NLO i Biblija -leteci tanjiri i vanzemaljci u Bibliji

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Lepo reče Tripo.

Da bi se stvorila teorija o ravnoj zemlji - mora se promeniti ceo sistem položaja kontinenata, i kriterijumi za određivanje udaljenosti, uglova, visine, parametara, itd..

To je paralena nauka, koja je potpuno suprotna nauci o zemlji kao lopti.

Pa to su uradili i sa teologijom, promijene kriterijume pobožnosti u Bibliji i onda govore kako imaju ispravnu nauku.

Дебункинг Дубај 80-99 / 200
# 80 Празна тврдња.
Први се ослања искључиво на извештају момком који тврди да је видео одређени брод са велике даљине очевидац. Па ... то никада није испоставило да је погрешно у историји људског рода. сведочење очевидаца без икаквих додатних доказа је научно безвредан.
Други је скоро иста ствар, само да та особа је наводно исправан положај, изглед и кретање брода.
Па .. може голи људско око реши изглед једног брода са 200 миља далеко? И можеш да докажеш да је момак имао апсолутно никакве шансе да зна где је брод из других извора? Можеш ли доказати да он није био само један од хиљаду људи који су нагађања и да се десило да је онај који га некако зар не? Да ли сте чули за било који тип у Јемену у стању да понови ову невероватну феат из те удаљености?
Одговори су: Не, не, не и ... не.

# 81 Пхони број + преламања
Је то стварно десило? Не знам; Господин Дубај представља само тврдње, али нема доказа.
(Извори и детаљи за обрачун: Погледајте # 69 & 70)
Дункеркуе светло кућа је заправо 66.35м надморске висине (217.7 метара).
хттпс://фр.википедиа.орг/вики/Пхаре_де_Дункеркуе
Геометријски се може видети са удаљености од најмање 29.1км, брод 10 метара изнад воде Можете погледати барем 6.2км далеко.
хттп://ввв.рингбелл.цо.ук/инфо/хдист.хтм
Коефицијент преламање 0.33 на удаљености од 45км (28 миља) ће вам дати 6.2 + 39 = 45.2 км од додатих секу по виђењу линија. То значи да након сунчаном дану над отвореном мору сте могли да видите светионик из тог брода. За више информација о преламања коефицијената и зашто је сасвим могуће вредност од 0.33 за ових услова у току отвореним водама, погледајте овде:
хттп://онлинелибрари.вилеи.цом/дои/10.1029/2010ЈД014067/фулл

# 82 Празна тврдња.
Шта је "Лука Николсон светло"? Што се тиче мог знања, да не постоји. Ако господин Дубај значи Пенцарров Хеад Лигхтхоусе (од лука Николсон се односи на Веллингтон), који је угашен 1935. године.
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Пенцарров_Хеад_Лигхтхоусе

То је замењен Баринг Хеад Лигхтхоусе, али ово ни нема централну висина, ни опсег да је "наводећи".
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Баринг_Хеад_Лигхтхоусе

Одакле му те информације? Који су његови извори за ова имена и бројева које он тврди да "побије"? Поред не пружају своје изворе, у својим прорачунима никада није фактори у било шта од следећег:
-Тачно висина посматрача
-Тачно фокалне висине светионицима (висина Буилдинг + тла)
-Атмоспхериц преламање.
Поврх тога, он нема никакву врсту фотографске доказе за своју тврдњу да почне са.

Од сада, ја ћу се сваки следећи захтев на овај, када садржи ни један од горе наведених основних захтева за спровођење истраге.
Када ваш захтев има исти квалитет као, рецимо "У 1832. проширио глас да Сер Алфред Ровботтле од Ланцасхире је видео пинк једнорога плеше у свом дворишту", требало би да буде јасно свакоме да је ово најгора врста тврде да могу да направе, када ти докази није ништа друго него сведочења очевидаца. И када још не успевају да обезбеде да безвредног доказ, само да захтева да се почне са, без доказа или побијање било чега на било који начин, облик или форму.

