Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Matej 1:24,25
[SUP]24[/SUP] Kad se Josif probudi od sna, učini kako mu je zapovedio anđeo Gospodnji, i uzme ženu svoju.
[SUP]25[/SUP] I ne znaše za nju dok ne rodi Sina svog prvenca, i nadede Mu ime Isus.
I sta mislis,sta mu to znaci "I ne znase za nju "???
Jel Matej drzao svecu?,ili mu je Bog diktirao da zapise izvestaj?

Što se tiče izraza „sina prvenca“, treba imati u vidu da se svako dete koje je prvo „otvorilo utrobu“ majčinu nazivalo prvencem, bez obzira da li je to dete ostajalo jedino ili je pak kasnije dobijalo braću i sestre.

Вероватно ниси ни читао шта сам поставио.Чак нигде не пише: мајка њихова, већ само мајка Исусова, а браћа и сестре Његове. И ја имам браће и сестара, са некима сам и растао.
 
Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325
˝Napisao Ris˝ Gospodjo Antonija
Razmislite svojom glavom pa cete samo iz ovoga izvestaja lako uvideti da je to cista istina.
Pisac Matej govori o tome sta su ljudi koji su slusali Isusa ,zajedno sa Isusovim ucenicim,govorili o Isusovom poreklu.
Njih je zbunjivalo Isusovo poreklo.Znali su mu i oca i majku i bracu i sestre i njega kao stolara i bunilo ih je otkud sad pa to da Isus cini velika cuda,prica o Bogu itd...
Ako gledate na ovaj izvestaj bez predrasuda tradicionalnog hriscanstva,jasno je da je Marija osim Isusa rodila jos najmanje 6 dece.
Ali ne vidim razloga,zasto bi neki hteli da se ona smatra zauvek devicom???
Dal je njoj Bog igde u Bibliji zabranio da ima sexualni odnos sa muzem???
Sta je tu za vas cudno?
Hvala na gospodjo iako ja to još nisam, tek mi je 18. Baš zato što razmišljam to ne može biti istina da je Isus imao braću i sestre. Ne postoji niti jedna jedina riječ gdje bi netko, osim Isusa, bio označen Marijinim sinovima ili kćerima. Probajmo riješiti zagonetku oko Isusove braće, koje spominje MT 13, 55 i MK 6, 3. Mt 27,55-56: A bijahu ondje i izdaleka promatrahu mnoge žene što su iz Galileje išle za Isusom poslužujući mu; među njima Marija Magdalena i Marija, Jakovljeva i Josipova majka, i majka sinova Zebedejevih.
Iv 19,25: Uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena.
Mt 10,2-3: A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev, i Ivan brat njegov; Filip i Bartolomej; Toma i Matej carinik; Jakov Alfejev i Tadej ....
Marija, koju Matej označava Jakovljevom i Josipovom majkom, prema Ivanu je Marija Kleofina, sestra Isusove majke. Kada Matej nabraja apostole, jedan od njih je i Jakov Alfejev. Kleofa i Alfej samo su aramejska i grčka inačica istog imena. Prema tome, otac Isusove „braće“ - Jakova, Josipa, Šimuna i Jude – je Kleofa (grčki – Alfej), a majka im je Marija Kleofina. Dakle, nisu Jakov, Josip, Šimun i Juda sinovi Isusove majke.
Zanimljivo je pročitati i sljedeći tekst
Iv 19, 26-27: Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi.
Pa zar nije prije smrti Isus svom ljubljenom učeniku predao svoju majku na skrb, jest!
To nam je važna poveznica sa ovom temom. Zamislimo da je Marija pored Isusa imala i druge djece, pa zar se onda ne nameće logično pitanje? Zar Marija nebi našla utočište kod svoje druge djece? Pa reci mi kako bi smo tada mogli zamisliti Isusovu odluku, kojom praktički razvrzgava obiteljske odnose i veze . Pa onda je logično da Isus nije imao ni sestre ni braće. Isusova ˝braća˝ bila su sastavni dio početne kršćanske zajednice. (DJ 1,14) Pa po čemu je onda Isusov čin razumljiv? Jedino u svijetlu činjenice da su Isususova ˝braća˝ samo Isusovi rođaci.
Poštovani Ris ono sa 666 il' je to slučajno il' neka provokacija!? Svi dobro znamo da je 666 znak zvijeri.
Ovdje je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest.(Otkrivenje 13:18)
Ko zna, Isabeleta?!?

