Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ovakav način obraćanja ne treba da postoji među hrišćanima.

Ovo se ne može čitati a da se u stomaku ne pojavi mučnina.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Skretanje sa teme koja govori o problemu...

Da li slaviti subotu ili nedelju

(ovo pitanje nije ideja jedne denominacije, već vekovni sukob između nepromenljivog Božjeg zakona i pobune protiv autoriteta Tvorca)

... jeste lukavi način da se diskredituju svi oni koji iznose argumente.

To se zove logička greška ad hominem koja se često poteže kada ne postoji odgovor na argumente koji se iznose.

Jedino što ostaje strani koja nema istinu jeste da koristi ovakve "argumente".

Ruganje
Ad hominem
...

I na kraju pre ili kasnije mora se videti mržnja prema istini kojoj je izvor sam Sotona.

Sotona mrzi Boga i istinu, jer ga istina razotkriva kao oca svih lažova.

On je u tome veoma vešt. Izveštio se tokom hiljade godina.

On može sve što je belo da napravi crnim.

Pogledajte samo kako Satanisti govore o biblijskom Bogu. Sve je izokrenuto!

Jahve je predstavljen kao zlikovac a Satanisti su predstavljeni kao nosioci istine.

To rade ljudi koji su dobrovoljno prešli na stranu Sotone. Izvrću istinu!

Zašto izvrću istinu? Zato što im ljubav koja se ogleda u poštovanju svih 10 Božjih zapovesti nije omilela.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ne pise da on tu misli na celu Toru, ( koja u osnovi jeste univerzalni naziv za pet knjiga Mojsijevih ), vec jednostavno kaze "zakon i proroke"

U Tori postoje razlicite vrste zakona, a jedan od najsvetijih i najbitnijih koji je sam Bog napisao svojim prstom, i koji je stavljen u kovceg zaveta u Svetinji nad Svetinjama - je zakon deset zapovesti.

Pored ovoga postoji obredni zakon, koji se ne moze uporediti sa deset zapovesti i staviti u isti kos, u koji spadaju i pravila o prinosenju zrtava paljenica u zemaljskoj Svetinji, koje su uspostavljene kao sredstvo opravdanja za onoga ko bi krsio neku od deset zapovesti.

U novom zavetu Isus nije uklonio deset zapovesti - vec obredni zakon, tako da u novom zavetu sredstvo opravdanja za onoga ko bi prekrsio bilo koju od deset zapovesti i time sagresio - nije prinosenje zrtava, vec Hristova zrtva koju je prineo na krstu, i njegova prvosvestenicka - posrednicka sluzba u nebeskoj Svetinji.

To se moze prikazati i na sledeci nacin.

STARI ZAVET:

- BOZJI ZAKON (deset zapovesti) - sredstvo opravdanja za onoga ko ih krsi je obredni zakon i zrtve paljenice koje preuzimaju covekov greh na sebe, a koje su bile "TIPOS" ili predslika Hristove zrtve.

NOVI ZAVET:

- BOZJI ZAKON ( deset zapovesti ) - Sredstvo opravdanja za onoga ko ih krsi je Hristova zrtva na krstu kojom je preuzeo ljudske grehe na sebe, i njegova posrednicka sluzba u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama.

Moze se reci da se tu radi o sledecem, da on nije dosao da ukine deset zapovesti, niti ista sto su proroci govorili bilo o zakonu deset zapovesti ili o njemu kao Mesiji, vec je dosao da odrzi zapovesti, i da umre na krstu kao spasitelj onako kako su proroci i najavili u starom zavetu, i da ljudima da silu da i oni mogu po njegovom primeru ispunjavati zapovesti.

Imam samo jedno pitanje.

Cemu sluzi kovceg zaveta u kojima se cuvaju deset zapovesti, a koji se nalazi na nebu, i pred kojim Hristos danas posreduje, po istoj slici kako je posredovao i zemaljski prvosvestenik u zemaljskoj Svetinji pred kovcegom zaveta sa deset zapovesti?

Hvala?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ne pise da on tu misli na celu Toru, ( koja u osnovi jeste univerzalni naziv za pet knjiga Mojsijevih ), vec jednostavno kaze "zakon i proroke"

U Tori postoje razlicite vrste zakona, a jedan od najsvetijih i najbitnijih koji je sam Bog napisao svojim prstom, i koji je stavljen u kovceg zaveta u Svetinji nad Svetinjama - je zakon deset zapovesti.

