njegova ljubav prema klubu u kojem je ponikao je tolika da praktično nikad ne bi mogao da kaže “ne” crno-belima.


I FRIMPONG “DOLAZI” U HUMSKU...
PRE nekoliko dana je fudbaler iz Gane koji igra u Tunisu, Rafik Anderson, rekao tamošnjim medijima kako prelazi u Partizan. A, crno-beli uzvratili kako nikad nisu čuli za tog igrača. Potom se pojavio još jedan internacionalac u Tunisu, poreklom iz Gane, Erik Asamoa Frimpong (21), koji je navodno na meti srpskog prvaka. On istina nije rekao da dolazi sto odsto u Beograd, ali jeste da mu je čast što se tako veliki klub interesuje za njega... Njega je Partizanu, navodno, preporučio Prins Tejgo.


NAĐ SNIMA ŠANSE da Prins Tejgo ostane u Partizanu za sledeću sezonu skoro da ni ne postoje. Ipak, crno-beli nisu odustali od afričkog tržišta. Koordinator u UO “parnog valjka” Albert Nađ bio je u Gani, gde je gledao nekoliko fudbalera na koje je skrenuta pažnja ljudima iz Humske 1, a utiske će izneti čelnicima kluba.


START PRIPREMA VEĆ 13. JUNA FUDBALERI Partizana su od danas na raspustu. I imaće cele dve nedelje odmora. On će biti još kraći nekolicini reprezentativaca, koji imaju obaveze u svojim nacionalnim selekcijama. Prvih nedelju dana Partizan će trenirati u Beogradu, a potom se seli najverovatnije u Sloveniju. Pitanje je samo ko će se sve pojaviti u “Zemunelu” tog 13. juna.


izvor Vecernje Novosti
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Partizan promovisao novi dres

Crno-beli spremni za novu sezonu


Partizan promovisao novi dres

B.O.


Fudbalski klub Partizan predstavio je novi "adidasov" dres za sezonu 2011/12. Uoči priprema za novu sezonu, generalni sekretar kluba Darko Grubor istakao je da su crno-beli finansijski na nogama, kao i da ni ovog leta za njih nema odmora.

150442_dres01-foto-a-dimitrijevic_f.jpg


"Nadam se da će ovo leto biti uspešnije nego prošlo. U Partizanu zbog kvalfiikacija za Ligu šampiona ni ove godine nema odmora, već treću godinu zaredom. Da li će se to uskoro promeniti, ne zavisi od nas jer mi ne možemo sebi da obezbedimo kasniji start u kvalifiakcijama. To zavisi od nacionalnog koeficijenta, a da bi on bio bolji potrebno je da sve naše ekipe iz godine u godinu ostvaruju bolje rezultate što u ovom trenutku nijer realno", rekao je Grubor.


Stari novi kapiten Saša Ilić istakao je na promociji, koja se odigrala ispred Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta u Beogradu, da mu je čast što će ponovo nositi traku.

"Najbitnija je atmosfera koja je sada sjajna, i ona će nam ppomoći da nastavimo u pobedničkom ritmu. Naše je da radimo najviše što možemo. Počinju pripreme, spremni smo za njih, ne postoji niko ko je biše priprema odradio sa Partizanom od mene, tako da znam šta mene i saigrače čeka", naglasio je Ilić.

Predstavnica Adidasa Jelena Koronsovac rekla je da je kompanija izuzetno zadovoljna saradnjom sa Partizanom.

"Adidas je uvek uz pobednike kao što su Real, Čelsi i Partizan, koji je takođe 'all in'. Prošlogodišnji kontigent dresova prodat je za nekoliko dana, ove godine ponuda je kompletnija. Dresovi su rađeni u modernijoj tehnologiji a novi će moći da se kupi u Adidasovim radnjama širom zemlje", rekla je Koronsovac.

150443_dres02-foto-a-dimitrijevic_hs.jpg


Kako će dresova biti i za najmlađe, čast da prvi u najmanjoj varijanti obuče pripala je Lavu, sinu golmana Partizana Vladimira Stojkovića.

Inače, od srede će dresovi biti u prodaji u crno-belom butiku a uskoro u svim Adidasovim radnjama u zemlji.

Uz sezonsku kartu kupci će moći da dođu do dresa sa 10 odsto popusta, takođe u Adidasovim radnjama.

