Engleska: Premier League 2012/2013

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Felaini presudio Junajtedu, ni Van Persi nije pomogao Vidiću i drugovima!


Blic


Fudbaleri Evertona priredili su iznenađenje i savladali Mančester junajted na svom terenu sa 1:0, a strelac jedinog gola u poslednjem meču prvog kola Premijer lige bio je Maruan Felaini u 57. minutu.

267878_runi-van-persi-ap_f.jpg


Aleks Ferguson je odlučio da Van Persi ipak ostane na klupi, prednost uz Runija dobio je Velbek, a Everton nije ni pomišljao da se povuče pred gostima, već je svim silama napadao gol Junajteda.

Nemanja Vidić je svih 90 minuta komandovao odbranom svog tima, ali nije mogao da se raduje na kraju. Razlog tome leži u činjenici da je glavnu reč na terenu vodio visoki Maruan Felaini, koji je igrao odmah iza najisturenijeg Nikice Jelavića i do ludila je dovodio odbranu "crvenih đavola".

Bilo da je sam šutirao ili je asistirao, nije bilo rešenja za raspoloženog Belgijanca, a pomoć je imao u Bejnsu i Pijenaru i upravo je južnoafrički fudbaler stavio na muke De Heu u 34. minutu udarcem sa distance, ali je španski golman izvukao loptu iz donjeg desnog ugla.

267867_felaini01-ap-jon-super_f.jpg



[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD]Junajted postio po treći put
Ovo je tek treći put u istoriji da Junajted nije postigao gol na startu prvenstva, a ista situacija dogodila se 2004. kada su poraženi od Čelsija sa 1:0 i tri godine kasnije kada je bilo 0:0 u meču sa Redingom. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


Samo zahvaljujući odbranama odličnog De Hee nije bilo golova u prvom poluvremenu, a moglo je posle snažnog šuta Osmana, kada mu je Felaini spustio loptu glavom a on šutirao iz okreta i naterao golmana Junajteda na novu fantastičnu intervenciju, koju je ponovio i prilikom slobodnog udarca Bejna pred sam odlazak na odmor.


Sa druge strane, Velbek i Runi su zapretili Hauardu, međutim, od čete Aleksa Fergusona se mnogo više očekivalo u prvom delu.

Ni u nastavku se nije popravila igra gostiju, a "karamele" su nastavile u istom ritmu i konačno došle do gola u 57. minutu - posle kornera Bejnsa sa desne strane, najviši u skoku bio je Felaini, Kerik nije mogao da mu parira, pa je Everton poveo 1:0 zahvaljujući 24-godišnjem belgijskom reprezentativcu koji je bez premca bio najbolji pojedinac susreta.

Nije pomoglo Junajtedu ni što je Van Persi dobio priliku da debituje u 69. minutu zamenivši Velbeka. Bivši kapiten Arsenala gotovo da se nije ni video na terenu Gudisona, nisu se istakli ni njegovi saigrači, pa je Everton sačuvao minimalnu prednost odličnom igrom na startu Premijer lige.


[TABLE="class: antre_c back_c_1"]
[TR]
[TD]Premijer liga, 1. kolo:

Subota:
Arsenal - Sanderlend 0:0
Fulam - Norič 5:0
(Daf 26, Petrić 41, 54, Kačaniklić 66, Sidvel 87)
KPR - Svonsi 0:5
(Miču 8,53, Dajer 63,71, Sinkler 81)
Reding - Stouk 1:1
(Le Fondre 90pen - Kitli 34)
VBA - Liverpul 3:0
(Gera 43, Odemvingi 64pen, Lukaku 77)
Vest Hem - Aston Vila 1:0
(Nolan 40)
Njukasl - Totenhem 2:1
(Ba 55, Ben Arfa 80pen - Defo 76)

Nedelja:
Vigan - Čelsi 0:2
(Ivanović 2, Lampard 7)
Mančester siti - Sautempton 3:2
(Tevez 40, Džeko 72, Nasri 80 - Lambert 59, Dejvis 68)

Ponedeljak:
Everton - Mančester junajted 1:0
(Felaini 57)

Tabela:
1. Fulam 1 1 0 0 5:0 3 2. Svonsi 1 1 0 0 5:0 3
3. VBA 1 1 0 0 3:0 3
4. Čelsi 1 1 0 0 2:0 3
5. Mančester siti 1 1 0 0 3:2 3
6. Njukasl 1 1 0 0 2:1 3
7. Everton 1 1 0 0 1:0 3
8. Vest Hem 1 1 0 0 1:0 3
9. Reding 1 0 1 0 1:1 1
10. Stouk 1 0 1 0 1:1 1
11. Arsenal 1 0 1 0 0:0 1
12. Sanderlend 1 0 1 0 0:0 1
13. Sautempton 1 0 0 1 2:3 0
14. Totenhem 1 0 0 1 1:2 0
15. Mančester junajted 1 0 0 1 0:1 0
16. Aston Vila 1 0 0 1 0:1 0
17. Vigan 1 0 0 1 0:2 0
18. Liverpul 1 0 0 1 0:3 0
19. Norič 1 0 0 1 0:5 0
20. KPR 1 0 0 1 0:5 0
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]




 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vidić: Loš start, ali idemo dalje

Vidić: Loš start, ali idemo dalje



Kapiten Mančester junajteda pozvao je saigrače i navijače da ostanu mirni i ne razmišljaju previše o porazu od Evertona (1:0) na startu Premijer lige.

v256705p0.jpg


Mančester junajted je u prvom kolu Premijer lige posle osam godina izgubio na Gudison parku sa 1:0, a Nemanji Vidiću to je bio prvi meč posle devet meseci pauze zbog povrede.

