Duhovna i telesna hrana u poređenju sa Biblijom

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.258
Ko ne moze bez mesa - slobodno nek jede, ali neka se moli Bogu da mu on pokaze sta je ispravno.

U bibliji je posebno naglasena zabrana jedenja svinjetine, i divljih zivotinj, ptica, gmizavaca, i buba.

Gde je zabrana da jedem "gljivu ludaru" , ili da zvacem duvan ili kuvam marihuanu?
Ili na kraju da jedem otrovne bobice?

Gde su "neciste biljke" u tom zakoniku?
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Збунићеш фарисеја. Знам да је тешко таквом уму да прихвати да један разбојник који је осуђен на смрт може у Царство јер је признао да је праведно осуђен за своје грехе (исповест), рекао да је Исус Господ (признање и вера) и молио да га се Господ сети (љубав према Богу, молитва и нада). Такође признаје да је Исус праведан и неправедно осуђен, што је љубав према човеку (ближњем).

Дакле, тако "мала" ствар која је стала у неколико речи, а донела Спасење једном грешнику и разбојнику. Ко разуме види пунину вере дојучерашњег отпадника. А они толико закон држе, па да прихвате у срцу да је вера довољна? Не! Мора да се суботари, једе зеље, даје десетак,...убеђује хришћански свет да је то неопходно да не почнемо да личимо на животиње.

Све што човек чини након прихватања Христа је духовни раст који је неизбежан, ако је вера искрена. Да ли ће постити и др., никако није кључна ствар, већ последица Спасења. Наравно да ће свако умножити оно што му је дато, само ће се зли слуга затворити закопавши онај један динар. Чуваће га шкрто. А мудри слуга ће умножити позивајући друге у Спасење, сведочећи за Христа. Али никако неће саблажњавати оне који су већ у Спасењу. Онда други када виде свађе и расправе међу хришћанима иду тамо где се медитира, отупљује мозак да изгледа као да је све идеално. А, у ствари, по среди је небрига и отупелост у пратњи са "здравим" физичким животом.



 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.258
Slazem se sa tobom u potpunosti, svo vreme ih pozivam da se ujedinimo u propovedanju Hrista raspetog, u ispovedanju greha, veri u Boga, molitvi i ljubavi prema Ocu, te da pokazemo ljubav prema bliznjem, jer to je jevandjelje Bozje..

Ali, njima je evandjelje "jelo, pice i dani", a Pavle bi se zgrozio kao i onda i rekao "bojim se da sam se uzalud trudio oko vas"..

A onda ce oni reci, "ma mi ne namecemo vama- samo vam govorimo o svojoj veri" , a onda se okrenu i seju po forumu propagandu kako "MORA JELO I PICE I DANI", jer bez toga nema spasenja..

Pa onda u ostrascenosti spomenu i po kojeg nemoralnog svestenika.. Iznose gadosti, klevecu.. a i sami imaju sve to kod sebe..

Nista lepo, nista korisno i nista na spasenje da kazu, samo propaganda, kako su oni najbolji i najposteniji, a mi smo demonizovani i pagani..

I onda na kraju kazu "vi nas napadate"?
Pa protestantizam je prvi poceo sa napadima, a mi se branili > protestant (od protestovati - buniti se)..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postoje i druge hrišćanske zajednice koje se pridržavaju Mojsijevog zakona o čistoj i nečistoj hrani. Recimo Etiopska Pravovoslavni Crkva vekovima pre Adventista se pridržavala i do dan danas. Takođe Crkva Indije tzv. Nasrani kroz ceo srednji vek i druge istočne crkve- Nestorijanci i neke protestantske crkve poput Crkve Božije....mislim...

Nisam pitao za ČISTU ILI NEČISTU Jovančo ne izvrći reči već te upitah KO SEM ČEKALACA SEDMOG MILENIJUMA BRANI JEDENJE MESA i nisam pomenuo čisto inečisto JOVANČO nemoj se igraš tih stvari.
Dakle čekam odgovor ko sem masona čekalaca brani upotrebu mesa?

Kao što smo videli postoje mnoge hrišćanske zajednice koje drže ovu zapovest. Ali ono što možda ti trenutno neshvataš jeste da Duh Sveti deluje i preko onih koji ne znaju za punu istinu.