Promociji dresa prisustvovali su mnogi Partizanovi prvotimci kao i povratnik Lamin Dijara.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Eduardo bez licence!?

Eduardo bez licence!?

S. I.


Brazilac će igrati protiv Škendije, jer propozicije dozvoljavaju da se jedan fudbaler naknadno prijavi, ali to znači da crno-beli neće moći da angažuju i štopera



PARTIZAN je u četvrtak do ponoći poslao licence u UEFA za mečeve 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, ne zna se da li je na spisku od 24 igrača i ime Brazilca Eduarda, pošto je to u Humskoj u petak bila “državna tajna”.

- Eduardo će igrati protiv Škendije - dobra je vest za navijače crno-belih, ali nije i odgovor na pitanje da li je njegova licenca iz Brazila stigla do isteka roka.

Nije sporno da će licenca stići do ponedeljka, ali u tom slučaju klub dotad neće moći da angažuje još jednog štopera.




Po propozicijama jedan igrač može naknadno da se prijavi, a to će verovatno biti Eduardo, što znači da Partizan neće moći da angažuje i štopera za duele sa Škendijom.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stanojević: Nemamo rešenje!

Stanojević: Nemamo rešenje!



Trener Partizana priznaje da će u sredu protiv Škendije morati da pošalje na teren prinudnu odbrambenu četvorku.

v211495p0.jpg


Ako je uigrana odbrana polazni osnov za jaku i uspešnu ekipu, onda Partizanova "kuća" trenutno počiva na dosta klimavim temeljima.

Dovoljno je reći da Aleksandar Stanojević na startu kvalifikacija za Ligu šampiona neće moći da računa ni na jednog fudbalera koji je u finišu prethodne sezone bio standardni član odbrane!


Bekovi (Miljković i Lazevski) su povređeni, jedan štoper je završio karijeru i postao sportski direktor, a drugi je pre nekoliko dana prodat Mančester sitiju.


Predsednik kluba Dragan Đurić, očigledno, ne misli da je to veliki problem, jer je posle odlaska Stefana Savića dao izjavu u stilu: "E, ako treba da se plašimo Škendije..."


Opasno je što se Đurić u datoj situaciji postavio kao običan navijač Partizana, koji očekuje lagan prolaz u treće kolo na osnovu klupskog rejtinga i minulog rada na međunarodnoj sceni!


Čak i ako pređemo preko potcenjivačkog odnosa prema prvaku Makedonije - koji neće unapred potpisati kapitulaciju, samo zato što je na drugoj strani "strašni" Partizan - postavlja se pitanje: šta posle Škendije, kada se crno-beli namere na ozbiljnijeg rivala?


To je briga koju ovih dana brine šef struke Aleksandar Stanojević.


Iako pripreme traju već četiri nedelje, Stanojević mnogo toga u odbrani mora da uigrava ispočetka, a moraće još jednom - sa štoperom koji će tek biti doveden, ili sa Brazilcem Luizaom, kada se ovaj adaptira na novu sredinu i "upristoji" po pitanju fizičke spremnosti.


"Rekao sam da je ovo novi tim, koji će imati oscilacija i problema. Ukupno sam zadovoljan urađenim i mislim da spremni dočekujemo Škendiju, ali navijači moraju da budu strpljivi. Kada promenite ceo tim, oscilacije su normalne", pokušao je Stanojević da bude staložen posle poraza od Jagodine (0:1) u poslednjoj proveri.


Međutim, na direktno pitanje izveštača "Sport Networka", da li ima čoveka koji će da poveže odbranu i zameni Savića, dao je jasan odgovor.


"Za sada nemamo adekvatna rešenja, imamo samo prinudna i to sada uvežbavamo. Ne brine me samo odbrana, nego i napad, jer ofanzivne akcije kreću od te (poslednje) četvorice igrača... Sve to nam zadaje probleme, ali verujem da ćemo ih rešiti".


Stanojević je objasnio da nije toliko strašan poraz od osrednjeg srpskog superligaša, jer je u tom meču ekipa manje grešila nego u pobedi od 3:0 nad makedonskim Metalurgom!


Kako i da ne bude grešaka?


Iskusni Aleksandar Ranković doveden je posle povrede imenjaka Miljkovića i očekivalo se da će zaigrati uz desnu aut liniju. Međutim, doskorašnji član Den Haga sada mora da "krpi" ekipu na štoperskoj poziciji!