Međutim, stameni Srbin nije uspeo da zatvori sve "rupe" u odbrani, pošto su zbog brojnih izostanaka u zadnjoj liniji bila dvojica veznih igrača - Majkl Kerik i Antonio Valensija.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica i uradili smo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Cilj je bio da igramo dugim loptama i koristimo šanse iz kontranapada. Nismo uspeli da postignemo gol i nikad nismo srećni kad je tako", rekao je Vidić za klupsku televiziju.

On je dodao da je Everton na svom terenu uvek opasan.

"Everton uvek igra dobro i stvara šanse pred domaćom publikom. Nažalost, iskoristili su jednu i to je presudilo. Veći problem je što mi nismo iskoristili naše prilike", poručio je srpski fudbaler.

Vidić tvrdi da tim što pre treba da arhivira poraz i da se okrene sledećem meču protiv Fulama.

"Protiv Evertona nije bilo dobro, ali moramo da gledamo napred. I ranije smo gubili prvu utakmicu u prvenstvu i posle toga sve se završavalo dobro. Uveren sam da možemo da dobijemo sledeću utakmicu kod kuće i da pobeđujemo u seriji", zaključio je Vidić.

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson izjavio je da njegovi igrači nisu dovoljno koristili kvalitete Robina van Persija.

"Mnogo su trčali, dobacivali se loptom oko njega, ali nije bilo prodora ka petercu i upošljavanja Van Persija. Kada imate takvog igrača u timu, morate da iskoristite njegovu snalažljivost protiv protivničkih centralnih bekova", rekao je Ferguson, koji je Holanđaninu ukazao šansu tek u poslednjih 25 minuta.

On je istakao da je porazu na Gudison parku kumovao i sudija Andre Mariner, koi je sve vreme favorizovao domaćina.

"Nije nam svirao čist penal nad Velbekom u finišu prvog poluvremena. To je ključni detalj utakmice. Teško je igrati u "domaćinskim uslovima", kada publika utiče na sudije. Junajted je bio bolja ekipa, a oni su samo gurali loptu prema visokom Felaniju", poručio je Ferguson.

(Tanjug, foto: Beta/AP)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ni Vidićev autogol nije utišao radost Old Traforda, Azar nastavio š

Ni Vidićev autogol nije utišao radost Old Traforda, Azar nastavio šou u Čelsiju


Blic




Debi pred svojom novom, domaćom publikom Robin van Persi i Šinđi Kagava imali su kao u snovima: nakon što je Fulam šokantno došao do vođstva, novajlije Mančester junajteda su pogocima preokrenuli rezultat i poveli klub sa Old Traforda do pobede od 3:2 koju nije sprečio ni neobičan autogol Nemanje VIdića.

268806_kagava-radost-reuters_f.jpg


Sve je isprva delovalo nestvarno za pristalice Junajteda, jer je posle poraza na gostovanju Evertonu na startu sezone (1:0) Fulam već u trećem minutu poveo na ovom gostovanju. Demijen Daf je, naime, ostao usamljen u kaznenom prostoru i, primivši loptu, taj poklon pretvorio u pogodak.


Na odgovor, međutim, nije moralo dugo da se čeka.

[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD]Runi, "krvava rezerva"
Vejn Runi je sredinom drugog poluvremena odmenio Šinđija Kagavu i ušao u igru kao rezerva, što mu se nije baš često dešavalo tokom karijere u Junajtedu, ali ovaj meč neće pamtiti samo po tome. U finišu utakmice, dok se čekao poslednji zvižduk sudijine pištaljke, utrčao je "u šut" Huga Rodaljege, ali je šuter pao na njegovu butinu i kramponima je prilično ozbiljno rasekao iza i iznad kolena - zbog čega Runija čeka duža pauza.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]


Sedam minuta posle šokantne prednosti gostiju, Robin van Persi je postigao svoj prvi gol za Junajted u takmičarskom meču - i to kakav: centaršut Evre s leve strane Holanđanin je iskoristio da iz srca šesnaesterca uputi volej udarac kojim je samo prosledio loptu u dalji gornji ugao. Dovoljno za 1:1 i erupciju oduševljenja na tribinama "teatra snova".


Činilo se posle da je sve kao u pesmi domaćih pristalica. U 36. minutu udarac Kleverlija golman Mark Švarcer nije najbolje ukrotio, a još jedan novajlija, Japanac Kagava, to je iskoristio da sa dva metra ubaci loptu u mrežu. Samo pet minuta kasnije, još jedna ne baš sjajna intervencija Fulamove odbrane posle kornera omogućila je da Ešliju Jangu da centrira pravo na glavu Rafaela koji je glavom doneo Junajtedu velikih 3:1 pred odlazak na odmor.

Drame je, međutim, bilo. Naročito nakon neobičnog autogola Nemanje Vidića u 65. minutu kada je glavom pokušao da reaguje na centaršut sa leve strane. Loptu je promašio glavom, ali u padu ne i visoko podignutom petom - sasvim dovoljno da je pošalje u mrežu Junajteda. Ipak, Fulam nije uspeo i više od toga, iako je svim silima krenuo po izjednačenje. Dobre intervencije golmana De Hee osujetile su više nego opasne pokušaje Muse Dembelea.

A dok je na Old Trafordu trajala radost zbog pobede i dvojice strelaca koji su debitovali pred domaćom publikom, radost zbog (privremenog) boravka na vrhu tabele odvijala se u taborima Svonsija i Evertona.

