Šta je novo?

Zbog nereda opasno na odmor u Grčku

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Zbog nereda opasno na odmor u Grčku

Izvor: Glas Srpske 28.06.2011 22:00
Autor: D. K.

BANjALUKA - Stanovnicima Srpske, ali i drugih zemalja, trenutno se ne preporučuje da putuju u Grčku, zbog toga što se u ovoj zemlji očekuju veliki nemiri i demonstracije u okviru generalnog štrajka sindikata.

130


Rekao je ovo "Glasu Srpske" ambasador BiH u Grčkoj Boro Bronza.

- Sve sindikalne organizacije najavile su okupljanja na centralnom trgu u Atini, od kojeg je naša ambasada udaljena svega 150 metara, zbog čega smo i mi u ambasadi odlučili da ne radimo, dok ne prođu demonstracije - istakao je Bronza.

On je naglasio da se očekuju dosta intenzivniji nemiri od dosadašnjih, te da svi strani državljani koji planiraju put u ovu zemlju, a posebno u veće gradove, kao što su Atina ili Solun, treba da ga odgode do daljeg.
- Poznato je da turističke agencije organizuju ljetovanja u manjim turističkim mjestima, gdje je manja opasnost od nereda. Ipak, savjetovao bih im da ta putovanja odgode bar za nekoliko dana - dodao je Bronza.
Turističke agencije u RS ipak planiraju da za svoje klijente organizuju putovanja u ovu zemlju.

Tako u banjalučkoj turističkoj agenciji "Smiljić" kažu da se trenutno u Grčkoj na ljetovanju nalazi oko desetak stanovnika Srpske.
- Naši turisti su u Paraliji i treba da se vrate sutra, kada će još jedna grupa turista otputovati na ljetovanje u to mjesto - istakli su u ovoj agenciji i dodali da su se čuli sa vođom puta, te da nema nikakve opasnosti, jer je ovo mjesto udaljeno od nemira.

Direktor banjalučke turističke agencije "Sebastijan" Saša Kalinić rekao je da danas četiri putnika iz Banjaluke namjeravaju da otputuju u Grčku, preko graničnog prelaza Dojran, zbog toga što je granični prelazi Evzoni zatvoren.

- Naši klijenti putuju u Solun i to sopstvenim prevozom. Upozorili smo ih da je tamo opasno, ali oni su odlučili da ipak odu - istakao je Kalinić.

Saobraćaj

Bronza je rekao da je javni saobraćaj u Grčkoj potpuno "paralizovan", ali da je moguće da će biti pojedinih letova sa aerodroma iz ove zemlje.
- Nemamo za sada precizne informacije koji će to letovi biti omogućeni, a koji otkazani, ali u svakom slučaju preporučuje se da se ne putuje ova dva dana, jer postoji velika mogućnost za razne komplikacije - istakao je Bronza.
 
Top