Promašaji Adventne crkve

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne vredi.
Kada prestanes da iznosis neistine koje si i sada izneo mozemo da diskutujemo..ovako ne..

Pozdrav!
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovako:
Kao prvo nigde u Bibliji nema da piše da su 2300 godine već piše VEČERI I JUTARA kao u početku BI VEČE i I JUTRO što znači 24 časovno vreme i da se nebi pogrešilo još daje tvrdnju da ,, ISTINA je,, (8.26)
Za plagijatore i prevarante Božja reč nije merilo već njihova simbolika.

Drugo,papstvo nije postojalo 6 vekova p.n.e. od kad prevaranti tvrde da je počelo od papstva da se gazi svetinja.

Treće, papstvo je i posle 1798 i posle 1843 i 1844 postojalo i vršilo službu koju vrši već 20 vekova.

Četvrto,ništa se nije očistilo ni 1798 ni 1843 ni 1844 ni nebo ni zemlja već Svetinja a to po Bibliji znači HRAM u Jerusalimu i to posle 2300 večeri i jutara bi ispunjeno.

Peto,ne piše da će se POSLE 2300 POČETI ČISTITI već piše da će po isteku 2300 BITI OČIŠĆENO.

Šesto,niti je 2300 godina hram postojao u kontinuitetu niti ga je papstvo gazilo 2300 godina.

Sedmo,pod gaženjem učite da vrši službu kojom oduzima Bogu Njegov posao i kad je Napoleonov čovek zarobio papu eto prestalo se ta služba vršiti...a ko je vrši od onda do sad?Naravno papstvo i dalje isto čini pšto je činilo i u 4-om veku i tu ste toliko besmisleno naučeni da je to fenomen.

Osmo,učite da je Jovan varalica te da ono što je on ČUO ne važi pa brpj 144000 pretvarate u broj beskonačan a Jakovove potomke pretvarate u pagane koje je to neverje.

Deveto,Bog kae da nije odbacio Izraela Jelena kaže da jeste te tako gazi reč i proročk i Pavlovu to je vaša dika i vera....kukala vam majka bezbožna.

Deseto,dva proroka Božja pretvarate u dve polovine biblije i tvrdite da su listovi PROROCI koje će UBITI zver i Božja reč biva MRTVA....gde je kraj tom bezumlju?

Jedanaesto,Jerusalim pretvarate u Pariz po simbolici i umesto da iz proročkih usta izađe OGANJ i SPALI PROTIVNIKE ono se vama u vašoj prevari desilo obrnuto i tako učite da je oganj umesto da spali francuske revolucionare ono prorok Božji pogreši pa se zbilo po Jeleninom da je oganj PROROKE SPALIO i propade Božja reč da će iz PROROČKIH USTA oganj spaliti neprijatelje....dokle Gospode trpiš besomučne neistine?

Dvanaest,tvrdi se da je šesti pečat otvoren Lisabomnskim zemljotresom a gde je otvaranje neba ao svitka...toga nije bilo ali šta vama to smeta jedna laž više u moru laži se ne primeti. A kad se ovo povuče padaju mnoštva proročanstava Jelene kukavice i mnoga učenja postaju gola i sramna.

Trinaesto,nosite drugo jevanđelje i stići ć vas Pavlova reč ne brinite.Subota nije radosna vest ni uslovljavanje hranom čitajte koji su to duhovi koji zabranjuju ženidbu i udaju a to je ona kukavica predlagala da ne vrše ženidbu ni uaju i ZABRANJUJE da se jede mesna hrana a piše da su to đavolski duhovi...čudno a meni rečeno davno VEŠTICA SA KRISTALNIM ZUBIMA KOJA UČI O KRAJU SVETA.

Četrnaesto,subota je dan odmora koji je Bog izdvoio od postanja i blagoslovio a nije nikakav pečat na čelu niti je nedelja kao prvi dan žig zveri.

Petnaestoikona zveti nije isto što i žig zveri jer se žig stavlja na ruku ili čelo i služi kopoprodaji a ikona služi klanjaju.