Luizao je debitovao protiv Jagodine, ali izgleda da nije oduševio ni Stanojevića ni izveštače medija sa "zatvorene" trening utakmice.


"Nemamo rešenja, to je evidentno", ponovio je trener.


"Sačekaćemo još neki period, rano je za davanje ocena", prokomentarisao je nastup Brazilca.


Dvomeč sa Škendijom je na pragu, a eventualni neuspeh predstavljao bi žestok udarac četvorostrukom uzastopnom prvaku države i učesniku grupne faze Lige šampiona 2010.


Stanojević zato mora u bitku sa onim što ima.


Imajući u vidu muke na koje je stavljen (a koje predsednik Đurić smatra "slatkim", jer Stanojević "ima najbolje igrače u zemlji i najbolje uslove za rad, možda i u Evropi"), nije čudno što oseća potrebu da se obrati i navijačima.


"Uželeli smo ih se, nadamo se da su se i oni uželeli nas. Pozivam ih da dođu u što većem broju i da nam pomognu u vrlo važnoj utakmici na početku sezone".


Sreda, 20.45 časova. Stadion u Humskoj 1.


(I. B. - MONDO, foto: partizan.rs)
 
Učlanjen(a)
10.08.2009
Poruka
2.588
Ilić: Ne krijemo da smo bolji


Saša Ilić



PARTIZAN kreće u trku za slavom i novcem. Nova sezona kvalifikacija za Ligu šampiona (drugo kolo) započinje u sredu u Humskoj od 20.30. Protivnik, makedonski prvak Škendija. Bez obzira na sav oprez, floskule da “svi igraju fudbal”, crno-beli još na prvom meču moraju da potvrde kvalitet, iskažu želju, volju i htenje i trasiraju put ka trećem kolu elitnog takmičenja.

Trener Aleksandar Stanojević nije od onih stručnjaka koji prosipaju prašinu u oči, jako je oprezan zbog odlaska Savića i nerešenog problema sa štoperom, ali, kad kaže da ne bi bio zadovoljan pobedom od 1:0, sve je kristalno jasno.


ŠTOPER PROBLEM sa štoperom će se rešiti, uverava Stanojević, ponavljajući priču da “neće bilo kakav igrač pojačati odbranu”. - Žurimo da rešimo taj problem, imamo dosta kandidata, ali nećemo po svaku cenu dovesti nekoga samo da bismo popunili broj. Blizu smo rešenja, nekad smo u raskoraku želja i mogućnosti - kaže Stanojević.

- Mi smo Partizan, favoriti smo, imamo daleko veće iskustvo igranja u Evropi i uz svo uvažavanje protivnika moramo da pobedimo. Ne samo da pobedimo, već da ih u dva meča izbacimo - ističe Stanojević. - Situacija je jasna, imali smo dovoljno dobre pripreme da sagledamo šta može ovaj novi tim.


Ne krije karte Stanojević, tim za prvi meč je poznat i isti je kao onaj koji se uigravao protiv Metalurga i Jagodine. “Napad je najbolja odbrana”, ideja je vodilja i za mečeve sa Škendijom.


- Nema filozofiranja, moramo da napadnemo. Naravno, pod uslovom da uspemo da se nametnemo kroz igru jer nekad sama želja nije dovoljna. Prva utakmica je i najteža, naši navijači su se uželeli fudbala i verujem da će doći u velikom broju da nam pomognu. Svesni smo rizika ako sve ne pođe kako treba, ali verujem da imamo i određeni kredit kod publike. Zato od igrača tražim mir, strpljenje i koncentraciju jer Škendija ima dvojicu dobrih napadača koji mogu da budu opasni iz kontre. Igra se 180 minuta, a mi ćemo sve učiniti da večeras napravimo što bolji rezultat, iako se posao ne završava samo u Beogradu - jasan je Stanojević.


Reprize su neki put bolje od premijera, a kapiten Saša Ilić mogao bi i treći put sa Partizanom u Ligu šampiona. Situacija od prošle sezone je slična, Ilić ne voli da ih poredi, nije ni sujeveran, ali zna ciljeve.