 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Antonija, pametno razmišljaš, iako ti je tek 18. )cvett)

Znaš li poemu Male Terezije " Zašto te ljubim, o Marijo?"
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Mariju oni mrze iz jednog jedinog razloga!so je rodila (Spasitelja)u stvari ne oni a sotona ali oni misle da su u pravu kad mrze mariju majku koja je ovaplotila naseg Gospoda.

Pobice nas svwe koji verujemo Mariji i sinu njenom videcete to vrlo bzo svojim ocima.Ubijace nas i nasu decu jer ce nas istrebljavati do korena one koji priznaju Isusa,za jedno moje ime ce vas ubijati.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325
Znaš li poemu Male Terezije " Zašto te ljubim, o Marijo?"

Sveta Mala Terezija poznata i pod imenima sv. Terezija iz Lisieuxa i sv. Terezija od Malog Djeteta Isusa i Božjeg Lica,
sveticaRimokatoličke Crkve, najmlađa crkvena naučiteljica, redovnica karmelićanka, zaštitnica misionara, književnica. Sveta Mala Terezija, rođena je u francuskom gradiću Alençonu u pokrajini Normandiji, na sjeveru Francuske.
Rado bih, o Majko, otpjevala zašto te volim!
I zašto mi na spomen Tvog imena zadršće srce!
I zašto mi na pomisao o Tvojoj vrhunskoj veličini
Duše mi ne hvata nikakav strah.
Promatram te u Tvojoj uzvišenoj slavi
Kojom nadvisuješ sve blažene
Ne mogu vjerovati da sam Tvoje dijete...
O, Marijo pred tobom bih najradije poniknula pogledom!
Ovo je jedna strofa iz pjesme: Zašto te ljubim, Marijo?

Mariju oni mrze iz jednog jedinog razloga!so je rodila (Spasitelja)u stvari ne oni a sotona ali oni misle da su u pravu kad mrze mariju majku koja je ovaplotila naseg Gospoda.

Pobice nas svwe koji verujemo Mariji i sinu njenom videcete to vrlo bzo svojim ocima.Ubijace nas i nasu decu jer ce nas istrebljavati do korena one koji priznaju Isusa,za jedno moje ime ce vas ubijati.


VANHELSING G To si možda i u pravu, da oni nas baš ne vole zbog toga što volimo Mariju i što ju poštujemo. Ne želimo se vrijeđati, ali ako ne vjeruju u Mariju i Isusa ne znamo u što onda vjeruju. Sotonu, bilo što bilo nisu jači od nas! Ne mogu biti jači od vjernika! Nas će možda uvijek biti manje nego njih, ali mi znamo u što vjerovati i vjerujemo sa razlogom. Zato se ne smijemo spuštati na to da govorimo ovako.. Da će nas pobit, ne! Neće jer se boje, boje se naše vjere i neka tako bude. Sotona?! Nek' im bude,mi imamo Mariju i Isusa i svoju vjeru. Moramo vjerovati i znati da nisu jači.. Ne smijemo ih tako poticati i govorit da su jači od vjernika, jer oni to nisu i nikada neće biti! To ja bar imam na umu svaki put kad se sretnem sa takvim ljudima. Neće nas nitko istrijebiti, jer nemaju šanse! Uvijek će postojati bar jedno srce, jedna duša i jedan mozak koji vjeruje! Jednostavno je da nemaju šanse

 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Mnogi ovde, usled siromaštva svoje vere, bi samo hteli da budu sotonisti ali ni to ne uspevaju.
Jesam li ja jedini ovde kome je to samo smešno?
 
