Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
POSLEDNJA STRANICA BIBLIJE

Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

LAŽ JE DA IV BOŽJA ZAPOVEST VIŠE NE VAŽI!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Nikome ne želim...

»Jer će obuća svakoga ratnika koji se bije u graji i odelo u krv uvaljano izgoreti i biti hrana ognju.« »Jer se Gospod razgnevio na sve narode, i razljutio se na svu vojsku njihovu, zatrće ih, predaće ih na pokolj.« »Pustiće na bezbožnike dažd od živoga ugljevlja, ognja i sumpora; i ognjeni vetar biće im deo iz čaše.« ***Isaija 9:5; 34:2; ***Psalam 11:6. Oganj silazi od Boga sa neba. Zemlja se otvara. Oružje sakriveno u njenoj dubini izbacuje se napolje. Plamen koji proždire izbija iz svake otvorene provalije. Same stene se zapaljuju. Došao je »dan koji gori kao peć«. Elementi se tope od žestoke vrućine, a tako isto i zemlja, i sve što je na njoj gori. ***Malahija 4:1; ***2. Petrova 3:10. Površina zemlje izgleda kao rastopljena masa, – ogromno ognjeno more koje vri. Došlo je vreme suda i propasti za grešnike – »dan osvete Gospodnje, godina plaćanja, da bi se osvetio Sion.« ***Isaija 34:8.

Grešnici primaju svoju platu na zemlji. (***Priče 11:31.) Oni će biti »Strnjika, i upaliće ih dan koji ide, veli Gospod nad vojskama«. ***Malahija 4:1. Neki će biti uništeni u jednom trenutku, dok će se drugi mučiti više dana. Svi će biti kažnjeni »po delima svojim«. Pošto su gresi pravednika pali na Sotonu on mora da ispašta ne samo za svoje lične grehe nego i za sve grehe na koje je naveo Božji narod. Njegova kazna će biti daleko veća od kazne onih koje je prevario. Kada budu uništeni svi oni koji su podlegli njegovim prevarama, on ima i dalje da živi i da se muči. Svi će grešnici biti najzad istrebljeni vatrom koja čisti, i koren i grane – Sotona kao koren, a njegovi sledbenici kao grane. Primenjena je puna zakonska kazna, zahtevi zakona su zadovoljeni, a nebo i zemlja posmatrajući sve to priznaju Gospodnju pravednost.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Umesto pravedne kazne, svaki grešnik može imati večni život ako prihvati Božji dar spasenja...

Tamo će besmrtni umovi sa neumornim oduševljenjem proučavati čudesa stvaralačke moći i tajne ljubavi koja spasava.
Tamo neće biti svirepog i lukavog neprijatelja da nekog zavede da zaboravi na Boga. Svaka sposobnost će se razvijati, svaki dar povećavati. Sticanje znanja neće umarati um niti iscrpljivati životnu snagu. Tamo se najveći poduhvati mogu da izvrše, najuzvišenije težnje da ostvare, najviše želje da ispune, i još uvek će postojati novi ciljevi da se postignu, nova čuda koja će biti predmet divljenja, nove istine da se shvate, novi predmeti da pokrenu snage razuma, duše i tela na razvijanje.

Sva blaga svemira će iskupljenima stajati na raspolaganju za istraživanje. Oslobođeni smtnosti vinuće se neumornim letom u daleke svetove, – svetove koji su gledajući ljudske jade bili obuzeti bolom a odzvanjali pesmama radosti na radosnu vest o nekoj spasenoj duši. Sa neizrecivom milinom upoznaće se zemaljska deca sa radostima i znanjem onih bića koja nikad nisu pala. Oni će uzeti učešća u bogatstvu nauke i znanja koja su ova bića stekla tokom vekova proučavanjem Božjih dela. Posmatraće slobodno slavu stvaranja – sunca, zvezda i njihovih sistema, kako svi po određenom redu kruže oko Božjeg prestola. Na svemu, od najmanjeg do najvećeg, napisano je ime Stvoritelja i na svima se vidi bogatstvo njegove moći.

Kako godine večnosti promiču donosiće sve bogatija i divnija otkrivenja Boga i Hrista. Sa uvećavanjem znanja rašće njihova ljubav, strahopoštovanje i sreća. Ukoliko će ljudi više znati o Bogu, utoliko će biti veće njihovo divljenje njegovom karakteru.
A kada Isus bude otkrivao pred njima bogatstvo iskupljenja i zapanjujuće rezultate u velikoj borbi sa Sotonom, srca iskupljenih će plamteti sve većom ljubavlju. Sa ushićenom radošću uzimaće svoje zlatne harfe, i deset hiljada puta deset hiljada i hiljade hiljada glasova udružiće se i zaoriti u silan hor hvale.

»I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gde govore: Onome što sedi na prestolu, i Jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vek veka!« ***Otkrivenje 5:13.

Velika borba je završena. Greha i grešnika više nema. Ceo svemir je čist. Potpuni sklad i radost vladaju u celom neizmernom svemiru. Od Onoga koji je sve stvorio teče život, svetlost i radost kroz sve svetove beskrajnog prostranstva. Od najmanjeg atoma do najvećeg sveta, sve stvari, i živa i neživa priroda, u svojoj nepomućenoj lepoti i savršenoj radosti govore da je Bog ljubav.

http://velikaborba.com/knjiga/#tab-1362485862333-3-43

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa vi ste taj sukob i napravili i odvojili se zbog ''dana'' i slicnih gluposti..

Pa Isus je i rekao da se odvojimo. Pa subota je znak Boga i njgovog naroda.