# 83 сее # 82

# 84 сее # 82

# 85 сее # 82

# 86 сее # 82

# 87 сее # 82

# 88 сее # 82

# 89 сее # 82

# 90 Празна тврдња.
Изнова и изнова: Истина је да (са коефицијентом преламања од, рецимо, 0.2) кип слободе не би требало да буде видљив из 60 миља, осим ако сте покушали да га посматрати из најмање 225м надморске висине.
Али ко каже да је статуа слободе је видљиво из 60 миља на висине и где је доказ за то? Где? Захтев је ништа без доказа.

# 91 сее # 82

# 92 Шта је то чак требало да значи?
"Нотр-Дам Антверпен Спире стоји 403 метара високе из подножју торња са Стразбур мерење 468 метара надморске висине."
Стразбур је град у Француској, 235 миља далеко од Антверп. Какве то везе има са било чим?

"..и капетани прогласи могу да виде катедрале торањ од невероватних 150 миља далеко"
Који катедрала да су капетани наводно виде? Онај у Стразбуру или Антверпен? А можете ли један капетану да "изјављује" да види шта год да кажу да виде, и како тачно да измере те инцедибле 150 миља? Стразбур је 300 миља далеко од било какве обале!
150 миља од Антверп, то је скоро двоструко растојање до Амстердама. И не можеш ни видети Амстердам из Антверпена!
Опет, види # 82 због чега је ова тврдња безвредан, осим чињенице да су места и раздаљине су апсолутна бесмислица од почетка.

# 93 Вронг светионици.
Оно што се види из овог положаја на истоку, није Холихеад пристаниште светлост, али је Јужна Стак Светионик у Велсу, који је ближи, много већи (распон 44км) и у истом правцу када сте у средини канала . Исто у другом правцу: Баили Лигхтхоусе (у непосредној близини Даблин) ће бити у тачном супротном смеру од Стацк Лигхтхоусе а такође стоји много већи (распон 48км) од Кингстовн светлости. Удаљеност између ова два је 90км. Дакле, у одређеном опсегу од 2км ви не морате чак ни да подигне главу изнад нивоа мора бити у стању да види обоје у исто време. Непотребно је рећи да је на броду увек су неколико метара изнад нивоа мора, тако да ће моћи да виде оба светионика дуже време. Нисмо чак ни да фактор у преламања за ово.

хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Соутх_Стацк_Лигхтхоусе


хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Баили_Лигхтхоусе

# 94 неразумевањем геометрије.
Опет, види # 60. Геометријски, нема разлога за хоризонт буде приметно закривљена од ових малим висинама. Круг као што се види из центра (само са мали, мали оффсет фор иоур висине) формира линију.

# 95 сее # 94

# 96 Ботцхед експеримент / инцомпрехенсион геометрије
Наведени бројеви су само доказ за погрешне експеримент и чак не раде на равној Земљи. Једини наводи временски оквир је 1 сат између светлост која долази у мишљењу и брод је достизање.

Када је господин Карпентер каже да "у целом путу светлост неће варирати у најмањој мери у својој очигледном коте", која је само бикови и поново је апсолутна бесмислица геометријска чак и на равној земљи, јер је на равној земљи имате да се угледају више на виши објекат као што сте добили ближе.

Узгред, да ли знате угаона оффсет између закривљена и равну земљу за објекат који је 50м висок и види из висине, на удаљености од 25км (~ 16милес)? Ја сам се у муке мерења која ГеоГебре: То је 0.115 °. И ова вредност чак постаје све мања и мања ближи дођете до циља. То је немогуће видети голим очима на броду у покрету. Чак и ако си довео Тхеодолите са собом, имао би прилично тешко за мерење то време.

