Zbog nove veze ostajemo bez prijatelja

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Zbog nove veze ostajemo bez prijatelja

Verovatno vam se već desilo da se zaljubite, započnete novu vezu i odjednom više nemate vremena ni za šta osim za novu ljubav.

Naučnici sa Oksforda sproveli su istraživanje na temu prijateljstva i ljubavi, tokom kojeg su ispitanicima postavljana pitanja o broju prijatelja i odnosima sa ljudima sa kojima se druže, a zatim je trebalo da procene te odnose kad uđu u novu vezu.

Rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo 540 osoba starijih od 18 godina, pokazali su da ljudi u proseku izgube jednog bliskog prijatelja kada započnu novu vezu, prenosi BBC.

"Muškarci i žene koji su u ljubavnoj vezi, umesto prosečno pet bliskih drugova ili drugarica koje su imali dok su bili sami, imaju četvoro prijatelja", rekao je Robin Danbar, profesor psihologije sa Oksforda.

(MONDO)

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Pravi muškarac (normalno, i prava žena) ni u kom slučaju nesmiju zanemariti svoje staro društvo. Na sve se stigne i za sve se nađe vremena. Samo se treba htjeti. A loš izgovor, tko želi, uvijek nađe.

PS

Armag, čini mi se da "svaki dan u svakom pogledu sve više napreduješ".

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Ne moraju se prijatelji zanemariti, ali i prijatelji ako su pravi, nece se ljutiti ako ih ponekad ne pozoves ili ne izadjes sa njima zbog nove devojke. Kada bude pravo vreme druzicete se svi zajedno..

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Mislim da se pravi prijatelj ne moze zanemariti,istina provodicemo manje vremena nego prije veze zajeno ali zanemariti ne...
A i postoje one "brzo prolazne" veze zanemariti prijatelja zbog takve veze najveca ja ludost,jer prijatelji su tu za cijeli zivot,a momak/djevojka bude i prodje:)
I kako Nency rece ako je pravi/prava na kraju ce tvoji prijatelji postati njegovi i obratno:)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Nikada ne treba zanemariti prijatelje zbog nove veze..mada i prijatelji ako su pravi ..razumece da ce te imati manje vremena za njih.Posle ce se ionako druziti svi zajedno..:)

Natrag