A sta kaze Pavle? ''Svaki da bude uveren u svoju misao''

Nije ni spomenuo subotu.

a vi namecete subotu i stvarate sukobe,

Šta je onda Bog nametnuo ljudima subotu i sukobe po vama. Pa vidiš da ideš direktno protiv Biblije.

iako je on rekao da ne treba nikom nametati, i bio je protiv onih koji su tako cinili...

Pa niko ni nama ne nameće. svi koji drže subotu drže je dobrovoljno. Ispravan motiv je iz ljubavi prema Bogu. A ovo dokazuje da bi vi držali subotu kao namet kao breme. Dakle vi bi je držali iz legalizma, a ne iz ljubavi prema Bogu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Za Mireta je subota teret i nametanje.

Zato Bog neće nijednu molitvu da ispuni onima koji odvraćaju uho od zakona.

Price Solomunove 28,9Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona i molitva je njegova mrska.

"Napisah mu velike stvari u zakonu svom, ali mu se čine kao nešto tuđe." (Osija 8,12)

Jer ne shvataju značaj subote za odnos čovjeka sa Bogom.

Ko veruje u sebe, njemu su zapovesti teret:

"Napisah mu velike stvari u zakonu svom, ali mu se čine kao nešto tuđe." (Osija 8,12)

"Ja znam da dobro ne živi u meni, to jest u telu mojemu. Jer hteti imam u sebi, ali učiniti ne nalazim. Jer dobro što hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim. ... Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?" (Rimljanima 7, 18-19.24)

A za one koji se uzdaju u Boga važi što apostol Jovan kaže "zapovesti Njegove nisu teške", a sam i Hristos "... jer je jaram moj blag, i breme je moje lako." (1.Jovanova 5,3; Matej 11,30)

"Jer je Bog što čini u vama da hoćete i učinite kao što mu je ugodno." (Filibljanima 2,13).

Zapazimo ko se ne pokorava zakonu Božjem:

"Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po telu nego po duhu; Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle. Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir. Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može. A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi. A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov." (Rimljanima 8,4-9)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za Mireta je subota teret i nametanje.

Zato Bog neće nijednu molitvu da ispuni onima koji odvraćaju uho od zakona.

Price Solomunove 28,9Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona i molitva je njegova mrska.

Jer ne shvataju značaj subote za odnos čovjeka sa Bogom.

Ko veruje u sebe, njemu su zapovesti teret:

"Ja znam da dobro ne živi u meni, to jest u telu mojemu. Jer hteti imam u sebi, ali učiniti ne nalazim. Jer dobro što hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim. ... Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?" (Rimljanima 7, 18-19.24)

A za one koji se uzdaju u Boga važi što apostol Jovan kaže "zapovesti Njegove nisu teške", a sam i Hristos "... jer je jaram moj blag, i breme je moje lako." (1.Jovanova 5,3; Matej 11,30)

"Jer je Bog što čini u vama da hoćete i učinite kao što mu je ugodno." (Filibljanima 2,13).

Zapazimo ko se ne pokorava zakonu Božjem:

"Da se pravda zakona ispuni u nama koji ne živimo po telu nego po duhu; Jer koji su po telu telesno misle, a koji su po duhu duhovno misle. Jer telesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir. Jer telesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijem niti može. A koji su u telu ne mogu Bogu ugoditi. A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov." (Rimljanima 8,4-9)

Opet se ti hvatas za licnost, meni subota nije teska, ja sam je drzao godinama, ali ona nije neophodna i ja ne namecem drugima da ''moraju da je drze''!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet se ti hvatas za licnost, meni subota nije teska, ja sam je drzao godinama, ali ona nije neophodna i ja ne namecem drugima da ''moraju da je drze''!

Čim više n želiš d aje držiš znači d aje postala teška, što je čak dokaz licemjernog držanja iz pukog legalizma.

Pa ko kome nameće? Hoćeš drugima da pripišeš prisilu jer si je ti držao na silu.

I ne možeš da osporiš stihove koje sam dao.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čim više n želiš d aje držiš znači d aje postala teška, što je čak dokaz licemjernog držanja iz pukog legalizma.

Pa ko kome nameće? Hoćeš drugima da pripišeš prisilu jer si je ti držao na silu.

I ne možeš da osporiš stihove koje sam dao.

Izvini ali ja za tebe mogu reci da si ''pokvaren'' i da si ''bezobrazan'' takodje, kao i ti za mene sto stalno ponavljas bez razloga. A ti ne znas sta je meni u srcu i zato prestani sa optuzbama. Nisam ja tema na ovom forumu i ovo sto ti radis je bezveze. Meni je savest mirna. A ti ako te nesto zanima o meni licno, mozes to lepo pitati u privatnoj pouci i ja cu ti odgovoriti..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Izvini ali ja za tebe mogu reci da si ''pokvaren'' i da si ''bezobrazan'' takodje, kao i ti za mene sto stalno ponavljas bez razloga.

Pa ne znam ja šta je u tvom srcu kao Isus, ali na osnovu toga što napadaš zakon to se vidi.

Nisam ja tema na ovom forumu i ovo sto ti radis je bezveze. Meni je savest mirna.

Da ti je mirna ne bi napadao subotu.

A ti ako te nesto zanima o meni licno, mozes to lepo pitati u privatnoj pouci i ja cu ti odgovoriti..

Mene ti ne zanimaš, ja ovo samo dajem usput i to kao konstataciju. A o tome i Biblija govori.

Biblija osuđuje svakog ko odvraća uho svoje od zakona.

Natrag