Potrebna pomoc oko IP adrese

Učlanjen(a)
26.06.2009
Poruka
32
Otvorio sam nalog na sajtu epicnpc. To je sajt za prodaju ili kupovinu igrica i slicno.
Pre neki dan su me banovali. Razlog mog bana je sto sam imao vise naloga. Ali Difermo je bio moj jedini nalog. Kada sam pitao moderatora on mi je dao ime svakog naloga ukljucujuci i moj, i svi su imali istu IP adresu. Na osnovu toga odlucili su da me banuju. Sad kako je to moguce kad ja nisam napravio te naloge a imam istu ip adresu. Svi su iz Srbije i imaju SBB ovu adresu.

Moderator koji mi je odgovorio je neki IT strucnjak i kaze da je ne moguce da ja nisam otvorio te naloge. Sad ili sam ja lud ili nocu mesecarim pa otvaram naloge

Jel moze neko da mi objasni koja je fora. Da to nema veze sa statickom i dinamickom ip adresom
 
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
nije bas pitanje za ovu temu........ali ok........taj je veliko strucnjak,ocigledno........

pozdravi ga i kazi mu da nema veze sa vezom........tebi operater koji ima staticku ip dodeljuje adresu......danas ti je jedna,kroz par dana druga,a tvoja stara naravno bude dodeljena nekom drugom korisniku......

to se lako moze videti ,ali on ocigledno nezna.......pa i ovde imas razne ip ali se lepo vidi da se samo ti logujes sa te ip i nema sudaranja u kreiranju naloga.....

AoRrnCK.png
 
Učlanjen(a)
26.06.2009
Poruka
32
Izvini :). Mislio sam da ima veze sa provajderom pa reko da postavim ovde. Mozda sam trebao u sekciji "Internet"

Pa kako on rece, ne moguce je da ja nisam kreirao sve te naloge jer je isti IP. Kad ga pitah ima li kakve veze staticka, ili dinamicka konekcija, lik kaze "vidim da znas o cemu pricas i da si ti kreirao sve naloge. Ne moguce je da ti nisi kreirao te naloge jer svi imaju istu IP adresu"

Mislim da je taj sajt iz Amerike pa kod njih mozda svi imaju staticke adrese. Sad ja sam mislio da je to do provajdera. Da je pre mene nekoliko ljudi otkazalo internet pa je sad IP adresa stigla do mene.
Al ocigledno da je taj neko sa ovom adresom pravio naloge i pokusao da vara, pa sad provajder meni dodelio istu adresu. Pa ni kriv ni duzan nagrabusih. Jos pitah njega da li moze da vidi koju sam adresu imao kad sam kreirao nalog i kad su kreirani ti drugi nalozi (misleci da su ti kreirani posle mene) jer sam ja godinu dana na tom sajtu.

A kako se to moze videti? Jel te sve IP adrese vuku na istu postansku adresu (provajderovu). Kako bih ja sad mogao da dokazem da nisam kreirao sve te naloge?
 
ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
prosta stvar ako zeli da razume a moze se to uvek proveriti....tebi tvoj provajder dodeljuje ip adresu(u ovom slucaju SBB) a koja naravno nije uvek ista....danas recimo dodeli tebi ip adresu 178.148.143.121 a za par dana ti ces imati ko zna koju ip adresu (onu koju ti provajder dodeli) a tvoja predhodna ip bice dodeljena nekom drugom kosisniku sbb usluga.....

ovde se lako moze videti da su ti u par dana dodeljene razlicite ip adrese ali takodje i da nema sudaranja u logovanju,kreiranju naloga itd....

gPYxzoh.png


takodje ako pogleda tvoju ip moze lako videti ko ti je operater i doci do zakljucka da ti on dodeljuje ip adresu koja naravno nije uvek ista ......

PlqY7Wv.png


nema tu neke velike filozofije ako se imalo razume u ip adrese i nacinu kako to funkcionise bar kod nasih operatera....treba razgraniciti samo to da ti imas ip adresu koju ti dodeli operater i da ona nije uvek ista......
 
