Žig Zveri

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
"I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima,da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njezina."(Otkrovenje 13:15,13:18,)

Šta predstavlja, po Vašem mišljenju žig zveri i kako ga doživljavate?

ATI

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
221
Ja kad bih rekao sta je po mom misljenju zig zveri i ko je zver bio bih banovan. :)

Član
Učlanjen(a)
14.07.2009
Poruka
5
"I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovima,da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njezina."(Otkrovenje 13:15,13:18,)

Čipovanje ljudi je trenutno najbliži opis žiga. U nekim zemljama se primenjuje. Meni lično se ne sviđa ideja o čipovanju.

Član
Učlanjen(a)
21.01.2010
Poruka
2
Bio sam u prilici da vidim kako cipovani ljudi prelaze granicu.stave cini mi se desnu ruku u masinu i dobiju nekakav kao racun posle taj nazovi racun daju na salteru i prolaze bez cekanja.Licno sam protiv cipovanja ali vidim da neko to forsira.Ja se necu nikada cipovati niti uzeti licnu kartu sa cipom.

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160

Citat ko citat. Ne vidim šta u njemu ima toliko intrigantno.
Pa čitavo Otkrovenje je jedna zamumuljena zakukuljotina, koju može da tumači ko kako hoće. I da smo živi i zdravi, bilo je tumača onoliko. Zabaljali se ljudi

Tako recimo kaže:
"I vidjeh u desnici onoga što sjeđaše na prijestolu knjigu napisanu iznutra i spolja, zapečaćenu sa sedam pečata."

Pa krene: Ko je taj na prestolu? Na kojem prestolu? Ko ga je tu postavio? A što baš njega? I ko je pisao knjigu? Kojim pismom? Zašto baš iznura i spolja, a ne spolja i iznutra (nije to slučajno)? Ko ju je zapečatio? Kako? Kada? Kakvim pečatima (i što je nije samo priheftao)? Kako izgledaju ti pečati (mora da su veliki)? itd... itd... Vozi Miško do jutra i natrag. Možeš da ga tumačiš kako ti drago.

Tako i sa ovim zverinjem koje broji. A to su čipovi! Zavera! Svima će nam na rođenju ubacivati čip, pa d anas prate. A mi kao tolike važne i tajanstvene poslove u životu radimo da će biti katastrofa kad okriju gde kupujem novine i jel imam redovnu stolicu. Koješta. I sad panika oko novih ličnih karata. Magična reč: čip. Pa onda je trebalo da s ebudnimo i kad su uvodili jedinstveni matični broj građana. Već smo čipovani. :dance2:

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
A mi kao tolike važne i tajanstvene poslove u životu radimo da će biti katastrofa kad okriju gde kupujem novine i jel imam redovnu stolicu. Koješta. I sad panika oko novih ličnih karata. Magična reč: čip. Pa onda je trebalo da s ebudnimo i kad su uvodili jedinstveni matični broj građana. Već smo čipovani. :dance2:

Pogrešno i naivno razmišljanje.
Svrha čipa koji je implantiran u nekoj osobi za krajnji cilj u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti ima potpunu kontrolu nad pojedincem.
Npr, ne budes politički istomišljenik, buniš se protiv vlasti, iskljuce ti cip i kraj. Ne mislim pri ovome na smrt, mada bi i to moglo da se izvede, već na nemogućnost normalnog života. Da budem precizniji u jednom primeru: živiš u vremenu u kojem je moguće kupovati hranu i vodu samo ako imas implantiran čip. Izađeš kroz vrata i automatski ti skida sa računa vrednost koju si utrošio za kupovinu prostim skeniranjem čipa.

Nemaš čip, ne možeš ništa da kupiš-just simple as that.

E, sada, proces čipovanja i praćenja počeo je odavno na blaži način, kao uvod. Uzmimo na primer SIM kartice mobilnih telefona. Na osnovu lociranja signala vašeg telefona sa SIM karticom, moguće je saznati neke stvari o vašem životu, vaše navike, gde radite i gde živite, satnicu i dnevni raspored i tako dalje, a da ne pričam o presretanju (prisluškivanju) razgovora i SMS poruka.
Kreditne kartice sa čipom slična su stvar.

Što se tiče dokumenata, ja sam, kad mi se već pruža ta mogućnost, uzeo novu ličnu kartu bez čipa, dok za pasoš da opcija ne postoji. To sa čipom u dokumentima može nekome da upropasti život. Npr, ko garantuje za tačnost podataka koji su uneti u čip. Da li se može verovati osobi ili osobama u MUP-u koji rade na unošenju podataka u čip? Vlasnik dokumenta nije u mogućnosti da vidi šta je to zabeleženo o njemu unutar samog čipa. Za sada su to podaci o JMBG, adresi, imenu, prezimenu, otisku prsta i slično, dakle sasvim bezazleno i ono što se inače vidi i na dokumentu. Šta ćemo kada dođemo da stadijuma da se u čip unosi dosije. Šta ako nam je unet dosije nekog okorelog kriminalca i na osnovu toga budemo imali žestokih problema, možda i nerešivih? Dilema i pitanja je zaista mnogo.