A za koju ja to ZAPOVEST UPITAH JOVANČO????
Ja pitam za ribe a ti govoriš o pticama....nisu te valjda programirali....
SVATAM ja Jovančo da Bog ne gleda na jelo već to činite vi na čelu sa vešticom i ti preskoči to odgovoriti već pominješ neku zapovest i meni govoriš kako je Bog milostih ZNAM JA TO Jovančo ali zato će drugi brak sankcionisati među tvojim slatkorečivim okultistima.

Tvrdio si da je u pitanju IDOLSKI PRINOS kad kažu SVE JE ČISTO i NIŠTA NE POGANI ČOVEKA što ulazi U USTA i dadoh ti citat gde kaže da ništa ne pogani čoveka što ulazi u usta a u kontekstu je reč o prljavim rukama i tako tvoja izjava da je to reč o IDOLSKOJ ŽRTVI je obična laž.

Problem je u tome što se nigde ne pominje da ne treba. Stihove koje smo protumačili ne sugerišu to. Videli smo o čemu govore.

Ne govore o IDOLSKOJ ŽRTVI Jovančo već o nečistoći ruku ali i ČITOĆI SVE HRANE kužiš?


Obrezivanje je kao što smo videli direktno pomenuto kao nepotrebno. Međutim, gde postoji takva decidna nareda u pogledu odbacivanja zakona o čistim i nečistim životinjama? Upravo takav decidan stih nepostoji.

Šališ se ili ti dioptrija nevalja?
Markirao sam ti crvenom bojom velikim slovima ali se kroz vešticin zastor ne vidi.
Jovančo,Paja kaže SVE JE ČISTO a ti kažeš NIJE Paja ponovo ČISTO JE ti NIJE i dokle tako?
Pitan si gde u SZ Duh Sveti dolazi na NEČISTE....NIGDE!
A pošto se Bog ne menja zadržavajući svoj princip ni sad se Duh Sveti ne spusta na NEČISTE i zato ga Jelenaši NEMAJU jer je nečisto učenje duha đavolskog a Duh Sveti dolazi i na one što jedu svinju jer to više za HRIŠĆANE nije nečisto jer su u Isusu ČISTI!

Ali metlica vas prevari pa vi njeni sledbenici mislite zakonom da se opravdate i samozapečatite kao i Galaćanicrni kukavci neznajući da HRISTA IZGUBISTE kao i Galaćani jer u istom zakonu odakle oni uzeše obrezanje vi uzimate desetke i subotu jer je to SAV ZAKONzato vrativši se pod zakon vi NISTE u milosti jer pogaziste isplaćenu zadužnicu i vratiste se pod DUG zato sad morate SAV ZAKON održati inače ste pod prokletstvom a znaš li crni Jovančo šta Isus kaže takvima gde da idu?


Jovančo i ti si mi nešto zaboravan počeo si skakati kao onaj skakač Born upitao sam te gde u 14 gl.Rimljanima piše o idolskim žrtvama i ti ZABORAVI pokazati a par postova pre toga tvrdiš kako je tamo reč o idloskoj žrtvi...Jovančo da i ti nisi Jelenaš možda? Počeo si izostavljati odgovore i trčati dalje da zatrpaš temu a to kod mene ne prolazi uvek ću te vraćati na pitanja dok ne odgovoriš.

Dosad me ničim nisi osvedočio o tvojoj iskrenosti,naprotiv sve više pomišljam da si Jelenaš da ne kažem drugo šta.
Potrudi se odgovoriti samo na ono što pitam kako bi i ja tebi odgovorio.


Na ovo odgovori BEZ MENJANJA mojih pitanja:

http://serbianforum.org/threads/duhovna-i-telesna-hrana-u-poredenju-sa-biblijom.711518/page-6

http://serbianforum.org/threads/duhovna-i-telesna-hrana-u-poredenju-sa-biblijom.711518/page-6
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.258
Ako se tamo radi o "mesu zrtvovanom idolima", i apostol kaze "ne razmisljaj sta je pred tobom vec jedi"!

Pitam ja vas, koje su to zivotinje pagani prinosili na zrtvu svojim bogovima, "ciste ili neciste"???

Koliko znamo prinosili su sve i svasta :)

Dakle, sta su to oni jeli??? ;)
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Nisam pitao za ČISTU ILI NEČISTU Jovančo ne izvrći reči već te upitah KO SEM ČEKALACA SEDMOG MILENIJUMA BRANI JEDENJE MESA i nisam pomenuo čisto inečisto JOVANČO nemoj se igraš tih stvari.
Dakle čekam odgovor ko sem masona čekalaca brani upotrebu mesa?

