Znam, hoću, mogu - radni listovi za buduće prvake

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
4.266
Znam, hoću, mogu - radni listovi za buduće prvake:info:

Radni listovi «ZNAM, HOĆU, MOGU» oslanjaju se na cjelovit pristup pripremi za školu, koji se pokazao iznimno uspješnim.
Osim grafomotoričkih vježbica koje su, u pravilu, kombinirane s drugim vrstama zadataka, velika pozornost se posvećuje svladavanju tzv. predčitačkih i pred matematičkih vještina koje se smatraju važnim preduvjetom školskog uspjeha.
Tijekom predškolskog razdoblja dijete stječe mnoga znanja i iskustva potrebna za razumijevanje matematike, počevši od prostornih odnosa, odnosa među predmetima i njihovih svojstava do svrstavanja i razvrstavanja predmeta prema tim svojstvima. Postupno uočava da je jedno od tih svojstava količina. Upravo pred matematičke vještine omogućuju djetetu razumijevanje broja: prvo broja kao količine, zatim povezanosti brojevne riječi s količinom i brojke kao pisane oznake za količinu.
Preduvjet ovladavanja matematičkim operacijama je razumijevanje povezanosti količine, brojevne riječi i brojke.
Prije polaska u prvi razred dijete bi trebalo svladati predčitačke vještine, jer su one temelj uspješnom svladavanju čitanja. Stoga je dosta zadataka u ovim radnim listovima posvećeno tzv glasovnoj osjetljivosti, tj. sposobnosti rastavlja nj a riječi na glasove i sastavljanja glasova u riječ. Dijete se, osim toga, i grafomotoričkim vježbama i ostalim zadacima potiče na uočavanje oblika pojedinih slova i njihove povezanosti s glasovima.

:download:

Kod:
[FONT=Comic Sans MS][url=http://rapidshare.com/files/294390841/Radni_listovi_za_buduce_prvase.rar]RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting[/url][/FONT]

:sifra:

Kod:
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=DarkGreen]skidajmo-hrvatsko.com[/COLOR][/FONT]
 
Top