Učlanjen(a)
26.06.2009
Poruka
32
gf3h0snw7

Koliko sam ja shvatio, sta su oni uradili, to je jako glupo
Izgleda je taj neko pokusao prevaru. Oni ga banovali i svaku IP adresu koja je bila dodeljena njemu, a on se sa njom ulogovao i sajt je registrovao, banovali.
Pa tako su i mene. Desilo se da mi je provajder dodelio neku od tih banovanih IP adresa. JA kad sam se logovao sajt registrovao i gotovo.
Debilizam
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
...Za [hl]610 dinara[/hl](postpaid flat paket), doplate kod SBB-a, moze da dobije staticku IP adresu i da resi problem trajno. Do duse, ako se opet prijavljuje na taj sajt, bolje mu je da upotrebi podatke od zene, sestre ili sina, s'tim da gleda da je i adresa stanovanja druga, ako moze.
Sto se tice tog IT - strucnjaka, ako je stvarno banovao coveka zbog svog svog neznanja, onda neka se pripremi, jel ce da ih banuje jos puno i valjda posle 5000-itog isterivanja svojih musterija nesto i nauci, ali mozda.
S druge strane IP nije bas pouzdano sretstvo da se utvrdi ko je sa druge strane zice, kolacici, java skripte i ceo arsenal sigurnosnih pitanja(ime kucnog mezimca), zavrsavaju poso. S pete strane, sta me briga s kojeg se IP-a, ko prijavio sve dok mi donosi zaradu, bice da je tu nesto drugo po sredi...!
Haha, ajde Difermo pljuni braci sa Serbiana, sta si tamo radio,...haha, salim se, skini bore sa lica i doplati kintu, nadajmo se da ti za fiksnu adresu nece dati omiljeni IP, Kevin Mitnick-a...:cool: :cool:

P.S...kod tih strogih sajtova izbegavaj upotrebu programa Mask my Ip ili slicno,
da te za promenu ne banuju sto se javljas sa drugog IP-a... ;) ,ko ce ga znati.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Kada nek clan nekog sajta kaze nesto protiv tog sajta.iako je u pravu,oni ga banuju,a sta ako je taj moderator pogresio.Nikom nista njemu moze da se omakne.Bezobrazluk.
 
Učlanjen(a)
26.06.2009
Poruka
32
Ma banovali su mene jer sam izgleda dobio istu IP adresu kao taj tip koji je pravio te silne naloge i kopirao tudji oglas.
epicnpc je sajt. To je sajt za kupovinu i prodaju igrica. Prodajem svoju igricu (GuildWars) jer prestajem da igram. PA reko bolje da zaradim koju kintu. I sad posto sam dobio isti IP misle da sam ja taj tip ili zenska. Ko ce ga znati.

Ma kakav mask my ip. Garant su na tog tipa prikacili jedno stotinak IP adresa. JEdino resenje je drugi provajder. Sad ne znam dal provajderi medjusobno razmenjuju (dele) IP mreze. Ili SBB ima svoje, telekom svoje itd...
Mozda jedino da koristim TOR :D
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Jok more, mimoidji ga, to sluzi za anonimnost(takodje se detektuje kad ga koristis, pa jos gore ispadne). Taj Ip-strucnjak ce da se zacudi kako si se prvo javio iz Tunguzije, a pola sata posle, zoves sa Tajvana(tako radi Tor). Ako hoce da zaradjujes preko neta, treba ti stabilan IP. Doplati ono gore i kreni u branje novca. Skokni u deo foruma zarada preko neta, da vidis sta rade ljudi...ili se prokockaj ko nas kolega jolemisa, ...ovo je bilo dobro.
http://serbianforum.org/threads/zarada-preko-interneta.17062/page-279
 
Učlanjen(a)
26.06.2009
Poruka
32
Ma cisto sumnjam da prate to. Verovatno imaju algoritam koji detektuje kad se neko loguje sa IP adrese koja je kod njih na crnoj listi.
Ma samo da prodam igricu i nebi im vise ni privirio na sajt. Te me zarade ne zanimaju :D
Al moram potraziti druge sajtove za prodaju
 
Natrag
Top