Šta je novo?

Zid se obrušio na kuću, nema povređenih

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zid se obrušio na kuću, nema povređenih


Beograd - U MARIBORSKOJ ulici broj 5, juče oko 9 časova ujutru, na porodičnu kuću obrušio se zid "komšijske" zgrade u izgradnji. Pri jakom udaru vetra, na krov porodice Jugović pao je deo zida pored kreveta u kome je spavao Borislav (27).

Srećom, niko od četvoro ukućana nije povređen, ali je Borislav zbog pretrpljenog stresa zadobio jaku glavobolju, a ukazana mu je pomoć u Urgentnom centru. Lekari su mu prepuričili da miruje i da ne napreže ruku, na koju su mu pale cigle.


Krov - Mariborska ulica_620x0.jpg- Čuli smo jak udar, mlađi sin je spavao u svom krevetu iz koga je izjurio kada se ovo desilo - priča majka Dušica - Muž je odmah isključio struju i svi smo istrčali na ulicu.Iako niko nije povređen, svi smo pretpeli strašan stres.

Stanari su naslutili još pre tri meseca da se nešto loše može desiti kada su se, kako tvrde, prvi put obratili inspekciji.

- Zidovi ove građevine koji su nastajali nama iznad glave, potpuno su neobezbeđeni i nisu pričvršćeni, pa smo zatražili da građevinska inspekcija izvrši uviđaj - kažu Jugovići. - Inspektori su rekli da je to problem koji se javlja u celom gradu, jer se gradi jedan po jedan objekat, a ne ceo kvart. Oni su, takođe, tvrdili i da nismo ugroženi kao što izgleda. Pre dva meseca su i radnici napustili gradilište, tako da se tu niko više nije pojavljivao.

Porodica Jugović je otišla kod rođaka, a Dušica kaže da im je direktor firme obećao da će im pronaći smeštaj, jer njihova kuća više nije bezbedna.
Ova porodica kaže da je njihova kuća "pomerena" čim je počela izgradnja susedne zgrade, jer njihov stari objekat građen tridesetih godina prošlog veka, nema ni temelj.

Građevinski inspektor koji je izašao na teren kaže da je siguran da će se usled jakog vetra neobezbeđena građevina još obrušavati. Zbog toga je posle incidenta investitor poslao radnike koji su pokušali da sruše preostale zidove, na poslednjem spratu.

Nadležni kažu da je investitor dužan da nadoknadi troškove popravke, obezbedi građevinu i smeštaj za stanare iz broja 5.


UČVRSTITE CREPOVE


DA bi se izbegli slični incidenti kao u Mariborskoj 7, dežuraju i ekipe "Zelenila - Beograd", "Elektroizgradnje" i "Javnog osvetljenja". Nadležni apeluju da građani zbog olujnog vetra, obezbede i učvrste sve što bi moglo da padne sa krovova i garaža.Izvor:
Novosti.rs
 
Top