Nakon pobede nad Mančester junajtedom, Everton se poigravao i sa Aston Vilom - i to na njenom terenu. Već u prvom poluvremenu obezbeđen je novi trijumf, zahvaljujući golovima Pijenara, Felainija i Jelavića, a domaćin je i pored isključenja Klarka na početku drugog poluvremena uspeo da postigne počasni pogodak i to preko Ahmadija.

Sa druge strane, Svonsi je takođe već u prvom poluvremenu golovima Rangela i Mičua najavio pobedu nad Vest Hemom, koju je potvrdio Grejem u 64. minutu postavivši konačnih 3:0.

268814_mdf80972_f.jpg


Totenhem
se dugo mučio protiv Vest Bromvič Albiona, a činilo se da je tačku na kraj strepnji stavio u 74. minutu Asu-Ekoto. Ipak, u poslednjem minutu susreta Morison je utišao Vajt Hart Lejn pogotkom za 1:1.


Utakmica Sanderlend - Reding biće odigrana naknadno, jer je glavni sudija meča Nil Svarbrik posle obilnih padavina i pregleda terena i konsultacija sa menadžerima Martinom O'Nilom i Brajanom Mekdermotom odlučio da se meč ne igra.

268825_azar-tores-reuters_f.jpg


Poslednji meč dana odigrali su Čelsi i Njukasl a domaćin je proslavio pobedu od 2:0 za koju je najzaslužnija odlična odbrana i novo sjajno izdanje Belgijanca Edena Azara.


[TABLE="class: antre_r back_c_1, align: right"]
[TR]
[TD]Belgijski čarobnjak
Od kraja letnje pauze, Eden Azar je zabeležio asistencije protiv Vigana ( za Baneta Ivanovića, kao i iznuđeni penal koji je realizovao Lampard), protiv Redinga (još jedan iznuđeni penal za još jedan gol Lamparda, ali i asistencije kod pogodaka Kejhila i Ivanovića), te konačno na meču sa Njukaslom kada je majstorski proigrao Toresa. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]


Novi organizator igre londonskih "plavaca" najpre je u 22. minutu realizovao jedanaesterac, postigavši prvi gol u takmičarskom meču za Čelsi nakon prekršaja nad Toresom, a onda je prelepim potezom omogućio Špancu da udvostruči prednost.


Igrao se poslednji minut prvog poluvremena kada je bra, naizgled jednostavna ali za oko lepa akcija domaćih završena dodavanjem za Azara, koji je zadržao svog čuvara okrenut ka aut-liniji - a onda petom uposlio Toresa čiji je udarac "iz prve" poslao loptu u sam gornji ugao gola "svraka". Bila je to šesta Azarova asistencija od starta sezone, čime je "čarobnjak iz Belgije" pokazao da nije tek tako dva puta biran za najboljeg fudbalera francuskog prvenstva, dok je igrao za Lil.

Njukasl je tek u nastavku zaigrao nešto bolje, no jaka kiša koja se spustila na London, kao i odbrana u kojoj je solidnu partiju pružio Branislav Ivanović, samo su jednom stavili ozbiljnije Petra Čeha na muke, no on je šut koji je uputio Demba Ba iz neposredne blizine uspeo da ukroti. Novom pobedom, Čelsi je kao jedina ekipa sa tri nastupa stigao do devet osvojenih bodova i tako izbio na vrh Premijer lige.


[TABLE="class: antre_c back_c_1"]
[TR]
[TD]Premijer liga, 2. kolo

Subota:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (2:0)
(Rejndžel 20, Miku 29, Grejem 64)
Aston Vila - Everton 1:3 (0:3)
(Ahmadi 75 - Pijenar 3, Felaini 31, Jelavić 44)
Mančester junajted - Fulam 3:2 (3:1)
(Van Persi 10, Kagava 36, Fabio 41 - Daf 3, Vidić 65ag.)
Norič - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
(Džekson 11 - Zamora 19)
Sautempton - Vigan 0:2 (0:0)
(Di Santo 51, Kone 89)
Sanderlend - Reding odloženo
Totenhem - Vest Bromvič Albion 1:1 (0:0)
(Asu-Ekoto 74 - Morison 90)
Čelsi - Njukasl 2:0

(Azar 22p, Tores 45)

Nedelja:
Stouk - Arsenal 14:30
Liverpul - Mančester siti 17:00

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]




 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Totenhem ponovo ispustio pobedu u finišu

Totenhem ponovo ispustio pobedu u finišu

Izvor Blic



Fudbaleri Totenhema ponovo su uspeli da ispuste pobedu u finišu pošto su u 3. kolu Premijer lige odigrali samo 1:1 sa Noričom.


270234_mdf91801_f.jpg


Pod vođstvom novog trenera Andrea Viljaš-Boaša, Totenhem je na sve tri utakmice u novoj sezoni primila gol u kasnoj fazi utakmice.

Prvo ih je nesmotrenost koštala remija u duelu sa Njukaslom koji su izgubili sa 2:1, a onda je i protiv Vest Bromvič Albiona ispuštena pobeda. Isti scenario ponovio se i na utakmici sa Noričom.

Doduše, "kanarinci" su bili bolji rival na Vajt hart lejnu jer su u uvodnim minutima pogodili prečku, a tokom meča nekoliko puta je Bred Fridel sjajno spasavao domaću ekipu.

Onda je na scenu stupio novajlija Musa Dembele koji je za 19 miliona stigao u Totenhem. Dobio je Belgijanac loptu od Defoa, fintom tela se oslobio čuvara i napravio prostor za neodbranjiv šut iza leđa Rudija.

