BOG ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:
"Овако говори Господ Цар Израиљев и Избавитељ његов, Господ над војскама: ја сам први и ја сам последњи, и осим мене нема Бога" ( Isaija 44. 6 )
GOSPOD ISUS DOLAZI SA OBLACIMA I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI GA PROBODOSE NA KRSTU I ZAPLAKACE ZA NJIM - ON JE ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI:
"Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
"Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )
ISUS DOLAZI I TADA CE PROPLAKATI ZA NJIM:
"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )
BOG JE ONAJ KOGA CE PROBOSTI NA KRSTU I PLAKATI ZA NJIM - ISUS JE BOG STAROGA ZAVETA:
"I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem" ( knjiga proroka Zaharije 12. 10 )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BOG CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA:
"Da držiš zapovest čistu i nezazornu do dolaska Gospoda našeg Isusa Hrista,
Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,
Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin" ( 1 Timotiju 6. 14 - 16 )
ISUS PREDVODNIK NEBESKE VOJSKE CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA:
И видех небо отворено, и гле, коњ бео, и који сеђаше на њему зове се Веран и Истинит, и суди по правди и војује.
А очи су Му као пламен огњени, и на глави Његовој круне многе, и имаше име написано, ког нико не зна до Он сам.
И беше обучен у хаљину црвену од крви, и име се Његово зове: Реч Божија.
И војске небеске иђаху за Њим на коњима белим, обучене у свилу белу и чисту.
И из уста Његових изиђе мач оштар, да њиме побије незнабошце; и Он ће их пасти с палицом гвозденом; и Он гази кацу вина и срдње и гнева Бога Сведржитеља.
И има на хаљини и на стегну свом име написано: Цар над царевима и Господар над господарима" ( otkrivenje 19. 11 - 17 )
JAGNJE ISUS JE CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA:
"Ови ће се побити с Јагњетом и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима; и који су с Њим, јесу позвани и изабрани и верни"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ISUSU PREDANO CARSTVO - ON JE POCEO DA VLADA KAO CAR:
"Видјех у утварама ноћнијем, и гле, као син човјечји иђаше са облацима небеским, и дође до старца и стаде пред њим.
И даде му се власт и слава и царство да му служе сви народи и племена и језици; власт је његова власт вјечна, која неће проћи, и царство се његово неће расути" ( Danilo 7. 13 - 14 )
BOG JE POCEO DA VLADA KAO CAR:
"И двадесет и четири старешине које сеђаху пред Богом на престолима својим, падоше на лица своја и поклонише се Богу.
Говорећи: Хвалимо Те, Господе Боже Сведржитељу, који јеси, и беше, и бићеш, што си примио силу своју велику, и царујеш" ( otkrivenje 11. 16 - 17 )
ISUS PREDVODNIK NEBESKE VOJSKE CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA:
И видех небо отворено, и гле, коњ бео, и који сеђаше на њему зове се Веран и Истинит, и суди по правди и војује.
А очи су Му као пламен огњени, и на глави Његовој круне многе, и имаше име написано, ког нико не зна до Он сам.
И беше обучен у хаљину црвену од крви, и име се Његово зове: Реч Божија.
И војске небеске иђаху за Њим на коњима белим, обучене у свилу белу и чисту.
И из уста Његових изиђе мач оштар, да њиме побије незнабошце; и Он ће их пасти с палицом гвозденом; и Он гази кацу вина и срдње и гнева Бога Сведржитеља.
И има на хаљини и на стегну свом име написано: Цар над царевима и Господар над господарима" ( otkrivenje 19. 11 - 17 )
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BOG JE PASTIR STADA:
"Изиди на високу гору, Сионе, који јављаш добре гласе; подигни силно глас свој, Јерусалиме, који јављаш добре гласе; подигни, не бој се. Кажи градовима Јудинијем: ево Бога вашега.
Ево, Господ Бог иде на јакога, и мишица ће његова обладати њим; ево плата је његова код њега и дјело његово пред њим.
Као пастир пашће стадо своје; у наручје своје сабраће јагањце, и у њедрима ће их носити, а дојилице ће водити полако" ( Isaija 40. 9 - 11 )
ISUS JE PASTIR DOBRI - ON JE BOG:
"Ја сам пастир добри; пастир добри душу своју полаже за овце,
А најамник, који није пастир, коме нијесу овце своје, види вука гдје иде, и оставља овце, и бјежи: и вук зграби овце и распуди их;
А најамник бјежи, јер је најамник и не мари за овце.
Ја сам пастир добри и знам своје, и моје мене знају.
Као што мене зна отац и ја знам оца; и душу своју полажем за овце.
И друге овце имам које нијесу из овога тора, и оне ми ваља довести; и чуће глас мој, и биће једно стадо и један пастир" ( Jovan 10. 11 - 16 )
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BOG JE STENA VECNA:
"Уздајте се у Господа довијека, јер је Господ Господ вјечна стијена" ( Isaija 26. 4 )
HRISTOS JE STENA - ON JE BOG:
Али нећу вам затајити, браћо, да очеви наши сви под облаком бише, и сви кроз море прођоше;
И сви се у Мојсија крстише у облаку и мору;
И сви једно јело духовно једоше;
И сви једно пиће духовно пише; јер пијаху од духовне стене која иђаше за њима: а стена беше Христос" ( 1 Korincanima 10. 1 - 4 )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPAENI CE GLEDATI LICE BOZJE I IME NJEGOVO CE BITI NA NJIHOVIM CELIMA:
"И више неће бити никакве проклетиње; и престо Божји и Јагњетов биће у њему; и слуге Његове послуживаће Га.
И гледаће лице Његово, и име Његово биће на челима њиховим" ( otkrivenje 22. 3 - 4 )
SPASENI CE GLEDATI LICE ISUSOVO - ON JE BOG:
"Још мало, и нећете ме видјети, и опет мало, па ћете ме видјети: јер идем к оцу.
А неки од ученика његовијех рекоше међу собом: шта је то што нам каже: још мало, и нећете ме видјети; и опет мало па ћете ме видјети; и: ја идем к оцу?
Говораху дакле: шта је то што говори: мало? не знамо шта говори.
А Исус разумје да шћадијаху да га запитају, па им рече: зато ли се запитујете међу собом што рекох: још мало и нећете ме видјети, и опет мало па ћете ме видјети?
Заиста, заиста вам кажем да ћете ви заплакати и заридати, а свијет ће се радовати; и ви ћете жалосни бити, али ће се ваша жалост окренути на радост.
Жена кад рађа трпи муку; јер дође час њезин: али кад роди дијете, више се не опомиње жалости од радости, јер се роди човјек на свијет.
Тако и ви дакле имате сад жалост; али ћу вас опет видјети, и радоваће се срце ваше, и ваше радости неће нико узети од вас" ( Jovan 16. 16 - 22 )
SPASENI CE VIDETI ISUSA BOGA KADA DODJE PO DRUGI PUT I BITI CISTI KAO I ON:
"Видите какву нам је љубав дао отац, да се дјеца Божија назовемо и будемо; зато свијет не познаје нас, јер њега не позна.
Љубазни! сад смо дјеца Божија, и још се не показа шта ћемо бити; него знамо да кад се покаже, бићемо као и он, јер ћемо га видјети као што јест.
И сваки који овај над има на њега, чисти се, као и он што је чист" ( 1 Jovanova 3. 1 - 3 )