# 97 неразумевањем модела + лажних захтева
1) Када имате различите брзине у различитим правцима, не добијете укупан брзину их само сабирањем.
2) "..иет нико никада није видео, осетио, чуо, измерена или доказано ниједан од ових предлога да постоји уопште". Погрешна на много начина.
"Сеен": Видимо ове покрете сваки дан и ноћ.
"Фелт": Не може осетити сталну јединствену кретање. Да не осећаш брзину воза када иде у константном брзином.
"Чуо" Не можете чути брзину у сталној равномерно покрету. Ви не можете чути у вакууму. Не постоји ништа да чује.
"Мерено": Ми смо их мери, могу да их мјерити, можете их мерити. Тако смо добили ове вредности на првом месту. Ератостен је био један од првих који то, свако може да понови експеримент и измерите оно што је измерена.

# 98 неразумевањем метода + лажно тврде
Што се тиче често цитирану "Вобблинг и спирално": Погледајте # 128.

А зашто је то астрономи понекад немају тачне вредности за наше удаљености до звезда? Па можда зато што је проклети тешко учинити ове мере прецизно. Мерење звездану паралакса на 430 светло удаљености година, морате да открије промену због орбиталној кретања 1,5 * 10 ⁸ км на удаљености од 430 * 9.46 * 10 ¹² км. То вам даје угао а = арцтг (1,5 * 10 ⁻ ⁴ /(9.46*430))*3600 = 7.6 * 10 ⁻³ лучних секунди.
Након пуне орбите Земље добијате дупло ту вредност, која је (= ниво а * 2/3600):

0.0000042 °

То је звезда је очигледно покрет да посматрају и мера, то је оно што говоримо овде. Покушајте да се измери то! Чак и ако ваш мерни уређај има маргину грешке од само 0.0000001 °, може вам дати погрешан резултат за више од 10 светлосних година у овом примеру. То је само тешко да то урадите. Када комбиновати различите методе мерења моћи ћете да добијете вредности које су све више и више префињен и прецизан. И то је управо оно што су астрономи раде.
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Стеллар_параллак



Чак и ако сте погледали најближих звезда у нашем непосредном окружењу (као што је Прокима Центаури), које се каже да су више Т Хан е 4 светлосних година (4 * 10¹³ км на приближно), Тхе Параллак мерење је еквивалентно гледа објекат који је удаљена 4 км, а мења своју позицију посматрања напред и назад
4 * 3 * 10 ⁸ км на / 4 * 10¹³ км на = 0.00003 КМ = 3 цм (за потпуни орбиту земље са око 3 * 10 ⁸ км.)
И оу једноставно не могу да виде са својим голим оком, али са прецизним и деликатном мерења помоћу добар телескоп свакако можете.

Ево примера како би паралаксе изгледати током једне године ако орбите је много већи него што је (око 1,5 светлосних година у пречнику, односно 50.000 пута већа):



хттп://ввв.астронекус.цом/ноде/29

То значи да у стварности ово кретање је педесет хиљада пута слабија (и наравно спорије). Зато ти не видим звездано паралакса са својим голим оком. Зато је веома тешко урадити и да је апсолутно немогуће до појаве телескопа. Али данас имамо м у изобиљу и за најближе звезде сада је могуће направити овакве мерења чак и са редовним бацкиард-телескопа.
Паралакса угао за Прокима Центаури је 0.768 лучних секунди.
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Прокима_Центаури

Колико кошта богатство телескоп који може да реши 0,77 ''? Потпуно нови 6-инчни Добсониан телескоп продаје за 300 долара и мање, погледајте овде:

Н О имајте на уму, постоји разлика између "тешко" и "немогуће". ;-)

"Поларис Поларис успева да увек остати савршено усклађен тачно изнад Северног пола широм Земљине разних наводном ти Утицало, брбљао, ротирање и револвинг кретања".
Не, не. Сваке ноци се може посматрати описује један мали круг око небеског стуба са пречником од 0,7 степени. Ако не смета гледајући, може већ бити јасно и унмистакенли види на фотографији високе решен и дугорочне изложености:
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Поларис#Роле_ас_поле_стар

Да ли видите мали и светао лук близу центра ротације? То је Поларис.