PAROVI 2. KOLA KVALIFIKACIJA UTORAK
Pjunik - Viktorija P.
La Valeta – Ekranes Mogren - Liteks
Maribor - Didelanž Slovan - Tobol
Šamrok - Flora
SREDA
(18.00) Zestafoni - Dačija
(19.00) Hapoel H. - Borac B.
(19.00) Malme - HB Toršavn
(19.30) Bangor - HKJ Helsinki
(20.00) Skenderbeg - Apoel
(20.00) Dinamo Z. - Nefči
(20.30) Šturm - Videoton (20.30) Skonto - Visla (20.45) Partizan – Škendija
(20.45) Rozenborg – Breidablik
(20.45) Linfild – BATE


Teže je odbraniti titule nego ih osvajati, ali mi, bez obzira na gotovo nov tim u odnosu na prošlu sezonu, želimo isto. Borbu za trofeje u Srbiji i bar plasman u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona koji bi nam, ako ne uspemo da uđemo u elitu, omogućio igranje u Ligi Evrope. S obzirom na okolnosti, na nov tim i odlazak Savića, to su bar na papiru realni ciljevi. A, šta će biti, pokazaće vreme - ističe Ilić.


Vreme baš i nije bilo saveznik Partizana, oscilacije u igri postoje i postojaće, neuigranost nekih linija je vidljiva. Ipak, Partizan je svakako kvalitetniji od Škendije.


- Poštujemo svakoga, ne potcenjujemo nikoga i ne krijemo da smo bolji i da ćemo proći dalje. Jer, sve što je bilo u pripremama briše se gumicom a evropska priča počinje od večerašnje utakmice. U dvomeču sa Makedoncima pokazaćemo naše pravo lice. Mi smo naučeni da budemo takmičari, da sve podredimo kolektivu, a uz zaista sjajnu atmosferu koju imamo i dobar stručan rad, uveren sam da ćemo ostvarivati i dobre rezultate. Nekad se igra lepše za oko, naši navijači su zahtevni, međutim, na svetu samo Barselona može u svakom trenutku da napravi spektakl.


Upozorava kapiten navijače da malo smire strasti, stišaju euforiju i imaju strpljenje za novi sastav.


- Nemamo mi tim koji sedam godina igra zajedno i samo se pojačava svakog leta pa da pričamo kako smo zreli za Ligu šampiona. Mi moramo da prodajemo da bismo živeli i zato svake godine menjamo pola ekipe. Imamo kvalitet, imamo i karakter, samo, možemo da beležimo uspehe jedino ako delujemo timski, disciplinovano, agresivno. Nemamo mi Mesija da pravi razliku, spektakl i sam dobija utakmice, pa zato svako od nas mora da se podredi kolektivu, ne iskače iz šablona. Za stvaranje jednog tima potrebno je vreme, bar šest meseci, i zato pred start u Ligi šampiona mogu da tražim malo strpljenja - iskren je Ilić.


Partizanov prvi korak prošle sezone protiv Pjunika bio je klecav, pun strepnje, ali su oni koji su usledili odveli klub u evropsku elitu i drugi put. Ne kriju u Humskoj da bi voleli da vide reprizu.




vecernje novosti
 
Član
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
54
Moglo je biti i vise golova sinoć.Od novih Partizanovih pojacanja su se najbolje pokazali Volkov, Jovančići Aksentijević. Ostalo su čisti promašaji.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Partizan na Genk!

Partizan na Genk!

Crno - beli izvukli protivnika koga su želeli da izbegnu. Moraće protiv Belgijanaca da se domognu poslednje faze. Prvi meč u Genku 26. ili 27. jula.
Partizan je odmah izvučen u grupi 2, gensek UEFA Đani Infantino nije bio srećne ruke.

Crno - beli će ponovo na belgijskog šampiona, nije Anderleht, ali nije ni poslednja prereka, sada će na najbolji tim iz ove zemlje jednu rundu ranije, što govori o težini žreba.

Derbi kola bi mogao da bude duel Rozenborga i Viktorije Plzen, kada su u pitanju šamponi.

Što se tiče puta "nešampiona", Dinamo iz Kijeva ide na Rubin, pre par godina ovi timovi su igrali u grupnoj fazi. Zanimljiv je duel i Benfike i Trabzona jer Turci imaju velike ambicije.

Mogren i Borac nemaju neke šanse da se plasiraju u treće kolo, pa je iluzorno govoriti o mogućim rivalima. Dinamo iz Zagreba će na Helsinki, sigurno da je hrvatski šampion zadovoljan žrebom, mada su bili nosioci.