Šesnaesto, čekate davam Amerika proglasi nedelju za dan odmora jer učite da je Amerika druga zver a Biblija kaže da je druga zver OSOBA koja će ŽIVA biti uhvaćena i bačena u jezero sa PRVOM ZVEI TAKOĐE OSOBOM, Pa kako onda lažni prorok kao druga zver da promeni vremena i zakone a to je vama po veci metlici Amerika kad piše da će ČOVEK BEZAKONJA kao PRVA ZVER to učiniti možete li to staviti ispod tih frizura?Danilo kaže da to čini čovek bezakonja koji se uzdiđe iznad svega i on menja a ne kontinent.....treba vam poklopac da eterična tečnost ne vetri tako brzo.

Sedamnaesto,žene rukopolažete da uče i propovedaju a zakon na koji se Pavle poziva kaže da NE MOŽE zbog hijerarhije i gde vam je strah od Boga? Korej takođe izabra da služi kako on želi i ode dole gde se i svim buntovnim kraj nalazi jer ste okovani Jeleninim buntovnim duhom gde hulite govoreći da su njene reči Duh proroštva a Jovan kaže da su Isusove reči Duh proroštva i time nju izjednačavate sa Isusom pa to je gore od Tijare na papskoj glavi

Laodikeja je mesto u maloj Aziji tek toliko da znaš i naravno da nisam očekivao da ćeš odgovoriti jer ti je omiljela prevara zato si je i prihvatio i ja ti je ne mogu uzeti niti Bog može kad ti je i poslao pošto si prehodno odbio istinu
Sve kako sam očekivao i ide samo nemoj pobeći i odavde dugo si ovde pa je šteta da se pokaže koliko si dugo učio neistinu zato daj odgovore na gornja pitanja ja slušam i čekam sa drugim pitanjima:
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sa tvoje subjektivne tacke gledistada, sa tacke biblijske istine ne.

Pozdrav!
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sa tvoje subjektivne tacke gledistada, sa tacke biblijske istine ne.

Pozdrav!

Jel to odgovor na gornja pitanja?
Ponudi onda tu Biblijsku istinu da čujmo kako to da oganj spali proroke umesto da se desi kako u Bibliji piše?
Kako Bog odbaci Izraela kad proroci i Pavle kažu da ga NEĆE ODBACITI daj Biblijski dokaz?
Pokaži Biblijom da je Jovan pogrešio kad reče da je ČUO broj 144000?
Te tako redom svaku tačku pokaži Biblijom a ne praznom pričom jer to malo što navedoh je tek početak ima toga u Jeleninoj kuhinji i ti i Mire da se preznojite dok rešite sve Jelenine čvorove.Vidim da ovde ima nekoliko Adventista sem tebe i Mireta pa se organizujte zajedno i branite Jelenu možda i uspete kad sabijete redove.

Dakle čekam BIBLIJSKE odgovore na sve pitano od čoveka koji ZNA i valjda neće pobeći.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tamarana.

Kao prvo - tvoja postavka je potpuno pogresna, jer prorocanstvo o 2300 dana i noci ( prorockih godina ) govori da ce se u tom periodu - odnosno u vremenu od prvih 70 sedmica pojaviti Mesija, dok ce u ostatku vremena odpoceti ociscenje Svetinje nad Svetinjama.

Po tvom tumacenju Mesija Hristos je trebalo da se pojavi u periodu doslovnih 2300 dana i noci od vremena kada je izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida.
Znaci po tebi je Hristos trebao da se pojavi posle 70 doslovnih sedmica - sto iznosi 490 dana ili godinu ipo dana jos u vremenu proroka Danila.

Kazi nam kad se to Hristos pojavio godinu ipo dana od vremena kada je izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida posle razorenja od strane Vavilonaca?

Ja cu ti reci biblijsko ucenje.

Ovih 2300 dana i noci predstavljaju 2300 godina, jer u bibliji u prorockom smislu jedan dan predstavlja jednu godinu i to je biblijski princip i postoji vise ovakvih vremenskih prorocanstava koja su data brojem dana a ispunjavaju se tek u buducnosti racunanjem broja dana brojem godina.

