Šta je novo?

Zlatar zalegao za dug države Dunavu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Zlatar zalegao za dug države Dunavu
[/h] Izvor: Beta, Novosti

Nova Varoš -- Vlada Srbije ustupila je Rehabilitacioni centar Zlatar kompaniji Dunav osiguranje kao kompenzaciju dugova 108 preduzeća u Srbiji.

13790025404f02da89a41ee124949599_orig.JPG
Reč je o preduzećima koja su duže u restrukturiranju i privatizaciji.
Čelnici opštine Nova Varoš saopštili su da to za 80 zaposlenih u tom centru predstavlja poslednju šansa za oporavak nekada renomirane zdravstvene i turističke ustanove na planini Zlatar.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Jedino je izvesno da su neophodna značajna sredstva za sanaciju stolarije, ali i renoviranje nekoliko spratova i druge radova na umivanju objekta. S početkom rada se, kažu ovde, ne može računati sve dok Dunav ne obezbedi rukovodeći tim i ekipu za marketing i ne ojača službe, koje su godinama bile kamen spoticannja. Zbog loših sezona i tankih zarada, s planine je poslednjih godina otišao znatan broj radnika.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Kamen sa srca pao je i opštinskim čelnicima, na koje se u poslednjih godina sručila bujica optužbi zbog kadrovskih rešenja i zatvaranja objekta.

Još se ne zna da li je stavljena tačka na spor oko vlasništva sa Fondom PIO, koji od države potražuje svoj deo objekta.

Centar Zlatar nalazi se na 1.200 metara nadmorske visine i na oko 17.000 kvadratnih metara korisnog prostora ima 300 kreveta i relativno dobro očuvanu opremu.

Posle više štrajkova i smena rukovodstva, već godinu dana Centar Zlatar ne radi.

Iz Dunava nisu saopšteni planovi kompanije o oživljavanju Zlatara, dok iz opštine i drugih nezvaničnih izvora tvrde da je Vlada naložila ovoj kući da za dve godine obezbedi sredstva za rad nekad renomirane ustanove.

 
Top