US Open 2016

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Mekinro neće raditi sa Raonićem u Njujorku
Džon Mekinro rekao je da neće raditi sa Milošem Raonićem tokom predstojećeg Ju Es opena "za svoje dobro, za Miloševo dobro i za dobro televizije ESPN".

IZVOR: BETA

184541662557c2f61659b67256610168_w640.jpg

Getty images
Mekinro je pre Vimbldona postao član trenerskog tima Miloša Raonića, a za to vreme je radio i kao televizijski komentator.

On nije komentarisao Raonićeve mečeve sve do finala Vimbldona, kada je od njega traženo da pruži uvid u igru kanadskog tenisera, umesto tipične analize.

Mekinro je rekao da je "trenutno najbolje da prestanemo da radimo ono što radimo".

"To će svima olakšati život. Volim da mislim da imam dobar odnos sa ostalim igračima", rekao je Mekinro.

On je ostavio mogućnost saradnje sa Raonićem ili nekim drugim teniserom i tokom pauze, ali samo ne tokom grend slem turnira.

Mekinro je prošle nedelje radio sa Raonićem, za koga je rekao da je "sjajan dečko".

Raonić je peti nosilac na Ju Es openu, koji počinje u ponedeljak, a u prvom kolu igraće protiv Dastina Brauna iz Nemačke.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Nadal: Nema "velike četvorke", samo Novak i Endi
Španac Rafael Nadal priznao je da više ne postoji "velika četvorka" i istakao da se za vrh svetskog tenisa bore samo Novak Đoković i Endi Mari.

IZVOR: TANJUG


Photo by Joe Robbins/Getty Images
Nadal je spomenute tvrdnje obrazložio povredama Rodžera Federera i njega, što su iskoristili najbolja dva tenisera na ATP listi.

"Velika četvorka’ je ostarila. Sve je to normalno, dolaze nove generacije koje žele da budu u tom položaju. Istina je da sam se povredio, kao i Federer, dok su Novak i Endi napravili razliku u odnosu na pratioce", rekao je Nadal, a prenosi "USA Today"

Nadal je dodao da se sada oseća znatno bolje posle povrede i pauze od dva i po meseca.

"Potrebno mi je vreme, pokušao sam u jakom ritmu da igram na Olimpijskim igrama u Riju i Mastersu u Sinsinatiju, ali i dalje osećam bol. Svakim danom sve manje, nadam se da ću uskoro biti 100 odsto spreman", rekao je Nadal, uoči starta US opena.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Novak počinje nastup u Njujorku, igra i Duci
Najbolji teniser sveta Novak Đoković naći će se na terenu prvog dana US opena, poslednjeg Gren slema sezone.

Izvor: B92



Photo by Mike Stobe/Getty Images for USTA
Đoković pohod na novu titulu počinje duelom sa Ježijem Janovičem iz Poljske, a njihov meč biće prvi u večernjem terminu na stadionu ’Artur Eš’.

Razlika između Njujorka i Beograda je šest sati, što znači da će susret početi u noći između ponedeljka i utorka, od 1 sat posle ponoći po našem vremenu.

To će biti prvi duel dvojice tenisera – Janovič je trenutno 228. igrač na ATP listi, dok je najbolji plasman imao u avgustu 2013, kada je bio 13.

Posle Novaka i Jiržija, na teren najvećeg teniskog stadiona na svetu izaći će dve domaće teniserke, Medison Kiz i Alison Riske, čijim duelom će biti zatvoren program prvog dana.

Dnevni raspored, u ponedeljak od 17 časova po srednjoevropskom vremenu, orvaraju sedma nositeljka Roberta Vinči i Ana-Lena Fridsam. Posle nje igraju Andželik Kerber i Polona Hercog, dok će pred večernju pauzu Rafael Nadal za favorita imati Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Na stadionu ’Luis Armstrong’, drugom po veličini na ’Flešing Medouzu’, šampion iz 2014. Marin Čilić sastaje sa Rodžeriom Dutrom Silvom. Posle tog, slede mečevi Frančeska Skjavone – Svetlana Kuznjecova, Elis Mertens – Garbinje Mugurusa i Džek Sok – Tejlor Fric.

Od srpskih predstavnika prvog dana igraće samo Dušan Lajović, koji na terenu 12 neće imati jednostavan posao jer igra sa Benoa Perom, koji je postavljen za 32. nosioca.

US open, četvrti Gren slem sezone, počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 21.862.744 dolara, a titulu brani Novak Đoković.