Evo biblijskih dokaza:

Потом лези на лијеву страну своју, и метни на њу безакоње дома Израиљева; колико дана узлежиш на њој, толико ћеш носити њихово безакоње.
А ја ти дајем године безакоња њихова бројем дана, триста и деведесет дана, и толико ћеш носити безакоње дома Израиљева.
А кад их навршиш, онда лези на десну страну своју, и носи безакоње дома Јудина четрдесет дана; по један дан дајем ти за годину" ( Jezekilj 4. 4 - 6 )

"По броју дана, за које уходисте земљу, четрдесет дана, на сваки дан по годину, носићете гријехе своје, четрдесет година, и познаћете да сам прекинуо с вама" ( 4 Mojsijeva 14. 34 )

Dalje, u periodu 70 sedmica koje su deo 2300 dana i noci odnosno prorockih godina - trebalo je dasepojavi Mesija Hristos.

70 sedmica se racuna po istom principu dan za godinu i i 70 sedmica iznosi 490 godina.

Kada se ovaj period od 70 sedmica ili 490 godina racuna od 457 godine kada je izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida - dolazi se tacno u 33 godinu nove ere kada se ispunilo sve sto je bilo proreceno za Mesiju - njegovo rodjenje, krstenje i pocetak javnog rada, njegova smrt na krstu, pozivanje ucenika za apostole..

Ostali period od 1810 godina od 2300 dosezu tacno do 1844 godine kada je odpocelo ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama.

Sada na osnovu ovog iznesenog mozeda donese zakljucak - da li je ispravna tvoja teorija po kojoj je Hristos dosao u starom zavetu godinu ipo dana od izdavanja zapovesti da se Jerusalim ponovo sazida, znaci za zivota proroka Danila, ili po biblijskom kontekstualnom tumacenju po kome se sve vezano za Mesiju dogodilo u novom zavetu u vremenu koje je gore opisano.

Zamolio bih te da odgovoris na ovo ako moze bez ikakvih vredjanja ili omalovazavanja bilo koga, jer ni ja nisam nikoga vredjao ni omalovazavao, vec tezim dasvi ovde spoznamo sta je istina sagledavajuci je sa biblijske tacke gledista.

Sto se tice ociscenja Svertinje, kao sto smo videli - u biblijskom kontekstu prorocanstvo o 2300 dana i noci ( prorockih godina ), dosezu do 1844 godine kada je po tom prorocanstvu odpocelo ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama.

Ja sam vec u jednom od prethodnih komentara objasnio da je ovo ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama TIPOLOSKOG karaktera i vrsi se po tipologiji zemaljskog ociscenja.
Zemaljski hram i sluzba u njemu je bila samo tipologija ili simbolicno je prikazivala nebesku Svetinju i sluzbu koju ce Hristos vrsiti u nebeskoj Svetinji nakon svog odlaska na nebo - o cemu detaljno govori Jevrejima poslanica, posebno 8, 9, 10 poglavlje.

Da bi se znalo sta je sustina ociscenja Svetinje morase poznavati duhovna sustina vekovne borbe sa grehom i Bozji plan da coveka spasi od greha - dakle treba imati gradju na kome ce seovaspoznaja izgraditi.

U tom smislu - gazenje zemaljske Svetinje automatski znaci i gazenje nebeske.

Ovo gazenje Svetinje i progonstvo Bozjeg telesnog naroda Izrailja se desavalo u vise faza.
U starom zavetu od strane mnogobozaca - Vavilonaca..itd, ali postoji i gazenje o kome prorocanstva takodje govore a koje ce se dogoditi u toku 2300 godina a to je gazenje koje opisuje i otkrivenje Jovanovo koje traje 42 meseca ili 1260 dana ( prorockih godina ), od strane versko politicke sile ili papstva u periodu mracnog srednjeg veka - po prorocanstvu u periodu od 538 godine kada je Vizantijski car Justinijan usao u Rim i iz njega isterao Arijanske ostrogote i vlast predao Rimskom biskupu cime je zvanicno odpocelo progonstvo svih onih koji se nisu slagali sa dogmama vladajuce crkve i traje do 1798 godine, kada su Armije Napoleonove vojske pod vodstvom generala Aleksandra Bertijea usle u Rim, oduzele papi vlast i odvele ga u izgnanstvo - tacno po prorocanstvu 1260 godina.

Sve ovo objasnjeno je kristalno jasno za onoga ko zeli da razume cak i po samom razumu.

Onaj ko ne zeli, on tu spoznaju i nece dobiti niti je razumeti.