Pored ovoga postoji obredni zakon, koji se ne moze uporediti sa deset zapovesti i staviti u isti kos, u koji spadaju i pravila o prinosenju zrtava paljenica u zemaljskoj Svetinji, koje su uspostavljene kao sredstvo opravdanja za onoga ko bi krsio neku od deset zapovesti.

U novom zavetu Isus nije uklonio deset zapovesti - vec obredni zakon, tako da u novom zavetu sredstvo opravdanja za onoga ko bi prekrsio bilo koju od deset zapovesti i time sagresio - nije prinosenje zrtava, vec Hristova zrtva koju je prineo na krstu, i njegova prvosvestenicka - posrednicka sluzba u nebeskoj Svetinji.

To se moze prikazati i na sledeci nacin.

STARI ZAVET:

- BOZJI ZAKON (deset zapovesti) - sredstvo opravdanja za onoga ko ih krsi je obredni zakon i zrtve paljenice koje preuzimaju covekov greh na sebe, a koje su bile "TIPOS" ili predslika Hristove zrtve.

NOVI ZAVET:

- BOZJI ZAKON ( deset zapovesti ) - Sredstvo opravdanja za onoga ko ih krsi je Hristova zrtva na krstu kojom je preuzeo ljudske grehe na sebe, i njegova posrednicka sluzba u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama.

Moze se reci da se tu radi o sledecem, da on nije dosao da ukine deset zapovesti, niti ista sto su proroci govorili bilo o zakonu deset zapovesti ili o njemu kao Mesiji, vec je dosao da odrzi zapovesti, i da umre na krstu kao spasitelj onako kako su proroci i najavili u starom zavetu, i da ljudima da silu da i oni mogu po njegovom primeru ispunjavati zapovesti.

Imam samo jedno pitanje.

Cemu sluzi kovceg zaveta u kojima se cuvaju deset zapovesti, a koji se nalazi na nebu, i pred kojim Hristos danas posreduje, po istoj slici kako je posredovao i zemaljski prvosvestenik u zemaljskoj Svetinji pred kovcegom zaveta sa deset zapovesti?

Hvala?

Pise da misli Laodikeja na Bibliju, pogledaj kroz celo Pismo Isus na mnogim mestima u NZ za Bibliju koristi izraz: "Zakon, Pisma i Proroci" , pa tako na jednom mestu kaze " Treba da se ispuni sve sto je o meni pisano u Zakonu i Prorocima" , ja znam o cemu pricam Laodikeja, proveri sam, nemam vremena da vadim citate sad, jer sam na mobilnom..

Laodikeja, nisi mi uopste odgovorio na moje pitanje, vec ga izbegavas:

"ako Isus tamo govori "jedino o 10 zapovesti", zasto onda zajedno sa dekalogom spominje i ostale gradjanske zakone"?

Jel vidis da Isus "ne deli 10 zapovesti od ostalih zakona"???

I jel vidis da je vasa podela pogresna, jesi svestan da Jevreji nisu imali podelu zakona na 10 zapovesti i ostale zakone??? Nije imao ni Isus.

Sto se tice kovcega zaveta, dragi moj Laodikeja, navodite stih iz otkrivenja: "i pokaza se kovceg zaveta na nebu" - znamo da je otkrivenje prepuno simbola, pa tako je i ovo simbol, ne mozete to koristiti kao dokaz. Jer na nebu je jagnje, kadionica, oltar, svetinja.. Po vama bi ispalo onda da je i jagnje stvarno i da se prinose zrtve..
Sve su to simboli i ne mozete bukvalno tumaciti..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovakav način obraćanja ne treba da postoji među hrišćanima.

Ovo se ne može čitati a da se u stomaku ne pojavi mučnina.

Tačno,nemam laskavih reči pa neprijatno uhu koje nauči na ono:,,MI SMO JEDINA PRAVA CRKVA,LICA NAM SVETLE NEBESKOM SVETLOŠĆU,MI JEDINI DRŽIMO ZAKON...,,
A Božji ljudi kažu: ,,ZMIJSKI PORODE,, ,,OKREČENI GROBOVI,, ,,VIČITE VEĆMA MOŽDA VAS NE ČUJE VAŠ BOG,,

Nema veće muke od slušanja vešticinih bajki i ismevanja Božjih proroka od masonske klike.