Што се тиче "нагињање и брбљао" види # 128.

# 99 Нетачно захтев.
Свако желео да видим Поларис фром Лима (12 ° С), Џакарта (6 ° С) или Киншаса (4 ° С) је за разочарење. Зато што не могу. Ова тврдња није ништа друго него лажна.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo u tekstu imamo primejr kako mijenjaju kretiterijume da bi dokazali svoju nauku.

Zakrivljenost treba da se vidi na toj i toj udaljenostim,a inače ne treba i onda kažu eto ne vidi se dakle nema zakrivljenosti.

# 94 неразумевањем геометрије.
Опет, види # 60. Геометријски, нема разлога за хоризонт буде приметно закривљена од ових малим висинама. Круг као што се види из центра (само са мали, мали оффсет фор иоур висине) формира линију.

Кино од науке равноземљаша.

:beee:
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Читаш ли уопште? И ово је компјутерска анимација, пише и испод видеа. Није проблем што ви нама не верујете да НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДАН СНИМАК, али када коначно ваш ум то прихвати биће све јасније. Сви ми смо од малих ногу убеђивани на сваком кораку у нешто што никада није било стварно, зато је тешко тако брзо то прихватити. Мени је требало одређено време и детаљно истраживање да све није нечија шала или глупост.

Читај:


Animation from original pictures of the spacecraft Galileo 1990. perhaps the only moving pictures of the rotating earth as a whole! Enjoy. We added fotos from Galileo together to get a movie, thats why clouds are so slow. The camera was not sophisticated enough to also catch stars and satelites as current devices do. Its not an animation :) For rights contact NASA please. (Should be open source.) UPDATE: Even better work is found here: https://www.youtube.com/ watch?v=ceJOB...
- - - - - -
Clip aus originalen Fotoaufnahmen durch die Galileo Sonde der NASA 1990. Wahrscheinlich die einzigen Bilder der drehende Erde als Ganzes, die es gibt. UPDATE: Eine noch bessere Foto-Animation wurde hier aus den Galileo-Bildern gemacht: https://www.youtube
com/watch?v=ceJOB...


Open Source!

Idea: http://filmefuerdieerde
ch
,
Production: http://mkrproductions
com
.

Ови су анимирали:

mkr.JPG
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Lepo reče Tripo.

Da bi se stvorila teorija o ravnoj zemlji - mora se promeniti ceo sistem položaja kontinenata, i kriterijumi za određivanje udaljenosti, uglova, visine, parametara, itd..

To je paralena nauka, koja je potpuno suprotna nauci o zemlji kao lopti.

Ne mora se nista menjati, jel mapa ravne zemlje postoji vekovima, i po njoj sve funkcionise, postoje minimalna odstupanja kao i na svskoj mapi okrugle.

I nije tacno ono sto Tripo tvrdi da je na toj mapi duzi put, duzina je ista. To je zato sto se na mapi ravne zemlje zasnivaju sve mape okrugle zemlje danas.

Zapravo, ne postoji mapa okrugle zemlje, vec je uzeta mapa ravne zemlje i stavljena na globus. Zato je Tripo pogresio pa je pomislio da je mapa ravne zemlje u stvari mapa okrugle zemlje. Komicna situacija..


KAO I TRIPO, NISI PROVERIO STA POSTAVLJAS!!!

POSTAVIO SI PRVI VIDEO NA KOJI SI NALETEO, A KOJI KAZE DA 'NE POSTOJI REALNA SLIKA PLANETE ZEMLJE', A TI SA TIM VIDEOM DOKAZUJES 'DA POSTOJI REALNA SLIKA ZEMLJE'!

SULUDO!

Pa dobro Laodikeja, jesi li ti Tripov rodjak? Ja sam mislio da si ti drugaciji!


Znaci, ovo su animacije, ni oblaci se ne krecu, i to nije realno! To i NASA kaze.
Ako mi nadjes realnu sliku/snimak castim te sa 1000$!

