FK Crvena Zvezda

Član
Učlanjen(a)
22.11.2009
Poruka
214
Lukić održao sastanak sa Delijama

00037722.jpg
Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić, zajedno sa saradnicima, sastao se sa navijačima crveno-belih, a tema razgovora je bio predstojeći 139. "večiti derbi". Kako je saopšteno na sajtu Zvezde, konstatovano je "da je u interesu svih pravih Zvezdaša da predstojeći "večiti derbi" prođe u sportskoj atmosferi i bez incidenata".

- Derbi je praznik srpskog fudbala i pozivamo naše pristalice da dođu u što većem broju, da bodre svoj klub, da se ponašaju tolerantno, u duhu fer pleja. Navijači Crvene zvezde će na predstojećem "večitom derbiju" napraviti sportsku atmosferu koja će se pamtiti. To će biti najveća podrška našem klubu. Veoma smo radosni što će se se "večiti derbi" direktno prenositi u 19 zemalja Evrope i pozivamo sve da iz Srbije pošaljemo lepu sliku kojom ćemo se svi ponositi - zaključeno je u zajedničkom saopštenju.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Kristić mirno spava: Viteški pobeđujemo!

22 Oktobar 2010 | 15:57

Kristić mirno spava: Viteški pobeđujemo!


Aleksandar Kristić mirno dočekuje duel sa Partizanom,(subota,13h, PRVA TV) pošto Crvena zvezda ima tri boda viška od crno-belih.

24fehxt.jpg


Jedini problem zadaje mu bolest kapitena Slavoljuba Đorđevića.

- Preuzeću odogvornost za ponašanje svojih igrača na terenu. Ipak, Marakana nije pozorište, već bojno polje, ali gde viteški treba pobediti - istakao je Kristić.

Crveno-beli su se pred derbi odlučili za izolaciju, a mladi trener objašnjava i zašto.

- Jedan od motiva što nismo davali izjave prethodnih dana je da zaštitimo derbi kako neka izjava ne bi bila protumačena kao potpaljivanje atmosfere.

Kristić pred meč sa Slobodom prošlog vikenda nije spavao pet dana.

- Pred duel u Lučanima nesanica me je iscrpela taklo da sam sada mirno spavao - poručio je Kristić.

Posle zajedničke konferencije usledio je prijateljski zagrljaj dva trenera, Kristića i Aleksandra Stanojevića.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
JSL: Crvena zvezda - Partizan 0:1


23 Oktobar 2010 | 15:00

3478c1t.jpg


Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraju 139. "večiti derbi" na "Marakani". Crveno-beli imaju tri boda više od komšija, ali i negativan učinak u međusobim duelima u proteklih nekoliko godina.

Partizan u poslednjih šest utakmica nije poražen od Crvene zvezde.

Iz bezbednosnih razloga ovaj duel dva naša najveća kluba igra se od 13 sati, a iz istog razloga je u prodaju pušten manji broj karata. Ipak, očekuje se da oko 30.000 navijača budu svedoci nove "večite" priče.

4j98pc.jpg


Prvi na teren istrčao je Vladimir Stojković, koga su navijači Zvezde dočekali salvama uvreda. Golman srpske reprezentacije je otrčao prema jugu, otpozdravio gostujućim navijačima, a sve to dešavalo se 45 minuta pre početka meča.

Tošić, Vešović, Adi i Kaluđerović debituju u "večitom derbiju".

Igrači su izašli na teren u majicama sa natpisom fer plej i porukom "pokaži crveni karton rasizmu i huliganizmu"

6. minut - GOOOOOL, vodi Partizan...Moreira. Kakva greška Slavoljuba Đorđevića! Kapiten Crvene zvezde želeo je da vrati loptu Stamenkoviću, ali je to uradio užasno loše, pa je Kleo bez ikakvih problema istu prihvatio i uposlio Moreiru, koji je još lakše, sam sa pet metara, plasirao loptu u prazan gol! Treći pogodak Moreire u duelima sa Zvezdom.

12. minut - Stativa! Odlična akcija Crvene zvezde, koju je pokrenuo Koroman, nastavio Vešović, a udarcem sa desetak metara, u naletu, završio Kadu. Nažalost po domaće, lopta je pogodila stativu!

15. minut - Problemi za Stamenkovića posle udarca Tomića iz "slobodnjaka" sa preko 30 metara. Golman Zvezde je ispustio loptu posle intervencije, ali je Đorđević bio najbliži i otklonio opasnost.

26. minut - Stamenković je ponovo imao problema, ovog puta posle udarca Saše Ilića sa dvadesetak metara. Vezni fudbaler crno-belih je gađao donji levi ugao gola gostiju, ali je Stamenković pravovremeno reagovao i loptu izbacio u korner.

Posle pola sata igre fudbaleri Partizana napravili su samo jedan faul, a Zvezda 12!

