Zbog ljubavi iz Amerike došla u Trebinje

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Zbog ljubavi iz Amerike došla u Trebinje

Izvor:
Novosti.rs

Epilog ljubavi Mimi Tice iz Lajv Ouka kod Sakramenta i Hercegovca Vlade Mitrovića. Svadba u julu čisto hercegovačka. Od oca zna navike i običaje.

reg-trebinje_310x186.jpg

NI prekookeanska daljina nije mogla da naudi ljubavi Amerikanke Mimi Tice, rođene u mestu Lajv Ouk kod Sakramenta u Kaliforniji, i Hercegovca iz Trebinja Vlade Mitrovića. Uskoro će je krunisati pred oltarom u gradu na Trebišnjici, čiji je mlada Amerikanka već postala stanovnik i gde namerava da se skući.

- U Ameriku ću se vratiti samo ako Vlado bude hteo, i to zajedno da idemo. Zasada nije zainteresovan. Trebinje mi se veoma sviđa i već je od gradića u kome sam živela. Zavolela sam srpsku kuhinju, najviše sarmu. Nedostaju mi samo meksički začini i njihovi specijaliteti. Nadam se da će mi ih doneti roditelji kada budu dolazili na svadbu koja će biti čisto hercegovačka. Oni su, inače, vlasnici jednog meksičkog restorana - okriva Mimi, čija mama je Meksikanka, a otac poreklom Hercegovac.

- Nije bilo teško prilagoditi se na ljubav na daljinu i još jednog Hercegovca. Mama me je jednom pitala da li sam sigurna da hoću da se udam u Hercegovinu. Rekla sam joj da neću imati problema, jer sam o tamošnjim ljudima mnogo naučila od tate i njegove rodbine u Americi. I ponašanje i običaje muškaraca tog podneblja.

Kaže da je prvi put u Hercegovini bila kao četvorogodišnja devojčica i od tada je sa roditeljima povremeno posećivala očev zavičaj. Vladu je slučajno srela pre osam godina, kada joj se, veli, promenio život.

- Kada sam imala sedamnaest godina bila sam na ekskurziji po Evropi, a tada sam svratila i u Trebinje. Prvih dana bilo mi je i dosadno i teško, stalno sam zvala roditelje i plakala govoreći im da hoću da se vratim kući. Tri dana pred povratak, dok sam šetala sa rodicama po gradu, upoznala sam Vladu. Potom sam ponovo pozvala roditelje i saopštila im da sam promenila odluku: zaljubila sam se i neću da se vraćam - priseća se Mimi.

U Ameriku se ipak vratila, a kontakte sa dečkom nastavila je da održava telefonom i skajpom. Zbog njega je i češće dolazila u grad na obalama Trebišnjice, da bi na kraju odlučila da u njemu sa Vladom nastavi život.

- Ma ovde mi je sve lepo, super! - reče na rastanku i ode u zagrljaj svom budućem suprugu.

Natrag