Zimonjic i Nestor

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Zimonjić i Nestor u drugoj rundi

2101840644a793b211352a641408159_big.jpg
Nenad Zimonjić i Danijel Nestor uspšeno su počeli američku turneju.

U prvom meču posle četvoronedeljne pauze srpsko-kanadski par je prošao u drugu rundu turnira u Vašingtonu, pošto su im u prvom setu predali Južnoafrikanac Džef Kuci i Izraelac Džonatan Erlih. U trenutku prekida Zimonjić i Nestor su vodili 4:3.
U sledećoj rundi Leg Mejson Tenis Klasika protivnici dvojici momaka rođenih u Beogradu biće Španac Tomi Robredo i Čileanac Fernando Gonsales.

Na turniru u Vašingtonu, koji se igra za nagradni fond od 1.402.000 dolara, nastupa i Viktor Troicki. Njegov rival u sredu uveče biće Mark Žikel.

Šokantan poraz u Vašingtonu doživeo je Marin Čilić. Šesti nosilac izgubio je od Indijca Somdeva Devarmana, 153. igrača sveta, rezultatom 7:5, 6:4.

Izvor: b92.net

Rezultati ostlih parova:

(2) Huan Martin Del Potro (Argentina) - Lu Jen-hsun (Tajvan) 4:6, 6:3, 6:2
(8) Tomaš Berdih (Češka) - Ernests Gulbis (Letonija) 6:2, 7:6 (8-6)
(10) Tomi Has (Nemačka) - Frank Dančević (Kanada) 6:1, 4:6, 6:4.
Rajner Šitler (Nemačka) - Leonardo Majer (Argentina) 6:1, 3:6, 7:6 (7-5)
Huan Karlos Ferero (Španija) - Nikolas Lapenti (Ekvador) 6:4, 6:7 (5-7), 6:0
Benjamin Beker (Nemačka) - Robi Đnepri (SAD) 7:6 (7-3), 6:7 (1-7), 7:6 (7-4)
Sebastien De Šonak (Francuska) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 7:6 (9-7)

Izvor: b92.net

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zimonjić i Nestor bez borbe u četvrtfinalu

Zimonjić i Nestor bez borbe u četvrtfinalu
14. avgist 2009.

00007903.jpg

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u četvrtfinale dublova na ATP turniru u Montrealu pošto su njihovi protivnici, Španci David Ferer i Tomi Robredo predali meč bez borbe. Protivnici Zimonjiću i Nestoru u meču za ulazak u polufinale biće Južnoafrikanac Vesli Mudi i Dik Norman iz Belgije. Plasman među osam najboljih na ovom turniru oni su izborili pobedom protiv Španaca Fernanda Verdaska i Felisijana Lopesa: 7-6 (9-7), 7-6 (7-5).

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Montreal: Zimonjić i Nestor u polufinalu

Montreal: Zimonjić i Nestor u polufinalu
14. avgust 2009.

00007967.jpg

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u polufinale ATP turnira Masters serije 1000 u Montrealu pošto su pobedili Veslija Mudija i Dika Normana rezultatom 6:2, 6:4. Srpsko-kanadska kombinacija rutinski je naterala na kapitulaciju Južnoafrikanca i Belgijanca.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu

Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu
19. avgust 2009.

6058031634a7c890d5543d134158164_big.jpg

Teniski dubl Nenad Zimonjić - Danijel Nestor plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Sinsinatiju.

Zimonjić i Nestor savladali su Šveđanina Roberta Lindsteda i Brazilca Marsela Mela sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Srpsko-kanadski dubl postavljen je za druge nosioce u Sinsinatiju.

Rival u četvrtfinalu nije im još poznat, biće to pobednici duela Marijus Firstenberg, Marcin Matkovski – bolji iz duela Trevis Perot (SAD), Filip Polašek (Slovačka) – Žeremi Šardi, Žil Simon (Francuska).

Zimonjić i Nestor stigli su do polufinala Mastersa u Montrealu.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
ATP Sinsinati: Ziki i Nestor u polufinalu

ATP Sinsinati: Ziki i Nestor u polufinalu
21. avgust 2009.

00008354.jpg

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, plasirali su se u polufinale ATP turnira Masters serije u Sinsinatiju. Zimonjić i Nestor su u četvrtfinalu savladali šeste nosioce, Poljake Firstenberga i Matkovskog sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 10:4.

Meč je bio u potpunosti izjednačen pa su taj-brejkovi odredili pobednika. Prvi su Srbin i Kanađanin dobili rezultatom 8:6. U drugom, Ziki i Nestor su imali čak tri "vezane" meč lopte, nažalost nisu uspeli da ih iskoriste, Poljaci su dobili pet poena zaredom i drugi set rešili u svoju korist.