Ipak, zasluženi remi stigao je u 87. minutu kada je posle velike gužve bivši igrač Lidsa Snodgras pogodio mrežu Totenhema sa desetak metara.

Nerešeno je bilo i u Svonsiju, gde je domaći tim nakon dve ubedljive pobede upisao remi protiv Sanderlenda - 2:2.

Sanderlend je preko debitanta Stivena Flečera dva puta bio u vođstvu, i to u finišu uzbudljivog prvog poluvremena. Ipak, golom Mičua koji je zaludeo Premijer ligu od dolaska iz Primere, "labudovi" su stigli do izjednačenja u 66. minutu, a pet minuta kasnije ostali sa igračem manje, zbog čega nisu imali snage za pobednički preokret. Fudbaleru Svonsija je to bio četvrti pogodak u novoj sezoni.

U Viganu je isto bilo 2:2, gde je domaći istoimeni tim igrao sa Stoukom. Vest Bromvič Albion je naneo prvi poraz Evertonu u novoj sezoni golovima Longa i Mekaulija u drugom poluvremenu - 2:0.

Fudbaleri Vest hema savladali su komšijski Fulam sa 3:0 u prvoj utakmici 3. kola Premijer lige.

Domaći su sav posao završili u prvom poluvremenu kada su strelci bili Kevin Nolan, Vinston Rid i Metju Tejlor, uz sjajnu partiju debitanta Endija Kerola, koji se i povredio na debiju za novi klub.

Fulam je u odnosu na dve dobre partije iz prva dva kola u ovom duelu bio neprepoznatljiv a u sivilo ekipe uklopio se i novi napadač, Dimitar Berbatov.


Premijer liga, 3. kolo:


Vest hem - Fulam 3:0


(Nolan 1, Rid 29, Tejlor 41)
Svonsi - Sanderlend 2:2

(Rutledž 45+1, Miču 66 - Flečer 41,45+7)
Totenhem - Norič 1:1


(Dembele 68 - Snodgras 85)
Vest Bromvič - Everton 2:0

(Long 65, Mekauli 82)
Vigan - Stouk 2:2

(Maloni 5p, Di Santo 49 - Volters 40p, Krauč 76)
Mančester siti - Kvins park rendžers 18,30

Nedelja:

Liverpul - Arsenal 14,30
Njukasl - Aston vila 17h
Sautempton - Mančester junajted
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Teves i Džeko srušili KPR

[h=1]Teves i Džeko srušili KPR[/h] Izvor. B92


U poslednjoj utakmici trećeg kola Premijer lige koja je odigrana u subotu šampion Engleske Mančester siti je sa 3:1 (1:0) pobedio Kvins Park Rendžers




459551880504254f594ea6834231959_orig.jpg


"GrađanI" su poveli u prvom poluvremenu drugim golom Jaje Turea u sezoni, KPR je izjednačio preko Bobija Zamore u drugom poluvremenu, ali je napadački tandem Sitija Karlos Teves - Edin Džeko sa dva gola do kraja meča doneo drugu pobedu u sezoni timu Roberta Manćinija.
Roberto Manćini je u svom 100. premijerligaškom meču na klupi Mančester sitija zabeležio 62. pobedu, isti broj pobeda u prvih sto mečeva imao je Ser Aleks Ferguson.

Siti je od prvog minuta imao terensku inicijativu, a poveo je u 16. minutu. Korner je sa desne strane izveo David Silva, lopta je na drugoj stativi došla do Tevesa. Argentinac je proigrao Jaju Turea, a reprezentativac Obale Slonovače je drugim golom u sezoni doveo svoj tim u vođstvo.

Imali su "građani" još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo. Ekipa Marka Hjuza, bivšeg menadžera Sitija nije stvorila ozbiljniju priliku pred golom Harta, a srpski reprezentativacAleksandar Kolarov je u 45. minutu zaradio žuti karton.


U 59. minutu Endi Džonson je odlično šutirao iskosa sa leve strane sa ivice šesnaesterca, Hart je uspeo da odbije loptu samo u polje, ali je natrčao Bobi Zamora kome nije bilo teško da se metar od gola glavom pošalje loptu u mrežu. KPR je bez igre uspeo da stigne do izjednačenja.

Međutim Siti je samo dva minuta kasnije ponovo došao do vođstva. Nasri je sa leve strane pronašo Tevesa koji je sa gol linije uputio loptu u peterac gostiju, a Džeko je glavom postigao svoj drugi gol u sezoni za 2:1.

Gol Džeka predstavlja još jedan jubilej za Manćinija pošto je to 200. gol za Siti u Premijer ligi od kada je on menadžer "građana".


93082165450425b02cdb47207479980_orig.jpg


Meč između Mančester sitija i Kvins Park Rendžersa je sa tribina "Itihad" stadiona posmatrao trener madridskog Reala Žoze Murinjo jer se Real i Siti nalaze u "grupi smrti" u Ligi šampiona, zajedno sa prvacima Holadnije i Nemačke, Ajaksom i Borusijom iz Dortmunda.

Konačan rezultat u 92. minutu postavio je odlični Karlos Teves. Džeko je šutirao sa desne strane, Teves je zakačio loptu koja jep revarila Grina, a Argentinac je kompletirao svoj sjajan učinak na ovom meču - dve asistencije i gol.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
PREMIJER: Liverpul i dalje očajan!