Prvi mečevi na programu su 26. i 27. jula, revanši u prvoj nedelji avgusta.

Grupa 1:

Liteks - Mogren (2:1) vs Visla - Skonto (1:0)
Borac - Makabi (1:5) vs Didelanž - Maribor (0:2)
Helsinki - Bangor (3:0) vs Nefči - Dinamo (0:3)
Apoel - Skenderbeg (2:0) vs Tobol - Slovan (0:2)
FC Kopenhagen vs Flora - Šamrok (0:1)

Grupa 2:

Genk vs Škendija - Partizan (0:4)
Breidablik - Rozenborg (0:2) vs Viktorija - Pjunik (4:0)
Dačija - Zestafoni (0:3) vs Videoton - Šturm (0:2)
Ekranas - Valeta (3:2) vs BATE - Linfild (1:1)
Rendžers - Toršaun vs Malme (0:2)

Grupa "nešampiona"

Standard - Cirih
Tvente - Vaslui
Benfika - Trabzon
Dinamo Kijev - Rubin
OB - Panatinaikos
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Станојевић: Биће тешко, али ми смо фаворити

v211985p0.jpg


Тренер црно-белих пред новинаре је изашао насмејан. Са лица му се могло прочитати: "Нисмо имали среће са Генком, али шта је ту је - хоћемо даље!"

Александар Станојевић сигурно респектује првака Белгије, међутим, сматра да Партизан у овој фази такмичења не може никога да се плаши.

"Генк сигурно није наиван тим, чим је иза себе оставио Стандард, Андерлехт и Бриж, али Партизан је у квалификацијама за Лигу шампиона увек фаворит - осим у последњем колу", нагласио је он.

"Добили смо најтежег противника, али не можемо у Лигу шампиона тако што ћемо све утакмице добијати 3:0 пар-форфе. Добро је то што у Белгији није почело првенство, а не ваља то што ћемо прву утакмицу играти у гостима. Генк је екипа која одлично игра на свом терену", додао је Станојевић.

Црно-беле је пут до елитног такмичења и прошле сезоне водио преко најбољег белгијског тима, само што се са Андерлехтом састао у финалној рунди квалификација.

Станојевић мисли да је то битна разлика.

"Против Андерлехта је било лакше, јер је то било последње коло и већ смо имали обезбеђено такмичење у Европи".

Тренер Партизана признао је да је за ривала желео Малме, односно клуб средњег квалитета, а да је најнезгоднијим, ипак, сматрао чешки Плзен.

Он је напоменуо да у клубу неће бити посебних промена и рокада за меч са Генком.

"Ми не функционишемо по систему од данас до сутра. Имамо своје планове и њих се придржавамо. Довођење штопера остаје приоритет, а ако прођемо даље, размишљаћемо и о другим играчима".

Станојевић је познат као стручњак који темељно припрема сваку утакмицу. Сигурно је да ће игра Генка такође бити добро простудирана.

Стратег црно-белих кренуо је са "пропитивањем" новинара, почев од колеге Милоша Топаловића са СОС канала...

"Већ гледамо на који начин да дођемо до ДВД снимака њихових мечева. Покушаћемо и преко наших људи да се распитамо о наредном противнику. Ако се укаже могућност, лично ћу отићи да их погледам. Наравно, отворена је и опција да то учини неко од мојих сарадника".

На питање да ли сматра да је и тренеру Генка Франкију Феркаутерену било непријатно када је извукао Партизан, Станојевић је одговорио:

"Нама није пријатно, али претпостављам да ни њима није било у петак у подне. За разлику од њих, ми смо тим са европским искуством, који је прошле сезоне избацио Андерлехт, играо у Лиги шампиона, а годинама уназад је редован учесник еврокупова".

Пре Генка, Партизану предстоји реванш са Шкендијом у Скопљу (4:0 у Хумској).

"Сви причају као да смо већ прошли у треће коло квалификација, првенствено ја", насмејао се Станојевић.

"Мислим да је то реалност, али да је и поред убедљиве победе у Београду, паметно сачекати да се одигра реванш".

На конференцији за новинаре није се појавио спортски директор Младен Крстајић, који је заједно са тренером пратио жреб у Ниону путем интернета.

Прву Крстајићеву реакцију зато је пренео Александар Станојевић: "Ако прођемо Генк, улазимо сигурно у Лигу шампиона!"
 
Natrag
Top