Pozdrav!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.317
Jel to odgovor na gornja pitanja?
Ponudi onda tu Biblijsku istinu da čujmo kako to da oganj spali proroke umesto da se desi kako u Bibliji piše?
Kako Bog odbaci Izraela kad proroci i Pavle kažu da ga NEĆE ODBACITI daj Biblijski dokaz?
Pokaži Biblijom da je Jovan pogrešio kad reče da je ČUO broj 144000?
Te tako redom svaku tačku pokaži Biblijom a ne praznom pričom jer to malo što navedoh je tek početak ima toga u Jeleninoj kuhinji i ti i Mire da se preznojite dok rešite sve Jelenine čvorove.Vidim da ovde ima nekoliko Adventista sem tebe i Mireta pa se organizujte zajedno i branite Jelenu možda i uspete kad sabijete redove.

Dakle čekam BIBLIJSKE odgovore na sve pitano od čoveka koji ZNA i valjda neće pobeći.

Ja nemam sta da se upustam u ovo jer nisam adventista.
A kada bi i hteo , ovo su samo vasa licna tumacenja sa jedne i sa druge strane.
Ako uvidim neko izvrtanje i manipulacije sa tvoje ili strane adv. onda se oglasavam...

Ali.. evo moja zapazanja za ono sto ste pisali:

Rekao si sledece, citiram:
''Kao prvo nigde u Bibliji nema da piše da su 2300 godine već piše VEČERI I JUTARA kao u početku BI VEČE i I JUTRO što znači 24 časovno vreme i da se nebi pogrešilo još daje tvrdnju da ,, ISTINA je,, (8.26)''

Kao prvo nije istina da su 2300 dana -doslovni dani.
Tekst kaze da se vizija odnosi na ''poslednje vreme''(danilo 8:17).
A niti su 70 sedmica doslovne!

Laodikeja ti je lepo odgovorio u svom zadnjem postu..


Ti sve tumacis doslovno, znaci -70 sedmica su doslovne sedmice, 2300 veceri i jutara su doslovni dani i nema tu sta da se ide u buducnost. Jel tako?

* E objasni nam onda, kada se to pojavio pomazanik Mesija u vreme Danila i ko je on u Starom Zavetu?

* Zatim nam objasni kako to da kada uzmemo ovo prorocanstvo i tumacimo ga dan za godinu dolazimo do Isusa Hrista u Novom Zavetu? To nikako ne bi smelo da se desi ako se ovo uopste ne odnosi na buducnost!

* Trece andjeo koji ovo objasnjava kaze da se vizija odnosi na ''poslednje vreme''(danilo 8:17) ,
dakle prorocanstvo jeste za buducnost i ide u buducnost.
Suprotno onome sto si ti tvrdio da su u pitanju doslovni dani.
E tu se pokazuje sva slabost tvog doslovnog tumacenja, i manipulacija...

* Cetvrto, tekst kaze: ''A posle 62 nedelje pogubljen ce biti POMAZANIK i nista mu nece ostati i narod ce vojvodin doci i razoriti grad i svetinju''.

* Ovde nam kazi kada je to razoren Jerusalim i Hram jos za Danilova zivota.
Znaci po tebi ispade , da su oni sagradili Hram i odmah nakon 62. nedelje dosao neki vojvoda i razorio ga.
Smesno! :)
Ajd sad lepo iz istorije, daj kad se to desilo?


* Zatim nam protumaci ko je taj Mesija POMAZANIK koji je bio pogubljen jos za Danilova zivota???
Daj istoriju , bibliju bilo sta???
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tamarana.

Kao prvo - tvoja postavka je potpuno pogresna, jer prorocanstvo o 2300 dana i noci ( prorockih godina ) govori da ce se u tom periodu - odnosno u vremenu od prvih 70 sedmica pojaviti Mesija, dok ce u ostatku vremena odpoceti ociscenje Svetinje nad Svetinjama.

Po tvom tumacenju Mesija Hristos je trebalo da se pojavi u periodu doslovnih 2300 dana i noci od vremena kada je izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida.
Znaci po tebi je Hristos trebao da se pojavi posle 70 doslovnih sedmica - sto iznosi 490 dana ili godinu ipo dana jos u vremenu proroka Danila.