[h=1] PREMIJER: Liverpul i dalje očajan!
[/h]
Arsenal je stigao do prvih golova i prve pobede ove sezone u Premijer ligi, baš na Enfildu - 0:2. Pogoci i asistencije Podolskog i Kazorle. Liverpul Brendana Rodžersa osvojio bod od mogućih devet.


v258108p0.jpg



Liverpul i Arsenal očajno su počeli sezonu u Premijer ligi.

Liverpul je nastavio stranputicom, Arsenal pronašao prve golove i pobedu baš na čuvenom Enfildu.

U velikom derbiju Engleske, u sklopu 3. kola Premijer lige: Liverpul - Arsenal 0:2 (0:1).

Od mogućih devet, "redsi" su za sada osvojili bod pod vođstvom novog menadžera Brendana Rodžersa, dok je sastav Arsena Vengera posle 180 minuta bez postignutog i primljenog gola, konačno dobio podršku od dvojice novajlija. Pogocima Lukasa Podolskog u 31. i Santija Kazorle u 68. minutu, "tobdžije" su ponovo nadigrale Liverpul.

Zanimljivo, Kazorla je asistirao Podolskom kod prvog, a ovaj mu se revanširao sjajnim dodavanjem kod drugog gola.

Tim sa Enflida ima samo jednu pobedu u poslednjih 11 susreta sa rivalom iz Londona!

Porazom od Vest Bromvič Albiona (0:3), remijem sa šampionom Sitijem (2:2) i novim padom protiv Arsenala, novjalija Rodžers izjednačio je negativan rekord kluba, koji drži Džordž Paterson iz 1927. godine. Tada je poslednji put Enfild video samo bod od mogućih devet.

Lošiji start nije zabeležio ni žestoko napadani Roj Hodžson.

Da sve bude gore, Liverpulu predstoji gostovanje u Sanderlendu, pa derbi sa Mančester junajtedom.

S druge strane, Arsenal je čekao i dočekao gol posle 211. minuta igre. Stiven Džerard loše je predao loptu na 70 metara od svog gola, usledila je munjevita kontra gostiju sa Enflida, a u finišu akcije Kazorla je sjajno uposlio Podolskog, koji je iskosa sa leve strane probacio loptu ispod Pepea Rejne - 0:1!

I pre i posle toga, Liverpul je imao inicijativu, kakve-takve šanse i bar tri situacije u kojoj je Hauard Veb glatko mogao da dosudi penal, ali se to nije dogodilo nijedom. Delom i zbog toga što igrači u crvenom ne umeju da padnu, već to pokušavaju da urade previše teatralno.

To se naročito odnosilo na Luisa Suareza, koji je simulacijama i grehovima iz prošle sezone došao u situaciju da mu Veb ne dosudi očigledan penal, dok je bio povlačen za dres!?

I onda sredinom drugog poluvremena, beg Kazorle, dupli pas sa Podolskim i novi gol iskosa sa leve strane, levom nogom. Ponovo ispod Rejne, koji je ovog puta još gore reagovao nego kod prvog pogotka na meču - 0:2 i početak razlaza navijača na Enfildu.

Podolski je postao 18. Nemac koji je postigao gol u Premijer ligi, a drugi u dresu Arsenala posle Štefana Malca u maju 2000. godine. Njegovim pogotkom nije se ponovila 1953. godina, kada je Arsenal poslednji put ostao bez postignutog gola u tri uzastopne utakmice u sezoni.

LIVERPUL: Rejna - Džonson, Škrtel, Ager, Enrike - Džerard, Alen, Sahin, Borini - Suarez, Sterling.

ARSENAL: Manone - Dženkinson, Mertesaker, Fermalen, Gibs - Dijabi, Arteta, Okslejd-Čemberlen, Kazorla - Podolski, Žiru.

REZULTATI 3. KOLA:

Liverpul - Arsenal 0:2 (0:1)
/Podolski 31, Kazorla 68/

Od 17 časova:

Njukasl - Aston Vila
Sautempton - Mančester junajted

U subotu:

Vest Hem - Fulam 3:0 (3:0)
/Nolan 2', Rid 29', Tejlor 41'/

Svonsi - Sanderlend 2:2 (1:2)
/Rutlidž 45', Miču 66 - Flečer 40', 45'/

Totenhem - Norič 1:1 (0:0)
/Dembele 69' - Snodgras 85'/

VBA - Everton 2:0 (0:0)
/Long 66', Megali 83'/

Vigan - Stouk 2:2 (1:1)
/Melouni 5' (p), Di Santo 49' - Valters 40' (p), Krauč 76'/

Mančester siti - KPR 3:1 (1:0)
/Jaja Ture 16', Džeko 61', Tevez 92' - Zamora 59'/

TABELA: Čelsi 9, Svonsi 7, VBA 7, Mančester siti 7, Everton 6, Vest Hem 6, Arsenal 5, Vigan 4, Fulam 3, Mančester junajted (-1) 3, Stouk 3, Njukasl (-1) 3, Sanderlend (-1) 2, Totenhem 2, Norič 2, Reding (-1) 1, Liverpul 1, KPR 1, Sautempton (-1) 0, Aston Vila (-1) 0.

(MONDO, foto: Beta/AP)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Van Persi od tragičara do het-trika i junaka, Arsenal se častio na

Van Persi od tragičara do het-trika i junaka, Arsenal se častio na Enfildu!


Blic




Tek u 3. kolu Premijer lige fudbaleri Arsenala su došli do prve pobede i to na gostovanju Liverpulu od 2:0. Strelci za "tobdžije" bile su novajlije Lukas Podolski u 31. i Santi Kazorla u 68. minutu, dok "crveni" i dalje ne znaju za trijumf. Mančester junajted je u sjajnom meču savladao Sautempton na gostovanju sa 3:2 posle preokreta, a junak je bio Robin van Persi, strelac sva tri gola i pored promašenog penala.

