Kako to da životinje nemaju dušu a da ih Bog
oživljava? Zar nas Bog ne oživljava kao i njih? Šta je život a šta je duša?
Ako životinje ne čine greh samo zato što ga nisu svesne onda to znači da ljudi čine greh samo zato što imaju veću svest što dalje povlači činjenicu da ako bi čovek bio potpuno bezgrešan, on ne bi mogao da opstane jer bi ga zloba iz okoline vremenom ubila kao što je i Hrista a životinje ubijaju druge životinje i nisu grešne. Da li su onda plaćene ubice koje su mentalno poremećene osobe svesne greha?
Taj večernji jezik životinja i života jeste božiji zvuk ali isto toliko koliko je i buka automobila u to vreme u Beogradu ili jaki zvukovi pesama iz nekog kafea u gradu. Svaki zvuk životinje ima neki cilj i svrhu u prirodi za njih same kao i zvuk automobila za ljude.
Gde je Adam živeo pre ljudskog greha, jel to bila Zemlja? Po opisu mi deluje kao da jeste.
Kako ovo može da ide jedno s drugim, zar životinje nisu nesvesne grehova?
Ako sam dobro razumeo, Bog je posle greha životinje "programirao" da napadaju ljude ili sam pogrešno shvatio?
I otkuda toliko sličnosti između čoveka i životinja tj. njihovih prirodnih potreba pa čak i u psihi čoveka i pojedinih vrsta majmuna koji su izrazito inteligentni za životinje?
Od čega će živeti životinje koje su mesojedi kada bude uspostavljeno carstvo nebesko, da li će lavovi da pasu travu?
Izvinjavam se zbog gomile pitanja ali to je sve ono što bi nauka pitala...
Koliko samo pitanja majko mila, ti se uvjek nesto pitas hhehehe salim se malo evo pokusacu da ti objas
nim ali ti mene opet neces razumjeti ali nema veze evo ovako ti to ide:Kako to da životinje nemaju dušu a da ih Bog
oživljava?Kada je Gospod stvarao svjet samo je covjeka stvorio po svome oblicju i udahnuo Svoj Duh u njega a sve ostalo da bude u sluzbi covjeka.A zasto je covjeku dao dusu a zivotinjama nije?E na ovo pitanje moramo se vratiti jos malo u nazad.Kada je sotona(djavo) ii denica bio zbacen sa nebesa on je za sobom povukao trecinu palih andjela koji su bili ustali protiv Boga!Tako da je Gospod odlucio da tu trecinu andjela koji su pali na domiri ljudskim dusama!Zato je samo covjeku dao dusu a zivotinjama nije!A da Gospod ne ozivljava tvar sve bi u trenutku uginulo ili da Gospod dozvoli sotoni sve bih nas pobio u trenutku jer veliku on silu ima!!!
Ako životinje ne čine greh samo zato što ga nisu svesne onda to znači da ljudi čine greh samo zato što imaju veću svest
Odgovor:Na ovo pitanje sama si sebi odgovorila!Ali evo da ti pojasnim:Kada su Adam i Eva kusali plod sa zabranjenog drveta citat iz Svetog Pisma: I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakakva drveća lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla.
Oni su odmah postali svjesni sta su uradili pa su se bili sakrili od Boga ali Gospod je znao sta su ucinili pa je dozivao Adama i Govorio Adame zasto se krijes od svoga Stvoritelja a Adam odgovarase sramota me jer sam nag(go) a Gospod govori a Adame ko ti rece da si go da nisi jeo plod sa zabranjenog drveta od znanja dobra i zla.
Tada Adam mjesto da prizna grijeh on okrivljuje Evu i zmiju i tako je jos vise naljutio Gospoda i kao posljedica toga izgonjenje iz Edemskog vrta!
A ovo sve znaci da ljudi svjesno tvore grijeh i zato su krivi a zivotinje to rade ne svjesno i zato im se ne moze uzeti za zlo sta god da urade!!!
Gde je Adam živeo pre ljudskog greha, jel to bila Zemlja?
Da gospod je od jednog djela zemlje napravio Edemski vrt.
Citat iz Sveto Pisma:
7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
8 I nasadi Gospod Bog vrt u Edemu na istoku; i onde namesti čoveka, kog stvori.
9 I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakakva drveća lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla.
10 A voda tečaše iz Edema natapajući vrt, i odande se deljaše u četiri reke.
11 Jednoj je ime Fison, ona teče oko cele zemlje evilske, a onde ima zlata,
12 I zlato je one zemlje vrlo dobro; onde ima i bdela i dragog kamena oniha.
13 A drugoj je reci ime Geon, ona teče oko cele zemlje huske.
14 A trećoj je reci ime Hidekel, ona teče k asirskoj. A četvrta je reka Efrat.
15 I uzevši Gospod Bog čoveka namesti ga u vrtu edemskom, da ga radi i da ga čuva.
16 I zapreti Gospod Bog čoveku govoreći: Jedi slobodno sa svakog drveta u vrtu;
17 Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš.
18 I reče Gospod Bog: Nije dobro da je čovek sam; da mu načinim druga prema njemu.
19 Jer Gospod Bog stvori od zemlje sve zveri poljske i sve ptice nebeske, i dovede k Adamu da vidi kako će koju nazvati, pa kako Adam nazove koju životinju onako da joj bude ime;
20 I Adam nadede ime svakom živinčetu i svakoj ptici nebeskoj i svakoj zveri poljskoj; ali se ne nađe Adamu drug prema njemu.
21 I Gospod Bog pusti tvrd san na Adama, te zaspa; pa mu uze jedno rebro, i mesto popuni mesom;
22 I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.
23 A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.
24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.
25 A behu oboje goli. Adam i žena mu, i ne beše ih sramota.
Bog je posle greha životinje "programirao" da napadaju ljude ili sam pogrešno shvatio?
Odgovor:Nije Gospod programirao zivotinje da napadaju ljude vec se sve promjenilo ljudi su izgubili Boziju blagodat i staranje. Posle je nastupila i smrt koje do tada nije bilo a to je bio rezultat grijeha!Priroda se sva izmjenila Lav kao kralj zivotinja je pasao travu i spavao sa jaganjcima a posle ih je poceo jesti.Citava jedna harmonija koju je Gospod bio uspostavio je bila srusena ljudskim grijehom,zato su se i zivotinje bile okrenule protiv covjeka.
Nadam se da sam ti bar u pola uspio objasniti a ako nisam oprosti ja ne umijem bolje! smile3