U pravu si da je Jelenina postavka stvari van pameti i pogrešna a zašto?
Zato što ona nije znala niti razumela Bibliju već trčala okolo i uzimala tuđe misli i pravila kotel i otuda je stigla ta suluda idekja da se proročki lanac prvo pretvori u GODINE kako bi potom moglo od istog da se odvoji 70 sedmica gao 490 godina tu je koren zla i početna greška koja kasnije donosi desetine neistina jer se zbog toga mra ve ostalo simbolično gledati i negirati Božja rečl.

Prorpočki lanac od 70 sedmica je dat TVOM NARODU I TVOM GRADU i odnosi se na Izrael.Danilo je bio tužan što će Jevreji ponovo prolaziti kroz nevolju i zato mu se govori u DETALJE kad će šta biti i onda kreće opis GAŽENJA JEVREJSKOG HRAMA i NARODA-SVETIH koji je pokazan u krupnom planu kao 2300 VEČERI I JUTARA što je skoro 7 godina i Danilo ponovo nezna kad će to biti i mučio se i onda mu ide široki opis od kad šta kreće i kad će se završiti te govori od kad iziđe reč da se Jerusalim ponovo sazida pa mu govori rok pa potom vreme do pomazanika-Mesije i Njegove SMRTI i onda preostala semica (sedam godina) kaže da će u tom okviru neki vojvoda DOĆI u Jeruslim i RAZORITI grad i HRAM i da će to trajati do svršetka RATA.

Isus je na nebu posle 69 sedmie a Vespazijan i Tit će odraditi najavljeno ratovanje i gaženje tačno 2300 večeri i jutara jer da je trajalo 2520 kao sedam godina NIKO NEBI OSTAO i to Isus unapred pokazujući Jevrejima kod Danila reče da beže u šume kad vide da se gnusoba pojavila i da će tad opusteti Izrael i Hram biti razrušen a tu sluku imamo u opisu gaženja 2300 večeri i jutara od strane onog vojvode iz prvog veka koji RATUJE i UKIDA ŽRTVU čitaj Judejski rat zar ti ne rekoh to u početku i citirao sam ti i nisi ni obratio pažnju već slepo pokušavaš glavom kroz zid.

Niti je papa vojvoda vojske koja ratuje i razara hram i grad niti je o ukinuo niti je postojao hram 230 godina niti rimska sila 2300 godima gazila Jerusalimski hram niti svete niti je toliko rat trajao.Niti je papstvo postojalo od datuma kad navodiš da je izašla zapovest da se Jerusalim ponovo sazida niti je papstvo prestalo postojati 1843 niti je do tad gažen hram na zemlji koji bi oslikavao tebi gaženja neba jer se ništa na zemlji ne hazi od Judejskog rata TVOME NERODU I TVOME GRADU reče anđeo Danilu.


Evo biblijskih dokaza:

Потом лези на лијеву страну своју, и метни на њу безакоње дома Израиљева; колико дана узлежиш на њој, толико ћеш носити њихово безакоње.
А ја ти дајем године безакоња њихова бројем дана, триста и деведесет дана, и толико ћеш носити безакоње дома Израиљева.
А кад их навршиш, онда лези на десну страну своју, и носи безакоње дома Јудина четрдесет дана; по један дан дајем ти за годину" ( Jezekilj 4. 4 - 6 )

"По броју дана, за које уходисте земљу, четрдесет дана, на сваки дан по годину, носићете гријехе своје, четрдесет година, и познаћете да сам прекинуо с вама" ( 4 Mojsijeva 14. 34 )

Amin!
To je princip gde je Bog jasno pokazao u slučaju TOG PROROKA kako se dan ležanja njegova na druge primenjuje.A treba znati da je pred Bogom dan kao 1000 godin šta ćemo sad?
Imamo mi i opis VREME kao godišnji intervala i šta ćemo sad? Jel vidiš da nema generalisanja jednog opisa već treba slušati i verovati kad kaže Bog a ne Jelena

Dalje, u periodu 70 sedmica koje su deo 2300 dana i noci odnosno prorockih godina - trebalo je dasepojavi Mesija Hristos.

E, tu je koren svih vaših problema a gde piše da je lanac od 70 sedmica isečen ili deo lanca od 2300?
Neće biti, Piše da će se Mesija pojaviti u proročkom lancu od 70 sedmica i veze nema sa lancem od 2300.


70 sedmica se racuna po istom principu dan za godinu i i 70 sedmica iznosi 490 godina.