270371_mdf93194_f.jpg


Da je Arsen Venger napravio pravi potez kupovinom Santija Kazorle bilo je jasno i u prva dva kola, iako je Arsenal odigrao dva puta po 0:0, a sada je i Podolski dokazao da bi mogao da bude pravi oslonac u napadau.


Sa uvek vrućeg gostovanja Liverpulu, koji i dalje ne zna za pobedu, "tobdžije" su odnele sva tri boda a u glavnim ulogama bile su upravo novajlije.


Odbrana na čelu sa Mertesakerom i Vermalenom je odlično funkcionisala, osim u prvih 20-tak minuta, Dijabi je odigrao sjajan meč, a nemački i španski reprezentativci pogađali mrežu Reine.

Sevnula je kontra u 31. minutu nakon greške Džerarda, Kazorla je odlično "izbacio" Podolskog na levoj strani, a on je poslao loptu pored Reine i tako postigao svoj prvi gol u dresu novog kluba, odnosno prvi pogodak za Arsenal u ovoj sezoni u domaćem prvenstvu.

Iako je Liverpul bio konkretniji početkom drugog poluvremena, njihov golman je i drugi put morao da vadi loptu iz mreže, čemu je i sam delimično kumovao. Podolski se revanširao Kazorli za asistenciju, a Španac je sa leve strane gađao dalji ugao, ali je Reina gotovo sam sebi ubacio loptu iza leđa definitivno je morao mnogo bolje da reaguje u tom 68. minutu.

Tako "tobdžije" i posle tri kola nisu primile gol, upisale su prvu pobedu, koju će Liverpul morati da potraži protiv Sanderlenda nakon pauze zbog reprezentativnih mečeva u kvalifikacijama za Mondijal u Brazilu 2014. godine.

270410_mdf93479_f.jpg


Aleks Ferguson je bez nekog posebnog razloga odlučio da odmori De Heu, mrežu je čuvao Lindegard, a Junajted je bio na pragu poraza od Sautemptona.

Na ivicu ambisa crveni Mančester je gurnuo Van Persi kada je promašio penal u 69. minutu pri vođstvo domaćina od 2:1, ali se na kraju iskupio sa dva brza gola u finišu, za preokret i ceo plen na stadionu "Svetlosti".

Nije dobro počelo po "đavole", jer je Lambert već u 16. minutu nadskočio Rafaela i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Ipak, radost domaćih nije dugo trajala, jer je sedam minuta kasnije bivši kapiten Arsenala poravnao rezultat - odlično je na grudi primio loptu na desne strane i levom nogom zatresao mrežu.

Sa greškama u odbrani je Junajted nastavio i u drugom poluvremenu, pa je Riki Lambert pronašao na desnoj strani Šniderlina, kome je Evra nakon što se okliznuo omogućio da se pokloni i ponovo donese prednost Sautemptonu.

270411_mdf93595_f.jpg


Posle prekršaja nad Van Persijem dosuđen je penal, koji je Holanđanin pokušao da realizuje "Panenkom", ali se prilično obrukao jer je plasirao loptu u levi ugao, koju je Dejvis uspeo da ukroti.

Tada je novi napadač Junajteda istakao kandidaturu za tragičara meča, međutim, iskupio se u samom finišu. Sa dva brza gola upisao je het-trik i odveo "crvene đavole" sa ivice ambisa do trijumfa od 3:2.

Njukasl je na svom terenu uspeo da dođe samo do boda protiv Aston vile i to je jurio zaostatak. Gosti iz Birmingema su poveli preko Klarka u 22. minutu, da bi "svrakama" bod obezbedio Hatem Ben Arfa pravom "bombom" koju je lansirao sa 20 metara u gornji desni ugrao na isteku sat vremena igre.


[TABLE="class: antre_c back_c_1, width: 470"]
[TR]
[TD]Premijer liga, 3. kolo:

Subota:
Vest hem - Fulam 3:0 (3:0)
(Nolan 1, Rid 29, Tejlor 41)
Svonsi - Sanderlend 2:2 (1:2)

(Rutledž 45+1, Miču 66 - Flečer 41,45+7)
Totenhem - Norič 1:1 (0:0)

(Dembele 68 - Snodgras 85)
Vest Bromvič - Everton 2:0 (0:0)

(Long 65, Mekauli 82)
Vigan - Stouk 2:2 (1:1)

(Maloni 5p, Di Santo 49 - Volters 40p, Krauč 76)
Mančester siti - Kvins park rendžers 3:1 (1:0)

(Ture 15, Džeko 61,90+2 - Zamora 59)

Nedelja:
Liverpul - Arsenal 0:2 (0:1)
(Podolski 31, Kazorla 68)

Njukasl - Aston vila 1:1 (0:1)
(Ben Arfa 59 - Klark 22)
Sautempton - Mančester junajted 2:3 (1:1)
(Lambert 16, Šniderlin 55 - Van Persi 23, 87, 90+1)

