Šta je novo?

Zima neće da ode

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.300
Zima neće da ode


Drugi dan zaredom Srbija se "bori" sa snegom, ledom i hladnoćom iako se bližimo sredini marta.


v163130p0.jpg


Na području Srbije je oblačno i hladno vreme, pada umeren do jak sneg praćen jakim udarima vetra, a u košavskom području, posebno u južnom Banatu i na Crnom vrhu, gde udari vetra dostižu brzinu i do 22 metara u sekundi, saobraćaj je jako otežan, jer je zbog mećave vidljivost smanjena, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na pojedinim deonicama ima snežnih nanosa zbog jakih bočnih udara vetra. Vozačima se preporučuje da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako već moraju onda da prilagode vožnju nepovoljnim veremenskim prilikama.

Saobraćajnice u Beogradu su prohodne i očišćene izjavio je dežurni inženjer zimske službe u tom preduzeću Dejan Jovanović.

Jovanović je ocenio da je trenutno stanje na saobraćajnicama "zadovoljavajuće", iako na pojedinim ulicama ima raskvašenog snega, koji jak vetar vraća na kolovoz.

On je naveo da su ekipe tog preduzeća na terenu i da trenutno čiste najprioritetnije saobraćajnice - one kojima se kreću vozila GSP-a i "Laste", ali da predstoji čišćenje sporednih ulica.

Predhodne noći je padala ledena kiša, što, uz snežne padavine, koje su počele sledećeg jutra u Beogradu, otežava posao na održavanju saobraćajnica, istakao je Jovanović.

On je rekao da se tokom dana očekuje prestanak padavina, ali da se nestabilno vreme očekuje do nedelje 14. marta i da će ekipe "Beograd puta" biti u pripravnosti da intervenišu.

Jovanović je poručio vozačima da budu oprezni u saobraćaju, da u prevozu umesto sopstvenih koriste vozila gradskog prevoza, da propisno parkiraju vozila i da u svakoj prilici propuste vozila "Beograd puta", jer time olakšavaju posao na čišćenju snega.

Saobraćaj na svim linijama u Beogradu odvija se otežano i usporeno zbog snega koji veje u glavnom gradu, izjavio je glavni dispečer u Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" Radisav Stepanović.

Stepanović je rekao da vozila gradskog prevoza saobraćaju po predviđenom redu vožnje i da sve linije rade na čitavoj dužini svojih trasa.


Izvor: Mondo
 
Top