Kada se ovaj period od 70 sedmica ili 490 godina racuna od 457 godine kada je izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida - dolazi se tacno u 33 godinu nove ere kada se ispunilo sve sto je bilo proreceno za Mesiju - njegovo rodjenje, krstenje i pocetak javnog rada, njegova smrt na krstu, pozivanje ucenika za apostole..

AMIN!!!


Ostali period od 1810 godina od 2300 dosezu tacno do 1844 godine kada je odpocelo ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama.

E, ova Jelenina NEISTINA ne može proći.
NEMA LANAC OD 70 SEDMICA NIŠTA SA LANCEM OD 2300 NI PO OPISU DEŠAVANJA NITI PO POČETNOJ NI ZAVRŠNOJ TAČKI.

Sada na osnovu ovog iznesenog mozeda donese zakljucak - da li je ispravna tvoja teorija po kojoj je Hristos dosao u starom zavetu godinu ipo dana od izdavanja zapovesti da se Jerusalim ponovo sazida, znaci za zivota proroka Danila, ili po biblijskom kontekstualnom tumacenju po kome se sve vezano za Mesiju dogodilo u novom zavetu u vremenu koje je gore opisano.

Zamolio bih te da odgovoris na ovo ako moze bez ikakvih vredjanja ili omalovazavanja bilo koga, jer ni ja nisam nikoga vredjao ni omalovazavao, vec tezim dasvi ovde spoznamo sta je istina sagledavajuci je sa biblijske tacke gledista.

k
Koja godina i po o čemu pišeš gde ja tako nešto rekoh?
Ne, tebi nije stalo do istine već da proguraš Jelenine neistine pokazati kao ispravno učenje.
Nazivaš me lažovom jer govorim istinu a sad tražiš da ne zovem metlicu njenim pravim značenjam.
Kad prestaneš njeno učiti onda ću promeniti dijalog.

Sto se tice ociscenja Svertinje, kao sto smo videli - u biblijskom kontekstu prorocanstvo o 2300 dana i noci ( prorockih godina ), dosezu do 1844 godine kada je po tom prorocanstvu odpocelo ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama.

U pravu si da jesmo videli jesmo da jeste lagala jeste i da ti nosiš njene gluposti nosiš sve smo videli.
A to sa Biblijom VEZE NEMA. Ti izneseš Jeleninu neistinu i onda njene reči koristiš kao dokaz za potvrdu nečega..halo...to nije mera, to je igranje Božjom reči.
2300 NE DOSEŽI ni dokle. 2300 večeri i jutara je ispunjeno u porvom veku u Judejskom ratu kad zadnja sedmica iz 70 sedmica i tu je tačka i Jelenina nauka stoji gola i sramna.

Ja sam vec u jednom od prethodnih komentara objasnio da je ovo ociscenje nebeske Svetinje nad Svetinjama TIPOLOSKOG karaktera i vrsi se po tipologiji zemaljskog ociscenja.

Jesi objasnio samo to nije istina jer Danilo ne igra tipovanja već govori koliko će šta STVARNO BITI i sve se zbi kao što Bog reče preko svojih proroka a neverni prave tipove i simbole da izvrnu istinu jer u njih ne može stati.

Zemaljski hram i sluzba u njemu je bila samo tipologija ili simbolicno je prikazivala nebesku Svetinju i sluzbu koju ce Hristos vrsiti u nebeskoj Svetinji nakon svog odlaska na nebo - o cemu detaljno govori Jevrejima poslanica, posebno 8, 9, 10 poglavlje.

Nereče ko je gazio ZEMALJKI HRAM 2300 GODINA kad HRAMA NIJE BILO od prvog veka?
Pošto ti je gaženje ZEMALJSKOG HRAMA gaženje NEBESKOG onda možeš naći zemaljsko koje se gazi da bi pokazao paralelu ovako je šuplje...
Ti ne shvataš šta je TIP i šta predstavlja tip zato doslovno prenosiš dešavanje na zemlji sa dešavanjem na nebu i onda to ide ovako.
Pošto se na zemlji kolje stoka to biva i na nebu. Pošto dole Leviti služe i gore Leviti služe.Dole izbacuju nečistioću i spaljuju tako i gore. Dole krkaju sveštenici mesto tako i gore. Dole kade i škrope krvlju tako i gore.Dole se odvija Judejski rat gore se gazi Svetinja od rimskog vojskovođe....čoveče---!