Tabela:
1. Čelsi 3 3 0 0 8:2 9
2. Svonsi 3 2 1 0 10:2 7
3. VBA 3 2 1 0 6:1 7
4. Mančester siti 3 2 1 0 8:5 7
5. Mančester junajted 3 2 0 1 6:5 6
6. Everton 3 2 0 1 4:3 6
7. Vest hem 3 2 0 1 4:3 6
8. Arsenal 3 1 2 0 2:0 5
9. Vigan 3 1 1 1 4:4 4
10. Njukasl 3 1 1 1 3:4 4
11. Fulam 3 1 0 2 7:6 3
12. Stouk 3 0 3 0 3:3 3
13. Sanderlend 2 0 2 0 2:2 2
14. Totenhem 3 0 2 1 3:4 2
15. Norič 3 0 2 1 2:7 2
16. Reding 2 0 1 1 3:5 1
17. Aston Vila 3 0 1 2 2:5 1
18. Liverpul 3 0 1 2 2:7 1
19. KPR 3 0 1 2 2:9 1
20. Sautempton 3 0 0 3 4:8 0

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]




 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rodžers: Nije nam sviran penal posle prekršaja nad Suarezom

Rodžers: Nije nam sviran penal posle prekršaja nad Suarezom


Blic




Trener Liverpula Brendan Rodžers ni posle tri kola ne zna za pobedu sa novim klubom u Premijer ligi, a posle poraza od Arsenala 2:0 je rekao da ne krivi igrače, ali da je razočaran.

270370_mdf93187_f.jpg


Liverpul ima samo jedan bod posle tri utakmice, a ceo plen sa Enfilda odneo je Arsenal golovima letošnjih pojačanja, Podolskog i Kazorle.


"Razočaran sam rezultatom i načinom na koji smo primili golove. Ne mogu da krivim igrače, jer su dali sve od sebe, ali moramo da radimo na mnogim stvarima, kao što je na primer čuvanje lopte, što je Arsenal radio baš dobro u finišu. Pred nama je dug put. Trebalo je i da dobijemo penal kada je Suarez srušen, ali i da damo gol", rekao je Rodžers posle drugog poraza u Premijer ligi.

"Crveni" naredni meč igraju protiv Sanderlenda u gostima, 15. septembra, posle mečeva nacionalnih timova u kvalifikacijama za Mondijal 2014. u Brazilu.


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jubileji Junajtedovih legendi, "tobdžije" kao u najboljim danima, k

Jubileji Junajtedovih legendi, "tobdžije" kao u najboljim danima, kiksevi Čelsija i Sitija!

Blic



Četvrto kolo Premijer lige bilo je rezervisano za jubileje Aleksa Fergusona i Rajana Gigsa, a Mančester junajted je sa 4:0 savladao Vigan. Arsenal je bio još ubedljiviji i sa čak 6:1 je porazio Sautempton, dok su se Siti i Čelsi sapleli na gostovanju Stouku, odnosno KPR-u i remizirali. Isto se dogodilo i Liverpulu, pošto su odigrali 1:1 sa Sanderlendom u gostima pa ni posle četiri utakmice pod vođstvo Brendana Rodžersa ne znaju za pobedu.




http://sport.blic.rs/data/images/2012-09-15/273501_mdf19469_origh.jpg

Arsenal je odigrao jednu od najboljih partija u poslednje vreme, a Lukas Podolski je postigao prelep gol iz slobodnog udarca za 2:0 i tako potvrdio golgetersku formu.

Da su tobdžije bile vrlo razigrane govori i to da su posle pogotka nemačkog napadača u 31. minutu rešili pitanje pobednika, jer se u roku u roku od šest minuta udvostručili prednost. Prvo se u strelce upisao Žervinjo, a onda je Klajn autogolom na centaršut Gibsa zapečatio sudbinu svog tima.

Za čast gostiju pogodio je Foks pred odlazak na odmor, da bi Volkot pred kraj stavio tačku na sjajno izdanje Arsenala.

273498_mdf19446_f.jpg


Na Old trafordu je bio dan za jubileje. Aleks Ferguson je sedeo na klupiJunajteda 500. put na Teatru snova u Premijer ligi - slavio je na prethodnih 355, izgubio 49, a njegovi puleni su se mučili u prvom poluvremenu da mu poklone trijumf i uveličaju slavlje.


Nije im vredeo ni poklonjen penal, kada je Dani Velbek pao iako nije bilo kontakta sa golmanom Al Habsijem. Ipak, čuvar mreže Vigana je pročitao udarac Ćićarita sa bele tačke i tako je pravda bila zadovoljena.


Do kraja poluvremena "crveni đavoli", čijom odbranom je komandovao Nemanja Vidić, nisu mogli da pronađu put do gola, ali jesu u nastavku. Ključ za rivala je prvi našao Pol Skols u 51. minutu, da bi na 2:0 povisio Ćićarito i time se Meksikanac iskupio za promašen jedanaesterac.

Debije iz snova imali su Aleks Butner i Nik Pauel. Bivši levi bek Vitesea je zaigrao umesto Evre i u 66. minutu nanizao četiri igrača i iz mrtvog ugla zatresao mrežu, a konačnih 4:0 postavio je perspektivni Pauel.

Na kraju ubedljiva pobeda Junajteda bila je i povod za višestruko slavlje, jer je pored Fergusonovog jubileja, Rajan Gigs odigrao 600. meč u Premijer ligi i postao rekorder, a Skols i Ferdinad su po 700. odnosno 400. put obukli "đavola".

273460_mdf19276_f.jpg


Gostovanje na "Britanija" stadionu jedno je od najtežih na Ostrvu i Roberto Manćini ga se s razlogom pribojavao, jer je Siti iščupao bod Stouku. Mario Baloteli se prvi put ove sezone našao u startnoj postavi "građana", ali im ni to nije pomoglo.