Ne znam Taramana da Adventisti brane jesti mesa. Koliko znam mnogi Adventisti jedu meso. Ne znam šta te tu buni? Ima onih koji ne jedu ali to je stvar ličnog osvedočenja. Nepostoji dogma o nejedenju mesa. Kažeš da poznaješ Adventiste i da se družiš sa njima. Pa da li su ti oni tako rekli? Ja ne znam za takve Adventiste ni za takvu dogmu Adventističku.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pomislio sam daovaj SER ŽILE ima ozbiljnu namerui da je istinski za Bibliju ali čim dođemo na teren Biblije odmaj preskakanje i izvrtanje idu,neznam zašto mi se neda da nađem bar jednog Jelenaša ISKRENOG sve glumac do glumca...?

O svemu će pisati i okretati samo nema direktnog odgovora a to je znak da su KVARNI.
Pitam tri puta Jovana je li veštica branila upotrebu mesaa on piše o svom mišljenju o dotičnoj kuvarici što mene uopšte ne zanima ali ne daje odgovor.
Nudim mu Isusove reči da NIŠTA što ulazi U USTA ne pogani čoveka pa ni jedenje prljavim rukama a on kaže kako ta izjava da ništa što se pojede ne pogani čoveka se odnosi na idolsku žrtvu...čovek omašio sve.

Potom pitam zbog njegove tvrdnje gdese u 14 gl.Rimljanima opisuje idolska žrtva koju on pominje opet na osnovu izjave kako je SVE ČISTO i Jelenaš prećuta odgovor.
Izgleda da su i ovoga programirali.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Nudim mu Isusove reči da NIŠTA što ulazi U USTA ne pogani čoveka pa ni jedenje prljavim rukama a on kaže kako ta izjava da ništa što se pojede ne pogani čoveka se odnosi na idolsku žrtvu...čovek omašio sve.

Znači ipak sam ti odgovorio. Rekao si "on kaže"...znači odgovoreno.:) No drugo je što ti ne prihvataš moje shvatanje. Naravno tvoje pravo. No, ne treba temu do besvesti ponavljati. Slažeš se...ne slažeš se....sve je ok. Idemo dalje.....

Za ovu Isusovu izjavu sam i kazao da se odnosi na osudu farisejskog naučavanja da jedenje prljavim rukama pogani čoveka. Dakle Isus ovde ne raspravlja o čistom i nečistom mesu nego o jedenju neopranim rukama.

pozdrav.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ne znam Taramana da Adventisti brane jesti mesa.

Nisam te to pitao već jel JELENA BELA brani jedenje mesa?

Koliko znam mnogi Adventisti jedu meso. Ne znam šta te tu buni?

Naravno da HAC jedu ali samo ČISTU dok URPASD -mala zajednica NE JEDU ni meso niti namirnice životinjskog porekla jer se oni striktno drže reči svoje kuvarice.
Buni me to što ne sleditereči vašeg gurua čije reči izjednačavate sa Hristovim.

Ima onih koji ne jedu ali to je stvar ličnog osvedočenja.

A ko vas je to OSVEDOČAVAO da nesmete meso jesti nije li to iz onih 9 recepata kuvarice vece?

Nepostoji dogma o nejedenju mesa.

Znači LAŽEŠ Jovančo ili nisi isčitao kuvaricine recepte a želiš braniti vešticu po svaku cenu. Da bi je odbranio moraš prepraviti njene izjave,znači LAGIŠ ti kao i još par vas tu na forumu a ja pomislio da si ti pod libelom i tu pogreših ti samo perfidnije radiš svoj posao.


Kažeš da poznaješ Adventiste i da se družiš sa njima. Pa da li su ti oni tako rekli? Ja ne znam za takve Adventiste ni za takvu dogmu Adventističku.

Sinak,neznam da li si u Titovo vreme služio vojsku ali znam sve o Adv. jer sam bio to mnogo godina i sam poučavao te stvari i mnoge Adventiste.Moja malenkost je druge učila a ne oni mene i nisu oni meni govorili šta veštica kaže već ja njima jer sam posedovao sve ili skoro sve što štampa ta organizacija i sve to isčitao.
Izjavom da Jelena ne brani meso pokazao si jednu od dve stvari:
1.Svesno lažeš.
2.Neznaš šta je Jelena učila.
Vremenom ćemo i to otkriti.
 
Natrag
Top