Šta je novo?

Zdravstvo traži razgovor o platama

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Zdravstvo traži razgovor o platama

Beograd -- Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti zahteva vlade hitan sastanak kako bi se rešilo pitanje materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih.


10d795e.jpg


U saopštenju se podseća da je Republički odbor Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije uputio 17. decembra prošle godine Vladi Srbije zahteve definisane u sedam tačaka za poboljšanje položaja zaposlenih.
„Iz Ministarstva zdravlja smo dobili odgovor da su finansijskim planom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za 2011. godine obezbedjena sredstva za primenu Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove čiji je osnivač Srbija“, ističu iz Sindikata.

Odgovori na ostale zahteve Republičkog odbora predstavljaju samo odlaganje odnosno odugovlačenje pregovora što stvara sve veće nezadovoljstvo zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Sindikat je u decembru najavio protest ukoliko Vlada Srbije ne realizuje njihove zahteve među kojima su povlačenje predloga zakona o platama u državnim organima i uvećanje osnovica za obračun plata.

Sindikati su zahtevali i obezbeđivanje sredstava za neisplaćene jubilarne nagrade, zatim novogodišnje nagrade u visini koju Vlada i sindikat dogovore do 15. januara, kao i uspostavljanje socijalnog dijaloga.B92


 
Top