Šta je novo?

"Zmajada" danas u "Šumicama"

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.735
"Zmajada" danas u "Šumicama"

Tanjug 29.05.2010 13:21Tradicionalna manifestacija puštanja zmajeva pod nazivom "Zmajada" održava se na otvorenim terenima Centra za kulturu i sport (CKS) "Šumice".

Deca koja budu najmaštovitija biće nagrađena titulama Zmaj od malih nogu, Princ i Princeza od Šumica.

"Zmajada" je osmišljena kao zajednički projekat za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, u kome đaci najmlađih razreda crtaju zmaja, učenici trećeg razreda smišljaju i prave izložbene zmajeve, dok četvrtaci konstruišu, oslikavaju i šalju u nebo leteće zmajeve.

Manifestacija se održava svake poslednje subote u maju već 16 godina, a ove godine organizuje se sa ciljem da se kod dece razvije interesovanje za vazduhoplovstvo i vazduhoplovno modelarstvo.

U prethodnih 15 "Zmajada" učestvovalo je blizu 24.000 voždovačkih mališana, koji su za svoj trud nagrađivani letenjem avionom iznada Beograda, "Zmajevitim tortama", podeljeno je i stotine kinder jaja, paketa slatkiša, knjiga, pribora za crtanje, pretplata za "Sega klubove", a tako će biti i ove godine.

Vazduhoplovni savez Srbije je i ove godine pokrovitelj manifestacije, a ispred Saveza svoje učešće i pomoć mališanima potvrdili su Aeroklub "Vaja", Aeroklub "JAT" i Udruženje žena pilota, navedeno je u saopštenju.

 
Top