I gde ti je dokaz da je iko oplovio/obleteo zemlju u pravcu "sever - jug"???

Kao i Tripo, ignorises nase tvrdnje kao da smo mi budale, a iznosis svoje, za koje nemas dokaza!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Ne postoji ravna zemlja.
Zemlja je globus..

Cime to potvrdjujes?

1) Gde su ti slike/snimci okrugle zemlje iz svemira?

2) Gde ti je dokaz da je iko oplovio/obleteo zemlju u pravcu "sever - jug"???


Ovo su dve tacke za koje NEMATE DOKAZE UOPSTE!

Ipak ti uporno insistiras da postoje
dokazi! Ti zelis da tako bude.

Pa ovo je smesno sti vi radite!

Zar mislis da bi te ja lagao?
Zasto ne proveris ovo?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Читаш ли уопште? И ово је компјутерска анимација, пише и испод видеа. Није проблем што ви нама не верујете да НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДАН СНИМАК, али када коначно ваш ум то прихвати биће све јасније. Сви ми смо од малих ногу убеђивани на сваком кораку у нешто што никада није било стварно, зато је тешко тако брзо то прихватити. Мени је требало одређено време и детаљно истраживање да све није нечија шала или глупост.

Pa ja sam dao kako vi to radite, čak ima program koji ste uravnali horizont iako je zakrivljen.

Дебункинг Дубај 100-109 / 200
# 100 неразумевања модела.
Само небеско јужни пол мора да буде видљив у свакој локацији у јужној хемисфери у исто време. Јужни крст није небеска пол и стога није видљива свуда на југу у исто време. Нико не каже да би требало да буде. (Види # 103 за детаљније објашњење).
То само често служи као оријентација да пронађу небески пол, јер је имало близу томе.
Исто важи и за северне сазвежђа. Сви способни да тражите током ноћи треба јасно види да нису сви на северу сазвежђа су видљиви у исто време!

Сигма октанта је звезда најближи јужном небеском полу. Мало је теже видети него Поларис зато што је много слабије, али ово што се види из сваке тачке на јужној хемисфери у исто време (под условом да је пала ноћ, наравно).

# 101 Нетачно захтев
Опет, нико тврди да сигма октанта је управо седи на јужној небеској стуб. Нико не каже да је. То је само најближа звезда стуба. Зато се помера! (Као Поларис)
Ноћу, постоје три људи у Бразилу, Јужној Африци и Аустралији. Нека погледати према југу у исто време, гледајући на висини која је једнака њиховој географској ширини. Свако види сигма октанта у исто време на овој позицији, само са малим оффсет што је његова удаљеност од небеског стуба (око 1 °).

То се може видети помоћу "јавно доступних телескопа"! Чак и са двогледом. Треба само да се на југу и идите на тамном месту, јер је то слаба! У веома мрачном месту је још видљив голим оком. Само људи који никада нису пробали ово може спекулисати о томе.
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Сигма_Оцтантис

# 102 Нетачно захтев
Прво и најважније, свака звезда је одступање може да се измери и верификовани кроз географске ширине и ротације. Географска ширина се може мерити и утврди једноставним увидом у небеском полу. То такође остаје мерљив и проверљиве за обе стране света, у било које доба године, у било које доба ноћи, за сваку локацију у свету.

Следећи видео даје веома једноставно објашњење, зашто је то немогуће на равној земљи:
(Бе упозорио, међутим, садржи грубе речи)

Осим тога, ако постоји ово фантастично Ванисхинг Поинт, било би немогуће да види авионе даље од хоризонта летећи видљиво близу хоризонта и не би било ваљано објашњење за радара (радиоталасима, такође облик светлости, али не у видљивом спектар) у стању да пробије кроз облаке и показати нам облик авиона или чак са meseca, док је не да нам покаже било какву пејзаж иза хоризонта. Радиоталасима могу да путују кроз облаке, продру метара дебљине цигле зидови, али из неког разлога чудно имају земаљске границе домета ..