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Odnos prema Kristu u Talmudu

Nije neka tajna što Židovi osjećaju i misle o Isusu Kristu. Također je i dobro poznato i tko je zahtijevao Kristovo razapinjanje i učestvovao u njegovom mučenju. Uloga Književnika, židovske onodobne inteligencije, i Farizeja, židovskih svećenika, više je nego očigledna u svemu ovome.
Što se tiče tadašnjih Farizeja i današnjih rabina, u „Univerzalnoj židovskoj enciklopediji“ sasvim jasno piše: „Židovska religija i danas vuče svoje porijeklo i tragove bez ikakvog prekida, kroz sve vjekove, od Farizeja.“. Da budemo jasni, jasna je i očigledna uloga Rimljana u Kristovom razapinjanju, kao i uloga rimskog namjesnika Judeje – Poncija Pilata. Kao što se i sasvim dobro zna da je Pilat poslije suđenja „oprao ruke“ jer nije našao Isusu nikakve krivice, a morao ga je osuditi iz političkih razloga, kao i na koga je grijeh Kristovog raspeća pao – i to na „vlastiti zahtjev“.

U Talmudu se o Isusu dosta piše, i to na najgori način: počevši od njegovog rođenja, pa do hvaljenja njegovog mučenja i smrti. Talmud uči da je Isusa začeo demonski duh, koji je imao seksualni odnos sa njegovom majkom Marijom i to kada je ona imala menstruaciju, pošto njenom mužu Josipu nije bilo dozvoljeno da je tada dodiruje (jer je po židovskom običaju žena tada nečista). O ovom židovsko-talmudskom tvrđenju pisao je ruski svećenik I. B. Pranaitis u svojoj knjizi „Talmud demaskiran“ koja je bila objavljena još 1892. godine u Petrogradu.

„Krist je sin prostitutke. On je kopile.“ (Toldath Jeschu).
„Krist je sin jedne menstruirane. On je: Ben pandreat, tj. sin nečiste životinje.“ (Toldath Jeschu).
„Krist je na jednom gnojištu sahranjeno crknuto pseto.“ (Sahar).
„Krist je bio luda. On je mađioničar. On se zove Ben štada (sin prostitutke).“ (Talmud, Schabbath 104b).
„Isus je zaveo, korumpirao i uništio Izrael.“ (Sanhedrin, 107b)


Izvor:
Kod:
http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=161443.15



Što kažu gospoda vrli kršćani iz crkava na ove citate iz Talmuda?



Tekst na engleskom kojeg je velećasni Pranaitis magistar teologije i profesor hebrejskog jezika na Imperial crkvene akademije Rimokatoličke crkve u Starom St. Petersburgu u Rusiji. iz orginala preveo na latinski a s latinskog na engleski.


