ŽITORAĐA - Majka ubila dete, pa pokušala sebe

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pejkovac: Majka ubila dete, pa pokušala sebe

Izvor:
Novosti.rs

ŽITORAĐA - Dvadesetšestogodišnja M. S.iz sela Pejkovca kod Žitorađe, usmrtila je svoju trinaestomesečnu kćerku Janu sa više uboda nožem u predelu grudnog koša, a zatim istim nožem pokušala sebi da oduzme život.

hro-pejkovac-cedomorstvo_310x186.jpg

Nezapamćena tragedija u ovom topličkom selu dogodila se u ponedeljak popodne u porodičnoj kući Stojanovića, gde je žena živela od raskida sa ocem deteta M.T.(26) iz Prokuplja. Rane koje joj je nanela majka, bile su smrtonosne po malenu devojčicu, dok je M. S., koja je potom sebi nanela ubode nožem po vratu, stomaku i ekstremitetima, prebačena na Urgentno odeljenje prokupačke bolnice, a potom na Neuropsihijatrijsku kliniku niške Vojne Bolnice, gde je pod policijskim nadzorom.

U zvaničnom saopštenju policijske uprave u Prokuplju navodi se da je M.S. (1986) iz Pejkovca u opština Žitorađa, određeno policijsko zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo ubistvo.

- Postoje osnovi sumnje da je M.S.,oko 17,00 časova u porodičnoj kući svoga oca, kuhinjskim nožem nanela više ubodnih rana svojoj ćerki, od kojih je devojčica preminula - ističu u prokupačkoj policiji. Na mesta nesreće bili su i pripadnici vojne policije jer je Milena angažovana kao vojnik po ugovoru u prokupačkoj kasarni.

- Molim vas nemojte da ometate privatan posed. Imajte razumevanja barem danas - jedino je što je rekao Zvonko Stojanović, otac M.S. koga smo sačekali ispred porodične kuće u kojoj se dogodila tragedija. Vidno potresen, ni on ni ostali članovi porodice nisu želeli da razgovaraju sa novinarima, dok komšije kažu da niko nije naslućivao tragediju. Pogotovu što je M. S. živela kod roditelja bukvalno od rođenja deteta.

- Posle sedam, osam meseci zabavljanja ostala je trudna i verili smo se u julu 2010 godine. Posle veridbe počeli smo da živimo u kući mojih roditelja u Prokuplju – priča nevenčani suprug – I pre rođenja deteta odlazila je s vremena na vreme kod njenih roditelja i to iz čista mira. Kada bih je upitao zašto ide za selo, u čemu je problem , ona bi mi odgovarala da je problem u njoj, odnosno da je ona problem.

I dok s teškom mukom priča da ne postoji razumno rešenje za ono što je M.S. uradila, njen nevenčani suprug se priseća da se mala Jana rodila sedmog februara, a da ga je supruga konačno napustila kada je devojčica imala petnaestak dana.

- Šest meseci mi nije dozvoljavala da vidim dete zbog čega sam morao sudskim putem da tražim svoja prava i očekivali smo da sud donese odluku koliko često mogu da viđam kćerku. Pretprošle subote bio sam kod nje i video devojčicu, a pripremao sam se da je obiđem i prošle subote, ali mi je dan ranije poslala poruku da dete mogu da vidim tek kada dobijem sudsku presudu - nastavlja priču otac devojčice dok njegovi roditelji kažu da ni njima nisu bili jasni ispadi njihove snahe. Kažu da su sa njenim roditeljima, pogotovu ocem bili u prijateljskim odnosima i da su je čak oni više puta vraćali njihovoj kući u Prokuplju.

- Stvarno je teško shvatiti šta je navelo da to učini.U šoku smo, ne znamo još ni gde će sahraniti dete, tako da čekamo poziv istražnog sudije da nam kaže hoće li telo deteta predati nama ili će sahranu obaviti njena porodica - priča neutešni otac trinaestomesečne Jane.

Natrag