# 103 неразумевања модела
Последица звезде деклинације је да у неком тренутку током ноћи ће радити управо кроз зенит (највишу тачку на небу) на датој локацији са истим географске ширине као и деклинације. Када је звезда достигне ту тачку, онда је логично да на сфери сте морали да иду најмање 90 ° од ваше тачке посматрања да то буде невидљив (заклоњен земљом).
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Децлинатион



Екампле:
Соутхермост звезда Урса Мајор (ака "Велики медвед + А мало више") је Таниа Аустралис. Има опадања приближно +41.5. Поглед на ноћном небу из Кливленда, Охајо (41.5 ° Н). У неком тренутку током ноћи (или дан у зависности од сезоне), Таниа Аустралис ће ићи управо кроз зенит из твог угла посматрања. А то значи, да би никада неће бити у стању да га виде, мораш да идеш доле најмање 90 ° јужније, што вам даје приближно 48,5 ° југ.

Нортхермост звезда Урса Мајор "х ума" има опадања приближно +63 степени. Дакле, да би никада неће бити у стању да га виде, мораш да одеш до приближно 27 ° југу. Већина звезда овог сазвежђа леже испод + 60 °. То вам даје вредност од 30 ° С, где је господин Дубај тврди да би требало да буде заклоњен "хиљаде миља да ври Земљу".

Претпостављам да су два фактора није узимају у обзир су ротација Земље и другачији распон од лука да сваки констелација има. Када стојите у, рецимо, Јоханесбург (28 ° С), а након изнад аргументације, Велики медвед не би требало да буде видљив све време, али у једном тренутку ће бити РОТАТИНГ У вашем мишљењу. Хајде да посматра ноћно небо од Јоханесбурга, гледајући ка северу:

Хммм. Велики медвед нигде да се види. Сачекајмо пар сати и погледај поново:




Ту је, Велики медвед укључујући "Биг Диппер" јасно се може видети, само са својим нортхермост звезде једва опскурним (имајте на уму, јобург је на 1783м надморске висине). То је управо оно што је сферни модел предвиђа.
(Цредит гоес то "Стеллариум" за горе наведене фотографије)

# 104 неразумевања модела
Поново, као иу # 103, господин Дубај није успела да обухвати Земљине ротације и сазвежђа распон лука у свом "логике".
Лисица има деклинација око између + 20 ° и + 30 °. Са своје најниже опадања + 20 ° томе што се може видети нигде северно од ° 70Н све време. Одузимањем 90 ° на југу ће вам дати соутхермост место, где ће се окретати у погледом на неко време. На 60 ° С може бити још потпуно видљива, на 70 ° С да је потпуно нестао. То су отприлике 65 ° С који је господин Дубај тврди да је немогуће ..

Исто важи и за Таурус (између -1 ° и + 30 °), Рибе (-6 ° до + 34 °) и Лео (-7 ° до + 33 °). Википедиа ставља своју "просечни" деклинација између +15 и +19, што мислим да је непотребно скраћеница, јер не приказује 40 ° -арц да Рибе и Лав опише (деклинација смислу).

65 ° С стога није егзактна вриједност за ова три. За могуће потпуне видљивости (повремено) је радије 60 ° С за Бика (до 89 ° С), 56 ° С за Риба (до 84 ° Н) и 57 ° С (до 83 ° Н) за Леа. Међутим, с обзиром да већина њихових најсветлијих и дефинишу звезде леже негде у средини између њиховог мини- и мак одступања (проширење поље од 5 до 10 °), 65 ° С и 90 ° С је још увек у реду владавине на-палца вредност .