. Jer na nebu je jagnje, kadionica, oltar, svetinja.. Po vama bi ispalo onda da je i jagnje stvarno i da se prinose zrtve..
Sve su to simboli i ne mozete bukvalno tumaciti..

Gore je opšta klanice Mire,zato reke dole postaju crvene sve sliva preko Oriona sa tačnim datumima.Na sred prestola zaklano jagnje spremaju roštilj garant.
Ali od 1843-4 tamo sedi satana jer je Bog odbacio svet tad i preselio se na drugo mesto jer je vegetarijanac.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Zar nije lakše da ispoštujete IV Božju zapovest umesto da se mučite godinama da osporavate ono što se osporiti ne može.

Ne može se osporiti da je naš Tvorac svima dao 10 Božjih zapovesti.

Čemu ovo gubljenje vremena?

???

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zar nije lakše da ispoštujete IV Božju zapovest umesto da se mučite godinama da osporavate ono što se osporiti ne može.

???

15:5 Onda ustaše neki od jeresi farisejske koji behu verovali, i govorahu da ih valja obrezati, i zapovediti da drže zakon Mojsijev.
15:6 A apostoli i starešine sabraše se da izvide ovu reč.
15:7 I po mnogom većanju usta Petar i reče: Ljudi braćo! Vi znate da Bog od prvih dana izabra između nas da iz mojih usta čuju neznabošci reč jevanđelja i da veruju.
15:8 I Bog, koji poznaje srca, posvedoči im i dade im Duha Svetog kao i nama.
15:9 I ne postavi nikakve razlike među nama i njima, očistivši verom srca njihova.
15:10 Sad dakle šta kušate Boga i hoćete da metnete učenicima jaram na vrat, kog ni očevi naši ni mi mogosmo poneti?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

???

Ja sam vec osporio dekalog i to mnogo puta..

Jedno logicko pitanje za tebe, dekalog je vama sav zakon zar ne?

Gde taj zakon zabranjuje homoseksualnost ili gde taj zakon zabranjuje psovanje i pogrdan govor?

To su ti samo dva promera koja pokazuju da taj zakon nije dovoljan! Bog je dao Toru, skup zakona Jevrejima, i ne postoji nigde podela zakona u bibliji niti u judaizmu..

Nije Bog ljudima dao dekalog, da se grcevito drze tog slova kao pijan plota i da ne odstupaju od njega ni desno ni levo po cenu formalizma, vec je dao zakon ljudima kao smernice, jer su postali suvise rdjavi i nisu vise mogli raspoznati zlo od dobrog, zato im je dao zakon da ih vodi jer im je otupela savest. On im je bio "vaspitac" do Hrista..
Ali kada je dosao Hristos punina, on coveka obnavlja po svojemu oblicju, i zakon(odraz Bozjeg karaktera) postaje sada i njegov karakter, pa on vise ne moze gresiti.. Spisak zakona mu vise i ne treba, jer je sve to zapisano u njegovom srcu, to je ono sto Pavle kaze da smo "slobodni od zakona", vise nismo robovi slova..

Ne citas li tamo da se Bog sam ne drzi "slova" sopstvenog zakona? Kada salje andjela da "slaze" kralju i da bude "lazljiv duh u ustima svih njegovih proroka"?

Kako Bog moze da "laze" i krsi sopstveni zakon?
Nerazumljivo za formaliste!?

To je zato sto kod Boga nema pisanog zakona, vec postoji savrseno razumevanje ispravnog i pogresnog i savest koja vodi stvorenja kada je karakter savrsen, a po Hristu mi postajemo nanovo rodjeni, umiremo grehu te se radjamo za novi zivot u Hristu Isusu i poslusnosti..

Zato covek kada je u Hristu, savrseno ispunjava Bozju volju. A subota, dragi moj je data zbog rdjavog karaktera, da ljudi ne bi zaboravii Boga..

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Vi ste osporili Božji zakon - 10 Božjih zapovesti!?

To Sotona pokušava da uradi hiljadama godina i nije uspeo.

Natrag