A sad malo o muškom orgazmu...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
A sad malo o muškom orgazmu...

Posle mora tekstova na temu ženskog zadovoljstva, došlo je vreme da se pozabavimo muškim orgazmom. Pa, postoji li u životu nešto bar približno dobro, šta kažete?

v243301p0.jpg

Ako budete iskreni, i ne budete se pravili fini, verovatno ćete priznati da ne postoji... O orgazmu se uglavnom priča iz ženske perspektive: te kako ga postići, te koji je bolji, te šta ako se uopšte ne desi, a muškarci su nekako potisnuti u drugi plan, iako i kod njih intenzitet vrhunca može da varira u zavisnosti od mnogo faktora.

Sad kad smo to konstatovali, da vidimo šta kažu stručnjaci, šta možete da uradite da bi vaš partner doživeo orgazam od kojeg klecaju kolena (to jest ako uopšte uspe da ustane iz kreveta... bar neko vreme).

Ipak, spremite se na iznenađenja i poneku kontradiktornost, stvari nisu baš tako jednostavne kao što na prvi pogled možda izgleda. Iako su i muškarci, naravno, osetljivi na stil i tehniku, mnogo toga zavisi i od raspoloženja, vaše dobre volje i tajminga. Prava zabava za oboje počinje kad se ove kockice poklope.

Dobar orgazam je nešto kao piće na kraju dugog radnog dana, nagrada za dobro urađen "posao". U slučaju seksa, iz njegove perspektive, to je da vi budete zadovoljni. Veliki deo njegovog zadovoljstva leži u činjenici da ste vi doživeli orgazam, pa mu proradi ego i ubrzo eto i njega...

Iako je ovakvo ponašanje prirodno, ponekad se može desiti da muškarac počne previše da se opterećuje zadovoljstvom partnerke što ume da iskomplikuje stvari.

Seksualni terapeuti kažu da, iako je ovaj pristup za divljenje (bolje je da želi da vas dovede do orgazma nego da uopšte ne razmišlja o tome), ipak može da predstavlja problem jer odlaganje orgazma u trenutku najjače strasti neminovno vodi ka slabijem intenzitetu kad do njega dođe.

Šta je rešenje? Suptilno mu stavite do znanja da mi dajete "slobodno veče", ohrabrite ga ponekad da misli samo na sebe, jer u tome nema ničeg lošeg. Kako se situacija bude zagrevala, recite mu da je ovo njegovo veče, da radi sve što poželi, ili neka on leži, a vi kontrolišite situaciju, bilo da ste vi "gore", bilo da ga oralno zadovoljavate, tako da on može da se skoncentriše samo na dobar osećaj koji ga obuzima...

Šta još možete da uradite? Pitajte bilo kojeg muškarca na svetu, poslovni put od par dana je najbolji afrodizijak (ovde naravno imamo u vidu ljude koji neće švrljati). Naravno, ne morate da čekate da jedno od vas dvoje negde otputuje, nisu neophodne tako radikalne mere. Dovoljno je da ga dodirnete grudima u prolazu, dok krećete na posao, ili da ujutru "namestite" situaciju tako da vam pred njim sevne noga dok oblačite samodržeće čarape, a onda odlepršate na posao i ostavite ga da razmišlja o onome što ga čeka kad se vidite uveče... Tako ćete posaditi ideju koja će imati ceo dan da nabuja, da bi uveče eksplodirala u punom sjaju.

I biologija je na vašoj strani, tokom predigre raste napetost mišića i sve više krvi stiže u genitalnu regiju, pritisak raste... Dobra stvar je što u ovom slučaju telo i mozak rade zajedno, fizička napetost raste, a sa njom i seksualno uzbuđenje i obrnuto i što duže održite takvo stanje, njegov orgazam će biti intenzivniji

Iako je u ljudskoj prirodi da se prepusti orgazmu čim oseti da se bliži, pokušajte da otkrijete način da partnera navedete da "balansira" na toj tankoj "samo što nije" liniji. Ovde ćete, doduše morati malo da eksperimentišete, ponekad je dovoljno da se umirite, ponekad da se ljubite ili da se vratite na oralni seks, a može da pomogne i ako u pravom trenutku obuhvatite prstima koren penisa i blago ga stegnete. Ili se pozabavite testisima. Ali, šta od ovog "radi" kod vašeg partnera, moraćete sami da utvrdite.

Sa druge strane, seksualno uzbuđenje je misteriozno i moćno, ponekad je prava stvar prepustiti mu se u trenutku, tako da i seks "na brzaka" često za posledicu ima izuzetno intenzivan orgazam. Umetnost je samo u tome da procenite kad je vreme za odlaganje, a kada je bolji "sve i odmah" pristup.

I još nešto, muški orgazam ima dve faze. U prvoj sperma iz testisa, zajedno sa semenom tečnošću kreće... i posle toga više nema nazad. U drugoj fazi koja nastupa sekundu ili dve kasnije, dolazi do ejakulacije. Kad prepoznate taj trenutak, ne ometajte ga. To nije momenat ni za "je l' ti lepo" ni za "volim te". To je trenutak koji pripada samo muškarcu, dozvolite mu da mu se prepusti.

(MONDO)



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Šta sve (ne)znate o muškom orgazmu?

Šta sve (ne)znate o muškom orgazmu?

Orgazam produžava životni vek, a na vrhuncu seksualne moći može da traje i do 30 sekundi, ali isto kao i žene i muškarci mogu da glume da su doživeli vrhunac...

news_14559.jpg

Muškarci koji dožive najmanje dva orgazma nedeljno imaju dvostruko veće šanse da žive duže od proseka, potvrdila su istraživanja. Osim što smanjuju stres i poboljšavaju fizičko i psihičko
zdravlje, naučnici tvrde da 100 orgazama godišnje smanjuje smrtnost za 50 posto i produžava život za tri do osam godina.