# 105 неразумевања модела
Колико још њих ..? Акуариус (-25 ° до + 3 °), Вага (-30 ° до -1 °), Вирго (-22 ° до + 14 °) и Орион (-11 ° до + 23 °), алригхт. У # 103 и 104 сам већ показао геометрију и математику укључени. Дакле, исправите ме ако грешим, овде су само још тачне вредности за могуће (имајте на уму: Периодично, не цонтинуоус) потпуна видљивост ових четири:
Водолија: 65 ° С до 87 ° Н
Вага: 60 ° Н до 90 ° С
Девица: 68 ° С до 76 ° Н
Орион: 79 ° С до 67 ° Н.
Као што је раније објашњено, ове вредности нису могуће само, они су директна и логична последица земаљског и небеског геометрије.
И као што је приказано на снимку у # 102, то је потпуно немогуће на равној Земљи.

# 106 неразумевања модела
Нико тврди да постоји један стварни Јужни пол. То је потпуна бесмислица, нико не каже да је! Постоји једна географска јужни пол, као што је дефинисано кроз облик Земље и то је кретање, а постоји и јужни магнетни пол, дефинисан иако магнетног поља Земље. Постоји геофизичка однос између два (објаснити ротације Земље), али они нису исти!

# 107 неразумевања модела
Сједи на прстену магнета би произвели потпуно исти ефекат који је господин Дубај погрешно очекује да се деси на планети (види # 108):




Цомпасс игле не би да показује север или југ, али право у ваздуху.

Ох, и с обзиром на то да ми никада нисмо "продире кроз испод површине": То је апсолутно тачно. Међутим, чујем свој цимера има гласну секс у суседној соби не захтева да продре кроз зид, зар не? Некако добити идеју о томе шта се дешава без потреба да се иде тамо и погледам. Геигер бројачи уради исту ствар. Када постоји земљотрес, они могу да нам кажу где се нешто дешава, где су ударни таласи иду, колико брзо и јако су и како су нестати.
Вршећи експерименте на наш који репродукују очекиване услове које су у корелацији са нашим "запажања" и на тај начин омогућава се да раде предвиђања, може успоставити прилично звука модел шта се заправо дешава доле ..

Управо сам направио геофизику звучати веома секси, зар не ..? :)

# 108 неразумевања модела
Нико не каже да компаси увек показивати према половима. Они алигн дуж линија магнетног поља. Када поставите компас на једнаким растојањима до оба краја бар магнет, компас игла неће указати на једном стубу, али ће се усклади паралелно са магнетом. То ради само са два пола успостављање магнетно поље:




Концепт магнетног поља Земље траје само да у трећу димензију:
хттпс://ен.википедиа.орг/вики/Еартх'с_магнетиц_фиелд


# 109 неразумевањем геометрије
То једноставно не функционише. Обилази земљу на екватору видиш Поларис ка северу и тачно на 0 ° висину (Хоризон нивоу), док на Северном полу је тачно 90 ° изнад главе. И свака друга звезда које морате узети у обзир током тог циркум апсолутно нема смисла на равну земљу. Свако обилази земљу на екватора проналази сигма октанта на 0 ° Ц, због југу, и то раде на Тропиц оф Цаприцорн сви га виде на 23,5 °, због југа и истовремено.
А сада, факторинг у ротације звезде, она постаје још већи неред, јер на равној земљи би се противе правци који одсечена на екватору. Ово је једноставно погрешно на толико нивоа ..

Погледајте видео у # 102.
само не постоји начин да се ово објасни осим на свету. Већ сам писао 100 $ -цхалленге на иоутубе тражи равну карти земље који може да реши овај проблем. Нисам добио одговор, јер ја не мислим да постоји решење.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Dobro, mozes li ti ista napisati svojim recima, a da ne postavljas pripremljen materijal? I to jos prevedeno sa google prevodiocem , sto ne moze ni da se razume, ko turski da je...
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.259
Pa ja sam dao kako vi to radite, čak ima program koji ste uravnali horizont iako je zakrivljen.

Zakrivljen horizont ne postoji, pa nema sta da ravnaju, sta izmisljas tu!

Glavno da si ti video brod ispod horizonta, a nisi ga video kako stoji "ukoso", a morao bi ako je zemlja okrugla!

Ne moze stojati uspravno!
To moze samo na ravnoj zemlji!
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top