Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Zlatna ploca (2013)

  • Začetnik teme Nikola096
  • Datum pokretanja
Nikola096

Nikola096Zlatna ploča je sertifikat kojim se nagrađuje muzičko izdanje nakon određenog broja prodatih primeraka. Prve Zlatne ploče diskografske kuće su dodeljivale izvođačima kako bi obeležile 1.000.000 prodatih primeraka.

Upravo naziv ovog priznanja ima i serijal narodne muzike koji RTS emituje od 21. jula na Prvom programu RTS-a. U jednočasovnim emisijama gledaoci će imati prilike da uživaju u pesmama najeminentnijih pevača naše narodne muzike koji su osvajali Zlatnu ploču za svoja muzička izdanja. U emisijama je korišćen bogat arhivski materijal RTS-a koji je omogućio da u dokumentarističkom maniru budu predstavljene karijere Predraga Cuneta Gojkovića, Tome Zdravkovića, Vasilije Radojčić, Predraga Živkovića Tozovca, Lepe Lukić, Zvonka Bogdana, Miroslava Ilića... Priča obuhvata period od muzičkih početaka ovih pevača, preko najvećih hitova, pa do danas.

Uloga naratora koji sa prizvukom nostalgije pripoveda život i karijeru eminentnih pevača poverena je Marku Stolici. Scenario su napisale Aleksandra Rogljić i Jovana Dukić, a serijal je režirala Natalija Mićević.
 
Top