Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Banjaluka: Skraćeno čekanje na CT preglede i magnetnu rezonancu

Diskusija u 'BiH' započeta od PYC, 01.02.2011.

 1. PYC

  PYC Član

  Postova:
  11.514
  Zahvala:
  50
  Lokacija:
  Prijedor, Republika Srpska
  Banjaluka: Skraćeno čekanje na CT preglede i magnetnu rezonancu
  Srna - 31.01.2011 15:00

  [​IMG]


  BANJALUKA - Pacijenti u Republici Srpskoj na magnetnu rezonancu čekaće deset dana, a na CT dijagnostiku maksimalno 15 dana, nakon što je uveden novi način zakazivanja ovih pregleda, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.
  Do značajnog skarćivanja vremena čekanja na ovu vrstu dijagnostike, na koju se ranije čekalo i više od pola godine, došlo je centralizovanjem upućivanja pacijenata iz cijele Republike.
  "U Službi Fonda zdravstvenog osiguranja, u kojoj se vrši raspored upućivanja pacijenata, u toku jednog mjeseca zakažu se termini pregleda za prosječno 2.500 pacijenata. Pacijentima, kojima je preporučena ova vrsta dijagnostike, pregledi se zakazuju u ustanovi koja ima opremu za određenu vrstu pregleda i u kojoj će pacijent najkraće da čeka", saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja.
  Skraćenju vremena čekanja na ovu dijagnostiku Fond je doprinio i uključivanjem privatnih zdravstvenih ustanova, te je potpisao Ugovor za pružanje usluga magnetne rezonanse sa četiri privatne zdravstvene ustanove "Dr Arar" i "Euromedik" iz Banjaluke, "Teslamedik" iz Bijeljine i "Dr Brkić" iz Doboja.
  Po mišljenju porodičnih doktora, ovo je jedan od najefikasnijih poslovnih poteza Fonda zdravstvenog osiguranja na unapređenju dostupnosti zdravstvene zaštite, navodi se u saopštenju.
   

Preporučite stranicu