US open, prvi dan:
Stadion Artur Eš:

17.00 Roberta Vinči – Ana-Lena Fridsam
18.30 Andželik Kerber – Polona Hercog
20.00 Rafael Nadal – Denis Istomin
01.00 Novak Đoković – Ježi Janovič
03.00 Medison Kiz – Alison Riske

Stadion Luis Armstrong:
17.00 Rodžerio Dutra Silva – Marin Čilić
19.00 Frančeska Skjavone – Svetlana Kuznjecova
20.30 Elis Mertens – Garbinje Mugurusa
22.00 Džek Sok – Tejlor Fric

Grendstend:
17.00 Tejlor Taunzend – Karolina Voznijacki
18.30 Džon Izner – Franses Tijafo
20.30 Žo-Vilfred Conga – Gvido Andreozi
22.30 Džoana Konta – Betani Metek-Sends

Teren broj 12:
17.00 Petra Kvitova – Jelena Ostapenko
18.30 Sara Erani – Šelbi Rodžers
20.00 Benoa Per – Dušan Lajović
22.00 Adrijan Manarino – Rajan Herison
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Braća Mekinro: Mari nikada kao Novak, Rodžer i Rafa
Legendarna američka braća Džon i Patrik Mekinro smatraju da Endi Mari nikada neće biti na nivou Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.


Izvor:B92

30889314157c44adf032da492761899_w640.jpg

Getty images
Britanski mediji poslednjih nedelja pokušavaju da na sve načine uguraju Marija u takozvanu ’veliku četvorku’, ali Patrik i Džon smatraju da Škot jednostavno nema taj kvalitet.



Mari je tokom karijere osvojio tri Gren slema i dva olimpijska zlata, ali to je još uvek mnogo manje od velike trojke, a posebno se izdvaja slab odnos koji Mari ima u duelima sa Novakom, Rodžerom i Rafaelom.

„Novak je najveća prepreka Endiju. On poslednjih nekoliko godina igra na nivou koji Mari ne može da isprati. To ga je frustriralo, ali su se stvari promenile u poslednjih nekoliko meseci. Bio je šok kada je Novak izgubio rano na Vimbldonu jer nivo koji je postavio bio je najveći koji sam ikada video kada je u pitanju konstantnost. Mari mora još mnogo da radi kako bi uspeo ono što je Novak uradio u poslednjih nekoliko godina. Svakako Mari igra trenutno najbolji tenis u životu. Trenutno je u odličnoj poziciji. On želi da se o nujemu govori na isti način kao što se govori o preostaloj trojici koji su među pet najboljih tenisera u istoriji. Mari radi sjajan posao, ali mora još mnogo da radi kako bi se približio tim momcima“, kaže Džon Mekinro.

Njegov mlađi brad Patrik Mekinro otišao je još dalje rekavši da Škot nikada neće biti na nivou Đokovića, Federera i Nadala.

„Mari ima šansu, ali nikada neće biti na nivou ostale trojice momaka. Ne kažem da nije sjajan igrač, on to jeste, osvojio je tri Gren slema i dva olimpijska zlata. Ima šansu da osvoji još Slemova. Ali, mislim da on nema igru kojom može da dominira svake nedelje tokom dugačkog perioda kao što su preostala tri momka radila. Jednostavno, ne urada lopticu čisto i rano kao oni. Ono što me oduševljava kod njega je što ulaže i više truda od preostale trojice. On ne udara lopticu čisto kao ostali igrači. Ono što je uradio na šljaci ove sezone je neverovatno. Bio je ok na toj podlozi ranije, ali sada je prešao na drugi nivo i postao jedan od najbooljih šljakaša.“
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Kirjos: Ne volim tenis, igraću najviše do 27.
Nik Kirjos nastavlja sa kontroverznim izjavama, a sada je ponovio da ne voli previše tenis.

Izvor: B92
177017513357c4459bc09f3838341207_w640.jpg

Getty images
Australijski teniser često je u centru pažnje, ali ne zbog velikog talenta, već zbog lošeg ponašanja na i van terena.

Sada je dodao da će njegova karijera maksimalno trajati do 27. godine.

„Čak i da osvojim Gren slem, rekao bih isto“, kaže Australijanac o izjavi da ne voli tenis.

Trenutno ima 21 godinu što znači da planira da igra još najviše šest godina. Na pitanje šta bi rekao sebi da je trener, kaže:

„Rekao bih treniraj više nego četiri puta nedeljno. Nemam nikakvu dilemu da bih bio posvećeniji da imam želju da osvajam Slemove. Trenirao bih dva puta dnevno, išao bih u teretanu, jeo bih zdravije... Ali, u ovom trenutku ne znam šta želim. Nemam trenera, treniram kada stignem. Da li sam u redu sa time? Ne znam“, kaže Kirjos.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Beker: Novaka muči povreda, ali...
Legendarni Boris Beker, trener najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića, kaže da srpski teniser nije želeo ranije da otkriva povredu ručnog zgloba.



Izvor: B92

177766361357c4728ad7a44541464341_w640.jpg

Getty images
Đoković je na Rolan Garosu postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, a nakon toga usledio je možda i očekivani pad.

Na Vimbldonu je izgubio u trećem kolu, a na Igrama u Riju u prvom od Del Potra.

„Sada je priznao da ima povredu ručnog zgloba. Nije želeo to ranije da ističe jer je pošteno izgubio na Vimbldonu i u Brazilu, ali mu je ta povreda pravila probleme i još uvek ih pravi. Ipak, on je favorit, branilac je titule i trenira naporno kako bi odbranio svoje trofeje“, kaže Beker.

Endi Mari ima dobru šansu da do kraja godine prvi put u karijeri postane najbolji igrač sveta.