200px-Pranaitis_Talmude_Iudaeorum_Book_cover.JPG


[SIZE=+1]Sanhedrin, 67a -- Jesus referred to as the son of Pandira, a soldier[/SIZE]
[SIZE=+1]Kallah, 1b. (18b) -- Illegitimate and conceived during menstruation.[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin, 67a -- Hanged on the eve of Passover. Toldath Jeschu. Birth related in most shameful expressions[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah II -- Referred to as the son of Pandira, a Roman soldier.[/SIZE]
[SIZE=+1]Schabbath XIV. Again referred to as the son of Pandira, the Roman.[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin, 43a -- On the eve of Passover they hanged Jesus.[/SIZE]
[SIZE=+1]Schabbath, 104b -- Called a fool and no one pays attention to fools.[/SIZE]
[SIZE=+1]Toldoth Jeschu. Judas and Jesus engaged in quarrel with filth.[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin, 103a. -- Suggested corrupts his morals and dishonors self.[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin, 107b. -- Seduced, corrupted and destroyed Israel.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar III, (282) -- Died like a beast and buried in animal's dirt heap.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkoth Melakhim -- Attempted to prove Christians err in worship of Jesus[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah, 21a -- Reference to worship of Jesus in homes unwanted.[/SIZE]
[SIZE=+1]Orach Chaiim, 113 -- Avoid appearance of paying respect to Jesus.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore dea, 150,2 -- Do not appear to pay respect to Jesus by accident.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (6a) -- False teachings to worship on first day of Sabbath[/SIZE]
[SIZE=+1]
dot_clea.gif
The above are a few selected from a very complicated arrangement in which many references are obscured by intricate reasoning. The following are a few summarized references to Christians and the Christian faith although not always expressed in exactly that manner. There are eleven names used in the Talmud for non-Talmud followers, by which Christians are meant. Besides Nostrim, from Jesus the Nazarene, Christians are called by all the names used in the Talmud to designate all non-"Jews": Minim, Edom, Abhodan Zarah, Akum. Obhde Elilim, Nokrim, Amme Haarets, Kuthim, Apikorosim, and Goim. Besides supplying the names by which Christians are called in the Talmud, the passages quoted below indicate what kind of people the Talmud pictures the Christians to be, and what the Talmud says about the religious worship of Christians:[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkhoth Maakhaloth -- Christians are idolators, must not associate.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (22a) -- Do not associate with gentiles, they shed blood.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (153, 2). -- Must not associate with Christians, shed blood.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (25b). -- Beware of Christians when walking abroad with them.[/SIZE]
[SIZE=+1]Orach Chaiim (20, 2). -- Christians disguise themselves to kill Jews.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (15b) -- Suggest Christians have sex relations with animals.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (22a) -- Suspect Christians of intercourse with animals.[/SIZE]
[SIZE=+1]Schabbath (145b) -- Christians unclean because they eat accordingly[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (22b) -- Christians unclean because they not at Mount Sinai.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (198, 48). -- Clean female Jews contaminated meeting Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Kerithuth (6b p. 78) -- Jews called men, Christians not called men.[/SIZE]
[SIZE=+1]Makkoth (7b) -- Innocent of murder if intent was to kill Christian.[/SIZE]
[SIZE=+1]Orach Chaiim(225, 10) -- Christians and animals grouped for comparisons.[/SIZE]
[SIZE=+1]Midrasch Talpioth 225 -- Christians created to minister to Jews always.[/SIZE]
[SIZE=+1]Orach Chaiim 57, 6a -- Christians to be pitied more than sick pigs.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar II (64b) -- Christian idolators likened to cows and asses.[/SIZE]
[SIZE=+1]Kethuboth (110b). -- Psalmist compares Christians to unclean beasts.[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin (74b). Tos. -- Sexual intercourse of Christian like that of beast.[/SIZE]
[SIZE=+1]Kethuboth (3b) -- The seed of Christian is valued as seed of beast.[/SIZE]
[SIZE=+1]Kidduschim (68a) -- Christians like the people of an ass.[/SIZE]
[SIZE=+1]Eben Haezar (44,8) -- Marriages between Christian and Jews null.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (II, 64b) -- Christian birth rate must be diminished materially.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (I, 28b) -- Christian idolators children of Eve's serpent.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (I, 131a) -- Idolatrous people (Christians) befoul the world.[/SIZE]
[SIZE=+1]Emek Haschanach(17a) -- Non-Jews' souls come from death and death's shadow.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (I, 46b, 47a) -- Souls of gentiles have unclean divine origins.[/SIZE]
[SIZE=+1]Rosch Haschanach(17a) -- Non-Jews souls go down to hell.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (337, 1). -- Replace dead Christians like lost cow or ass.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iebhammoth (61a) -- Jews called men, but not Christians called men.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (14b) T -- Forbidden to sell religious works to Christians[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (78) -- Christian churches are places of idolatry.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (142, 10) -- Must keep far away physically from churches.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (142, 15) -- Must not listen to church music or look at idols[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (143, 1) -- Must not rebuild homes destroyed near churches.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkoth Abh. Zar (10b) -- Jews must not resell broken chalices to Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Chullin (91b) -- Jews possess dignity even an angel cannot share.[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin, 58b -- To strike Israelite like slapping face of God.[/SIZE]
[SIZE=+1]Chagigah, 15b -- A Jew considered good in spite of sins he commits.[/SIZE]
[SIZE=+1]Gittin (62a) -- Jew stay away from Christian homes on holidays.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham. (26,1) -- Jew must not sue before a Christian judge or laws.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham (34,19) -- Christian or servant cannot become witnesses.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (112, 1). -- Avoid eating with Christians, breeds familiarity.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (35b) -- Do not drink milk from a cow milked by Christian.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore dea (178, 1) -- Never imitate customs of Christians, even hair-comb.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (72b) -- Wine touched by Christians must be thrown away.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (120, 1) -- Bought-dishes from Christians must be thrown away.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (2a) -- For three days before Christian festivals, avoid all.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (78c) -- Festivals of followers of Jesus regarded as idolatry.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (139, 1) -- Avoid things used by Christians in their worship.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (14b) -- Forbidden to sell Christians articles for worship.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (151,1) H. -- Do not sell water to Christians articles for baptisms.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (2a, 1) -- Do not trade with Christians on their feast days.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (1,2) -- Now permitted to trade with Christians on such days.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (2aT) -- Trade with Christians because they have money to pay.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (148, 5) -- If Christian is not devout, may send him gifts.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkoth Akum (IX,2) -- Send gifts to Christians only if they are irreligious.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (81,7 Ha) -- Christian wet-nurses to be avoided because dangerous.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (153, 1 H) -- Christian nurse will lead children to heresy.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (155,1). -- Avoid Christian doctors not well known to neighbors.[/SIZE]
[SIZE=+1]Peaschim (25a) -- Avoid medical help from idolators, Christians meant.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (156,1) -- Avoid Christian barbers unless escorted by Jews.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (26a). -- Avoid Christian midwives as dangerous when alone.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (1,25b) -- Those who do good to Christians never rise when dead.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkoth Akum (X,6) -- Help needy Christians if it will promote peace.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (148, 12H) -- Hide hatred for Christians at their celebrations.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (20a) -- Never praise Christians lest it be believed true.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (151,14) -- Not allowed to praise Christians to add to glory.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkoth Akum (V, 12) -- Quote Scriptures to forbid mention of Christian god.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (146, 15) -- Refer to Christian religious articles with contempt.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (147,5) -- Deride Christian religious articles without wishes.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkoth Akum (X,5) -- No gifts to Christians, gifts to converts.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (151,11) -- Gifts forbidden to Christians, encourages friendship.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (335,43) -- Exile for that Jew who sells farm to Christian.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (154,2) -- Forbidden to teach a trade to a Christian[/SIZE]
[SIZE=+1]Babha Bathra (54b) -- Christian property belongs to first person claiming.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(183,7) -- Keep what Christian overpays in error.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(226,1) -- Jew may keep lost property of Christian found by Jew.[/SIZE]
[SIZE=+1]Babha Kama (113b) -- It is permitted to deceive Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(183,7) -- Jews must divide what they overcharge Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(156,5) -- Jews must not take Christian customers from Jews.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (157,2) H -- May deceive Christians that believe Christian tenets.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah (54a) --Usury may be practiced upon Christians or apostates.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (159,1) -- Usury permitted now for any reason to Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Babha Kama (113a) -- Jew may lie and perjure to condemn a Christian.[/SIZE]
[SIZE=+1]Babha Kama (113b) -- Name of God not profaned when lying to Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Kallah (1b, p.18) -- Jew may perjure himself with a clear conscience.[/SIZE]
[SIZE=+1]Schabbouth Hag. (6d). -- Jews may swear falsely by use of subterfuge wording.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (1,160a). -- Jews must always try to deceive Christians.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (158,1) -- Do not cure Christians unless it makes enemies.[/SIZE]
[SIZE=+1]Orach Cahiim (330,2) -- Do not assist Christian's childbirth on Saturday.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham.(425,5) -- Unless believes in Torah do not prevent his death.[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea (158,1) -- Christians not enemies must not be saved either.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkkoth Akum (X,1) -- Do not save Christians in danger of death.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(386,10) -- A spy may be killed even before he confesses.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zorah (26b) -- Apostates to be thrown into well, not rescued.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(388,15) -- Kill those who give Israelites' money to Christians[/SIZE]
[SIZE=+1]Sanhedrin (59a) -- `Prying into Jews' "Law" to get death penalty[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkhoth Akum(X,2) -- Baptized Jews are to be put to death[/SIZE]
[SIZE=+1]Iore Dea(158,2)Hag. -- Kill renegades who turn to Christian rituals.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(425,5) -- Those who do not believe in Torah are to be killed.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkhoth tesch.III,8 -- Christians and others deny the "Law" of the Torah.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (I,25a) -- Christians are to be destroyed as idolators.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (II,19a) -- Captivity of Jews end when Christian princes die.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (I,219b) -- Princes of Christians are idolators, must die.[/SIZE]
[SIZE=+1]Obadiam -- When Rome is destroyed, Israel will be redeemed.[/SIZE]
[SIZE=+1]Abhodah Zarah(26b) T. -- "Even the best of the Goim should be killed."[/SIZE]
[SIZE=+1]Sepher Or Israel 177b -- If Jew kills Christian commits no sin.[/SIZE]
[SIZE=+1]Ialkut Simoni (245c) -- Shedding blood of impious offers sacrifice to God.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (II, 43a) -- Extermination of Christians necessary sacrifice.[/SIZE]
[SIZE=+1]Zohar (L,28b,39a) -- High place in heaven for those who kill idolators.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkhoth Akum(X,1) -- Make no agreements and show no mercy to Christians[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkhoth Akum (X,1) -- Either turn them away from their idols or kill.[/SIZE]
[SIZE=+1]Hilkhoth Akum (X,7) -- Allow no idolators to remain where Jews are strong.[/SIZE]
[SIZE=+1]Choschen Ham(388,16) -- All contribute to expense of killing traitor.[/SIZE]
[SIZE=+1]Pesachim (49b) -- No need of prayers while beheading on Sabbath.[/SIZE]
[SIZE=+1]Schabbath (118a). -- Prayers to save from punishment of coming Messiah.