U tom smislu - gazenje zemaljske Svetinje automatski znaci i gazenje nebeske.

Kako da ne.
Pa daj pokaži taj zemaljski hram koji je papa gazio 2300 godina i od kad papstvo postoji i da li ga i danas ima i kako je to gazilo hram? SLUŠAM:::


Ovo gazenje Svetinje i progonstvo Bozjeg telesnog naroda Izrailja se desavalo u vise faza.
U starom zavetu od strane mnogobozaca - Vavilonaca..itd,

Čekaj, čekaj....polako bato!
Zar ti nereče da je PAPSTVO GAZILO 2300 godina svete a sad već i sva ostala carstva...igramo li mi to vruće hladno?
Opredeli se već ko je gazio 2300 god, HRAM i SVETE i ko su ti sveti i koji hram je gažen 2300 godina?
Ako tvrdiš da je reč kod Danila o Hramu kao mestu molitve onda pokaži da je postojao hram toliko dugo a ako počneš prebacivati na verne kao hram onda se zapitaj da li je Danilo pisao o gaženju šatora od sastanka ili ljudima i da li je postojalo gaženja pre Isusa svetih i zašto onda kaže da se gazi HRAM i SVETI kao dvoje.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Laodikeja said:
Zemaljski hram i sluzba u njemu je bila samo tipologija ili simbolicno je prikazivala nebesku Svetinju i sluzbu koju ce Hristos vrsiti u nebeskoj Svetinji nakon svog odlaska na nebo - o cemu detaljno govori Jevrejima poslanica, posebno 8, 9, 10 poglavlje.

Како човек свесно лаже, ја не могу да верујем. Довољно је прочитати шта апостол пише и заувек разумном човеку постаје јасно какви су адвентисти преваранти, тј. како погрешно, а свесно, изврћу Писмо:

Јеврејима, глава 9

1. Тако и први завет имаше правду богомољства и светињу земаљску.
2. Јер скинија беше начињена прва, у којој беше свећњак и трпеза и постављени хлебови, што се зове светиња.
3. А за другим завесом беше скинија, која се зове светиња над светињама,
4. Која имаше златну кадионицу, и ковчег завета окован свуда златом, у коме беше златан суд с маном, и палица Аронова, која се беше омладила, и плоче завета.
5. А више њега беху херувими славе, који осењаваху олтар; о чему се не може сад говорити редом.
6. А кад ово беше тако уређено, улажаху свештеници свагда у прву скинију и савршиваху службу Божију.


7. А у другу улажаше једном у години сам поглавар свештенички, не без крви, коју приноси за себе и за народна незнања.


8. Овим показиваше Дух Свети да се још није отворио пут светих, докле прва скинија стоји;
9. Која остаде прилика за садашње време, у које се приносе дари и жртве, и не могу да се сврше по савести оног који служи.
10. Осим у јелима и пићима, и различном умивању и правдању тела, које је постављено до времена поправљења.


Дакле, тај закон јела и пића, умивања и осталог ритуала чистунства које адвентисти поново уводе, важи до Христоса, зато Дух Свети показује у Новоме завету духовно чистунство, за разлику од телесног (по јелима и пићима). То се одмах види како читамо даље:

11. Али дошавши Христос, поглавар свештенички добара која ће доћи, кроз бољу и савршенију скинију, која није руком грађена, то јест, није овог створења,
12. Ни с крвљу јарчијом, нити телећом, него кроз своју крв уђе једном у светињу, и нађе вечни откуп.


Дакле, Својом жртвом Он откупљује душе људске, тј. чини оно што адвентисти лупетају да је учињено 1844. године. Откуп је онда начињен, не 1844.


13. Јер ако крв јунчија и јарчија, и пепео јуничин, покропивши њом опогањене, освећује на телесну чистоту;
14. А камоли неће крв Христа, који Духом Светим себе принесе без кривице Богу, очистити савест нашу од мртвих дела, да служимо Богу Живом и Истинитом?


15. И зато је новом завету посредник, да кроз смрт, која би за откуп од преступака у првом завету, обећање вечног наследства приме звани.


