Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Žene Jugoslavije u Narodnooslobodilačkoj borbi (1985)

  • Začetnik teme den78
  • Datum pokretanja
den78

den78

Žene Jugoslavije u Narodnooslobodilačkoj borbi (1985)

Povodom 70 godina od pobede nad fašizmom, "Filmske novosti" ustupile su dokumentarac "Žene Jugoslavije u Narodnooslobodilačkoj borbi" za emitovanje u Trezoru.

Žene Jugoslavije u NOB-u - Na preporuku Danice Milosavljević, borca i Narodnog heroja, uoči obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom emitujemo film "Žene Jugoslavije u NOB-u", poklon "Filmskih novosti". Žene Jugoslavije počele su svoj borbeni put između dva svetska rata, pod uticajem Komunističke partije, a protiv klasnog i nacionalnog ugnjetavanja. Radnice, seljanke i intelektualke tražile su ravnopravnost i sa muškarcima, u svim oblicima društvenog života i rada, borile su se za život po ljudskoj meri. Vođene tim idejama, žene Jugoslavije su prošle, uz ogromne patnje, žrtve i odricanja kroz sva iskušenja Drugog svetskog rata i sva zla koja je fašizam naneo ljudskom rodu. Ovaj film govori o njihovom borbenom putu, o mnogima od njih koje su život dale za ideje i slobodu, učestvujući ravnopravno s muškarcima u bitkama na svim frontovima. Iz muzejskih i bivših policijskih arhiva, i retkog i originalnog filmskog materijala, saznajemo o najhrabrijima čija se imena i dela pamte.

Kako je na originalnom filmskom snimku u prvih 11 minuta postojalo jako oštećenje zvuka, "Trezor" je za ovo emitovanje dešifrovao jedva razumljiv spikerski tekst i na tom delu ponovo snimio čitanje teksta verno originalu. Zahvaljujemo "Filmskim novostima" na ustupljenom filmu.

Reditelj Stjepan Čikeš, scenaristi Stjepan Čikeš, Dragan Radulović; snimatelj Mihajlo Jovanović, montažer Irena Čikeš, tekst čitali Draga Ilić Jonaš, Miodrag Zdravković, Sonja Jauković; muzički saradnik Dorijan Šetina, saradnici Vladimir Žutić, Smilja Dimitrijević, Dejan Jovanović, Gordana Mandić, Milan Tomić, Isidor Božović, Dragan Momčićević
Proizvodnja "Filmske novosti", 1985.

Rezolucija: 1024x576
Video: x265 Medium CRF 22, 25 fps
Audio: AAC-LC FDK 128 kbps 48 khz Stereo
Kontejner: MKV
Trajanje: 1 sat, 5 min. i 30 sek.
Veličina fajla: 420 MB
Ime fajla: Zene.Jugoslavije.u.NOB.1985.SDTV.576p.x265-STG

~ DOWNLOAD ~
Kod:
http://uptobox.com/vo68mkimt9n9
 
Top