„Mislim da će u narednih nekoliko Gren slemova on pokušati da sruši Đokovićevu nadmoć. Kada pogledate 2016. godinu, deluje da polako dolazi do promene u vrhu svetskog tenisa. Rodžer nije igrao Rolan Garos, neće ga biti ni ovde, Rafael Nadal takođe ima mknogo problema, deluje kao da je velika četvorka spala na veliku dvojku, Đoković i Mari su razvili veliko rivalstvo. Mari je sazreo, stabilniji je. Ipak, on nije osvojio onokoliko Gren slemova koliko je želeo od 2013. godine. Vimbldon i Olimpijske igre pokazali su da on sada ima manji pritisak i da kontroliše bolje emocije“, smatra Beker.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Počelo iznenađenjem: Edmund izbacio Gaskea
Prvi meč koji je završen na ovogodišnjem US openu u muškom singlu bilo je iznenađenje, pošto je takmičenje zavšio Rišar Gaske.


Izvor: B92
25820792857c4688e22803557325123_w640.jpg

Getty images
Bolji od 13. nosioca u Njujorku bio je Britanac Kajl Edmund i to lako u tri seta – 6:2, 6:2, 6:3.

Oni koji ozbiljno prate tenis ipak znaju da ovaj rezultat ne predstavlja senzaciju, jer je Edmund ove godine pokazao da poseduje ozbiljan potencijal.

Ipak, teško da je neko mogao da očekuje ovako ubedljiv rezultat. U prva dva seta Edmund je bio ubedljiv napravivši po dva brejka, a u trećem je Francuz pokušao da se vrati.

Poveo je sa 3:1, ali je potom izgubio pet vezanih gemova i završio je turnir već u prvom kolu. To je tek treći poraz Gaskea u prvom kolu Gren slema od kada je nosilac na najvećim turnirima.

Naredni rival Edmunda biće Lacko ili Eskobedo.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Nadal: Nema "velike četvorke", samo Novak i Endi
Španac Rafael Nadal priznao je da više ne postoji "velika četvorka" i istakao da se za vrh svetskog tenisa bore samo Novak Đoković i Endi Mari.

IZVOR: TANJUG


Photo by Joe Robbins/Getty Images
Nadal je spomenute tvrdnje obrazložio povredama Rodžera Federera i njega, što su iskoristili najbolja dva tenisera na ATP listi.

"Velika četvorka’ je ostarila. Sve je to normalno, dolaze nove generacije koje žele da budu u tom položaju. Istina je da sam se povredio, kao i Federer, dok su Novak i Endi napravili razliku u odnosu na pratioce", rekao je Nadal, a prenosi "USA Today"

Nadal je dodao da se sada oseća znatno bolje posle povrede i pauze od dva i po meseca.

"Potrebno mi je vreme, pokušao sam u jakom ritmu da igram na Olimpijskim igrama u Riju i Mastersu u Sinsinatiju, ali i dalje osećam bol. Svakim danom sve manje, nadam se da ću uskoro biti 100 odsto spreman", rekao je Nadal, uoči starta US opena.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Monfis srušio sat na terenu
Francuski teniser Gael Monfis je često u centru pažnje zbog atraktivnih poteza, a sada je uspeo da polomi sat na terenu.


143827988457c4819898e10884407101_w640.jpg

Getty images
Tokom duela protiv Žila Milera u prvom kolu na US openu Monfis je pokušao da stigne tešku lopticu koja je išla na tribine, a na kraju je jedva izvbegao ozbiljniju povredu pošto je sad počeo da pada na njega.





[raw]
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Monfils?src=hash">#Monfils</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/USOpen?src=hash">#USOpen</a> <a href="https://t.co/K8wvAQhRQ2">pic.twitter.com/K8wvAQhRQ2</a></p>&mdash; doublefault28 (@doublefault28) <a href="https://twitter.com/doublefault28/status/770328359138127872">August 29, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
[/raw]
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.543
Nadal rutinski do drugog kola
Rafael Nadal, peti igrač sveta, sigurnom partijom započeo je učešće na US Openu.




117483801157c49c148a890416286682_w640.jpg

Getty Images
Španac je u prvoj rundi Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država savladao Denisa Istomina iz Ubekistana maksimalnim rezultatom u setovima – 6:1, 6:4, 6:2.

Rafa je u laganom ritmu završio duel za 129 minuta, a protivnik u narednoj rundi biće mu Italijan Andreas Sepi – koji je u četiri seta bio bolji od Stefana Robera iz Francuske (6:2, 3:6, 6:4, 6:3).

'Bik sa Maljorke' u prvom setu čak tri puta oduzeo je servis protivniku i za 35 minuta igre stigao do vođstva. Već u drugom gemu narednog dela igre napravio je još jedan brejk, a,iako se Uzbekistanac vratio na 4:3 – nije uspeo da odservira za 5:5.

Ipak, nije se predavao i ako je bio u velikom zaostatku, pružio je snažan otpor i sredinom trećeg seta, ali je Nadal u pravi čak zaigrao agresivno i sa dva nova brejka završio posao.
 
Natrag
Top