Нигде, али нигде не пише да Христос чини као првосвештеници људски сваке године или ко зна како (у главама адвентиста је све могуће), већ стоји да је све учињено крвљу Христосовом.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Osamnaesto, u 20-oj glavi Otk. piše da anđeo SILAZI SA NEBA i DOLE NA ZEMLJI hvata< satanu i nosi LANCE taj anđeo i VEŽE satanu i BACA ga U BEZDAN a to ti je DUBINA U ZEMLJI jer piše da je Isus izašao iz bezdana odnosno ko će DOLE SIĆI da izvede Isusa iz BEZDANA.
Metlici je SVE TO SIMBOL jer ne može istina u nju.
Pa je anđeo simbol i silazak simbol i lanac simbol i vezivanje delimično simbol ali NOVA SVETOST od njenog lidara ne želi da bude vezan pa kaže da to znači SLOBODNI ŠETAČ po zemlji ALI kao ne može po nebesima da se pentra.Rodila je maja mudricu sve zna.
ČOVEČE!!! Zašto ne možeš verovati....odbaci Jelenin duh i primi Svetog Božjeg Duha da možeš ZA ISTINU SVEDOČITI...BRATE OTREZNI SE MOLIM TE!!!

Devetnaesto,Stefan vide na nebu gde Isus sedi na prestolu a Jelenina nova istina za ono vreme kaže da je On čekao pred vratima 18 vekova da bi mogao prošetati iz sobe u sobu.....i onda kaže da se na praznik očišćenja čisti zemlja i Isus dolazi ali...greška i onda< 1844 MORA STIĆI ali....razočaranje a mnogi prodali sve i dali šta misliš kome novce?
Nebi ona uzela, ma kakvi ona je kopanjem baštica stekla tolike kuće i imanja a Resavska škola je zasenjena njenim prepisivačkim sposobnostima.
I sad imamo DVE godine u kojima se očistilo a ni jene nije stigao....dobro, tu je nova istina za neuke kako se NEBO ČISTI a ti reče da je gaženje zemlje gaženje neba i čišćenje zemlje čišćenje neba pa nema bato dole šta da gazi 2300 godina pa time ni gore ne gazi shvataš li to?

Tako SVETI NA ZEMLJI od 1843 VIŠE NISU GAŽENI....ljudi, ono o Hitleru i ostalim osvajačima i ratovima nije tačno NI JEDAN SVETI NIJE TRPIO jer je to prestalo 1843 da znate, NEMA TOGA OD ONDA NITI ĆE BITI jel tako Draganče brate moj napaćeni?
Pa kako onda učite da će doći vreme nevolje na SVETE..pa ukinuto i očišćeno je to bato 1843 ako ne veruješ eno čitaj metlicu i čućeš, zašto onda<strah od progonstva i ubijanja?

Hajde da te ne opterećujem nije tebi lako zato malo razmisli BAR MALO pa onda počni SVOJU VERU iznositi to će biti korisnije. I nemoj zaboraviti odgovoriti na sve od gore, može i na ove tačke koje će se nizati.

Pozdravljam.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
E Boze mili kako je to strasno stanje kada coveka zarobe ljudske filozofije, tada on ne vidi i tako jednostavne istine koje po onom pravilu da to "CAK I VRAPCI ZNAJU'''

Adrian - nije lep nekoga nazivati lazovom a sam izvrtati rec Bozju i hvaliti se nezanjem.

Tamarana, opet si sve pomesao.
Odgovor sam ti dao i on je potpun i konacan i u potpunom skladu sa biblijom.

Samo cu odgovoriti na tvoju opasku da 70 sedmica nije deo 2300 dana i noci - prorockih godina, jer upravo je suprotno, jer kontekst 8 i 9 poglavlja knjige proroka Danila upravo govori da je 70 sedmica OSECENO od perioda od 2300 dana i noci jer se koristi Jevrejski izraz CHATAK - odseceno.

Sled dogadjaja je upravo taj - da je Bog proroku Danilu otkrio prvo da ce se posle 2300 dana i noci - prorockih godina Svetinja ocistiti, a posle Danilove molitve da mu Bog razjasni ovo prorocanstvo - Bog mu objasnjava da su 70 sedmic CHATAK - ODSECENE za IZRAILJSKI NAROD, odsecene od 2300 dana i noci odnosno godina, dok drugi period podrazumeva period koji seze do 1844 godine kada ce na kraju ovog perioda poceti ociscenje Svetinje nad Svetinjama.

To je odgovor.
 
Natrag
Top