I on može da glumi
To da muškarci ne mogu da glume orgazam, samo je mit. Ejakulacija i orgazam su dve različite stvari, a moguće je da muškarci dožive vrhunac i bez izbacivanja sperme. Ejakulacija je posledica gomilanja seksualnog uzbuđenja koje uzrokuju zatezanje mišića oko žlezda prostate. To zatezanje i opuštanje mišića izaziva izbacivanje sperme.

Seksualna napetost izaziva grčenje lica
Različite vrste nerava u kičmi kontrolišu orgazam. Kako se seksualna napetost skuplja tako muškarci osećaju ritmičko zatezanje i opuštanje mišića karlice što objašnjava grčenje mišića lica i ispuštanje zvukova. Do toga ne mora
svaki put da dođe u isto vreme s ejakulacijom.

Na vrhuncu seksualne snage orgazam može da traje i po 30 sekundi
Muškarci seksualni vrhunac dosežu početkom 20-ih. Tada je njihova želja najveća, a orgazmi najintenzivniji. U tom razdoblju mogu da imaju seks i po nekoliko puta na dan, a orgazam može da im traje i do 30 sekundi.

Orgazam može izazvati gubitak pamćenja
Preintenzivan orgazam kod jačeg pola može izazvati prolaznu globalnu amneziju odnosno privremeni gubitak pamćenja. Intenzivan orgazam povećava pritisak u mozgu i izaziva gubitak pamćenja koji može trajati od 12 do 24
sata
.

Ako zaspi odmah nakon seksa, kriva je genetika
Nakon seksa muškarcu treba samo pet minuta da zaspi, dok pripadnicama lepšeg pola treba 20 do 30 minuta. Razlog za to krije se u hormonu oksitocinu koji je odgovoran za erekciju i ejakulaciju. Tokom seksa njegov nivo se povećava, a posledica je pospanost i umor. Žene to ne pogađa jer i u stanju mirovanja imaju više nivoe oksitocina nego muškarci.

Izvor: S media




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Zanimljive činjenice o muškom orgazmu

Zanimljive činjenice o muškom orgazmu

Mislite li da znate baš sve o njegovom velikom O? Hm... Iako oba partnera uživaju u orgazmu, muški i ženski mozak najčešće se nalaze u potpuno različitim stanjima svesti. Postoje razlike i pre i nakon postizanja orgazma, a muški orgazam jednako je misteriozan i zanimljiv kao i ženski.

1.jpg
Dve minute masturbiranja ili sedam minuta penetracije...Iako "više" treba, svakako je veći užitak ovo drugo, zar ne?

1. Dve minute masturbiranja
Muškarcima su potrebne samo dve minute (ili manje) masturbacije kako bi došli do
vrhunca.

2. Sedam minuta penetracije
Mediji i pornografska industrija bombarduju nas s prikazima dugih seksualnih odnosa, a u stvarnosti prosečna penetracija ne traje duže od sedam minuta. Seks koji traje kraće od 2 minute većina smatra preuranjenom ejakulacijom.

3. Traje od 5 do 30 sekundi
Iako je muškarcima potrebno mnogo kraće vremena da dožive orgazam, njihov veliki O traje kraće od ženskog. Muški orgazam traje od pet do 30-ak sekundi, dok ženski traje i do 15 sekundi duže.

4. Mogu ga odglumiti
I oni mogu savršeno uživati u seksu čak i ako nije došlo do eksplozivnog završetka. Iako retko, i kod muškaraca se može pojaviti nemogućnost postizanja orgazma. I da, i muškarci mogu odglumiti orgazam, ali to, drage dame, ne znači da nisu uživali u celom činu.

5. Orgazam i ejakulacija nisu simultani
Većina žena smatra da su muški orgazam i ejakulacija ista stvar, ali to ne mora uvek da bude tako. Mnogi muškarci ejakuliraju nekoliko minuta nakon orgazma, a postoje i slučajevi onih koji uopšte ne ejakuliraju tokom orgazma.

2.jpg
Ne zamerite mu ako dremne posle seksa: Puni baterije za drugu rundu ;)

6. Treba im dopuna baterija
Nakon seksualnog vrhunca, muškarcima je potreban odmor čije se trajanje kreće od nekoliko minuta do nekoliko sati. Orgazam oslobađa hormon oksitocin kod oba pola. Kod muškaraca uzrokuje pospanost dok žene nakon seksa imaju potrebu za nežnostima, maženjem i razgovorom. To je prirodna hemijska reakcija, pa nemojte da zamerite svom partneru ako poželi malo da odspava nakon orgazma.

7. Višestruki orgazmi
Iako je retkost, višestruki orgazmi se mogu pojaviti i kod muškaraca. To se posebno odnosi na one kod kojih je izostala ejakulacija. Muškarci kojima je potrebno manje vremena između ejakulacija takođe mogu doživeti višestruki orgazam, ali to je mnogo ređe nego kod žena.

8. Muška G tačka
I oni imaju svoju G tačku koja im donosi neslućene užitke. Nalazi se unutar anusa i u obliku je kestena. Do nje se može doći i masažom spoljnog područja anusa.

9. Tri najosjetljivije tačke
Nekoliko tačaka na njegovom telu može ga dovesti do orgazma. Najosetljiviji delovi na muškom telu su frenulum (nalazi se ispod glavića penisa), perineum (nalazi se između testisa i anusa) i prostata.

10. Češće ga doživljavaju nego žene
Prema istraživanju Univerziteta iz Čikaga, 75% muškaraca može redovno da doživi orgazam tokom seksualnih aktivnosti, dok to može samo 50% žena.

Izvor: She




 
Natrag
Top