Zbog neispravne instalacije izgoreli otac i sin

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Tragedija u Novoj Varoši

Zbog neispravne instalacije izgoreli otac i sin

Blic, Agencije | 06. 04. 2011. - 00:02h

NOVA VAROŠ - Predrag - Đole Gujaničić (82), penzioner, i njegov sin Vukosav (45) nastradali su u požaru koji je zahvatio njihovu porodičnu kuću u selu Akmačići kod Nove Varoši. Požar u brvnari u kojoj je Predrag Gujaničić od februara prošle godine i smrti supruge živeo sam sa bolesnim i teže pokretnim sinom Vukosavom buknuo je juče u ranim jutarnjim časovima, a vatru je, kako se pretpostavlja, izazvala neispravna elekroinstalacija.
Komšije i rođaci nastradalih uspeli su da iz objekta koji je goreo izvuku beživotno telo Predraga Gujaničića, dok su posmrtni ostaci njegovog sina Vukosava ostali u plamenu. Brvnara sa tri prostorije izgorela je do temelja, a dim koji je kuljao iz porodičnog doma Gujaničića juče oko šest sati prvi je primetio meštanin Marko Lojaničić, zaposlen na stotinak metara udaljenoj pilani.

- Po dolasku na posao primetio sam dim i odmah otrčao uz brdo. Nisam uspeo da uđem u objekat pa sam tražeći pomoć u obližnjoj kući probudio Predragovog brata Milomira i njegove ukućane. Kada sam uz pomoć Milomirovog sina Pavla uspeo da razvalim ulazna vrata, iz brvnare su pokuljali jak plamen i dim.

Predragovo beživotno telo pronašli smo na podu u hodniku iza ulaznih vrata i izneli ga napolje, ali zbog plamena, nažalost, nismo uspeli da se probijemo do kuhinje u kojoj je spavao nesrećni Vukosav. Prizor je bio stravičan i ovako nešto nisam video u svom životu - kaže meštanin Marko Lojaničić.

Prilaz zgarištu i dalje ne dozvoljavaju slabe eksplozije koje, kako se pretpostavlja, potiču od lovačke municije koja se nalazila u objektu.

Natrag