Čipovanje u ruku već je počelo u Americi, doduše, još uvek na dobrovoljnoj osnovi, pod maskom sigurnosti i praćenja zbog navodne opasnosti od terorizma.
Ja lično, ako doživim ta vremena, nikada neću pristati da mi se ubacuje ikakav implant, šta zbog ličnih uverenja, šta zbog religioznih razloga.

Evo ga i sajt firme koja pravi čipove za implantaciju:

VeriChip

A ima puno toga i na youtube, prilikom pretraživanja pod pojmom "verichip".

Verichip (verification chip)=čip za proveravanje-verifikaciju

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Svrha čipa koji je implantiran u nekoj osobi za krajnji cilj u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti ima potpunu kontrolu nad pojedincem.
Ha, ha, ha, ovo je dobro. :lol: Treba im čipiripi!?
Bajo, tvoja država VEĆ ima potpunu kontrolu nad tvojim životom. Welcome to reality.

Npr, ne budes politički istomišljenik, buniš se protiv vlasti, iskljuce ti cip i kraj.
U jbt, pa ovo te isključe ko televizor. Kvc! Uuups, jao nismo teli, slučajno, eh omače se... :shucks:

Ne mislim pri ovome na smrt, mada bi i to moglo da se izvede,
E dobro je, sad mi je laknulo... :mrgreen:

Da budem precizniji u jednom primeru: živiš u vremenu u kojem je moguće kupovati hranu i vodu samo ako imas implantiran čip. Izađeš kroz vrata i automatski ti skida sa računa vrednost koju si utrošio za kupovinu prostim skeniranjem čipa.
Pogrešno i naivno razmišljanje (zasnovano na preteranom čitanju SF treš literature) i skidanju ite takve treš "naučne" literature sa rapidšera. Kupovanje vode i hrane na čip!? A interneta? Pa za 50 godina neće biti kupovanja vode. Zapravo neće biti ni (pijaće) vode, ako ovako nastavimo. :girl_hide:
E, sada, proces čipovanja i praćenja počeo je odavno na blaži način, kao uvod. Uzmimo na primer SIM kartice mobilnih telefona. Na osnovu lociranja signala vašeg telefona sa SIM karticom, moguće je saznati neke stvari o vašem životu, vaše navike, gde radite i gde živite, satnicu i dnevni raspored i tako dalje, a da ne pričam o presretanju (prisluškivanju) razgovora i SMS poruka.
Pa ko te tera da imaš mobilni. Ti nosi fiksni sa sobom i rešen problem :)

Kreditne kartice sa čipom slična su stvar.
A kao u ovoj krizi imaš nešto na toj kartici? Lovaro! Štekovo ga, pa ćuti :gun:

Što se tiče dokumenata, ja sam, kad mi se već pruža ta mogućnost, uzeo novu ličnu kartu bez čipa, dok za pasoš da opcija ne postoji. To sa čipom u dokumentima može nekome da upropasti život. Npr, ko garantuje za tačnost podataka koji su uneti u čip. Da li se može verovati osobi ili osobama u MUP-u koji rade na unošenju podataka u čip?
Ha, haaaa, haaa. Hajde, mućni malo glavom. Pa nije valjda da ne možeš toliko da se presabereš. Čip, to tako gordo (i misterizno zvuči). I bez čipa si tropa. Pa ko garantuje da ti ta svinjska vakcina koju si dobio nije spalila imuni sistem, kako bi farmaceutska industrija imala novu zahvalnu mušteiju. Daj bože da su ti dali običnu vodu, maznuli pare i to je to, a da nije nešto gore. I ko ti to garantuje? Tomica zvani Vakcina. Ma reko sam ti već, ne treba njima čip ako hoće da te vozaju. Čip, to je visoka tehnologija, legneš ti na rudu i sa mnogo prizemnijim stvarima.

I da ne citiram dalje, ispašće predugačko. Mislim da si got the point. Već si čipovan i bez čipa, tako da možeš da se opustiš i da leženo ćaskamo ovde (o čipovanju) :)

čip, čip, av, av, mjau

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
22.01.2010
Poruka
33
6=Politički sistem, 6=Religija sistem, 6=Trgovački sistem, Broj čovjeka a ne nekog duhovnog stvorenja. Kao što broj šest ne može dostići vrijednost broja sedam, tako ni taj politički sustav ni izdaleka ne može udovoljavati savršenim Božjim mjerilima. Politička zvijer (Anglo Amerika) neograničeno vlada cijelim svijetom pod imenom 666, a politika, religija i trgovina omogućavaju joj da djeluje.

Natrag