Šta je novo?

Zvezda postala vlasništvo članova

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Zvezda postala vlasništvo članova
[/h] Izvor. B92, zvanični sajt | AG


Skupština Fudbalskog kluba Crvena zvezda, na vanrednoj sednici održanoj u Medija centru na Marakani, usaglasila je Statut sa Zakonom o sportu.

3644541574f57bed12106e106134966_orig.jpg
Sednici je prisustvovao 51 od ukupno 78 članova Skupštine, a za predlog novog Statuta glasali su svi prisutni članovi, izuzev jednog uzdržanog.
Predsednik Vladan Lukić je pojasnio da novi Statut, po kome je Crvena zvezda postala vlasništvo članova kluba, treba da se usaglasi sa Zakonom o sportu Republike Srbije najkasnije do 7. aprila ove godine.
Potom je član Upravnog odbora i predsednik Pravne komisije Crvene zvezde prof. dr Zoran Ivošević, obrazložio šta je sve novo u Statutu.

Član Skupštine, mr Jovan Šurbatović, predložio je veliki broj amandmana, ali je dodao i da su 95% njih pravno-tehničke korekcije. Prihvaćen je predlog profesora Ivoševića da veći broj amandmana iziskuje da bude razmotren i da se oformi Radna grupa, čiji bi članovi bili i sami predlagači, uključujući i Šurbatovića, koja će potom uputiti predlog Upravnom odboru, koji će sve razmatrati i doneti odluke, koje će potom Skupština verifikovati.

Predsednik Skupštine Sportskog društva i član Veća Klupskog saveta FK Crvena zvezda prof. dr Petar Škundrić je posebno istakao:

“Upravljanje, poslovanje i otuđenje su različite kategorije. Hipoteka nije otuđenje nego garancija, a svaki član UO garantuje ličnom imovinom za odluku koju je doneo. Ja sam protiv toga da neko proda 30% imovine Crvene zvezde, ali nisam protiv da svu imovinu klub stavi pod hipoteku, ako tim kreditnim aranžmanom rešava važne probleme.”

Na kraju sednice, koja je uz kraću pauzu, trajala dva sata i petnaest minuta, sa jednim glasom protiv je prihvaćen predlog da je potrebna verifikacija Skupštine za otuđenje imovine, a takođe sa jednim glasom protiv, prihvaćen je i predlog da je za opoziv predsednika potrebno da se izjasni više od polovine članova Skupštine, a ne, kako je bilo predloženo, dve trećine.

Na početku sednice, kojom je predsedavao predsednik Skupštine FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, usvojen je zapisnik sa prethodne sednice, a za članove radnog predsedništva su izabrani Ivan Todorov i dr Slobodan Ivanović. U konstruktivnim diskusijama, između ostalih, učestvovali su i: prof. dr Božidar Cerović, Dušan Mrakić, Miroslav Sever, Nikola Latinović, Ivan Bekjarev, predstavnici navijača...

Sednici su kao članovi Skupštine prisustvovali i Zvezdine fudbalske legende: Dragan Džajić, Dragoslav Šekularac, Jovan Aćimović... Među prisutnima je bio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković.
 
Top