Isitna, domaći su poveli posle više nego spornog gola Pitera Krauča, jer je visoki napadač čak dva puta udario loptu rukom pre nego što je savladao Harta u 15. minutu. Konačnih 1:1 postavio je novi, 30 miliona evra plaćeni vezista engleskog šampiona, Havi Garsija udarcem glavom na centaršut Teveza.

Priliku da debituju u dresu Sitija dobili su novajlije Maikon i Skot Sinkler, dok je naš Aleksandar Kolarov sa klupe odgledao remi sa Stoukom.

273493_mdf19406_f.jpg


Duel Čelsija i Kvins park rendžersa je završen bez golova, ali su pre mečaviđene scene koje ne idu uz fudbal - Anton Ferdinand je odbio da se rukuje sa Džonom Terijem i Ešlijem Kolom tokom tradicionalnog pozdravljanja igrača dva kluba.


"Plavci" su tako posle furioznog starta sezone i tri pobede iz isto toliko utakmcia malo prikočili i odneli bod sa Loftus rouda, a rendžeri su najavili da bolji dani dolaze za njih.

Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta u dresu prvaka Evrope, za koga je debitovao i Viktor Mozes.


Kao i Čelsi, stao je i Svonsi, jer je četa Mihaela Laudrupa posle takođe odličnog starta sezone, poražena na gostovanju u Birmingemu. Aston vila je povela već u 15. minutu, a sve dileme razrešio je belgijski reprezentativac Benteke golom u 88. minutu.

Odličnu partiju odigrao je Dimitar Berbatov i navijačima Fulama se predstavio kao veliko pojačanje, pošto je bio dvostruki strelac u pobedi od 3:0 nad VBA na Krejven kotidžu.


226608_suarez01-reuter-phil-noble_f.jpg


Liverpul
je nastavio da rasipa bodove, posle četiri kola i dalje ne zna za trijumf, pa je klupa Brendanu Rodžersu poprilično uzdrmana. Doduše,Sanderlend nije ekipa, pogotovo na svom terenu, protiv koje mogu da se očekuju tri boda tek tako.


Nevolje po "crvene" počele su u 29. minutu kada je Garner odlično prošao po desnoj strani, a Stiv Flečer je bio na pravom mestu da loptu sprovede iza leđa Reine. Trudili su se gosti da dođu do izjednačenja, Borini je imao dve dobre prilike, Džerard je pogodio stativui i sve do 71. minuta su domaći bili u vođstvu.

Tada je Sterling napravio sebi prostor na desnom boku i ubacio loptu na peterac, gde je Luis Suarez iz drugog pokušaja uspeo da obezbedi drugi ovosezonski bod za Liverpul koji pod hitno mora nešto da menja.

Norič je nastavio da zadaje glavobolju "čekićarima" koji su poslednji put na ovom gostovanju, bar kada je o prvenstvenim nastupima reč, pobedili davne 1973. godine i to sa 1:0.

U subotu je odigran 15. meč ovih rivala u Noriču od tog minimalnog trijumfa, a domaćin je ponovo uspeo da spreči Vest Hem da dođe do celog plena. "Čekićari" su imali sreće na kraju kada je Kejn izašao sam pred njihovog golmana Jaskalainena, ali su ipak stigli do remija jer je usledio udarac pravo u čuvara mreže.

Vest Hem je na kraju mogao da bude i srećan iako je ostao bez planirane treće ovosezonske pobede, a sa druge strane Norič ima za čime da žali, jer i dalje čeka na trijumf u novom šampionatu.




[TABLE="class: antre_c back_c_1, width: 470"]
[TR]
[TD]Premijer liga, 4. kolo

Subota:

Norič - Vest Hem 0:0
Arsenal - Sautempton 6:1 (4:1)
(Huveld 11a.g, Podolski 31, Žervinjo 35,71, Klajn 37a.g, Volkot 88 - Foks 45)
Fulam - VBA 3:0 (2:0)
(Berbatov 32,45, Sidvel 89)

Mančester junajted - Vigan 4:0 (0:0)
(Skols 51, Ćićarito 63, Butner 66, Pauel 82)
KPR - Čelsi 0:0
Stouk - Mančester siti 1:1 (1:1)
(Krauč 15 - Havi Garsija 35)
Aston vila - Svonsi 2:0 (1:0)
(Louton 15, Benteke 88)
Sanderlend - Liverpul 1:1 (1:0)
(Flečer 29 - Suarez 71)

Nedelja:
17:00 Reding - Totenhem

Ponedeljak:
21:00 Everon - Njukasl

Tabela:

1. Čelsi 4 3 1 0 8:2 10
2. Mančester junajted 4 3 0 1 10:5 9
3. Arsenal 4 2 2 0 8:1 8
4. Mančester siti 4 2 2 0 9:6 8
5. Svonsi 4 2 1 1 10:4 7
6. VBA 4 2 1 1 6:4 7
7. Vest Hem 4 2 1 1 4:3 7
8. Fulam 4 2 0 2 10:6 6
9. Everton 3 2 0 1 4:3 6
10. Stouk 4 0 4 0 4:4 4
11. Aston Vila 4 1 1 2 4:5 4
12. Njukasl 3 1 1 1 3:4 4
13. Vigan 4 1 1 2 4:8 4
14. Norič 4 0 3 1 2:7 3
15. Sanderlend 2 0 2 0 2:2 2
16. Totenhem 3 0 2 1 3:4 2
17. KPR 4 0 2 2 2:9 2
18. Reding 2 0 1 1 3:5 1
19. Liverpul 3 0 1 2 2:7 1
20. Sautempton 4 0 0 4 5:14 0
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]







 
Natrag
Top