U trećem, takozvanom taj-brejk setu, Beograđani su bili uspešniji (10:4) i zasluženo se plasirali među četiri najbolja dubla.

U polufinalu Ziki i Nestor će igrati protiv četvrtih nosilaca, Indijca Maheša Bupatija i Marka Noula sa Bahama.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Opet igraju protiv onih "indijanaca"kako ih zove onaj najmlađi,ali samo neka guraju

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Zimonjić i Nestor lako do finala

Zimonjić i Nestor lako do finala
22. avgust 2009.

6058031634a7c890d5543d134158164_big.jpg

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl-partner Danijel Nestor plasirali su se u finale turnira u Sinsinatiju.

Oni su pobedili četvrte nosioce Maheša Bupatija iz Indije i Marka Noulsa sa Bahama rezultatom 6:4, 6:3 za 61 minut igre. Zimonjić i Nestor će se za titulu boriti sa boljim iz okršaja braće Brajen i para Lukaš Kubot/Oliver Marah, a plasmanom u finale već u obezbedili 76 hiljada dolara i 600 bodova.

Nestor i Zimonjić uzeli su čak 83% poena kada su ubacili prvi servis (29 od 35), što je, statistički gledano, odlučilo pobednika jer su rivali osvojili samo 19 od 35 poena posle prvog servisa.

Ključnu prednost u prvom setu Zimonjić i Nestor stekli su u šestom gemu, pošto su iskoristili treću brejk loptu i poveli 4:2. Do kraja seta srpsko-kanadski par je bez većih problema osvajao gemove na svoj servis i poveo u setovima.

Drugi set krenuo je odlično za Nestor i Zimonjića, ali su posle brejka i vođstva 2:1 Nouls i Bupati uzvratili brejkom, što je bio jedini pad u igri drugih nosilaca. Srpsko-kanadska kombinacija do kraja pravi još dva brejka i dolazi do zaslužene pobede – 6:4, 6:3.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Samo neka guraju,e,neka mi neko javi da li naša RTS prenosi Noleta,ne mogu nađem svastiku,negde zbrisala,a na sjtu RTS-a piše "uslovno"valjda još ne znaju da je ušao u polufinale-treba mi informacija,da ne bi noćas vrištao pu sajtu ako dobije Nadala.a u Španiji sam,biće luudoo!!!Sad mi ćera reče,"ma ćale,biće na Sport klubu",a ono jes,dete je u pravu

E,da igraju protiv Braće Bryan

Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.878
Manijaci osvojili Sinsinati

Zimonjić/Nestor osvojili Sinsinati

2101840644a793b211352a641408159_big.jpg
Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su Masters u Sinsinatiju pobedom nad braćom Brajana sa 2:1 (4:6, 7:6 (7:2), 15:13) u finalu dublova.

Meč je trajao 76 minuta, srpsko-kanadskom paru to je sedma titula ove godine, a zaradili su175.000 dolara. Takmičenje u Sinsinatiju igrano je za ukupan nagradni fond od tri miliona dolara, a u finalu singla Švajcarac Rodžer Federer pobedio je najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića sa 6:1, 7:5.
Braća Brajan su u prvom setu napravila brejk u četvrtom gemu, nakon čega su poveli sa 4:1, a zatim osvojili još dva gema sigurnom igrom na svoj servis.

U drugom setu oba para su čuvala svoj servis, pa je odluka o pobedniku doneta u taj-brejku. Zimonjić i Nestor su u odlučujućem periodu drugog seta bili veoma ubedljivi i trijumfovali sa 7:2.

Poslednji set bio je još uzbudljiviji, pošto su Amerikanci imali vodjstvo od 9:5 i nedostajao im je još jedan poen za pobedu.

Ipak, Zimonjić i Nestor su "vezali" čak pet poena i preokrenuli na 10:9. Nakon još nekoliko neizvesnih trenutaka, kod rezultata 13:13, srpsko-kanadski par osvojio je dva poena zaredom i došao do trofeja.

Izvor:http://www.b92.net/

Extra što su nam pokidali živce,neznam da li je za Srbiju ikakav prenos bio,ali meč je bio....ma nemam izraz da ga upotrebim....9 : 5,četiri meč lopte imali braća,i njih dvoje preokrenu,psovao sam im i majku i žene,koga već nisam,ali kad su dobili,da prostite,ja bio u WC,i samo čujem klince vrište ko ludi,ostavi moje "Potrebe",znate šta mislim,pa vrišti,skači,mislim,ludaci,njih dvoje,a i mi ovde!!!

Natrag