Ostalo čitaj - [/SIZE]
Kod:
http://www.iahushua.com/JQ/factsR4.html
[SIZE=+1]
[/SIZE]
 
Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljati kopirane tekstove sa drugih sajtove i bogova, bez da se ne navede referenca (izvor ili pravo ime autora kopiranog teksta).[/WARNING]
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не, овакви не проверавају да ли је нешто истинито, само убацују када им треба за агитацију. Ако им сметају несуботари, онда дрвље и камење по патријарсима и папи, а кад им смета Јеврејин, онда по Талмуду и Хазарима. А појма немају да у Израелу има много оних који су прихватили Исуса за Спаситеља. То не прате.

Да има Јевреја који вређају Исуса - има. Као што има "хришћана" који такође исмевају Исуса и псују Бога (видели смо овде на форуму, а у животу још више). Тако неко са стране узме најгори пример да сатанизује све остале. Светли примери нису пожељни, битно да се увек спомињу они најгори - екстреми.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.03.2013
Poruka
98
Не, овакви не проверавају да ли је нешто истинито, само убацују када им треба за агитацију. Ако им сметају несуботари, онда дрвље и камење по патријарсима и папи, а кад им смета Јеврејин, онда по Талмуду и Хазарима. А појма немају да у Израелу има много оних који су прихватили Исуса за Спаситеља. То не прате.

Да има Јевреја који вређају Исуса - има. Као што има "хришћана" који такође исмевају Исуса и псују Бога (видели смо овде на форуму, а у животу још више). Тако неко са стране узме најгори пример да сатанизује све остале. Светли примери нису пожељни, битно да се увек спомињу они најгори - екстреми.

O čemu ti pričaš? Kakav Izrael? Ah neznanja a puni taštine.
Pa Izrael je propao već ima oko 2000 godina, što je tebi. Jesi li se ti bunike napio. čovječe. Ono je Palestina, okupira od strane cionističkog terora. Fizički Izrael je propao davno. a Novi Izrael - duhovno Izael su kršćani.
Znaš što kaže Riječ tko je prizna Boga kako može na prizna i Krista. A i kako će kad ne vrše Zapovijesti Božje.

I zašto ovo navedio iz Talmuda ne bi bila istina?
zar ne govore "Židovi" za nežidove da su goyi-gojimi.nežidovi drugim riječima stoka! Nemoj mi reči sad da to nije tako.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top