40. minut - Perfektan centaršut uputio je Duško Tošić ka Kaluđeroviću, koji se nalazio na drugoj stativi. Uspeo je centarfor Zvezde da zahvati loptu, doduše, iz ne baš idealne pozicije, ali prilično traljavo, pa je ona otišla u korner.

42. minut - Mogli su crno-beli da udvostruče prednost, ali je Moreira očajno izveo završni udarac. Asistirao mu je Kleo, koji je istrčao dvadesetak metara u kontri, stao, pogledao, i idealno uposlio saigrača.

DRUGO POLUVREME

Crvena zvezda je mnogo ofanzivnije krenula u nastavku. Umesto Vešovića na terenu je Trifunović. Crveno-beli dominiraju u prvih desetak minuta nastavka, ali se Partizan dobro brani.

61. minut - Saša Ilić je srušio Kalušerovića na tridesetak metara od gola. U nastavku, posle izvedenog prekida, odbrana Partizana ponovo je sigurno reagovala.

62. minut - Prva izmena kod gostiju, izlazi Kleo, a umesto njega na terenu je Boja.

65. minut - Stanojević ponovo menja. Na klupu ide Tomić. Babović će zauzeti njegovo mesto.

66. minut - Prečka! Velika prilika za crno-bele! Saša Ilić je primio loptu na sredini terena, bio je neometan, sjajno je asistirao Boji, koji je odlično šutirao, ali je pogodio prečku! Mnogo sreće za Zvezdu!

72. minut - Kakva šansa za Crvenu zvezdu! Kadu je šutirao, ispostavilo se odlično asistirao Trifunoviću, koji se našao sam na sedam metara od gola, ali mu je loptu sa noge u poslednjem momentu sklonio Miljković. I tu nije prestala opasnost za crno-bele, pošto je lopta išla pravo na nogu Koromanu, ali je opet Miljković sjajno reagovao!

75. minut - Treća izmena u Partizanu. Ušao je Kamara umesto Petrovića.

77. minut - Boja... Još jedan opasan udarac Kamerunca ka golu Zvezde. Ponovo je Stamenković imao sreće pošto je lopta prohujala pored njegove leve stative.

79. minut - Menja i Kristić. Ušao je Aleksandar Jevtić, a izašao Koroman. Zvezda će u poslednjih desetak minuta igrati sa tri izrazita napadača.

Do kraja meča ništa bitno se nije desilo. Odmah po poslednjem zvižduku glavnog sudije, Zvezda je pokunjena krenula ka tunelu, a Partizan na "jug" da slavi pobedu sa navijačima.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 0:1 (0:1)

STADION Crvene zvezde
GLEDALACA: 25.000
SUDIJA: Slobodan Veselinović (Valjevo)
STRELCI: Moreira 5.
ŽUTI KARTONI: Tošić, Ilić, Stojković, Babović.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Adi, Đorđević, Tošić, Isah, Milovanović, Vešović (od 46. Trifunović), Koroman (od 79. Jevtić), Kadu (od 87. Bogdanović), Kaluđerović. TRENER: Aleksandar Kristić.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Smiljanić, Petrović (od 75. Kamara), Ilić, Tomić (od 65. Babović), Moreira, Kleo (od 61. Boja). TRENER: Aleksandar Stanojević


-----------------------------------------------------------------------------------


Đorđević: Teško je...


23 Oktobar 2010 | 16:03

308xrmr.jpg


Tragičar 139. "večitog derbija", Slavoljub Đorđević, posle poraza od Partizana, razumljivo, bio je utučen.

- Teško je govoriti šta osećamo u ovom trenutku svi u svlačionici. Meni lično ovo je mnogo teško palo - rekao je Đorđević, koji je dan pre utakmice imao temperaturu, ali nije ni pomišljao da ostavi drugove na cedilu:

- Ne bih sebi oprostio da nisam izašao da igram.

Đorđević ne može da objasni zbog čega je onako loše reagovao i dozvolio Partizanu da iz jedne od retkih šansi povede, kada je kao na tacni poslužio Klea.

- Onako da vratim loptu ka golmanu dešava se jednom u milion slučajeva. Partizan nije imao neke šanse, mi smo ih imali, ali ih nismo iskoristili. Kad se izgubi, džaba je pričati, svaki neuspeh boli, pa čak i kada nisam igrao za Zvezdu, a možete misliti sada. Tako se oseća sada svaki Zvezdaš.

Jedno od pitanja novinara upućenih Đorđeviću odnosilo se na loše igre Zvezde u duelima sa Partizanom poslednjih godina.

- Prvi put kada sam igro za Zvezdu dobijali smo Partizan često, ali nikako nismo osvojili trofej. Sada može da se desi da, ne daj bože, opet izgubimo, ali da na kraju uzmemo trofej.
 
Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Dok upravi dodje iz dupeta u glavu,da je Djordjevic rbina od igraca kao i Dostanic od trenera,ode prvenstvo.Po meni najgori kapiten u istoriji Crvene Zvezde.
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Treba napraviti jaci tim,dovesti pojacanja solidna,ali prvo promena celokupne uprave kluba.
Prvenstveno smo slabi igracki,malo kvaliteta ima ovaj tim,nazalost moram to da kazem.
 
Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Da posetim "reon" druga Kantone. yes3 Btw, čestitam novi uredniče, mada mi čudno što nisi tražio muziku. :dntknw: Al nema veze.

Reč, dve o derbiju. Izuzetno bezidejna, anemična, anti-fudbalska igra mog voljenog kluba i sasvim zaslužen poraz. Od svakog drugog poraz lakše pad neg' od Partizana, al' zato se to zove derbi. yes3 Nije ni Partizan briljirao, ali igrao je taman koliko mu treba i potpuno iskoristio poklon naše tuge od kapitena Psiholjuba Đorđevića. Slažem se Miksailo da goreg kapitena nikad nismo imali. U stvari, demantovaću sam sebe, gori kapiten je prodana duša, čovek bez mozga i morala, onaj što pljuje pa poliže. Da, u pitanju je Vladimir Stojković. Posle onog poteza sa majcom ja tog čoveka više nikad neću spomenuti, ni po dobru ni po zlu. On je za mene završena priča. I dokaz da se uvek može pasti niže, ma koliko to izgledalo nemoguće.

Još malo o fudbalskim stvarima. Videlo se danas da su sve one prethodne pobede više rezultat nekvaliteta ostalih timova, a ne neke Zvezdine snage. Partizan je glatko kontrolisao utakmicu, igrao najnormalniji presing (ništa epohalno, samo maksimalno odgovorno), dok Zvezdini igrači čekaju i čekaju i čekaju... I naravno dočekaše poraz.:roll: Ninkov mnogo puta probio po strani, ali onda stane i vrti se u mestu, a kad pogledaš nema kome ni da centrira,u skok igri davno nismo bili inferiorniji. Kod Koromana se videla najveća želja, ali uvek potez-dva više. Milovanović... Ček, jel on igrao danas? :vorred:Kaluđer... Čini mi se da ga videh jednom, dvaput da je nešto tamo radio po terenu, al' ne znam šta. Karleušić - lost in time & space.wacko2 Vešović - biće nešto od njega, u ovom timu trenutno jednostavno nema s kim da igra i od koga da uči. Kadu - ne zna dal je doš'o ili poš'o, može on da igra protiv Čuke i Slobode i tu je negde njegov maksimum. Isah - nije u nekoj formi, ali trudio se. Stamenković - odradio kako treba svoj deo posla. I jedan igrač ekstra klase koji se verovatno pita: Šta ja radim sa ovim čobanima? je Li Adi, štoper velikih mogućnosti. Školovan i talentovan igrač, sve odradio besprekorno (imao jednu grešku koju je brzo ispravio). Kapitena (kukala mu majka) sam gore spomenuo, a moram malo ove njegove izjave da prokomentarišem:

Meni lično ovo je mnogo teško palo - rekao je Đorđević, koji je dan pre utakmice imao temperaturu, ali nije ni pomišljao da ostavi drugove na cedilu:

- Ne bih sebi oprostio da nisam izašao da igram.

Mi bi ti oprostili, trebao si da ležiš kući i piješ čajić.


- Onako da vratim loptu ka golmanu dešava se jednom u milion slučajeva.

Tebi se to sine ne dešava samo kad si na klupi. Kiksara i vezara, lud i nepredvidiv, otud i nadimak Psiholjub. Ako voliš Zvezdu, molim te traži ispisnicu, molim te.:)
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Pa, sta da kazem? Dobra utakmica. Djordjevic je prodao utakmicu. I to mi je kapiten? Koji se usrao kad mu je Kleo prisao pa je sutno loptu ko da nista nije jeo. Po meni pravi kapiten je Pavle Ninkov. Li Adi je odigrao fantasticno. Koroman prosecno, Kludjerovic nikako, Trifunovic je uneo malo zivosti ali ni to nije pomoglo.
Vezni red, strasno!

Stamenkovic, OK...
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Vise me je zabolela nasa igra,nego poraz od grobara,najveca razocaranja po meni su Tosic i Milovanovic,koje nije trebalo dovoditi,nekad su vredeli,sada prosecni igraci,los je bio i Vesovic,Isah veoma lose,sve pocasti Adi-ju,decko je talenat.
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
A i greska Djordjevica brate, kao da nije jeo dva dana, uplasio se Klea.
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Đorđević je katastrofa od početka sezone, kao Tutorić prošle godine...to treba na vreme najuriti yes3
 
Natrag
Top