Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Sto se tice tvog pitanja koje glasi: "sta je onda mislio kadaje izjavio: "ZAKON I PROROCI SU DO JOVANA , OTSELE SE CARSTVO BOZJE PROPOVEDA EVANDJELJEM" - kako sad to dekalog odjednom ukinut???" u bibliji postoji dve vrste zakona - obredni, i moralni deset zapovesti.
Isus je jasno odvojio deset zapovesti od obrednog zakona, i upucivao na deset zapovesti kao merilo pravde, ne ukidajuci ga - vec nadogradjujuci njegove zahteve.
E moj Laodikeja.. Mislim da ti je sve jasno...
''A ovo ti priznajem: Ja služim Bogu otaca svojih po nauci, koju oni nazivaju sektom. Ja vjerujem sve, što je pisano u zakonu i u prorocima.''
"I poče od Mojsija te, sledeći sve proroke, protumači im što se na Njega odnosilo u svim Pismima... Zatim im reče: Ovo je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama. Trebalo je da se ispuni sve što je o meni pisano u Mojsijevom zakonu, u Prorocima i Psalmima." (Luka 24,27.44)
"ZAKON I PROROCI SU DO JOVANA , OTSELE SE CARSTVO BOZJE PROPOVEDA EVANDJELJEM"
Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ISPUNITI.
Zaista, kažem vam.. nece proci nebo i zemlja, dok se sve ne IZVRSI.
OVDE ISUS ISPUNJAVA PROROCANSTVA A NE ZAKON!
*Jevreji su Pismo delili na Zakon, Proroke i Psalme, i danas tako dele..
Isus tamo govori o Bibliji a ne o dekalogu, i ti ne mozes nista protiv toga.
Kako je tuzno kad te vodi ''organizacija'' a ne Hristos...
Ako nije neophodno, kako kažete, ostavite Adventistima Sedmog dana da objavljuju svim ljudima Božja svečana upozorenja trojice anđela iz Otkrivenja.
Sta da im ostavimo da objavljuju neistinu?
Izvoli brate, siri ti neistinu i zivi u neistini, slusaj one koji ti golicaju usi..
Ja sam srecan sto sluzim mom Hristu i ne robujem ''organizacijama'', znam ko me vodi..
Poslednja izmena: